forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 procitao i (ne-) preporucujem
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 215

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/12/2010 : 18:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ziki

[URL=http://img412.imageshack.us/i/tamogdepoglednedopire.jpg/][/URL]

Tražio sam neku recenziju ovdje, ali slabo. Jel može netko tko je čitao staviti koji komentar?

Radi se o jednom fenomenalnom stripu, bilo vizuelno ili po prici.
Ono sto je dobro da od samog pocetka nije bas najjasnije kojim tokom ce prica ici, nije predvidiva, tako da se covjek jedva moze da suzdrzi da ne poviri na neku od posljednjih stranica, tek toliko da vidi sta ce biti na kraju.
Originalna prica, jedan od najboljih stripova koji je preveden na nas jezik.
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 15/12/2010 : 19:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Kupio i progutao istu večer. Fenomenalan strip.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/12/2010 : 19:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Stripovi Hedge knight 1 i 2. Mogu preporučiti svima koji vole ili se žele upoznati s Martinovim svijetom (Song of ice and fire). Priča prati ser Dunka i događa se 100 godina prije knjiga. Lijepo možete oprobati da li vam ovaj viteški fantasy leži. Meni se jako sviđa, jako se kolebam da prekršim svoje pravilo o nezavršenim serijalima i pročitam 4 Martinove knjige...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 15/12/2010 : 19:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan
jako se kolebam da prekršim svoje pravilo o nezavršenim serijalima i pročitam 4 Martinove knjige...

Pročitaj bar prve 3 po meni najbolji fantasy ikad ( LOTR uključen )

Danas pale 2 fibrine orke sa dijametralno različitim dojmom.

Tom's Bar - apsolutne preporuke! Odlično nacrtane priče s dušom, posebno me se dojmila posljednja. Šteta što se tako brzo pročita, no ovom stripu ću se vraćati s guštom.
9/10

Lucin pogreb - od ovog stripa sam puno više očekivao pa je razočarenje bilo veće, najslabiji je tamo gdje sam mislio da će biti najjači ( ne pobuđuje skoro nikakve emocije )Početak je odličan a onda ide nizbrdica.
4/10

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8251 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 15/12/2010 : 19:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Kakve su preporuke/kritike za Brončano doba, ovo šta je do sada izašlo?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/12/2010 : 20:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Odlične, svugdi dobiva genijalne ocjene. Nisan čita, al sam bacija oko na par recenzija i prolista strip...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8251 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 15/12/2010 : 20:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
trebalo bi bit 7 komada , ali navodno neke nisu izašle na engleskom (ovo je neprovjerena informacija)

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2010 : 20:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Blacksad 4

Za mene je ovo bilo izdanje koje sam najvise iscekivao u ovoj godini,
kao i obicno, nije ni cudo da sam ostao blago razocaran.
Ne znam ni sam sta sam ocekivao, prica nije losa,
ipak ne moze da se poredi sa prve tri epizode.
Cretz je odlican, medjutim, nesto losiji nego u prethodnicima.
Neke vinjete mi izgledaju dosta zbrzane, tako da mi je nedostajala
ljubav prema detaljima na koju smo navikli u Blacksadu.
Sve u svemu, vizuelno i dalje ne visokom nivou,
mada album ne moze da zadrzi visoki nivo prethodnika, u svakom pogledu.

A evo i mojih proročkih reči sa jednog topika o Bleksedu:

"ovo je jedan od stripova gde bi scenariu (ideji) dao čistu desetku, ali priči, odnosno izvoođenju, tek prelaznu šesticu.
Prava je šteta, što scenarista nije iskoristio ovaj maestarlan crtež koji stvarno ostavlja bez daha, i uvek aktuelnu noir temu sa svim svojim elementima i napravio remek delo devete umetnosti.
Ovako imamo genijalan crtež ispraćen šupljikavom pričom. Ne kažem da je strip loš, naprotiv, ali uvek će mi biti žao što iz ovoga nije ispalo nešto bolje.
Kada dobro razmislim, neću se mnogo potresti ako i ne pročitam taj četvrti album"

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 15/12/2010 : 21:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

trebalo bi bit 7 komada , ali navodno neke nisu izašle na engleskom (ovo je neprovjerena informacija)

točno, autor planira 7 komada, ali je do sada izašlo samo 3 ( uz neke specijalce )

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/12/2010 : 07:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Beli put,grafičke novele,knjiga 2:Povratak Mračnog viteza

Sinoć sam odvojio vreme da pročitam ovaj tako nahvaljeni strip.Izdanje bez mane.Autor Frenk Miler, čiji su mi 300 i Grad greha više nego odlični stripovi.Čitam propratne tekstove i oštrim se da me strip obori sa nogu.

...Do pola romana i pratim priču, mada se sve vreme pitam šta je to ovde što je toliko dobro.A od pola stripa ništa mi više nije jasno, čitam ga na tešku silu,kraj sam jedva dovršio, hteo sam da prekinem nekoliko puta.
Pretpostavljam da je potrebno neko opako predznanje o ovoj temi da bi se uživalo u stripu, ili da bi se barem razumeo isti.
Za mene - teško, ali baš teško razočarenje!!!

