forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/12/2010 : 14:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

http://free-zg.htnet.hr/grba/illustrations.html

Hvala na linku. Več sam bio pomislio da sam teška picajzla i da se čovjeku omakla slučajna ili gruba greška zbog brzine ili štotigajaznam. Sad vidim da se radi o sistematskoj grešci.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/12/2010 : 15:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Hvala, Lorda. Ni ja nisam mogao da procitam potpis posto je jako niska rezolucija i dosta bledo. Da li mozda znas naziv knjige u kojoj je Templar objavljen?

@Dupli
Pitam se samo od koga li si samo maucio da tako zanovetas
Nije bas tako crno ko sto si izmasakrirao templara. Kada bi ga nacrtao golog ispod, bio bi prilicno korektan. A za nogu koja podnosi teret razmisli jos jednom

Elem, nisam stavio Templara na ocenu, nego kao vodic za kostimografiju.

Posto sutra putujem u Rijeku na festival, imate nedelju dana da se bavite viteyovima. Ocekujem radove i nadam se da necu zateci skolu spaljenu kada se vratim.
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 08/12/2010 : 15:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Mislim da si malo pregrub... S obzirom na njegov portfolio i radove koje objavljuje. A osim toga koliko vidim u infu čovjek je po struci stomatolog! Tako da mu je ovo hobi, a za jednog vjerojatno samoukog ilustratora fenomenalan je...
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 08/12/2010 : 15:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Eh, ovo je bio odgovor Duplom, samo nisam qvoutao prije...
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/12/2010 : 15:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Pa, ovde ne znamo sta su rukavice tako da nikog ne mazimo. Narocito ne stomatologe koji se bave crtanjem i to kako one koji su zavrsili fakultet tako i one koji su stigli do trece godine!....
btw, dobri ilustratori su manje vise samouki. Nisu dozvoljavali da ih akademci iskvare
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1021 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 08/12/2010 : 16:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw
Pitam se samo od koga li si samo maucio da tako zanovetas

I ja se pitam

quote:
A za nogu koja podnosi teret razmisli jos jednom

Evo i isprobao sam.

quote:
Posto sutra putujem u Rijeku na festival, imate nedelju dana da se bavite viteyovima. Ocekujem radove i nadam se da necu zateci skolu spaljenu kada se vratim.

Raspust ekipa
Šalim se, šalim.
Sretan put cat claw.

quote:
Mislim da si malo pregrub... S obzirom na njegov portfolio i radove koje objavljuje. A osim toga koliko vidim u infu čovjek je po struci stomatolog! Tako da mu je ovo hobi, a za jednog vjerojatno samoukog ilustratora fenomenalan je...

Ma meni se u jednom trenutku od onog nečitkog potpisa učinilo da piše Kerac pa sam zato komentirao inače ne bih

Dosta spamanja. Sljedeće kačim templara. Crno-bijelo. Je..ga, tip je svjetlosnu godinu bolji od mene u koloru pa da ne možete usporediti. To sam naučio od naših akademika
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 08/12/2010 : 18:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Hvala, Lorda. Ni ja nisam mogao da procitam potpis posto je jako niska rezolucija i dosta bledo. Da li mozda znas naziv knjige u kojoj je Templar objavljen?

Stvarno ne znam... Sve što sam ikada vidio od njega je ovo sa neta, vjerojatno je jedna od onih knjiga koje sam naveo u onom popisu par postova prije...
Ne vjerujem da te to baš toliko zanima ali ima tamo u onom linku što sam ga postao njegov kontakt...

Edited by - Lorda on 08/12/2010 18:23:33
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2128 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 08/12/2010 : 18:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:

...
Da li mozda znas naziv knjige u kojoj je Templar objavljen?

Meni je ta slika bila u udzbeniku iz povijesti
Imam doma i album sa slicicama svetaca koje je on ilustrirao.

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 19:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
bolje se pridruzi Radnoj akciji, nego sto gubis vreme sa istorijom

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/12/2010 : 19:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je također ta slika bila u udžbeniku iz povijesti, iz šestog razreda.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3076 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 08/12/2010 : 19:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Ovaj, ako niste primjetili nedostaje jedan redovni član radne akcije...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/12/2010 : 19:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo mog templara... Zabušavao sam kod konja, namjerno jer ne znam crtati konje :) Nogu nema jer sam kasno shvatio da ne mogu stati na crtež, a nije mi se dalo ništa brisati :)

