forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Ridjobradi - Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 30/11/2010 : 20:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Slušajte vas dvatri-Imate dovoljno loših stripova na tržistu tako da klasik kao šta je Riđobradi slobodno možete ostaviti na miru.
Hvala.

Misljenja sam da trenutno kod nas u ukupnoj masi ima u postotku jako puno dobrih i odlicnih stripova. Rijetko koje trziste se moze time pohvaliti. Postajemo li previse izbirljivi?
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 30/11/2010 : 20:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Slušajte vas dvatri-Imate dovoljno loših stripova na tržistu tako da klasik kao šta je Riđobradi slobodno možete ostaviti na miru.
Hvala.

Misljenja sam da trenutno kod nas u ukupnoj masi ima u postotku jako puno dobrih i odlicnih stripova. Rijetko koje trziste se moze time pohvaliti. Postajemo li previse izbirljivi?

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 30/11/2010 : 21:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

Mord, mislim da su gotovo svi kao nas dvojica. Jedini logicni sled je da 95% ljudi naglo prestane sa kupovinom Ridjobradog. Ovo zaista ne moze da se cita. Eventualno par brojeva i posle je jasno gde prica ide.

Naprotiv! Kad god svratim u Darkwood ili ovako sa nekim stripofilom popričam o Riđem, ljudi bi voleli da izlazi barem 4 albuma godišnje. Vas dvojica ste prvi od kojih sam čuo negativno mišljenje. Ne kažem da sam razgovarao s ljudima koji predstavljaju idealni slučajni uzorak or stuff, ali zaista ovo "ne može da se čita" ne pije vodu.

Vanvremeni klasik. Skoro je Ćopić napisao i recenziju za 1. album, pa vidi komentare:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=1156

Ne kažem da mišljenje forumaša ili ljudi koji komentarišu recke uvek odražava stvarnu sliku, jer često kad se ovde na forumu oko nečeg digne buka, ispadne sasvim suprotno, ali u slučaju Riđobradog garantovano nije tako.

Sad, šta znam... Možda si samo sarkastičan...

Edited by - Gil-galad on 30/11/2010 21:36:56
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 30/11/2010 : 21:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

riđobradi nema veze s nostalgijom - baš kao što su knjige Alexandrea Dumasa vječni klasici - Riđobradi ide ruku pod ruku s njima...vrhunski strip - kolikogod bilo nezgodno što ja to tvrdim - da nije bilo riđobradog ne bih se NIKADA bavio stripovima - i što se toga tiče danas bih ga zapravo morao mrziti - ali ne - RIĐOBRADI je meni strip stripova - savršeni spoj svega što volim - naravno da su ukusi različiti ali ni protivnici ne bi smjeli donositi tako generalne sudove - POGOTOVO KAD NJIHOVE TVRDNJE TEK PUSTE TLAPNJE SU! nedostojne odgovora...hvala!

Sasvim suprotno, protivnici trebaju iznositi svoje misljenje, inace smo sekta. Djonom ako treba.

A mene je stvarno umorio. Da se ne radi o klasiku i da ga nisam volio prije, vjerojatno ne bi ni komentirao. Born, izgleda da smo zasad usamljeni. Ali, drago mi je da smo digli prasinu.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/11/2010 : 22:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

riđobradi nema veze s nostalgijom - baš kao što su knjige Alexandrea Dumasa vječni klasici - Riđobradi ide ruku pod ruku s njima...vrhunski strip - kolikogod bilo nezgodno što ja to tvrdim - da nije bilo riđobradog ne bih se NIKADA bavio stripovima - i što se toga tiče danas bih ga zapravo morao mrziti - ali ne - RIĐOBRADI je meni strip stripova - savršeni spoj svega što volim - naravno da su ukusi različiti ali ni protivnici ne bi smjeli donositi tako generalne sudove - POGOTOVO KAD NJIHOVE TVRDNJE TEK PUSTE TLAPNJE SU! nedostojne odgovora...hvala!

nek si nam rekao

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 30/11/2010 : 23:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

quote:

Mord, mislim da su gotovo svi kao nas dvojica. Jedini logicni sled je da 95% ljudi naglo prestane sa kupovinom Ridjobradog. Ovo zaista ne moze da se cita. Eventualno par brojeva i posle je jasno gde prica ide.

Naprotiv! Kad god svratim u Darkwood ili ovako sa nekim stripofilom popričam o Riđem, ljudi bi voleli da izlazi barem 4 albuma godišnje. Vas dvojica ste prvi od kojih sam čuo negativno mišljenje. Ne kažem da sam razgovarao s ljudima koji predstavljaju idealni slučajni uzorak or stuff, ali zaista ovo "ne može da se čita" ne pije vodu.

Vanvremeni klasik. Skoro je Ćopić napisao i recenziju za 1. album, pa vidi komentare:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=1156

Ne kažem da mišljenje forumaša ili ljudi koji komentarišu recke uvek odražava stvarnu sliku, jer često kad se ovde na forumu oko nečeg digne buka, ispadne sasvim suprotno, ali u slučaju Riđobradog garantovano nije tako.

