forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister no Knjiga 1 Veseli cetvrtak...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

cronos six
Advanced Member

Serbia
7969 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/12/2010 : 10:44:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
pre 2 dana samo sam prelistao ovu m.no knjigu,a sad sam je i procitao,i to vise od pola!
ponavljam!otisak je grozno-los!drugu epizodu-amazonija bolje da nisu ni stampali,jer je velika sramota da se onako "otisne" prica.ako vec ta k.izdanja kupujemo nas 500 zagrizenih fanova(ako su stvarno svi takvi)onda je ovo veliki propust kod v.c.
kiosk izdanja kupuju razni ljudi,iz razlicitih razloga,nekizbog dece,a neki da im prodje vreme dok su na odmoru i sl.takvima mozda nije ni bitan otisak,prevod ili dizajn,ali licno meni kao kolekcionaru to smeta!
u pocetku su k.izdanja zagor i d.dog imala slicnih problema(ali u dosta manjoj meri)pa je to naknadno ispravljeno!
mnogi misle da je u pitanju papir,pa je zbog toga losa stampa!to nije tacno!problem su te "uklete"masine koje vlasnik v.c ne planira da obnovi,ili zameni!to potpisujem,jer sam na najobicnijem stampacu"pljuckavcu"odstampao 4-5 strana skeniranog zagora,i dobio otisak za desetku!
cini mi se da se k.izdanja zagor i d.dog stampaju,ili u drugoj stampariji,ili na drugim masinama!zasto samo ta izdanja,to je misterija?
ako se u narednim knjigama nastavi sa ovim tackasto-sivim otiskom bicu prinudjen da zajebem kupovinu ovakvog izdanja!
sve ostalo sto se tice knjige je ok-prevod,dizajn,uvez!za to im svaka cast!

Edited by - cronos six on 13/12/2010 10:45:32
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 13/12/2010 : 10:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Sviđa mi se ideja ovakvih debeljuca i sve pohvale VČ za ovu inicijativu. Mislim da će se prosječnom čitatelju Mr.Noa i Texa isto tako dopasti i biti dobro polazište za sastavljanje cjelokupne kolekcije ovih junaka po pristupačnoj cijeni (slažem se sa onim što je Obi-wan rekao o iskeširavanju odjednom i u par navrata... razmišljam na sličan način).

Mr.No debeljucu
, na žalost, neću kupovati, jer ga skupljam u LL izdanju i čini mi se besmisleno duplirati kolekciju, a daleko sam odmakao.

S druge strane Tex debeljko mi je jako primamljiv i kupit ću ga, obzirom da prva izdanja iz ZS i LMS koštaju ko bubreg na crnom tržištu, a i LL kolorci nisu baš sića. Da se razumijemo, ne bih uzimao LL Texa čak i da imam sva ZS & LMS Tex izdanja jer bi mi ružno izgledalo na polici da umećem takva izdanja u roto-izdanja kod popunjavanja rupa...mmm, da, i cijena je tu problem jer pratim previše junaka odjednom, pa je teško održati ritam.

Da sam kojim slučajem zagriženi Tex-ovac, vjerujem da bi imao isti stav kao burazer Tex Willer i s tog stajališta ga razumijem (ja sam prvenstveno Martijevac, pa mi je jedino zadovoljavajuće MM izdanje LL, al'ne mogu odolit' ni VČ "debeljucama").

Od VČ kupujem Dampyra, Martija, Mr.Noa i Texa, i nastavit ću s time. Sviđa mi se popratni tekst koji ide uz svaku VČ epizodu, koji daje posebni doživljaj samom izdanju (volio bi da je tako i kod LL i LU) i drago mi je da je ta forma zadržana u debeljucama. Sudeći po onom što je rečeno, dobro su zalijepljeni (za razliku od ranih LU stripova) i izdržat će, a ni tisak nije za bacit obzirom na roto tehnologiju. Nisam držao u rukama (nadam se da uskoro hoću), pa neću dalje ocjenjivati.

