Author |
Topic  |
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 13/11/2010 : 19:28:10
|
Nemamo svi toliko ojra da možemo lobirati pokretanje svega živog, ali u HC, boji, $20 i, naravno, ELITNIH pet stotina komada... Al će lepo da sstoji na policu. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 13/11/2010 : 19:30:14
|
Nemaš pojma kako mi se ne sviđa taj izraz "pravi stripofil"... To je ko kad me neko na ulici pita "e jesi ti metalac?" Kad neko kaže "stripofil", meni je prva asocijacija u glavi neko ko pazi da mu ni trunak prašine ne padne na stripove, nijedna stranica ne smi bit niti mrvicu zgužvana, sve moraju bit glanceri, ako je naslov na naslovnici za 0.001 cm udaljen od sredine, odma traži novi primjerak...
Šalin se, karikiran malo, al poanta ostaje. Ja sebe deklariran ko tipa koji voli čitat i sakupljat stripove. Nikako ko tipa koji manijakalno gleda svaki i najmanji detalj  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 13/11/2010 : 19:30:14
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by cronos six ako si ozbiljan,onda si na totalno pogresnom putu! kod pravog stripofila,moraju sve strane biti na broju!!
pravi stripofil uživa u čitanju stripa i ne traži dlaku u jajetu ko vi na ovom forumu..
dlaku u jajetu ne,ali sve strane na broju DA!!! koji smo to mi,a koji ste to vi???ruzna procena baki! |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 13/11/2010 : 19:33:29
|
quote: Originally posted by cronos six
[quote]Originally posted by Imrahil koji smo to mi,a koji ste to vi???ruzna procena baki!
pa vi što vam sve smeta   šalu na stranu, trebalo je bez toga "vi" sa moje strane, ali kapiraš na šta mislim  |
Edited by - Imrahil on 13/11/2010 19:34:21 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 13/11/2010 : 19:35:31
|
quote: Originally posted by teller
s tim bi se i složio da smo godine 1959,ali u 2010 mene jako iritira da kupim strip sa razmazanim stranicama,bljedim otiskom, stranicama fiška ili manjka,sa naslovom bačenim posred stripa....nisu stripovi danas jeftini i ako kao kupac plačam 10, 20,30 kuna,evra ili dinara očekujem da su odradili ljudi zato zaduženi posao kao što treba...svaka greška kod tako malih naklada kazuje na nemar tih izdavača...boli jih briga ako je netko bacio pare na strip sa stranicama od 1-30 pa opet iznnova od 1-30... dok bude takvo mišljenje prevladavalo ništa od napretka...u Evropi bi ljudi i za manju grešku izgubili posao... onaj koga boli briga za izbačene,preskočene ili cenzurirane stranice za mene nije pravi stripofil, bolje da izpadnem picajzl nego da se zadovoljim da su nečiji rad izmasakrirali nemarni tiskari ili razni Blažine...to pokazuje na nepoštovanje avtora...pitajte Keraca kako bi se osječao da mu objave razmazanog Bili the Pljuca sa manjkajučim stranicama... Ova štamparija Veselog nije dostojna da nosi naslov štamparije, pa danas bi svaki treči kučni tiskar to natiskao bolje... zašto pravit usporedbe 1969 i 2010...valjda smo napredovali od tada bar malo... nekad se tiskalo stripover u 100 000 naklade na pretpotopnim mašinama pa je bilo manje faličnih stripove nega danas kad odtiskaju tih par tisuču/hiljadi...evo zadnji primer BRED BARON broj 8 bljedunjav otisak bar pola stripa,ali mogu bit sretan jer ima sve stranice...i to 2010...bože moj.
Tako je kolega picajzlo, kako me mrzi da se zamaram s dezurnim advokatima VC i njihovim pokusajima vredjanja, lakse mi je da kvotujem tvoj post i slozim se s napisanim Vec neko vreme izbegavam rasprave s likovima koje ne smatram vrednim svog vremena, tako da me postovi slicnih ne doticu nimalo Svako ima pravo na misljenje, a moje je da ovakvo izdanje Texa ne vredi nista, i da je sramota nazvati ga kolekcionarskim. Kako sam kolekcionar i fan ovog, za neke petparackog stripa, platicu i koliko je cela necija socijalna pomoc i nimalo me nece biti sramota jer dajem svoj novac a ne neciju socijalnu pomoc Kako posteno zaradjujemo novac valjda imamo pravo da ga trosimo onako kako zelimo i da nas zabole ona stvar sta neko misli o tome Zato jedva cekam naredne brojeve Texa u boji da potrosim nesto svog novca na neko izdanje koje vredi, s ovim od VC sam zavrsio vec s prvim brojem
P.S. Kupi Talicnog od VC, vredi svake pare, odlican prevod, odlican otisak, odlican dizajn - fenomenalno izdanje. Kad ti to kaze neko ko ne ceni dobar broj izdanja VC onda ove reci imaju jos vecu tezinu
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:40:06
|
ako si ozbiljan,onda si na totalno pogresnom putu! kod pravog stripofila,moraju sve strane biti na broju!!
