forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/10/2010 : 09:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Ignus

[quote]Originally posted by NESVRSTANI

[quote][i]

a gdje to u hrvatskoj? evo ja bih odmah po toj cjeni kupio 7-8 'velikih' BP stripova.

Aukcije recimo
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557263
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=2557261
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1910403

za takvo što kao što su aukcije zbilja nemam živaca

A onda plaćaj ful cijenu i čuvaj živce.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 26/10/2010 : 15:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Evo, ja sam pre godinu ipo bio jedan od tih "novih i mladih" koje zelite da privucete. I privukli ste me, prventstveno vi i VC. Ali evo sad sam uglavnom pokupovao sta me zanima i zelim novog Preachera (ili bar Hellblazera) i nepodnosljivo mi je to sto ne znam dal ce izaci do ove nove godine ili nove 2012.

Isti slučaj.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 26/10/2010 : 15:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
u bre ala su ove mlade internet generacije nestrpljive; sve mora sada i odmah.
Posledica one-click za sve; nekada, da bih odgledao film koji želim, morao sam da čekam godinama da dođe u grad, a onda satima da džedžim ispred biletarnice da bih kupio kartu.

markose, primećujem da tvoja socijalizacija ide u dobrom smeru; pre samo dve-tri godine bi me odmah banovao na primedbu o poreklu svog novca, a sada se već sam šališ na račun toga da si umešan u trgovinu drogom i da su ti stripovi samo jedan od načina za pranje novca, uz farme puževa, divljih svinja, plantaže pečuraka...

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/10/2010 : 15:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

Posledica one-click za sve; nekada, da bih odgledao film koji želim, morao sam da čekam godinama da dođe u grad, a onda satima da džedžim ispred biletarnice da bih kupio kartu.

To je bilo nekad, ovo je sad.

Al poanta je u tome da su ljudi u pravu šta se žale... Pa čak i da izađe nešto novih izdanja, dobar dio ljudi ih neće kupit odma, nego će pričekat da in cijena opet padne 50%. Em šta tako ismijavate sebe, em šta tako ismijavate kupce i čitatelje. Neozbiljno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/10/2010 : 15:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ne sve naravno, ali bi mogao makar jedan broj godišnje.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 26/10/2010 : 16:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uz dužno poštovanje , ritam izdavanja vam je katastrofa. Znam da je Marko pomalo ekstreman primjer, ali on sam izdaje toliko ko da ima cijelu mašineriju iza sebe. A vi ste koliko sam shvatio veći izdavač i jedva da izbacite jednog Propovednika godišnje. Uzas. Ne moze se nikako reci da Vam je tempo ni blizu granicama normale. Ma kakva nestrpljivost, svaki Vas citatelj je maksmimalno strpljiva osoba!

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/10/2010 : 16:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84
A vi ste koliko sam shvatio veći izdavač i jedva da izbacite jednog Propovednika godišnje.

Pola propovednika godisnje.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/10/2010 : 16:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

quote:

Uz dužno poštovanje , ritam izdavanja vam je katastrofa. Znam da je Marko pomalo ekstreman primjer, ali on sam izdaje toliko ko da ima cijelu mašineriju iza sebe. A vi ste koliko sam shvatio veći izdavač i jedva da izbacite jednog Propovednika godišnje. Uzas. Ne moze se nikako reci da Vam je tempo ni blizu granicama normale. Ma kakva nestrpljivost, svaki Vas citatelj je maksmimalno strpljiva osoba!

eto, kad ste i bornu razljutili,onda stvarno...
ma da je jedan pričer godišnje bilo bi dobro, već bi se čekao šesti
ipak, najneshvatljivija njihova odluka mi je objavljivanje samo prvog dijela lige izuzetnih džentelmena
u svakom slučaju, BP je trebao biti izdavač samo za one shotove, sa serijalima su samo gubili ugled

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2010 : 16:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
markose, primećujem da tvoja socijalizacija ide u dobrom smeru; pre samo dve-tri godine bi me odmah banovao na primedbu o poreklu svog novca, a sada se već sam šališ na račun toga da si umešan u trgovinu drogom i da su ti stripovi samo jedan od načina za pranje novca, uz farme puževa, divljih svinja, plantaže pečuraka...