Na kraju mi se koncepcija čak i sviđa, kao nekakva naslovnica :) Nabore na odjeći još ne znam raditi, što se i vidi...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 19:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Nogu nema jer sam kasno shvatio da ne mogu stati na crtež, a nije mi se dalo ništa brisati :)

ovaj ti je pravi bankar nije video Svete zemlje u zivotu

a za ovaj komentar gore bi ti Bane sad rekao "Da si napravio skicu, ne bi ti falila noga"

previse si ostavio mesta za nebo, da si podigao sve malo na gore, imao bi mesta ohoho :)

i BTW, samo jedna primedba, uporedis li celu njegovu ruku sa ostatkom tela, videces da joj fali....pa, misisca i svega sto ide oko kostiju ;)

inace, glava mi se mnogo dopada :)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 19:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
*leva ruka, zaboravih da napomenem :D

i simetrija ramena je malo cudna isto ;)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/12/2010 : 19:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

inace, glava mi se mnogo dopada :)

Ne čudi me jer joj je posvećeno vremena skoro kao i svemu ostalom skupa :)

Inače, ako nekog slučajno zanima, htio sam da stil crteža podsjeća na Josea Ortiza, što mi je kod glave možda i uspjelo...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/12/2010 : 20:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
stvarno, najvise glava upada u oci, sve skupa sa maramom :)
logicna je, simetricna, linije valjaju, sencenje je prilicno lepo odradjeno :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/12/2010 : 20:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Hvala :)

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/12/2010 : 21:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ha ha, beva, sori na upadu, ali ovaj tvoj templar po načinu kako drži uzde kao da ide na gej paradu, a ne sjeći glave u svetu zemlju

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/12/2010 : 21:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Beva,zayebao si se pošteno,omašio si templara gadno.Izbriši mu taj krst/križ sa grudi i nacrtaj mjesec i zvijezdu,u desnu ruku mu dodaj kakvu kraću sablju te bi još bile poželjne kakve brčine na tintari.Tek tad bi tvoj crtež došao do izražaja...Janjičar par exelance.

Wtf?
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/12/2010 : 22:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Evo dokaza.I to u Paint-u!

Wtf?

Edited by - bagi on 08/12/2010 22:03:33
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/12/2010 : 22:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Bagi, svaka čast :)

@ Kene, pa i htio sam da bude smiješan (zato sam ga i nacrtao debelog), da ne bude uvijek nabildani lik... Ali ipak nisam htio da jadnik izgleda kao gej (mada ja prvi nemam ništa protiv) :)

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 08/12/2010 : 22:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ga: Zvonimir Grbašić

Evo tu malo informacija:
Autor je stotina ilustracija i slika objavljenih u knjigama, časopisima, grafičkim mapama i kalendarima, u Hrvatskoj i svijetu. Vojna povijest je osnovna tematika, a tehnika akrilne boje, tempera i olovka.
Ilustracije su mu objavljivane u knjigama izdavača: «Facts on File» (New York, SAD), «Arms and Armour» (London, Velika Britanija), «Motorbuch-Verlag» (Stuttgart, Njemačka), «La Bibliotheque des Arts» (Pariz, Francuska), «Aron Ferlag»
(Njemačka), «Les Editions Comtoises» (Francuska), «1st Books» (SAD), te u časopisima «PM Magazin» (Munchen, Njemačka), vojno-povijesni mjesečnik «Historia» (Pariz, Francuska) i «Mondadori» (Milano, Italija). Kompjuterske grafike objavljene su mu u SAD-u i u Njemačkoj. Studio CPC, Besancon, Francuska, tiskao je seriju poštanskih karata (u ograničenoj nakladi) s njegovim vojno-povijesnim motivima iz francuske povijesti. Web-galerija iz SAD-a, "The Wargallery" od ove godine prodaje isključivo reprodukcije autorovih radova. Živi i radi u Zagrebu.

http://free-zg.htnet.hr/grba/illustrations.html

Vidim da nije ni spomenuto objavljivanje u vojno-povijesnom časopisu Husar. U tom su časopisu inače prvotno objavljene ove ilustracije sa linka, kao i brojne koje je kao crtao "za dušu". Ima u jednom broju puno njegovih slika Indijanaca. Mislim da je broj 8. u pitanju iako nisam 100% siguran. Ako netko ima skenirano siguran sam da bi mnogima bilo zanimljivo.

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/12/2010 : 00:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
evo i mog priloga za veceras:

sad jos samo da zaostrim olovku, da definisem sve do kraja, pa ako bog da, da ga istusiram

da li sam to samo ja, ili se mnogo lakse radi kada nastavnik nije tu

*leva saka smrdi mnogo, morace malo da poraste

Edited by - Lord Vader89 on 09/12/2010 00:48:36
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 09/12/2010 : 08:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
možda samo malo potkolenice produžiti i stopala uvećati. Šta misliš?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/12/2010 : 10:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hm, za stopala si definitivno u pravu. a i za potkolenice vala, mada ne bi ih trebalo preterano mnogo produzavati, zar nesad moram da ucim veceras cu da ispravim ovo, hvala ti

Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000