Još jednom pohvale VČ, nadam se da će forma debeljuca imati dobru prođu kod raje da se održi kao rentabilno izdanje za one koji žele pristupačnu kolekciju od početka.
Prijedlog smanjite broj stranica na npr.350-400, stvarno izgleda k'o telefonski imenik i u skladu s tim promijenite ritam izdavanja.

I još nešto, ako slučajno dođe do gašenja neke od edicija VČ (ili bilo kojeg izdavača), apeliram na izdavače koji će eventualno preuzeti prava za tu ediciju, da zadrže dizajn. Kao ono što je u Srbiji urađeno sa Magičnim (ispravite me ako se varam). Zadržati format, numeraciju, hrbat i dizajn naslovne i zadnje korice...da ljepše izgleda na polici

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 13/12/2010 : 12:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

pre 2 dana samo sam prelistao ovu m.no knjigu,a sad sam je i procitao,i to vise od pola!
ponavljam!otisak je grozno-los!drugu epizodu-amazonija bolje da nisu ni stampali,jer je velika sramota da se onako "otisne" prica.ako vec ta k.izdanja kupujemo nas 500 zagrizenih fanova(ako su stvarno svi takvi)onda je ovo veliki propust kod v.c.
kiosk izdanja kupuju razni ljudi,iz razlicitih razloga,nekizbog dece,a neki da im prodje vreme dok su na odmoru i sl.takvima mozda nije ni bitan otisak,prevod ili dizajn,ali licno meni kao kolekcionaru to smeta!
u pocetku su k.izdanja zagor i d.dog imala slicnih problema(ali u dosta manjoj meri)pa je to naknadno ispravljeno!
mnogi misle da je u pitanju papir,pa je zbog toga losa stampa!to nije tacno!problem su te "uklete"masine koje vlasnik v.c ne planira da obnovi,ili zameni!to potpisujem,jer sam na najobicnijem stampacu"pljuckavcu"odstampao 4-5 strana skeniranog zagora,i dobio otisak za desetku!
cini mi se da se k.izdanja zagor i d.dog stampaju,ili u drugoj stampariji,ili na drugim masinama!zasto samo ta izdanja,to je misterija?
ako se u narednim knjigama nastavi sa ovim tackasto-sivim otiskom bicu prinudjen da zajebem kupovinu ovakvog izdanja!

Ne znam šta da ti kažem, sem da je moj primerak dobro odštampan. Nema onih fleka i apsolutno sam zadovoljan. Znam da otisak varira od primerka do primerka i možda si zaista naleteo na loš.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/12/2010 : 12:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

Mnogi su dobili dobro otisnuti primerak, dakle, zameni ga. A sto se tice poredjenja sa ink-jetom, to nema nikakve veza sa bilo kojom stamparskom masinom. Gde to mozes porediti covece, tehnologija stvaranja otiska je sasvim drugacija, kod stampaca ce svi primerci biti identicno odstampani ako ima tonera a ovo kod VC su masine za roto stampu i kod svih je karakteristicno da se, zbog hvataja opiljaka papira na valjcima, posle nekog vremena dobije slabiji otisak. To sto si uporedio sa ink-jetom je isto kao da si napisao da si gledao tog skeniranog Zagora na monitoru i da ga je monitor izvrsno prikazao

Edited by - ---dp--- on 13/12/2010 12:43:13
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/12/2010 : 13:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ljudi 21 stolječe... je a mi se bavimo hvatanjem opiljaka papira na valjcima....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 13/12/2010 : 13:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ljudi 21 stolječe... je a mi se bavimo hvatanjem opiljaka papira na valjcima....

Jbg da nam je to jedini problem svi bi pevali.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/12/2010 : 13:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i tu si u pravu....za dokaz da i u Srbiji postoje dobre tiskare dovoljno je kupiti ili pogledati izdanje Traper Kerija(ne samo to ali za primer)...izdanje je savršeno...šteta da loša tiskara uništi sav trud redakcije Veselog, neko se trudi da onda zaje...be nemar radnika ili pretpotopne štamparske mašine...znam da je njihova ali trebali bi se pozabaviti pitanjem otiska...i ne samo oni da se razumemo...ni Ludens nije puno bolji.