Ma daj bre zemo, sta ce ti sve strane     Kupis, citas i ako neke strane nema povezes na osnovu onih koje imas i sve ti je jasno   Koja si ti picajzla, platis nesto i jos hoces da ima sve strane, da je lepo otisnuto da se vidi crtez pojedinih majstora koji rade Texa       |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:41:30
|
quote: Originally posted by Tex Willer i da je sramota nazvati ga kolekcionarskim.
čini mi se da ga niko nije ni zvao kolekcionarskim.. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:43:25
|
ne menjaj temu, ja bi da se svađam.
Ma daj, dosta vremena smo vec izgubili u raspravama s nekim perifernim likovima za koje me zivo zabole dal uopste postoje ili ne. Kupuj ono sto smatras da vredi, uzivaj u citanju i ne obracaj paznju na one koji ti zavide na policama i stripovima koje redjas na njih    Btw, odoh ja da obrisem p[rasinu sa stripova i proverim da li se neka kesica pocepala da je zamenim odmah   |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:46:36
|
quote: Originally posted by Tex Willer i da je sramota nazvati ga kolekcionarskim.
čini mi se da ga niko nije ni zvao kolekcionarskim..
Pa ako je radjeno za siroke mase i za decu kao sto neki navode sto ne ide na kioske i u vecem tirazu? Kako ce deca iz Nisha ili Leskovca da kupe ovo jeftino izdanje i uzivaju u 700 stranica stripa aako nemaju Trafiku da ga kupe? Ili je mozda radjeno samo za decu iz pojedinih gradova? Deca na celom jugoistoku Srbije nemaju gde da vide ovo izdanje |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:49:29
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Pa ako je radjeno za siroke mase i za decu kao sto neki navode sto ne ide na kioske i u vecem tirazu? Kako ce deca iz Nisha ili Leskovca da kupe ovo jeftino izdanje i uzivaju u 700 stranica stripa aako nemaju Trafiku da ga kupe? Ili je mozda radjeno samo za decu iz pojedinih gradova? Deca na celom jugoistoku Srbije nemaju gde da vide ovo izdanje
a sto bi radili da ceo tiraz zbog krese. |
Edited by - cronos six on 13/11/2010 19:56:35 |
 |
|
feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 13/11/2010 : 19:49:33
|
ne menjaj temu, ja bi da se svađam.
Ma daj, dosta vremena smo vec izgubili u raspravama s nekim perifernim likovima za koje me zivo zabole dal uopste postoje ili ne. Kupuj ono sto smatras da vredi, uzivaj u citanju i ne obracaj paznju na one koji ti zavide na policama i stripovima koje redjas na njih    Btw, odoh ja da obrisem p[rasinu sa stripova i proverim da li se neka kesica pocepala da je zamenim odmah  
zatvori i prozor da se ne nahlade  |
feka |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:50:42
|
daleko je od tog naziva,sreca!
Nazvali ga oni tako ili ne, to jeste kolekcionarsko izdanje. Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke. Znaci, nije kiosk izdanje vec kolekcionarsko.
Sad sam pogledao Dilan Doga koga zovu kolekcionarskim. Sve pise isto - knjiga ta i ta, Biblioteka Dilan Dog...ama sve isto osim korica Mrzi me da otvaram Zagora, ali sam siguran da pise isto |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:52:17
|
quote: Originally posted by Tex Willer Pa ako je radjeno za siroke mase i za decu kao sto neki navode sto ne ide na kioske i u vecem tirazu? Kako ce deca iz Nisha ili Leskovca da kupe ovo jeftino izdanje i uzivaju u 700 stranica stripa aako nemaju Trafiku da ga kupe? Ili je mozda radjeno samo za decu iz pojedinih gradova? Deca na celom jugoistoku Srbije nemaju gde da vide ovo izdanje
i ova izdanja od stotinak strana sa cenom od 190 strana se slabo prodaju, pa je nerealno očekivati veliki tiraž ovde  700 strana na kioscima je malo nerealno očekivati  podeli sa brojem strana, uporedi sa kiosk izdanjima texa i videćeš da cena je cena tu negde 
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:52:28
|
quote: Originally posted by feka82
zatvori i prozor da se ne nahlade 
Prozore ne samo sto drzim zatvorene vec imam i resetke spolja da mi neko ne pokrade ova divna izdanja koja imam   |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:52:30
|
daleko je od tog naziva,sreca!
