ovdje "ekipu" možemo podijeliti na onu koja je odrasla na ZS i LMS i na onu koja je stasala na Slobodnoj Dalmaciji i kasnije Ludensu.... ja spadam u onu (bar ja tako mislim) privilegiraniju iz 80-ih godina.... po meni je sakupljanje stripova u tim našim ranim godinama bio stvarno rudarski posao i privilegija i uspjeh je bilo kupišti što stariji i raritetniji strip, zadovoljstvo je bilo naletjeti na Veliki Blek 127, Klark Siti, Stari sat..... nekad se u školama skupljao stari papir i da vidite to zadovoljstvo, ali i borbu kad bi neka bakica donjela hrpu "starog papira" a u toj hrpi novina skoro pa "glanceri" Sedme runde i sl....... danas je dovoljno imati novac i Ludens, Libellus i ostali sve će vam to dati u masi svojih izdanja :)))
kod mene u školi smo mi koji smo po kontejnerima kopali stari papir tražeći romane bili u manjini, većina bi srećom tražila erotike, pa bi ostalo dovoljno zagora. nekad bi išli po kućama i izmišljali da je akcija skupljanja starog papira.
Originally posted by nenno
ovdje "ekipu" možemo podijeliti na onu koja je odrasla na ZS i LMS i na onu koja je stasala na Slobodnoj Dalmaciji i kasnije Ludensu.... ja spadam u onu (bar ja tako mislim) privilegiraniju iz 80-ih godina.... po meni je sakupljanje stripova u tim našim ranim godinama bio stvarno rudarski posao i privilegija i uspjeh je bilo kupišti što stariji i raritetniji strip, zadovoljstvo je bilo naletjeti na Veliki Blek 127, Klark Siti, Stari sat..... nekad se u školama skupljao stari papir i da vidite to zadovoljstvo, ali i borbu kad bi neka bakica donjela hrpu "starog papira" a u toj hrpi novina skoro pa "glanceri" Sedme runde i sl....... danas je dovoljno imati novac i Ludens, Libellus i ostali sve će vam to dati u masi svojih izdanja :)))
kod mene u školi smo mi koji smo po kontejnerima kopali stari papir tražeći romane bili u manjini, većina bi srećom tražila erotike, pa bi ostalo dovoljno zagora. nekad bi išli po kućama i izmišljali da je akcija skupljanja starog papira.
Originally posted by nenno
Hahahahaha...sad si me podsetio da smo ja i moj drug jednom prilikom krenuli po varosi da sakupljamo stari papir u nadi da ce nam neko dati neki strip medju papircinama...Na jednim vratima smo rekli: dobar dan, mi ucestvujemo u akciji sakupljanja starih Zagora...
Odlicna tema i topic stvarno perfektno svaka cast!Ja sam se kao dite igrao po sumi sa prijateljima zagora poceo sam citati sa 5 6 godina.Ah to su vremena.
Odlicna tema i topic stvarno perfektno svaka cast!Ja sam se kao dite igrao po sumi sa prijateljima zagora poceo sam citati sa 5 6 godina.Ah to su vremena.
Hvala crveni brate na lepim recima! Ideja je da svako ko to zeli iznese neke svoje dogodovstine vezane za stripove, pa ako imas neku interesantnu pricu, izvoli podeli sa nama.
ja često sanjam da sam negdje na smetlištu našao hrpu stripova, a onda se probudim i shvatim da je sve bio samo san, pa opet pokušavam zaspat isti san, kako bi bar uspio pročitat jednog. u stvarnosti nikad nisam našao stripove na cesti.
HAHAHAHA...ja cujem kako neki lik tamo u nekom selu ima hrpu stripova, da je skupljao od pocetka, i da ima maltene sve sto je izaslo...posle puno mucenja da dodjem do podataka o kome se radi, do nekog telefona, konacno se cujem sa nekim likom koji mi kaze da je imao puno stripova ali je pre tri ili cetiri meseca sredjivao kucu, krecio, ili sta vec, pa je razdavao klincima u selu, ili pobacao, i onda se osecam kao popisan cvet, znaci uvek kasnim i imam osecaj da mi stripovi stalno izmicu...
Vidis to ti je prokleto...pre 20 godina masa ljudi je skupljala stripove pa je bio gust imati ih sto vise. Danas neuporedivo manje ljudi skupljaju stripove, strip nema taj znacaj koji je imao u bivsoj drzavi, pa se covek s vremena na vreme zapita sta ce mu vise to...Na nekom drugom topicu sam pisao da ja znam da ce mi stripovi jednog dana dosaditi i da cu ih se na kraju resiti ili cu ih prestati nabavljati. Jedino ako moj sin bude pokazao interesovanje za stripove mozda i moje interesovanje potraje. Malo je tuzno da je ovaj sajt ostao jedno od retkih mesta gde se mozes pohvaliti stripovima i komunicirati i upoznati ljude sa istim interesovanjima. Na zalost...
Blek, Miki, Mali rendžer, Dylan Dog, Zagor, AF, Rip Kirby, Jeremiah, Modesty Blaise, Mister No, Tex Willer, MM, Čelična pandža, Mandrake, Komandant Mark ... Mislim, da sam se sjetio svih ... Bilo je tu svega po malome ...
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Ja sam osobno zadovoljan ljudima na ovom sajtu i forumu lijepo je sa svima komunicirati.Sto se tice stripova i nije me vise briga sto tkomisli ja znam jedno a to je da kad uzmen u ruke zagora i pocmen citati da sam doslovno prebacen u drugu dimenziju i zato citam stripove i skupljam...ok u redu pohvalit cuse ljudima ovdje da iman kolekciju slikat i to je dozivljaj...ali nema vecega kad udes u svoju sobu i svom duhu po tisuciti put predstavis svoju ponosnu kolekciju
Ja sam osobno zadovoljan ljudima na ovom sajtu i forumu lijepo je sa svima komunicirati.Sto se tice stripova i nije me vise briga sto tkomisli ja znam jedno a to je da kad uzmen u ruke zagora i pocmen citati da sam doslovno prebacen u drugu dimenziju i zato citam stripove i skupljam...ok u redu pohvalit cuse ljudima ovdje da iman kolekciju slikat i to je dozivljaj...ali nema vecega kad udes u svoju sobu i svom duhu po tisuciti put predstavis svoju ponosnu kolekciju
viva la zagor
Press any key to quit or press any other key to continue
Odlicno receno! Svaka cast! Ti si rekao to na nacin na koji svi mi ostali hocemo da kazemo, ali nismo umeli da to tako objasnimo. Svaka cast Tonka, potpuno se slazem sa tvojim razmisljanjem.