forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 02/11/2010 : 00:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
@Bushido, niko nije rekao da je sve pochelo od Brubakera. Samo, vecina ljudi ne zna odakle da krene sa, kako reche Vader, "long term serijalima", a kod Brubakerovog Captaina je taj "problem" sjajno, sjajno reshen, shto se meni posebno dopalo.

@Vader, tu mislim na preskupe Bonellije od prvog broja...

@Swampy, sve-sve, al' Mazzucchelli je meni u Born again jednostavno savrshen.

Edited by - Gil-galad on 02/11/2010 00:40:47
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/11/2010 : 00:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

@Bushido, niko nije rekao da je sve pochelo od Brubakera. Samo, vecina ljudi ne zna odakle da krene sa, kako reche Vader, "long term serijalima", a kod Brubakerovog Captaina je taj "problem" sjajno, sjajno reshen, shto se meni posebno dopalo.

To je istina. Ali onda imaš jedno najjednostavnije rješenje - kreneš čitati od početka.

U nekim slučajevima to znači da ćeš proći hrpu loših stripova, prije nego što dođeš do onih dobrih. Ali sa Kapetanom to nije slučaj, bar po meni. Dapače, kod njega se vrlo lako daju locirati i preskočiti faze kada nije baš bio u najboljem izdanju (Heroes Reborn faza, Jurgensovo razdoblje, Rieberovo i Austenovo razdoblje...).

Uglavnom, Kapetan ima iza sebe 50 godina uglavnom jako dobrih stripova (a još nismo ni dotakli njegove početke u Drugom svjetskom ratu).

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 02/11/2010 : 01:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Slazem se - lepo je kad imash sve, tj. mozesh sve da nabavish. Ali, em je potrebno mnogo para, em najcheshce neshto bude rasprodato.

A skenovi stripova starih 20, 30 i vishe godina meni su uzasni zbog tadashnje shtampe. Just sayin'...

Zato su essentiali i omnibusi keva. Verovatno ce, recimo, sad pred filmove o Capu i Thoru svashta reprintovati... Nisam bash u toku, ali videh da je u najavi npr. Thor omnibus od Simonsona, Kirbyjev Captain...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2010 : 01:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Vader, tu mislim na preskupe Bonellije od prvog broja...

ma znam ja na sta ti mislis, nego te sprdam malo :P

Bushido

Kretati od pocetka sa tako nekim stvarima, jel to nije malo, uh, mazohisticki????

EDIT
Then again, ja sam poceo iz pocetka sa X-men, pa se ne zalim, ima vremena za sve

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 02/11/2010 01:21:50
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/11/2010 : 01:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Kretati od pocetka sa tako nekim stvarima, jel to nije malo, uh, mazohisticki????

Ne shvaćam. Što želiš reći?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2010 : 17:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Mozda sam te pogresno razumeo, ali cini mi se da ti je ideja bila da (na primer) se krene sa citanjem Captain Amerike od pocetka?
Sto znaci, obrnuti jedno 50 godina stripova, gde cak i ako iscistis djubre, opet ostane toliko toga da ti se zavrti u glavi.

E sad, mozda sam lose razumeo

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 02/11/2010 : 18:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Swampy, sve-sve, al' Mazzucchelli je meni u Born again jednostavno savrshen.

Hm, ne znam sta bih ti rekao... Meni je vise sjeo u Year One, a rekao bih da je moj problem s njegovim crtezom sto u nekim momentima u stripu ne ispunjava svoj sjajni potencijal, ne znam kako bih drukcije rekao. Odusevi me u par tabli i onda neku skroz zaj..e. A da je odlican crtac, jeste .
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 02/11/2010 : 18:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Usput, procitah i DD: The Man Without Fear. 'Year One' na DD nacin. Ocijena i komentar kao i za Born Again.
7/10
Batman: Faces, poprilicno iznenadjenje za mene. Slucajno na sajmu naletih na ovaj strip, 400 dinara (?!), jako dobar. Preporuka.
7/10
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/11/2010 : 22:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mozda sam te pogresno razumeo, ali cini mi se da ti je ideja bila da (na primer) se krene sa citanjem Captain Amerike od pocetka?
Sto znaci, obrnuti jedno 50 godina stripova, gde cak i ako iscistis djubre, opet ostane toliko toga da ti se zavrti u glavi.

Ne, dobro si me shvatio.

Čuj, ako ti je ta ideja tako strašna, rado ću ti navesti brojeve koje, po mom mišljenju, možeš preskočiti.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/11/2010 : 22:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebote Bushido, di si ti prije stiga u 22 godine pročitat toliko američkih izdanja? Čovik bi vako reka kad čita tvoje postove da si pročita sve živo od 1939. pa do danas Evo ja taman nabavija Flash - Terminal Velocity, pa ću se ovih dana bacit na čitanje...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/11/2010 : 23:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ne, dobro si me shvatio.

Čuj, ako ti je ta ideja tako strašna, rado ću ti navesti brojeve koje, po mom mišljenju, možeš preskočiti.