Sad, šta znam... Možda si samo sarkastičan...

Moram priznati da ridjobradog nisam citao kao klinac i ne postoji nista sto bi me u tom pogledu vezalo za njega. Bluberija sam uvek obozavao do besvesti, tako da sam u ridjobradog usao sa velikim ocekivanjima.
Kapiram da kad to cita klinac moze da se zainteresuje, ali meni je ovo klise do klisea.
Na sajmu sam uzeo 6cu i pre neki dan sam uhvatio da je citam i to posto sam zavrsio 5ti trejd Scalped-a. Imao sam osecaj da citam slikovnicu za decu.
Ok shvatam da je ovo poredjene koje sam napravio jako glupo ali ... ali sa druge strane i nije ! Pogledajte koliko ima brilijantnih stripova oko nas. Nema potrebe da vreme i novce trosimo na nesto sto je nekad bilo dobro.
Koliko vidim Ridjobradog i oni koji ga najvise vole ne kriju da ga je nagrizlo vreme.
A opet iza takvog scenarija ne stoji Giraud-ov vanvremenski crtez.

Romelovo misljenje po ovom pitanju vredi upola manje od mog. Jer ja sam objektivni ljubitelj stripa, a on neko ko svrsava kad pomisli na Ridjobradog, more i gusare. On se odusevljava sto je u fusnotu stavio sta znaci largali smo camac, a ja sam prevrtao ocima dok sam to citao.

Ne zelim da kazem da je ovo los strip, vec da je to strip kojeg nema poente citati sada jer je suvise staromodan. Ne cekajte ispravicu se - vec da je to strip za koji nema potrebe davati novce danas, posto je suvise staromodan (a da ne govorimo da ima preko 20 albuma). Mene dusa boli sto sam na ovih par brojeva dao nekih 60 evra, umesto da sam za te pare kupio npr Biljeske za ratnu pricu, ili Alvara 4, ili novi trejd Boysa

Ko klinac sam obozavao seriju Friends ali kad sam probao Seinfelda, frendsi su mi naprosto izgubili draz

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste

Edited by - Born To Run on 30/11/2010 23:37:07
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27177 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/11/2010 : 23:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Klasik=dobar nekad dobar i danas.
Riđobradi je jedan od vrhunaca bd avanturističkog stripa.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21453 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/12/2010 : 08:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
zanima me Bornturane, koji su to po tebi brilijantni stripovi oko nas ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19119 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2010 : 09:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
čudo jedno onda da ljudi tako kupuju staromodnog Alan Forda....pa još kad je klasik...
Riđobradi je jedan krasan serijal koji godinama nije izgubio ni malo draži...sad što je nekima naporan za čitanje,
njihov je problem, nije u Riđobradom.
Mnogo ovog modernijeg što danas izlazi(i kod "samo dobri stripovi") je puno bezveznije sa očajno lošim crtežem...
nije sve novo što sijaji zlato.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/12/2010 : 10:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Iznio sam svoje misljenje. Ne bih nikome sugerirao da ga ne kupuje iz ovog ili onog razloga. Sto netko cita i na sto trosi novac je skroz osobna stvar, i ne bi se petljao u to. Sto ljudi, sto ukusa.

Na kraju krajeva i sam se neckam oko nekih epizoda, jer su mi drage i imaju nekih momenata koji su mi dobri, a i volim Hubinonov crtez u ridjobradom. Ali, nisam ga dugo citao i ocekivao sam vise, bar da je blizu blueberrija, pa sam se razocarao.

A ima i starijih stripova koji su mi fantasticni, tako da prica o "modernim" stripovima pada u vodu.

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/12/2010 : 10:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
@Rodjendabihjurio

Ja sam citao Bluberija. Ne bih ga danas kupovao. Meni se ne svidja. Ne mogu da napisem da je strip bezvezan, meni se ne svidja tema (opet kaubojstina!).

Staromodan? I Amarkord je mozda staromodan film, ali mu to ne umanjuje znacaj klasika. Ili Kazablanka, ajde :).

U redu je diskutovati, ali koristiti ovakav recnik i vredjati prevodioca stripa je nepostovanje njegovog truda, ako ne i njega samog.

A i ja sam inace prvi put procitao Ridjog pre 6 meseci i mogu da kazem da je, po meni, odlican strip.

Ne mozes da poredis Ridjeg i Zagora, a ti si to uradio cim se pomenuo nostalgiju. Nostalgija je izgovor za los strip, a Ridji to svakako nije.

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2010 : 11:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ja eto ne citam Ridjobradog, ne interesuje me. Znaci ko da ne postoji.
Kratko i jasno.