Nazvali ga oni tako ili ne, to jeste kolekcionarsko izdanje. Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke. Znaci, nije kiosk izdanje vec kolekcionarsko.
Sad sam pogledao Dilan Doga koga zovu kolekcionarskim. Sve pise isto - knjiga ta i ta, Biblioteka Dilan Dog...ama sve isto osim korica Mrzi me da otvaram Zagora, ali sam siguran da pise isto
onda nije kresa u pitanju. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:56:37
|
i ova izdanja od stotinak strana sa cenom od 190 strana se slabo prodaju, pa je nerealno očekivati veliki tiraž ovde  700 strana na kioscima je malo nerealno očekivati  podeli sa brojem strana, uporedi sa kiosk izdanjima texa i videćeš da cena je cena tu negde 
Jeste, cena je ok, nisam prigovarao na cenu, samo dao saljivu opasku da ovo ne vredi ne tih, nego ni mnogo manjih para. A nisi mi odgovorio kako da dete iz Negotina, Vlasotinca, Dimitrovgrada, Blaca... kupi ovo izdanje koje nije kolekcionarsko? To dete nema Trafiku, karticu, popust od 30 % i jos mora da plati postarinu. Koliko onda ispadne? Skoro duplo vise  |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:57:06
|
quote: Originally posted by Tex Willer Nazvali ga oni tako ili ne, to jeste kolekcionarsko izdanje. Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke. Znaci, nije kiosk izdanje vec kolekcionarsko.
A rađeno je u formi kiosk izdanja. Šta je tu onda kolekcionarsko? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 19:59:34
|
I samo jos da dodam, ako sam kupio ovo izdanje imam pravo i da ga komentarisem onako kako ga dozivljavam. I ocekujem da me niko zbog toga ne proziva ili vredja.
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:01:30
|
A rađeno je u formi kiosk izdanja. Šta je tu onda kolekcionarsko?
Objasni mi razliku izmedju ovog i KIZ ili KIDD a izostavi HC korice Kiosk izdanja idu broj po broj na kioske, ide li ovo? Moram da idem, pozdrav |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:02:40
|
quote: Originally posted by Tex Willer Jeste, cena je ok, nisam prigovarao na cenu, samo dao saljivu opasku da ovo ne vredi ne tih, nego ni mnogo manjih para. A nisi mi odgovorio kako da dete iz Negotina, Vlasotinca, Dimitrovgrada, Blaca... kupi ovo izdanje koje nije kolekcionarsko? To dete nema Trafiku, karticu, popust od 30 % i jos mora da plati postarinu. Koliko onda ispadne? Skoro duplo vise 
Ja ne znam kako ti očekuješ da strip od 700 strana ide na kioske, kada se ovaj od 100inak po ceni od 190 dinara jedva prodaje? Naruči ga telefonom i pretera ga sa ovo duplo. Za karticu, lako je učlaniti se, dakle, popust od 20% je tu.
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:04:33
|
quote: Originally posted by Tex Willer Objasni mi razliku izmedju ovog i KIZ ili KIDD a izostavi HC korice Kiosk izdanja idu broj po broj na kioske, ide li ovo? Moram da idem, pozdrav
Ja nisam rekao da je ovo kiosk izdanje  A razlika, evo jedne itekako bitne - cena i broj strana. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/11/2010 : 20:06:52
|
Pa ako je radjeno za siroke mase i za decu kao sto neki navode sto ne ide na kioske i u vecem tirazu? Kako ce deca iz Nisha ili Leskovca da kupe ovo jeftino izdanje i uzivaju u 700 stranica stripa aako nemaju Trafiku da ga kupe? Ili je mozda radjeno samo za decu iz pojedinih gradova? Deca na celom jugoistoku Srbije nemaju gde da vide ovo izdanje
nisan ovo zna ja mislia da se ovo prodaje po kioscima |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7970 Posts
Posted - 13/11/2010 : 20:16:05
|
quote: Originally posted by Tex Willer Nazvali ga oni tako ili ne, to jeste kolekcionarsko izdanje. Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke. Znaci, nije kiosk izdanje vec kolekcionarsko.
