forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/12/2010 : 11:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
videces kako ima da se zalis kada se vec narednog jutra probudis, a na polici te doceka strip koji se raspao pod dejstvom atmosferskog pritiska.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/12/2010 : 11:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ako se nije raspao od mog bezobzirnog listanja i ostalog ćuškanja zarad provjeravanja tvrdnji nekih ljudi, mislim da sam bezbjedan.:)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/12/2010 : 11:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma samo strpljenja
baci pogled, moguce je i da se vec raspao dok si ti kucao odgovor

Go to Top of Page

Solim1
Starting Member

33 Posts

Member since 05/09/2010

Posted - 11/12/2010 : 12:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Solim1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

ono što bih ja možda pritajeno više volio je to da je ova edicija krenula u obliku "odabranih priča" kao kod zagora. moje je mišljenje da bi to bilo isplativije i prihatljivije širim narodnim masama.

Skora pa da se moze reci da bilo koja od epizoda u prvih 200 prolazi kao Odabrana Prica. Tako da mu ovo dodju odabrane price i jos po redu :)
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 11/12/2010 : 14:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solim1

quote:

ono što bih ja možda pritajeno više volio je to da je ova edicija krenula u obliku "odabranih priča" kao kod zagora. moje je mišljenje da bi to bilo isplativije i prihatljivije širim narodnim masama.

Skora pa da se moze reci da bilo koja od epizoda u prvih 200 prolazi kao Odabrana Prica. Tako da mu ovo dodju odabrane price i jos po redu :)

Tacno. Prvih 100 vrlo dobre do odlicne, 100-200 vecina epizoda dobra. A nakon 200 sve jadnije i jadnije.
Neka samo VC godisnje izbaci g 3 debela Mno i isto toliko Teksa ja zadovoljan
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7969 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 11/12/2010 : 15:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

quote:
Originally posted by Solim1

quote:

Tacno. Prvih 100 vrlo dobre do odlicne, 100-200 vecina epizoda dobra. A nakon 200 sve jadnije i jadnije.
Neka samo VC godisnje izbaci g 3 debela Mno i isto toliko Teksa ja zadovoljan

4-6 ili nista!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/12/2010 : 15:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Da li bi neko mogao da nam postavi naslovnicu Mister Noa?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/12/2010 : 16:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/12/2010 : 16:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hvala! Divno izgleda!
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 11/12/2010 : 16:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam Mister Noa prvog dana kad je izasao, i sada kada sam procitao ovih devet strana, pitam se jel mi drzimo isti strip u rukama?

Kao sto neko rece ovo je jos jedno mlacenje prazne slame po forumu. O izdanju najvise raspravljaju oni koji ga nisu ni kupili ni drzali u rukama, ali i to je odlika dobrog dela ljudi ovde. Vazno je samo srati i praviti se pametan.

Jedan od retkih postova koje sam procitao je od (mislim Cronosa), koji je ukratko dao ocenu svega i rekao sta mu smeta. Dakle covek je kupio, dao svoje misljenje i u redu.

Ja nemam neke visoke standarde kada je u pitanju kvalitet, verovali ili ne i dalje me interesuje ono izmedju korica. Ja jesam zadovoljan ovim izdanjem i Teksom, jer konacno mogu da citam epizode koje verovatno nikada ne bi procitao.

A vi ajdde sad udrite i dalje, jel lepo mirise, jel ce da izdrzi tri citanja, jel je na 196. strani umesto O napisano E, jel ce da VC propadne sa ovim, jel je bolji Maradona ili Pele, Zvezda ili Partizan, Dinamo ili Hajduk.

Kada bi se obrisali svi nepotrebni postovi sa ove teme (ukljucujuci moj), ostala bi samo dva posta na kojima se vide slike.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/12/2010 : 16:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Allex

quote:
Originally posted by kasper

Ko je Allex?

Da li ja tebe pitam ko si ti? Ili bilo koga drugog?
Neverovatno skretanje sa teme. Bitno je mene zvati agresivnim jer iznosim drugacije misljenje od tebe.