Omekšao s godinama, što ćeš...

Trouble will find me
Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 26/10/2010 : 19:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije fer da poredis strip serijale sa filmovima, poredi ih sa serijama- zamisli da se sutra osnuje tv stanica koja zapocne da pusta dosije x i pusti prvu epizodu ali umesto da sledece nedelje pusti novu epizodu stavi na program sopranove, pa onda tako zapocne desetak serija, popusta po par epizoda i odjednom prestane da pusta nove epizode, a onda jos nacujes kako je tv stanica pred propascu jer su pokupovali autorska prava za sve serije uzinat konkurenciji sirom ex-ju ali da i pored velike pokrivenosti zemlje nemaju dovoljnu gledanost za megalomanske planove. Pametan gledalac ode na net i poskida cele sezone ili se proseta do radnje i kupi original sezone serija, ako zna engleski jezik, a najzagrizeniji mogu da blenu u prazan ekran i iscekuju da li ce se tv kuca oporaviti ili se prenaduvani balon zauvek izduvao.

Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/10/2010 : 22:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Neću ništa da branim BP, i meni je strašno žao što tako reći i ne objavljuju stripove, pri čemu su ostavili na cedilu kupce serijala (Torgala(pre svega),100 metaka,Propovednik,...), ali šta da kažemo za jedan Marketprint - kuću koja objavljuje isključivo stripove - 3 albuma za godinu dana ( novi BP još nije izašao), od kojih su dva reprinti (c/b meke korice - kosmički putnici i c/b tvrde korice - Bluberi).Ako tome dodamo 12 Stripoteka godišnje, strip revije koje ima solidne epizode ali tehnički odrađena dosta jadno, i dalje je to daleko ispod svake granice tolerancije.
A što se tiče poslovanju,od BP su svetlosnim godinama daleko - često se nakupi suma od 100,150 ili 200 evra i onda nazovem određenu izdavačku kuću i prosto se cenjkam - može li za toliko i toliko para toliko i toliko stripova, oni malo zategnu , ja ja zategnem, malo se i popusti i nađe se rešenje na obostrano zadovoljstvo - ovo je kod Belog puta.
Kod MP mi kažu - na žalost to je ta cena, ispod toga ne možemo, iako je to možda suma od 200 ili više evra, pogledajte vi u Alan Fordu ili u Darkvudu !!??!! - i ja normalno tamo ostavim pare

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 26/10/2010 : 22:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

A što se tiče poslovanju,od BP su svetlosnim godinama daleko - često se nakupi suma od 100,150 ili 200 evra i onda nazovem određenu izdavačku kuću i prosto se cenjkam - može li za toliko i toliko para toliko i toliko stripova, oni malo zategnu , ja ja zategnem, malo se i popusti i nađe se rešenje na obostrano zadovoljstvo - ovo je kod Belog puta.
Kod MP mi kažu - na žalost to je ta cena, ispod toga ne možemo, iako je to možda suma od 200 ili više evra, pogledajte vi u Alan Fordu ili u Darkvudu !!??!! - i ja normalno tamo ostavim pare

Nemoj se ljutit ali teorija ti je potpuno kriva.
Meni to šta se velika izdavačka kuća sa maloprodajnim kupcem cjenka za 1OO-200 eura nije baš neki primjer poslovnosti.
Marketprint po ovome šta si ti napisa poštuje svoje poslovne partnere(striparnice), i ne prodaje svoja izdanja ispod cijene.
Meni je to puno poslovnije od cjenkanja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 26/10/2010 : 23:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za nekoga iz Belog puta. Da li postoji mogusnoct kupovanja na rate ili na odlozeno, (u prevodu na cekove) na ovom sajmu knjiga?

Ukoliko postoji, koja je minimalna suma koja bi trebala da se potrosi da bi se tako nesto odobrilo?