A rađeno je u formi kiosk izdanja. Šta je tu onda kolekcionarsko?
klinci za dorucak dobijaju od 50-100din. strip v.c kosta 190din.bez popusta. klinac koji bi zeleo(njih 5-10%)zagora,mora se odreci 2 svoja dorucka ,da bi uzivao u citanju! retko koji klinac kupuje k.izdanja,sto znaci da su programirana za ljude koji su zarazeni stripom odavnina! kad bi i klinci kupovali texa,m.noa ili bilo sta drugo od v.c,svi bi smo bili na konju,ali nije tako! hc,sc,ili nesto trece nicemu ne vodi ako razmisljamo kao deca,jer su ona u sasvim drugom svetu!prema tome,malo nas je ostalo,a ta manjina bira,i birace sta da kupi! kvalitetna izdanja su prevashodno za nas kolekcionare,dok i mi ne postanemo deo istorije! svako ima pravo da utice na kvalitet bilo kog izdanja,ili izdavaca,jer smo u slicnom kosu sto se tice finansija! tex za 1150din.uopste nije jeftino izdanje kao sto se nekima cini!zasto? bas zbog toga jer masa ljudi nema u kesu tu lovu!mozda se i snadju da kupe kiosk po 190din.ali da skupe hiljaderku nije lako! prema tome,ako v.c radi takva izdanja,neka ih radi za nas kolekcionare kako treba,a ne ko sto kaze kresa,da posle njih obrisemo guzicu!
|
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 13/11/2010 : 20:20:52
|
[quote]Originally posted by kreŠa
Pola ljudi ovde ili nema mozga ili nema srama. Ovo izdanje Veselog Četvrtka nije za posebne slučajeve koji gledaju da im izdanje lepo izgleda na polici, da daju što više para da bi se kurčili kako imaju i da bi se uvlačili drugim izdavačima kako bi svoju beskorisnost na neki način opravdali. Ovo je izdanje za one koji bi ovo čitali, pozajmljivali, pa nek se i ošteti, jebeš ga, to je strip. Košta 1500 i kusur dinara, za te pare ovoliko Teksa retko gde može da se nadje u ovakvom izdanju. Zbog Veselog Četvrtka, Ludensa i ostalih ovakva izdanja će kupovati i deca, ne samo posebni slučajevi koji za petparački strip od 300 strana daju pola nečije socijalne pomoći.
to ti posudjuj texa i ostale stripove. ovo je najveca glupost koju sam cuo na forumu u poslednje vreme!
Neću posuđivati, već ću pozajmljivati. 'Ajde sad pročitaj sve svoje postove, pa opet razmisli da li je ovo što sam ja rekao najveća glupost ili si me ipak ti pretekao. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 13/11/2010 : 20:25:35
|
s tim bi se i složio da smo godine 1959,ali u 2010 mene jako iritira da kupim strip sa razmazanim stranicama,bljedim otiskom, stranicama fiška ili manjka,sa naslovom bačenim posred stripa....nisu stripovi danas jeftini i ako kao kupac plačam 10, 20,30 kuna,evra ili dinara očekujem da su odradili ljudi zato zaduženi posao kao što treba...svaka greška kod tako malih naklada kazuje na nemar tih izdavača...boli jih briga ako je netko bacio pare na strip sa stranicama od 1-30 pa opet iznnova od 1-30... dok bude takvo mišljenje prevladavalo ništa od napretka...u Evropi bi ljudi i za manju grešku izgubili posao... onaj koga boli briga za izbačene,preskočene ili cenzurirane stranice za mene nije pravi stripofil, bolje da izpadnem picajzl nego da se zadovoljim da su nečiji rad izmasakrirali nemarni tiskari ili razni Blažine...to pokazuje na nepoštovanje avtora...pitajte Keraca kako bi se osječao da mu objave razmazanog Bili the Pljuca sa manjkajučim stranicama... Ova štamparija Veselog nije dostojna da nosi naslov štamparije, pa danas bi svaki treči kučni tiskar to natiskao bolje... zašto pravit usporedbe 1969 i 2010...valjda smo napredovali od tada bar malo... nekad se tiskalo stripover u 100 000 naklade na pretpotopnim mašinama pa je bilo manje faličnih stripove nega danas kad odtiskaju tih par tisuču/hiljadi...evo zadnji primer BRED BARON broj 8 bljedunjav otisak bar pola stripa,ali mogu bit sretan jer ima sve stranice...i to 2010...bože moj.
Kao da samo Veseli Četvrtak ima takve greške. Svi izdavači prave i gore, pa to niko ne pominje, a ko pomene odmah je advokat, budala, slepac i sl. Caka je u tome što ti i još par tvojih pajtaša imate zacrtanu sliku u glavi koju nećete i ne možete da promenite, ma šta vam ko rekao. I uvek će Veseli da bude loš, čak iako budu besplatno delili stripove, vi ćete se žaliti što su loše dizajnirani. I zbog takvih kao što ste vi ima samo šačice izdavača koji se trude da što više ljudi pročita neki strip, a ne samo da sigurno zarade ili da zadovolje 500 i kusur posebnih slučajeva koji svoj teško zarađen novac daju na izdanja koja koštaju kao mesec dana hleba. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
 |
|
Topic  |
|