Pa ako si vec duze vreme ovde, kako kazes, verovatno si primetio da ovde ima razlih naravi, pa si to mogao i da ocekujes. Svakako da nisu u pravu oni koji te nazivaju agresivnim, ali ako nastavis da ides "glavom kroz zid", onda ce to da si agresivan postati realna ocena. Nekolicina ljudi ovde ti je lepo i sa mnogo strpljenja objasnila neke stvari koje se ticu ovog izdanja. Evo, ja ti ponavljam - izdanje ima mana, i to ne jednu, ali sve je to manje znacajno od cinjenice da se pojavilo nesto sto smo dugo prizeljkivali; uz to, parametri ovog i redovnog izdanja su neuporedivi, jer su troskovi izdavaca neuporeivi, u prvom redu zbog tiraza, koji je ovde deset ili dvadeset puta manji od, recimo, tiraza Odabranih prica Zagora koje imaju 400 strana

Edited by - ---dp--- on 11/12/2010 17:36:53
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 11/12/2010 : 17:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Kada bi se obrisali svi nepotrebni postovi sa ove teme (ukljucujuci moj), ostala bi samo dva posta na kojima se vide slike.

Tvoj post je sve samo ne nepotreban. Zdravorazumski komentar. Toliko... Strip je da se čita a ne da se nad njim vodi politika i ispoljavaju raznorazne frustracije. Onaj kome je do ovog izdanja stalo neće naći hiljadu i jednu manu nego će uživati u čitanju.
Još jednom bravo za komentar.
Go to Top of Page

DarkPhoenix
Starting Member

82 Posts

Member since 30/07/2010

Posted - 11/12/2010 : 18:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DarkPhoenix a Private Message  Reply with Quote
To je to!
Da stavimo tacku komentarima!
KO VOLI NEK IZVOLI!
Knjiga je takva kakva je-ako se raspadne,to NIJE PROBLEM ONOGA KO JE NIJE KUPIO!
Ako je loshija od Libelusove-KUPITE OD LIBELUS,NE KUKAJTE!
Ako hocete veceg broja epizoda godishnije-OPET KUPITE LIBELUS!
Dajte prekinite,smesni ste.Umesto da budete srecni sto imate alternativu,vi samo pljuvate izdanja.SRAMOTA! Shvatite vec jednom da ne rastu svakome pare na drvecu.
Jedno je izrazivati mislenje,drugo je biti dosadan i naporan.
I oprostite ako se neko uvredio od moje mislenje,ali ovo je stvarno postalo neizdrzljivo.
A sta se tice allex-koji je tvoj problem?
Go to Top of Page

Allex
Starting Member

Serbia
50 Posts

Member since 09/12/2010

Posted - 11/12/2010 : 21:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Allex a Private Message  Reply with Quote
Necu vise da "mlatim", kako kazete. Moj zakljucak je da je VC (a i mi sa njim) mogao BOLJE da prodje da je krenuo da izdaje sveske po 400 strana. Tempo bi bio duplo brzi i zagovornici 700 strana se ne bi bunili jer bi dobili isti broj epizoda (ako ne i koju vise), ja i oni koji brinu da im se stripovi ne ostete bi takodje bili zadovoljni. Cena bi verovatno bila proporcionalno broju strana manja, ali zbirno ista kao sada, pa bi zagovornici ove cene bili zadovoljni.
U vreme krize VC ne sme da se okrece samo odredjenom broju kupaca, treba da pokrije sto veci raspon, jer to moze finansijski da ga skupo kosta. Ovoga puta to nisu ucinili.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 11/12/2010 : 21:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DarkPhoenix

To je to!
Da stavimo tacku komentarima!
KO VOLI NEK IZVOLI!
Knjiga je takva kakva je-ako se raspadne,to NIJE PROBLEM ONOGA KO JE NIJE KUPIO!
Ako je loshija od Libelusove-KUPITE OD LIBELUS,NE KUKAJTE!
Ako hocete veceg broja epizoda godishnije-OPET KUPITE LIBELUS!
Dajte prekinite,smesni ste.Umesto da budete srecni sto imate alternativu,vi samo pljuvate izdanja.SRAMOTA! Shvatite vec jednom da ne rastu svakome pare na drvecu.
Jedno je izrazivati mislenje,drugo je biti dosadan i naporan.
I oprostite ako se neko uvredio od moje mislenje,ali ovo je stvarno postalo neizdrzljivo.
A sta se tice allex-koji je tvoj problem?