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 13/12/2010 : 14:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

i tu si u pravu....za dokaz da i u Srbiji postoje dobre tiskare dovoljno je kupiti ili pogledati izdanje Traper Kerija(ne samo to ali za primer)...izdanje je savršeno...šteta da loša tiskara uništi sav trud redakcije Veselog, neko se trudi da onda zaje...be nemar radnika ili pretpotopne štamparske mašine...znam da je njihova ali trebali bi se pozabaviti pitanjem otiska...i ne samo oni da se razumemo...ni Ludens nije puno bolji.

Evo čovek je najzad rekao sve ono što sam ja pokušavao da vam skrenem poodavno kada su u pitanju kvaliteti kiosk stripova. Prvi bih ja voleo iako sam Zagorovac da Teks nije na tromesečnom režimu da debeli Teks i Mister No izlaze 6 puta mesčno da mu je cena kakva je sada a da je HC pakovanjne. ali mi smo(bar 90%) bedurija što se tiče finansija. Koliko para toliko muzike.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/12/2010 : 14:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko debelih MN sam prelistao, nijedan nije dobro odstampan.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/12/2010 : 15:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Šta je za vas loše odštampan strip? Mislim, u kolikom stepenu? Svojevremeno su mi dva mjeseca stizali stripovi VČ koji su bili neopisivo loše odštampani, katkad gore nego starine iz ZS (ozbiljno!), i većina članova foruma bi se šokirala kada bi ih vidjela. Ako nekome nije teško, skenirajte i postavite najlošije odštampanu stranicu u vašem primjerku, da barem znam šta mogu dobiti i čemu da se ne nadam.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/12/2010 : 15:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl
Ako nekome nije teško, skenirajte i postavite najlošije odštampanu stranicu u vašem primjerku, da barem znam šta mogu dobiti i čemu da se ne nadam.

Ovaj MN nit je dobar nit je losh. Sto ga opet cini losim, hm.
Nemam primerak za sebe, uzeo sam isti drugaru.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 13/12/2010 : 15:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Bre, evo baš sad listam svoj primerak MNo svinjčeta i otisak je više nego pristojan.
Biće da to ipak varira od primerka do primerka.
Posebno sam obratio pažnju na Amazoniju, na koju se Cronos žali, i ne razlikuje se od ostalih po otisku čak, ako smem da primetim, deluje mi i bolje odštampano.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!

Edited by - henry on 13/12/2010 15:59:13
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/12/2010 : 16:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je otisak sasvim ok
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7969 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/12/2010 : 17:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Šta je za vas loše odštampan strip? Mislim, u kolikom stepenu? Svojevremeno su mi dva mjeseca stizali stripovi VČ koji su bili neopisivo loše odštampani, katkad gore nego starine iz ZS (ozbiljno!), i većina članova foruma bi se šokirala kada bi ih vidjela. Ako nekome nije teško, skenirajte i postavite najlošije odštampanu stranicu u vašem primjerku, da barem znam šta mogu dobiti i čemu da se ne nadam.

nemam skener a rado bi skenirao strane kod epizode amazonija,a one su:
122,137,139,147,181,183,187(ima ih jos dosta)
kao poredjenje ne bi bilo lose da se skeniraju i one dobro otisnute,iz iste epizode,a to su:148,157,174,178,182 itd.
ako neko uradi sken ovih stranica,neka postavi po 2-3 strane sa losim i dobrim otiskom,pa da vidimo da li nema razlike!
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 13/12/2010 : 17:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Znaci, koliko sam shvatio potvrdjeno je da MNO i Tex idu po 2 knjige godisnje?