Nije mi strasna, skoro sam se upustio u takvu avanturu sa X-MEN. A paralelno se lomatam oko Marvel eventova od Avengers disassembled, pa ka ovamo. No, ne poricem da je u pitanju mazohizam
Ali sta cu, volim Xmen :) Tako cu jednom i sa Spajdijem, mozda i jos nekim, samo da zavrsim fax i da se zaposlim kao direktor nekog preduzeca, pa uz masnu platu imam i sve slobodno vreme ovog sveta :)

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/11/2010 : 01:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

A skenovi stripova starih 20, 30 i vishe godina meni su uzasni zbog tadashnje shtampe. Just sayin'...

Zato su essentiali i omnibusi keva. Verovatno ce, recimo, sad pred filmove o Capu i Thoru svashta reprintovati... Nisam bash u toku, ali videh da je u najavi npr. Thor omnibus od Simonsona, Kirbyjev Captain...

A meni je baš gušt nekad pročitati te stare stripove sa "lošom"štampom i 4 boje.Naprimjer Shang Chi mi ne može zamijeniti nikakvo remastered izdanje.Doduše to je bolje kad čitaš uživo nego li priko skenova ali...
Za Thora i ja sam očekiva da će izabciti novi essential(davno je izaša četvrti)ali za siječanj nije najavljen.Vidit će mo za dalje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/11/2010 : 09:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jaki, posto vidim da znas najave, imas li mozda predstavu kada ce, i da li ce izaci ESS Classix X-men vol.4, koji ce napokon da poveze Lee i Claremont period

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/11/2010 : 13:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
svaki mjesec izlaze najave izdavača za 3 mj unaprijed.
na ovim stranicama pratim šta izlazi:
http://www.newsarama.com/
http://www.comicbookresources.com/

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 03/11/2010 13:59:44
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 03/11/2010 : 14:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
a možeš i kod glavnog distributera
http://www.diamondcomics.com/public/
http://previewsworld.com/public/

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/11/2010 : 14:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Jebote Bushido, di si ti prije stiga u 22 godine pročitat toliko američkih izdanja? Čovik bi vako reka kad čita tvoje postove da si pročita sve živo od 1939. pa do danas Evo ja taman nabavija Flash - Terminal Velocity, pa ću se ovih dana bacit na čitanje...

Ili od 1890. do danas.

Nažalost, nisam pročitao sve. I volio bih da imam više mogućnosti čitati papirnata izdanja, a ne samo skenove.

The Flash: Terminal Velocity? To je onaj trejd u kojem je reprintan The Flash broj 0? Waid često u intervjuima govori kako je to nešto najbolje što je napisao. Jesi pročitao i prijašnje trejdove?

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/11/2010 : 16:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
E sad, ja ti nisan nabavija trejd nego pojedinačne brojeve, i to ove:
0 - Beginning of Tomorrow
94 - Cut to the Quicj
95-100 - Terminal Velocity (svih 6 dijelova)

Nisam čita ništa prijašnjih trejdova zato jer sam se sad ograničija na Green Lantern, počet ću ga pratit od Rebirtha pa nadalje, baš mi je danas doša Rebirt, al ga sa pošte mogu podignit tek sutra, pa se onda bacam i na to.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/11/2010 : 17:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

E sad, ja ti nisan nabavija trejd nego pojedinačne brojeve, i to ove:
0 - Beginning of Tomorrow
94 - Cut to the Quicj
95-100 - Terminal Velocity (svih 6 dijelova)

Ti brojevi i jesu reprintani u trejdu, osim broja 94. Ne znam zašto si njega naručivao posebno, jer ti je to zadnji dio trodijelne priče Reckless Youth, koja počinje u broju 92.

Inače, moja preporuka ti je da kreneš čitati Waidovog Flasha od početka, od broja 62. Em će ti užitak biti veći, em ćeš lakše pratiti radnju.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/11/2010 : 17:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma taj broj je bija u kompletu koji se prodava na aukcijama. Svih 8 komada se u kompletu prodavalo za 25 kn, baš me briga onda jel taj jedan upada u priču il nije Uglavnon, vrlo rado bi ja pročita, al neman novaca sad za to naručivat. Ko šta rekoh, krenija sam sa Green Lanternom sada, pa ću se toga jedno vrime držat

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 03/11/2010 : 20:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Dolazim u napast da si ovo poklonim za novu godinu :)

http://www.amazon.com/Absolute-Star-Superman-Grant-Morrison/dp/1401229174/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1288811560&sr=1-2

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 04/11/2010 : 02:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

http://www.amazon.com/Absolute-Star-Superman-Grant-Morrison/dp/1401229174/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1288811560&sr=1-2

stvarno nije loš poklon :) ko se toga ne bi razveselio?

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 04/11/2010 : 14:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

pazi kad i ja o tome razmisljam. a nit volim supermena nit morisona

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/11/2010 : 16:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pretjerivanj.Dovoljno je i puno jeftinije kupiti 2 trade ili hc-a.
A višak novac potrošiti na druge stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 04/11/2010 : 20:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Pretjerivanj.Dovoljno je i puno jeftinije kupiti 2 trade ili hc-a.
A višak novac potrošiti na druge stripove.

Vrlo razumno, ali! To je knjižurina

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/11/2010 : 21:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
naravno, jer, dva trejda kostaju dzaba maltene, u odnosu na ovo barem

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000