Svaka ti se pozlatila.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

antares
New Member

Serbia
248 Posts

Member since 02/08/2010

Posted - 11/12/2010 : 22:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send antares a Private Message  Reply with Quote
Dok citam ove vase komentare uverim se da ona narodna: "O ukusima ne vredi raspravljati" jeste jedna velika istina. Ja se licno radujem ovom izdanju,kao i izdanju Texa, mada nisam siguran da cu finansijski uspeti da ispratim i ovo i texovo izdanje pored kupovanja redovnog texa, redovnog zagora, odabranih prica i zagor specijala. Ali dacu sve od sebe da uspem da ispratim i ova dva kolecionarska izdanja jer po meni vrede da se kupuju. Pohvala za VC.
Go to Top of Page

cgmiki
New Member

Serbia
127 Posts

Member since 24/11/2005

Posted - 11/12/2010 : 22:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit cgmiki's Homepage  Send cgmiki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Allex

Necu vise da "mlatim", kako kazete. Moj zakljucak je da je VC (a i mi sa njim) mogao BOLJE da prodje da je krenuo da izdaje sveske po 400 strana. Tempo bi bio duplo brzi i zagovornici 700 strana se ne bi bunili jer bi dobili isti broj epizoda (ako ne i koju vise), ja i oni koji brinu da im se stripovi ne ostete bi takodje bili zadovoljni. Cena bi verovatno bila proporcionalno broju strana manja, ali zbirno ista kao sada, pa bi zagovornici ove cene bili zadovoljni.
U vreme krize VC ne sme da se okrece samo odredjenom broju kupaca, treba da pokrije sto veci raspon, jer to moze finansijski da ga skupo kosta. Ovoga puta to nisu ucinili.

Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/12/2010 : 22:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Hajdemo malo lakše sa deljenjem komentara, može? Drugi ne pišu "sranja", i nemaju "problem" ako malčice drugačije razmišljaju. Razumem da u žaru diskusije padne i poneka grublja reč, ali nema potrebe da nastavljamo sa tim.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/12/2010 : 23:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zavisno od toga šta čovek očekuje od stripa koji košta 1500+ dinara, možemo očekivati i komentare.
Ovaj MNo nisam video, pa ne mogu da komentarišem to konkretno izdanje, ali za te pare, nebitno od koričenja i broja stranica, izdanje bi trebalo da bude odlično. Bez blede štampe, slova koja nedostaju, listova koji ispadaju i sl.
Ako vi imate dovoljno novca da kupite ovo izdanje samo da bi ga pročitali (a radi se o opštepoznatim epizodama) i da vam ne bude u kolekciji, onda svaka čast. Mislim da ipak postoji neka novčana granica od koje strip izdanje prestaje da bude "razonoda", već postaje nešto što je čovek skuplje platio i želi da mu traje. Ili se varam?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 11/12/2010 : 23:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Bravo Hunteru.Ljudi se ovde ponasaju ko da imaju molione na bankovnim racunima pa ih bas briga sta dobiju za pare koje daju.Dajte ljudi pa 1000 i kusur dinara dati za jedan strip i ne ocekivati perfekciju je po meni proseravanje.Ja ne kazem,kupujem i ja kol.izdanja(DD i Zagora) i za mene su to sasvim dobre pare za tako nesto i priznajem da to ne vredi ali ipak uzimam.Reci ovo je jeftino ili ovo je dzabe ili sta te ja znam mi je malo onako...Stripovi su nazalost luksuz u danasnje vreme i naravno da za te pare treba ocekivati da strip "Kuva kafu" ako treba.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 11/12/2010 : 23:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ama, nije dzaba, nego je potpuno vrijedan ovih para. Za vecinu je to bar 1300 dinara, a za neke i 1150, posto ja ne vjerujem da ce i 1% ljudi ovo kupiti bez popusta. Izdanje nema neku price vrijednu manu, i naravno da moze ostati u kolekciji i poslije 10 citanja, ne vidim problem.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 11/12/2010 : 23:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
da li bih se zaglavio u beskonacnom krugu, ako bih se zapitao "da li mogu da se proseravaju oni koji vide da se drugi proserava?"?

alo, ljudi, kakva je razlika ako danas das 1300 dinara, ili u 7 navrata das po 190? eno, jel Obi Wan lepo rekao na nekom topiku na tu temu....