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Allex
Starting Member

Serbia
50 Posts

Member since 09/12/2010

Posted - 13/12/2010 : 18:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Allex a Private Message  Reply with Quote
Za one kojima je jedini argument da me napadaju bio sto jos nisam kupio knjige o kojima pricam, da ih odmah danas demantujem. Ceo dan sam izgubio, obisao sam 6 (sest) Trafika u Beogradu i pregledao preko 100 primeraka Texa i Mister Noa. SVI su bili u nekom obimu osteceni, nisam nasao NIJEDAN primerak da je ceo kako treba. Od Texa sam izabrao neostecen primerak, ali koji nije lepo zalepljen pa cu ga dolepiti, a Mister Noa sam bukvalno izabrao sa najmanjim ostecenjem ivice, sto bi Hrvati rekli hrbata. Ja stvarno ne znam sta da kazem. Tek predstoji citanje i trazenje gresaka unutar stripa. Ako ih bude bilo i unutra, a prodavci su mi pomogli i uputili me na strane koje "obicno" su sa greskom ili neostampane pa sam to samo i pregledao na licu mesta. Ako naidjem na greske izgubicu zivce, jer treba da idem u Trafike u koje nisam isao danas da bih eventualno zamenio za ispravne. A gde su ostecenja od citanja i cuvanje....

Molim Vas Redakcijo Veseli Cetvrtak, smanjite broj strana! Resicete vecinu ovih problema oko stampe ili transporta jer stripovi su osteceni ili u procesu pravljenja ili u transportu jer u istom stanju stizu u sve Trafike.

Edited by - Allex on 13/12/2010 18:41:24
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 13/12/2010 : 19:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Preko 100 ostecenih primeraka, ajde pa da su ih doneli sa deponije ne bi bilo tako. Ja sam bio u jednoj trafici gde je bilo izlozeno 4 primerka. Prvi koji sam poggledao odmah sam i kupio. Jel vi ljudi nosite lupu sa sobom kada kupujete stripove pa sad trazite greske? Ovde neke stvari probijaju sve granice normalnosti.

I za kraj, Aleks ti si bio najglasniji ovde kada je u pitanju kritika ovog izdanja. U cemu je fora da i pored toga kupis strip? Ja sam ucio da se to zove mazohizam, ali ok, mozda je u pitanju nesto drugo.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/12/2010 : 19:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uzeo drugi koji sam pogledao. prvom je bila savijena korica :)
Go to Top of Page

Allex
Starting Member

Serbia
50 Posts

Member since 09/12/2010

Posted - 13/12/2010 : 19:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Allex a Private Message  Reply with Quote
Ja za svoje pare kupujem savrsene glancere, to je jedino sto moze da se nazove nov strip, sve ostalo je skart u manjoj ili vecoj meri..
Ja sam kupio jer kupujem sve sto je izdao VC. Iako sam rekao da necu da kupim, kupio sam, cak i u ovakvom stanju, jer se nadam da ce nesto da se promeni.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/12/2010 : 19:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ljudi,nije dobro svaku kritiku doživjeti ko napad na izdavača, ajmo svi šutit i hvalit pa se ništa neče promenit sljedečih 3o godina...ako izdavač zasluži onda ga pohvalimo i Veseli je ODLIČAN KIOSK izdavač, za nešto više fali mu samo malo....
za kiosk izdanja: da makne Blažinu i popravi otisak(tj,napravi servis u štampariji/tiskari)
za kolekcionarska izdanja: da zamjeni tiskaru, jer ova nije sposobna napravit perfektno kolek.izdanje, ili možda je, pa
to napravi samo kad se potrudi(kažu da kolek.Dilan izgleda odlično)pa mi je onda nejasno zašto nekad napravi odlično pa opet sljedeće izdanje zase...re...AKO SE KOD TIRAŽA 16 000 PRIMJERAKA I MOŽE PRONAĆI PAR 10 STRIPOVA SA GREŠKOM ILI LOŠIM OTISKOM, KOD TISKANJA 500 ILI 1000 TO SE MOŽE DOGODITI SAMO U PAR PRIMJERAKA...sve što je više je nemar ili boli nas briga, a to na
ionako skućenom tržištu ne prolazi na duge pruge.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/12/2010 : 20:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Znaci, koliko sam shvatio potvrdjeno je da MNO i Tex idu po 2 knjige godisnje?

