forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Libellus: Biblioteka Mister No knjige 52 & 53
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/11/2010 : 13:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Ledeni pakao - 10/10. Predobro. To je oni pravi Mister. No. Radnja ide svojim tokom, a cila priča je ka da gledaš film, jako dobar film.
Oduševljen sam.
Ulazi u top 5 knjiga od ove 47 do sad.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/11/2010 : 13:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
To "kao da gledas film" je istina. I "whiteout" efekat je lepo sjeo.

- - - S P O I L E R - - - S P O I L E R - - -
No, sama prica... ajme ajme... ovi "Ghost" teroristi kao imaju (snaznije) nuklearno oruzje i sa duzim dometom nego SAD i SSSR...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18876 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/11/2010 : 13:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
drago mi je da je netko oduševljen LEDENIM PAKLOM, to je samo dokaz da ima pilot epizode za svačiji (ne)okus.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/11/2010 : 14:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
A joj Telleru ko ti daje pravo da si ti taj koji ima ukus a ja ne.ccc...Uvik ista priča.
Inaće, Mr.No je uz riđog najbolje od libellusa, guštam u svakoj knjizi.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18876 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/11/2010 : 14:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
oprosti,nije bilo ništa osobno,mislio sam ako se gleda cijeli pilotov opus...ima tu i neukusnih epizoda, ova
nije biser ali drago mi je da se ti sviđa.Bez uvrijede i mnogo uživanja u Mister No avanturama, i meni je Mister No
serial uz Texov najomileniji iz Libellusovog izdavačkog opusa.
Malo sam se nejasno izrazio pa izpalo bezobrazno.Sory.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/11/2010 : 15:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
ma dobro je...samo da jerry ide dalje...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/11/2010 : 20:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Procitao broj 45, Fantoma u operi.

Pa... sta da se kaze. Sclavi. Nekima je to plus, nekima mozda i ne.
Nesto bi mi ova prica vise sjela u specijalcu nego u redovnom izdanju. Bar po obimu stranica te temi bi sudila tamo. :)
Ako se dobro sjecam, Marko je rekao da je ova prica mozda jedina koja valja od ovih jos neizdanih. Pa, sta ja znam. Jeste da je Diso u igri, lijepo napravljen posao, ali sve skupa je toliko bizarno, teatralno (crno) komicno i pomalo apsurdno da jojmene... malo podsjeca na Vestern Dzona Trevora, barem po atmosferi. Ko da su ti ljudi pomalo "drogirani", na nekom tripu.
Vide se neke od Sclavijevih karakteristika koje ce kasnije koristiti u Dylan Dogu (ovo je tri godina prije prvog DD), no, mislim da mu je Ananga znatno, znatno bolje uspjela.

Sve u svemu, moze se ovo progutati, no ocjena 78% na UBC-ju mi je malcice pretjerana. A mozda se vecina nece sloziti sa mnom pa ce na ovo.
Nije toliko lose, ali mozda sam ocekivao previse... ili barem nesto drukcije. Operna kuca na pocetku je dobro prikazana, informacijski, Diso je odlicno uradio svoj posao, kroz cijeli strip, i scenarij je u nekim tockama odlican, atmosfera dobro prikazana, Olinto iz 6. broja se vratio... Ali ove plavokose kod Disa sve nekako podsjecaju na Patriciju.

Zabavno.

Nista, da vidimo sada i to cudo od 46.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2010 : 21:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
gdje ces bolji kompliment nego da nesto nalikuje vesternu johna trevora, najboljem bonellijevu stripu svih vremena, uz NLO koji mu odmah slijedi.
anangu obozavam, ali iskreno, nije ni do koljena crvenim sjenama, ni do koljena!
a ovo jest nekakva preteca njima, slazem se. vrlo, vrlo dobro s maestralnim disom.

sto se tice pakla, tu se slazemo. jbga, pokusao sam to umanjiti maksimalno, jer ICBM-ovi tada nisu ni postojali, zbilja smijesno. ali, ne mozes promijeniti citav scenarij, sto se moze. zamislimo da se događa 60ih umjesto 50ih
za utjehu, tu je odlican civitelli s predivnim ledenim pejzazima i mnostvom izvrsnih podataka o antarktici.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/11/2010 : 21:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

gdje ces bolji kompliment nego da nesto nalikuje vesternu johna trevora, najboljem bonellijevu stripu svih vremena, uz NLO koji mu odmah slijedi.
anangu obozavam, ali iskreno, nije ni do koljena crvenim sjenama, ni do koljena!
a ovo jest nekakva preteca njima, slazem se. vrlo, vrlo dobro s maestralnim disom.