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/12/2010 : 23:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zavisno od toga šta čovek očekuje od stripa koji košta 1500+ dinara, možemo očekivati i komentare.
Ovaj MNo nisam video, pa ne mogu da komentarišem to konkretno izdanje, ali za te pare, nebitno od koričenja i broja stranica, izdanje bi trebalo da bude odlično. Bez blede štampe, slova koja nedostaju, listova koji ispadaju i sl.
Ako vi imate dovoljno novca da kupite ovo izdanje samo da bi ga pročitali (a radi se o opštepoznatim epizodama) i da vam ne bude u kolekciji, onda svaka čast. Mislim da ipak postoji neka novčana granica od koje strip izdanje prestaje da bude "razonoda", već postaje nešto što je čovek skuplje platio i želi da mu traje. Ili se varam?

Jbg, sad i ti malo preterujes. Strip kosta toliko koliko kosta jer ima 700 strana. Grubo poredeci, dva Libellusova Mister Noa koji su obimom u rangu sa ovim kostaju bar tri puta vise, i to sa svim popustima koja se mogu ostvariti kod Libellusa. Ja sam vise puta naglasio kako mi je Libellusovo izdanje Mister Noa izdanje iz snova, ali radi se o tome da ne mogu da ga priustim sebi; odnosno mozda i mogu ali sam izabrao da za te pare kupim mnogo vise nekih drugih stripova.

Kad su kritike ovog izdanja u pitanju, neke od njih jesu osnovane. Ali, kod VC kao izdavaca jednostavno ne moze da bude bolji otisak, jer se stampa na roto masinama (iako mislim da bi u datom tirazu jednako isplativo bilo stampati na ofsetu; ali, ko sam ja da napamet izvodim zakljucke? ko zna koliko postoji realnih razloga zasto ne mogu da stampaju na ofsetu). Da nije roto stampa, verovatno bi izdanje bilo skuplje. Sa druge strane, treba reci da se izdavac zaista potrudio i dao nam onoliko koliko je u ovom trenutku mogao - pocev od dobrog prevoda, solidnog dizajna, dosta propratnih tekstova kojih su ljubitelji stripa uvek gladno, nadam se dobar uvez (pokazace vreme), solidaj papir...
Go to Top of Page

simastrahota73
New Member

Serbia
138 Posts

Member since 14/11/2010

Posted - 11/12/2010 : 23:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send simastrahota73 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by manhunter

Jbg, sad i ti malo preterujes. Strip kosta toliko koliko kosta jer ima 700 strana. Grubo poredeci, dva Libellusova Mister Noa koji su obimom u rangu sa ovim kostaju bar tri puta vise, i to sa svim popustima koja se mogu ostvariti kod Libellusa. Ja sam vise puta naglasio kako mi je Libellusovo izdanje Mister Noa izdanje iz snova, ali radi se o tome da ne mogu da ga priustim sebi; odnosno mozda i mogu ali sam izabrao da za te pare kupim mnogo vise nekih drugih stripova.

Kad su kritike ovog izdanja u pitanju, neke od njih jesu osnovane. Ali, kod VC kao izdavaca jednostavno ne moze da bude bolji otisak, jer se stampa na roto masinama (iako mislim da bi u datom tirazu jednako isplativo bilo stampati na ofsetu; ali, ko sam ja da napamet izvodim zakljucke? ko zna koliko postoji realnih razloga zasto ne mogu da stampaju na ofsetu). Da nije roto stampa, verovatno bi izdanje bilo skuplje. Sa druge strane, treba reci da se izdavac zaista potrudio i dao nam onoliko koliko je u ovom trenutku mogao - pocev od dobrog prevoda, solidnog dizajna, dosta propratnih tekstova kojih su ljubitelji stripa uvek gladno, nadam se dobar uvez (pokazace vreme), solidaj papir...

Prave reci...

U tamninu smo svi crni!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 11/12/2010 : 23:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Libellusovo izdanje je vece, tvrdokoriceno, ima znatno bolji papir i otisak... i naravno da kosta daleko vise. VC izdanje ima gotovo sve elemente odlicnog mekokoricenog izdanja + tekstualne dodatke koji ga cine jedinstvenim. Kazem "gotovo sve" obzirom na to da je otisak na velikom broju mesta slab. Oni kojima je stalo da imaju odlicno uradjeno ali skuplje izdanje ce kupiti Libellus. Oni koji zele da uzmu prilicno dobro uradjeno ali znatno jeftinije izdanje ce kupiti VC. Simple as that.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000