Edited by - kasper on 01/12/2010 11:33:58
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/12/2010 : 11:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]
Romelovo misljenje po ovom pitanju vredi upola manje od mog. Jer ja sam objektivni ljubitelj stripa, a on neko ko svrsava kad pomisli na Ridjobradog, more i gusare. On se odusevljava sto je u fusnotu stavio sta znaci largali smo camac, a ja sam prevrtao ocima dok sam to citao.

ruku na srce ni moje ni tvoje mišljenje ne vrijede ništa ali neću citirati klinta opet...znači moje pola ništice je ipak bolje od potpune ništice :)
da istina oduševi me kad stavim neki takav izraz i dam fusnotu - jer cijeli strip vrvi od arhaičnih izraza tog doba i te struke (pomoračke) da zna biti iznimno zahtjevno pronaći ekvivalente - iz tog doba! koji put uspijem koji put ne...recimo žao mi je što za Sainte Barbe nikad nisam našao nešto prikldno...što ne znaći i da neću
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21453 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/12/2010 : 12:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@ kasper,mord,bornturan & Bob Rok
Meni je nepojmljivo da neko voli Riđeg, a ne voli Bluberija, ili da voli Bluberija a ne voli Riđeg, ili da voli Riđeg i Bluberija a ne voli Tangija itd., shvatili ste poentu.
Napraviću analogiju sa sledećom situacijom: neko voli plavuše, a ne crnke, ili voli crnke a ne plavuše, ili voli plavuše i crnke, a ne voli crvenokose,... - ovi ljudi ili su pederi ili su pederi a da to ne znaju !
Znači momci, vi ste pederi!!!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21453 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/12/2010 : 12:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kasper i bornturan su i stari i pederi, to je najgore.

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/12/2010 : 13:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

@ kasper,mord,bornturan & Bob Rok
Meni je nepojmljivo da neko voli Riđeg, a ne voli Bluberija, ili da voli Bluberija a ne voli Riđeg, ili da voli Riđeg i Bluberija a ne voli Tangija itd., shvatili ste poentu.
Napraviću analogiju sa sledećom situacijom: neko voli plavuše, a ne crnke, ili voli crnke a ne plavuše, ili voli plavuše i crnke, a ne voli crvenokose,... - ovi ljudi ili su pederi ili su pederi a da to ne znaju !
Znači momci, vi ste pederi!!!

Anto, imas li ti zlatnu ribicu
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2010 : 13:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Napraviću analogiju sa sledećom situacijom: neko voli plavuše, a ne crnce, ili voli crnke a ne plave suve muskarce, ili voli plavuše i crnke, a ne voli indijance....!

Ja volim ridje, ne ridjoBrade .
E sad ovi koji vole ridje i ridjoBrade, sta znam, neka ih.

Edited by - kasper on 01/12/2010 13:49:38
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21453 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/12/2010 : 14:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 01/12/2010 : 21:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mord

quote:

Hvala.

"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."

Je li to iz nekog filma?
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 01/12/2010 : 21:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
da jedan od prljavih harryja mislim 5.
Go to Top of Page

StripoviMarko
Starting Member

2 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 02/12/2010 : 16:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send StripoviMarko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne zelim da kazem da je ovo los strip, vec da je to strip kojeg nema poente citati sada jer je suvise staromodan. Ne cekajte ispravicu se - vec da je to strip za koji nema potrebe davati novce danas, posto je suvise staromodan (a da ne govorimo da ima preko 20 albuma). Mene dusa boli sto sam na ovih par brojeva dao nekih 60 evra, umesto da sam za te pare kupio npr Biljeske za ratnu pricu, ili Alvara 4, ili novi trejd Boysa

Hmm, ja mislim da nije moguće biti objektivan jer svi volimo ovo ili ono.
No mislim da je važno da Riđobradi ima fanove kod ljudi koji se razumiju i vole tematiku iz doba jedrenjaka. To je dokaz da je Riđi vrhunsko djelo koje ne može zastarjeti.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 04/12/2010 : 00:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by StripoviMarko

quote:

Hmm, ja mislim da nije moguće biti objektivan jer svi volimo ovo ili ono.
No mislim da je važno da Riđobradi ima fanove kod ljudi koji se razumiju i vole tematiku iz doba jedrenjaka. To je dokaz da je Riđi vrhunsko djelo koje ne može zastarjeti.

Pa nije bas tako. Ako je nesto dobro, onda je to dobro, to se osjeti. Ridjobradi je perfekcija samo takva, svidjalo se to nekome ili ne. Ako neko ne voli takvu tematiku i stil koji prati strip, to je uredu ali to je onda drugi par cipela. I ne mogu shvatiti kako nekome smeta prijevod. Ridjobradija sam prvi put citao u Libellusovom izdanju i odmah sam se odusevio tekstom. Nevjerovatno kako je prijevod prikladan, terminologija, pomorski žargon i arhaizmi koje covjek koristi su pogodak u metu. Vjerujem da to traži puno truda, ali se sa druge strane i vidi da je sa srcem napravljeno.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/12/2010 : 09:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

Pa nije bas tako. Ako je nesto dobro, onda je to dobro, to se osjeti. Ridjobradi je perfekcija samo takva, svidjalo se to nekome ili ne.

Zbilja si objektivan.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 05/12/2010 : 20:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Riđobradi je odličan strip s vrhunskim prijevodom i u kvalitetnom (Libellusovom)izdanju.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21453 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/12/2010 : 20:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Riđobradi je genijalan strip sa vrhunskim prevodom i u kvalitetnom izdanju, samo još kad bi išao 4 albuma godišnje.

Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000