sto se tice pakla, tu se slazemo. jbga, pokusao sam to umanjiti maksimalno, jer ICBM-ovi tada nisu ni postojali, zbilja smijesno. ali, ne mozes promijeniti citav scenarij, sto se moze. zamislimo da se događa 60ih umjesto 50ih
za utjehu, tu je odlican civitelli s predivnim ledenim pejzazima i mnostvom izvrsnih podataka o antarktici.

kakve ti droge koristiš??? moga si nas ponudit

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2010 : 21:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
iskreno, prilicno su mi jasni ljudi kojima se crvene sjene ne svidjaju.
jbga, zadrzavam to pravo da zakljucim sve o njihovu ukusu na tom temelju, ono, ama bas sve.
kao sto i oni imaju pravo na obrnuto, ali to me ne zanima

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/11/2010 : 21:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

jbga, zadrzavam to pravo da zakljucim sve o njihovu ukusu na tom temelju, ono, ama bas sve.
kao sto i oni imaju pravo na obrnuto, ali to me ne zanima

meni je to prosječna epizoda.ništa više,ništa manje

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2010 : 21:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
jedina nada ti je da nisi ni svjestan koliko si je plitko zagrabio.
sto se sve krije ispod povrsine, tek sam radom na njoj shvatio, iako me osvojila jos u Dnevnikovo doba.
ali dobro, rekoh sto mislim...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/11/2010 : 22:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ma, eto ni ja tacno ne znam zbog cega se neki toliko pale ne Crvene senke.
Ono, yes nesto drukcije, trippy, ali meni vise lezi realisticniji MN. No, kad svane ta 50. knjiga probat cu (ponovno) malo zagrebsti ispod povrsine pa da vidim ima li tu jos nesto... koji kadavar. Mada sam je posljednji put citao pre godinu ili dvije i doslo mi da ih sam sve pobijem... ludake!

NLO je super, ali Senke mi nekako dopizde... ma, ajde jos jedna sansa.

Sclavi se tu nesto opasano natezao na MN '83/'84, pravi zbir njegovih prica je tu.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/11/2010 : 22:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Western Johna Trevora je meni osobno pravo malo remek djelo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2010 : 22:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
apsolutno. draguljčić koji ponosno odolijeva zubu vremena.
netipican bonelli, mozda mu je to najbolji kompliment

jest da je dosta uzeo iz slavne Postanske kocije (1939.), ali Sclavi je ionako majstor za otvoreno posuditi i raz(g)raditi.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/11/2010 : 23:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

netipican bonelli, mozda mu je to najbolji kompliment

E sad, i ti zajebaješ.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 10/11/2010 : 20:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hmm, vec nekoliko dana o tome razmisljam i ispada iako nisam veliki Dylan Dogovac (ili mozda jesam ali nisam toga svjestan ) da su i meni ustvari Sclavijeve epizode najbolje i to u gotovo svim Bonelli serijalima na kojima je on radio:
Western Johna Trevora i NLO u Mr. Nou, Morgana i Dugacki pozdrav u DD-u, i Divovi dobra i zla u Zagoru Bas ta njegova netipcnost i sposobnost da tako efektno naglavacke okrene svijet nasih junska su mi za
Jedino mi u Kenu nije uspio nadmasiti Berrardija, valjda zato jer nije krenuo sa istom ambicioznoscu kao kod ovih gore pomenutih prica.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18876 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/11/2010 : 21:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
uh,jedva sažvakao tu 44 Izgubljenu utvdrdu,Maraffa gori nego u Parkeru,likovi mi sve nekako vuku na karikaturu i o njima
nema ni trunke ozbiljnosti,čak i mumija dijeluje smiješno...bezvezan crtež i da to nije najgore ni Cassteli ništa bolji,iz
jedne zanimljive teme napravio pola stripa makljaže Trumpa i Mister Noa, svi nešto padaju pogođeni pa oživljavaju, a na kraju Mister No završava strip mišljenjem da mrzi sretne završetke...meni je završetak ne sretan nego glup...
Obe knjige pilota 43 i 44 bi komotno mogli stavit u Martijevu biblioteku, pa još za tu je sve skupa neozbiljno za strica Martija...i kako reče odlično Poli: to nije pravi pilot več Mister Marti u najlošijoj izvedbi....
dokaz da loši,da ne kažem nikakvi scenaristi mogu zajeb...at i tako dobru ideju...e da je za ovo dao truda Nollita,to bi izpalo sasvim druga priča.Šteta.Loša tura jako.
Sljedeča 45 i 46 može bit samo bolja,loše od ovoga skoro i da ne postoji.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/11/2010 : 21:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

A meni nije jasno kako tebi tako nesto moze biti jasno. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38076 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 10/11/2010 : 21:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Procitao broj 46, Uskrsnule.