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 21/12/2010 : 07:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Beli put,grafičke novele,knjiga 2:Povratak Mračnog viteza

Sinoć sam odvojio vreme da pročitam ovaj tako nahvaljeni strip.Izdanje bez mane.Autor Frenk Miler, čiji su mi 300 i Grad greha više nego odlični stripovi.Čitam propratne tekstove i oštrim se da me strip obori sa nogu.

...Do pola romana i pratim priču, mada se sve vreme pitam šta je to ovde što je toliko dobro.A od pola stripa ništa mi više nije jasno, čitam ga na tešku silu,kraj sam jedva dovršio, hteo sam da prekinem nekoliko puta.
Pretpostavljam da je potrebno neko opako predznanje o ovoj temi da bi se uživalo u stripu, ili da bi se barem razumeo isti.
Za mene - teško, ali baš teško razočarenje!!!

Među deset je najboljih stripova koje sam ikad čitao. Svako malo mi dođe u ruke na obnavljanje. Remek djelo. Ih šta su ti ukusi...

...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/12/2010 : 09:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Vojo, par pitanja:

-da li ti se ovaj strip toliko dopao pri prvom čitanju ?
-je li potrebno neko predznanje i upućenost u stripove o Betmenu, jer bi se i meni možda strip dopao, ali ja dobar deo stvari u drugom delu stripa uopšte nisam shvatio!

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 21/12/2010 : 11:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vojo, par pitanja:

-je li potrebno neko predznanje i upućenost u stripove o Betmenu, jer bi se i meni možda strip dopao, ali ja dobar deo stvari u drugom delu stripa uopšte nisam shvatio!

Treba bar neko predznanje, a sjecam se kad sam ga procitao prvi put (bez nekog predznanja) da sam ga i ja slabo razumio. Medjutim, pri drugom citanju sam dosta toga pohvatao (tu se ukljucila i wikipedia) i bio mi je fantastican. Problem je bio sto tada nisam bio skoro uopste upoznat sa Betmen istorijom. Zato je pozeljno prije citanja ovog stripa procitati neke od poznatijih stripova o Betmenu, pa tek onda ovo. Ipak je ovo kao neki 'kraj' Mracnog Viteza (iako poslije ovoga ima i 'The Dark Knight Strikes Again', ali je tek to muckalica koju ne bi sigurno pohvatao).

Edited by - swamp thing on 21/12/2010 11:18:35
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 21/12/2010 : 21:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vojo, par pitanja:

- apsolutno.
- pa ne pretjerano ali ne bi moglo ni da škodi, osnovne stvari su u pitanju.

...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/12/2010 : 08:09:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Tvrđa 1. i 2. Fibrina edicija.
O ovom serijalu sam odavno čuo samo hvalospeve i pozitivne kritike, a sad kada sam pročitao prva dva albuma, mogu se samo složiti.
Ovo je jedan od stripova koji ti uđu pod kožu i na koje se jednostavno navučeš - duhovito,zabavno,...
APSOLUTNA PREPORUKA

Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 26/12/2010 : 12:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Kakvi su dojmovi za "Odmetnuti" (Delano,Sudžuka)?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/12/2010 : 13:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dopao odmah na prvom čitanju mada bez predznanja mnoge stvari nisam skužio ni zapazio.
Drugo čitanje (s predznanjem), još uvijek odličan + razumjevanje nekih stvari koje daje dodatnu dimenziju.

To sve ne znači ništa - nekima se ovaj strip nikada ne dopadne (jedan od razloga je ne pretjerano dobar crtež)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/12/2010 : 13:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Crtež mi se odmah nije dopao. Počeo čitati, bilo mi bezveze, konfuzno i neprivlačno pa odustao. Ne odustajem od stripova baš često, ali eto. Moguće da sam pogriješio, ali nikada neću saznati...

Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 26/12/2010 : 13:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izrazito subjektivni, mene je kupio posebno jedan dio u stripu, kad Storyu zapale knjigu, pa on napiše novu, pa je sam spali... Recenzija (subjektivna):

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=24280

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 26/12/2010 : 19:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Kakvi su dojmovi za "VELIKA TAJNA PREDSTAVA" (Clive Barker)od Algoritma?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 26/12/2010 : 19:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shommy

Kakvi su dojmovi za "VELIKA TAJNA PREDSTAVA" (Clive Barker)od Algoritma?

http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=1178

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/12/2010 : 22:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za King Warriora: jel izašlo četvrto izadnje Blacksada u RH?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/12/2010 : 23:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Nije.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/12/2010 : 23:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Zlotvor

Nije.

Hvala na informaciji. Pitam jel imam prve tri knjige i zanima me kad će četvrta. Razumite me, strip je predobar.

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 28/12/2010 23:17:56
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/12/2010 : 09:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nemam jedino Akvarele, ostalo super...crtež maestralan!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 215 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000