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/10/2010 : 23:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
U pravu si loše sam se izrazio - kod BP je bilo to da sam tražio sajamske akcijske cene posle sajma, kada one više nisu važile ( a ja tada nisam bi pri kešu ) i ljudi su mi normalno izašli u suret, čak su zbog veće kupovine (oko 200 i kusur evra) dali i još jedan mali procenat popusta na par stripova - i svi zadovoljni.
Kod MP sam tražio neke cene koje su bile pre poskupljenja ( nekih mesec dana posle poskupljenja, čini mi se) a suma je bila i veća.
Ne znam da li se baviš trgovinom, ja sam se bavio jedno vreme u životu i mogu reći sasvim uspešno , tako da znam šta pričam - sada umesto da imaju mojih 200-300 evra u kasi, imaće brdo stripova u magacinu (koje će verovatno razdeliti jednog dana ili prosto baciti)

Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 26/10/2010 : 23:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message  Reply with Quote
Maqrketprint je prava socijalisticka firma iz ex-yu pa ne mozes od njih ocekivati neku trzisnu poslovnost.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/10/2010 : 23:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wildboar

Maqrketprint je prava socijalisticka firma iz ex-yu pa ne mozes od njih ocekivati neku trzisnu poslovnost.

Upravo sam to hteo da kažem!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/10/2010 : 23:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A, pa nećemo baš tako. Ako ćemo ići govoriti o poslovnosti, ajmo pogledat i drugu, _poslovnu_ stranu.
Evo, pitajte Slobu da vam kaže sljedeće:
1) Koliko je komada striparnica Darkwood naručivala ... recimo Bernard Princa br. recimo #8 od Marketprinta ... recimo 2005, a koliko će uzeti br 14 sada?
2) Koliko je komada striparnica Darkwood naručivala ... recimo Sandman #3 od BP 2005 ... a koliko će naručiti br. 6 sada?

Hipoteze i pripadajuće zaključke izmozgajte sami:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/10/2010 : 23:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Hoćeš da kažeš da će Sendmen broj 6. (u izdanju Belog Puta) izaći jednog dana ???

Edited by - anto on 26/10/2010 23:33:22
Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 26/10/2010 : 23:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

A, pa nećemo baš tako. Ako ćemo ići govoriti o poslovnosti, ajmo pogledat i drugu, _poslovnu_ stranu.
Evo, pitajte Slobu da vam kaže sljedeće:
1) Koliko je komada striparnica Darkwood naručivala ... recimo Bernard Princa br. recimo #8 od Marketprinta ... recimo 2005, a koliko će uzeti br 14 sada?
2) Koliko je komada striparnica Darkwood naručivala ... recimo Sandman #3 od BP 2005 ... a koliko će naručiti br. 6 sada?

Hipoteze i pripadajuće zaključke izmozgajte sami:)

Nije ti za poredjenje, BP je isforsirao njihov klub citalaca sa odlicnim akcijama tako da je dobar deo strip frikova presao na direktnu kupovinu u bp-u gde imaju popust od 20 ili 30 posto (kao sto i sam radim). Kod slobe odavno vise ne kupujem BP-ova izdanja jer je u odnosu na direktnu kupovinu kod izdavaca daleko skuplji.Marketprint isto ima klub citalaca ali bez ikakvog popusta tako da to uzimam u striparnicama.

A ko god je zastao na standu marketprinta na sajmu verujem da pomisli da je tito jos uvek ziv

Edited by - wildboar on 26/10/2010 23:44:57
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/10/2010 : 23:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kao kupcu mi je u interesu kupiti šta jeftinije strip bilo direktno u izdavača, na sajamskom popustu, na popustu na količinu ili na rasprodaji.Kao izdavač nikad ne bi išao na drastično smanjenje cijena mojih stripova.S tim da bi prvih mjesec dana/dva strip bio najjeftiniji da potakne kupce na brzu kupovinu i brz povrat dijelom uloženih sredstava.Velike/ogromne popuste ne bih davao iz obzira prema kupcima koji su kupili po punoj cijeni i još važnije što bi s time navikao kupce da čekaju te popuste i tako potkopavao sebe.Normalno,vodio bih računa da koliko toliko cijena stripa bude pristupačna/normalna s obzirom na prilike.Najbolje bi bilo kad bi mogao direktno prodavati mojim kupcima bez posrednika i s time uštediti 20 do 30 posto na striparnicama i taj iznos podijeliti s kupcima mojih izdanja.Međutim tu je važno procijeniti da li mi se isplati davati stripove striparnicama u prodaju i plaćati im postotak računajući da ću tako doprijeti do mnogo više kupaca i zaraditi više novaca ili s obzirom na današnje tiraže od 500 komada procijeniti da ogromnna većina mojih kupaca zna za moja izdanja i može direktno naručiti od mene.Mi danas nemamo velikih prodajnih lanaca osim Profila koji udara veliku maržu tako da mi se čini da bi se mogla i probati ovakva verzija??.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/10/2010 : 23:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ovo što kaže Wildboar - najjača im je stvar sa članskim kartama i šatro popustima - imam tu kartu i samo jedan put mi nisu naplatili popštarinu - do jaja.
Sa druge strane članske karte BP i VČ zaista imaju finansijski efekat - e MP,MP!
A ovo što kaže Jaki i što primenjuje pre svega Slobo ali i D&D, je po meni , kao laiku,jedino pravilno rešenje - sa početka popusti, a kasnije fixne cene!

Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 27/10/2010 : 00:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message  Reply with Quote
Sve zavisi od tiraza, ako je 500-1000 primeraka naravno da mozes da kalkulises ali kad imas tipa 5000 primeraka gde ces to da drzis? Isplatljivije je da rasprodas zalihe nego da placas magacin a mislim da ima i neki dodatni porez na robu koja stoji preko godinu dana.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/10/2010 : 00:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da ali danas je većina tiraža(u Hr skoro svi albumi)u 500 komada.I kako je Marko jedanput rekao prodat će se svi pa makar i za 5 godina(osim Crvenog gospodara).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 27/10/2010 : 01:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Ja ne vidim nikakvu rasprodaju stripova kod Belog Puta, dakako, ne po smešnim cenama; osim Put u Tulum, koji je proizveden u 5400 primeraka i ima ih još podosta. Taj strip je od početka i bio zamišljen da proširi krug zainteresovanih, pre svega na filmoljupce i poštovaoce Felinija.

A ovi popusti zapravo i nisu popusti jer su cene pre 10 dana otišle 20-30% gore; pre bi se moglo reći da su popusti ustupak onima koji još nisu kupili koji strip. Evo, Sendmeni koji su izašli za prošli sajam knjiga i tada bili prodavani po 700 dinara, danas su na sajmu 960 dinara. O kakvom nepoštovanju prvih kupaca se ovde radi? Zaista ne razumem. Put u Tulum ionako nije tema, jer ga stripadžije nisu nikada zavolele.
Originalno, Sendmen je izlazio 6.5 godina, evo, i BP će ga na nivou 6.5 godina od prvog broja objaviti u celosti. I nakon toga, zauvek, kad god neko bude poželeo Sendmena, moći će ga dobiti sve sa kutijom odmah, ne vidim zaista da je iko uskraćen.
OK, svi smo želeli da ovo ide brže, ali šta je tu je... večeras, na štandu Belog Puta druženje sa stripadžijama pa šta bude biće.

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 27/10/2010 : 11:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Od 18 sati pa do zatvaranja sajma u 20 večeras, na našem štandu organizujemo VIP žurku za članove Kluba čitalaca, ali i sve ljubitelje stripa. Dođite da se družimo, da se počastimo i da vas, još jednom, prijatno iznenadimo potpuno originalnim poklonima (kakve niko drugi neće dobiti

Inače, kod nas na štandu vlada, nije preterano reći - prava pomama za Hogarom, Integralima, Propovednikom, Gradom greha, Ligom... i što je najbolje, najveće interesovanje je kod klinaca koji su pročitali nekoliko stripova u životu. Tek sad smo u punoj meri svesni šta znači ova pozicija, u Areni, na Sajmu knjiga, jer valiki broj posetilaca gotovo svu energiju i interesovanje ostave u ovoj, centralnoj zoni. Mnogima je poseta našem štandu i bukvalno prvi susret sa stripom i mame i tate, baš kao i u naše vreme, vrte glavom na odluku klinaca da čitaju stripove, a ne lektiru...

Još nešto: izvinjavam se svima kojima nisam odgovorio na pitanja sa ovog foruma (razlog: Sajam) i pozivam vas sve da mi pišete na PM.

Vidimo se u 18 na štandu Belog Puta!
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.37 seconds. Snitz Forums 2000