Pa, puno bolje od 43 i 44. Odnosno, sigurno svetlosne godine bolje od Utvrde, a na neki nacin i od Antaktike. Antaktiku na neki nacin spasava Civitelli, a necu ni da zamislim kako bi bilo da ju je svrljao Bignotti.

Znaci Uskrsnuli. Vidi se da si je Castelli malo isposudio Hare Krisnu, a mozda je i zaista postojala (ili postoji) grupa "koja mijesa hinduisticke i amazonske tradicije" te ciji clanovi nose irokeze. Ko bi znao, a i koga briga.

No, ovo je pravi odmor od onih silnih, teskih i misterioznih prica u brojevima 43 i 44.
Opet nas stari i naivni svaler (ovaj put bi mu rado prosuo zube koliko se samo glupo ponasa, ali ajde, sve za ljubav, je li ), poznanica koja mu je vec zavrtjela glavu (hoce to ponovno? treba li se pitati? no, ni nas zavodnik nije za odmet), CIA koja ima probleme i nas pilot koji treba izvaditi vruci kestenj iz vatre...
Prica jeste kratka, ali da je bila ista duza to bi bilo samo mazohisticko natezanje (ionako su trebali tu stati jer nam dolazi jubilarni stoti broj - vec u trecoj verziji, ovaj put Libellusovoj).

Dobro pobeđuje. Howgh i Carpe Diem!

Znaci sljedeci broj je cista pobjeda! Barem to se zna.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/11/2010 : 22:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

A meni nije jasno kako tebi tako nesto moze biti jasno. ;)

govorim o pogledu na strip, dakako, o strip (ne)ukusu (iako, vjerovao ti ili ne, mozemo mi tu saznati i jos mnogo toga, o, kako ne!).
jasno da je sve subjektivna stvar, ali katkad, makar u trunama, postoji neka jebeno usrana nit minimalne objektivnosti koja naprosto vapi za najtrivijalnijom cinjenicom - a to je da su Sjene vrhunski strip i jedan od najboljih bonellija.
ne moraju biti najbolji, ali moraju biti odlican.
onaj kome nisu, za mene nema sto reci o stripu, nikad i nigdje. i to je moje pravo na misljenje, pri cemu, ponavljam, ne branim takvima da to isto misle o meni i svima koji dijele moje misljenje o ovom stripu.
ako ti jos uvijek nije jasno, poradi malo na kognitivnim sposobnostima.
npr. sjednes nasred kuhinje s velikom tečom (zdjelom, posudom) na glavi i pustiš nekome (najbolje ženi, al' posluži i ostala rodbina) da lupa po njoj oklagijom*

*izvorna srpska reč

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/11/2010 : 23:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kolektore, ne citas pazljivo, moracu te oklagijom ;).
Senke su fenomenalan strip, pa mi nije jasno kako mozes da kazes da razumes ljude kojima se ne svidja? A onda napises da mora da postoji bar trunka objektivnosti, i da bi svako morao da prizna bar delimicni kvalitet ove epizode? ;)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 10/11/2010 : 23:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Drugim recima, mislimo isto, ali izgleda da ne razumes sve jezicke finese kojima se sluzim. ;))))))

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47166 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/11/2010 : 23:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Drugim recima, mislimo isto, ali izgleda da ne razumes sve jezicke finese kojima se sluzim. ;))))))

slabo ti on zna hrvacki

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25301 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/11/2010 : 11:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Najava sa zakašnjenjem.

MISTER NO BIBLIOTEKA, 45. & 46. knjiga
U 45. i 46. knjizi najdražeg nam pilota očekuju vas još dvije neobjavljene epizode na ovim prostorima, a riječ je o pričama "Fantom u operi" (još jedno pojavljivanje simpatičnog Olinta Righettija kojeg se sjećamo iz 4. knjige "Čovjek iz Gvajane") i "Uskrsnuli" (Mister No ponovno susreće Deliju Norris koja ga je već nekoliko puta dobrano nasamarila (14. knjiga: "Tajanstveni grad" & 25. knjiga "Smrtonosni tovar B-24"), a svi znamo da čim je ona tu - tu je i CIA). Prvu od ove dvije potpisuju Tiziano Sclavi i Roberto Diso, a drugu Alfredo Castelli i Fabio Civitelli.

Knjiga 45. - Tvrdi uvez, 160 stranica, 2 originalne naslovnice unutar knjige, cijena 105,00 kn.
Posebna cijena 90,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 18.12.2010.

Knjiga 46. - Tvrdi uvez, 140 stranice, nema naslovnica unutar knjige, cijena 95,00 kn.
Posebna cijena 80,00 kn. Posebna cijena vrijedi do 18.12.2010.

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000