Da, planirano je po 2. E sad, valjda će biti više od toga
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 13/12/2010 : 21:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Allex

Za one kojima je jedini argument da me napadaju bio sto jos nisam kupio knjige o kojima pricam, da ih odmah danas demantujem. Ceo dan sam izgubio, obisao sam 6 (sest) Trafika u Beogradu i pregledao preko 100 primeraka Texa i Mister Noa. SVI su bili u nekom obimu osteceni, nisam nasao NIJEDAN primerak da je ceo kako treba. Od Texa sam izabrao neostecen primerak, ali koji nije lepo zalepljen pa cu ga dolepiti, a Mister Noa sam bukvalno izabrao sa najmanjim ostecenjem ivice, sto bi Hrvati rekli hrbata. Ja stvarno ne znam sta da kazem. Tek predstoji citanje i trazenje gresaka unutar stripa. Ako ih bude bilo i unutra, a prodavci su mi pomogli i uputili me na strane koje "obicno" su sa greskom ili neostampane pa sam to samo i pregledao na licu mesta. Ako naidjem na greske izgubicu zivce, jer treba da idem u Trafike u koje nisam isao danas da bih eventualno zamenio za ispravne. A gde su ostecenja od citanja i cuvanje....

Molim Vas Redakcijo Veseli Cetvrtak, smanjite broj strana! Resicete vecinu ovih problema oko stampe ili transporta jer stripovi su osteceni ili u procesu pravljenja ili u transportu jer u istom stanju stizu u sve Trafike.

Od 500 štampanih ti si pregledao preko 100!!! Čovečanski te pitam šta se..š? Lepo naš narod kaže: Od probirača nema jebača. I ona da ćosavom q i dlake smetaju.
Razumem da ti se ne sviđa obim (mogu da ga menjaju, recimo da se slažem), ali toliko ga kritikovati i na kraju ga kupiti to je jednostavno mazohizam prve lige.
Go to Top of Page

Allex
Starting Member

Serbia
50 Posts

Member since 09/12/2010

Posted - 14/12/2010 : 08:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Allex a Private Message  Reply with Quote
Od 2x500 stampanih (ako je to tiraz, niko ne zna) sam pregledao oko 100 komada u 6 Trafika, juce su sve dobile nove kolicine, zato sam i isao u ponedeljak. Ti meni prebacujes sto ja svoje pare biram sta cu da kupim?!? Onda mi ti daj pare pa cu da kupim sta god mi ponude, moze?
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 14/12/2010 : 09:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Allex

Od 2x500 stampanih (ako je to tiraz, niko ne zna) sam pregledao oko 100 komada u 6 Trafika, juce su sve dobile nove kolicine, zato sam i isao u ponedeljak. Ti meni prebacujes sto ja svoje pare biram sta cu da kupim?!? Onda mi ti daj pare pa cu da kupim sta god mi ponude, moze?

Tačno, ali tačno sam znao šta ćeš da napišeš. Tvoje su pare majstore naravno da možeš da biraš. Ali nemoj preterivati sa tim brojem "pregledanih", tako preteruješ i u manama. Šta je ideal? Ništa! Ko je idealan? Niko! Znači ti za svoje pare tražiš nikog i ništa.
Od mene možeš dobiti samo kritiku i eventualno prezir za preterivanje neopevanih razmera. I još jednom koji si moj kupovao i trošio tvoje pare ako ovo ništa ne valja.
Gori si od Baje Patka, toliko od mene za tebe... ajd idi plivaj u zelembaćima.

Edited by - sergio gardini on 14/12/2010 09:13:14
Go to Top of Page

Allex
Starting Member

Serbia
50 Posts

Member since 09/12/2010

Posted - 14/12/2010 : 09:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Allex a Private Message  Reply with Quote
Neverovatna je tvoja drskost. Na ovom forumu moderatori treba malo da neke ljude dovedu u red. Previse se dozvoljava vredjanja.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000