Koliko sam shvatio, tekst bi trebao izaći u gradskoj rubrici, pa u obzir dolaze samo kolekcionari iz Zagreba i okolice. Odnosno, Žiga ne ispunjava kriterij. Zato bi topic trebalo preimenovati u: "U potrazi za najvećim strip kolekcionarom u Zagrebu". Ajde, Zagrepčani javite se!
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Koliko sam shvatio, tekst bi trebao izaći u gradskoj rubrici, pa u obzir dolaze samo kolekcionari iz Zagreba i okolice. Odnosno, Žiga ne ispunjava kriterij. Zato bi topic trebalo preimenovati u: "U potrazi za najvećim strip kolekcionarom u Zagrebu". Ajde, Zagrepčani javite se!
Još uvijek se traži najveći zagrebački kolekcionar :)
Tesko je utvrditi ko je zaista najveci kolekcionar, ali svakako ne mozes pogresiti ako se obratis po meni jednom od dvojice zaista pravih znalaca i kolekcionara, a koji istinski vole strip, jer kolekcionar ne znaci nuzno i znalac i iskreni ljubitelj. Oni ti mogu dati odlican info o stripovima od samih pocetaka u Hrvatskoj, pa do dana danasnjeg, a pritom imaju i zavidne kolekcije.
1. Gospodin Rudi Aljinovic. On ti je prava riznica znanja i zanimljivosti na strip polju i sire, dao je znacajan doprinost razvoju stripa, veliki je kolekcionar, a uvek je raspolozen za razgovor i jako prijatan covek.
2. VJ-Vedran Jelenic, vlasnik striparnice Libellus, koji ima ogromnu kolekciju i ogromno znanje i veliki je ljubitelj stripa. Malo je lenj, ali pobeci ti ne moze, jer ga uvek mozes uloviti u radnji izmedju 17 i 19h, a i podmitis li ga kojim pivom, sigurno ce pristati na partiju razgovora
Martina, znam da si trazila i nekoga kolekcionara u Zadru pa kako je i Split blizu mozda da se javis gospodinu Viskiću, wiskey sa foruma. On je takodjer jedan od najvećih kolekcionara s ovih prostora, a o njegovom znanju o stripovima ne treba trošit riječi jer malo bi bilo reć da je enciklopedija o stripovima.
Žiga trenutačno nema dostupa do interneta, kaže da vam svima želi puno lijepog u Novoj 2011 godini i da sve lepo pozdravlja, i kaže da tebi Martina stavim link iz Mladine iz 2006, kad je imao intervju, pa tu malo pogledaj ako hočeš.Ima oko 100.000. http://www.mladina.si/tednik/200607/clanek/kul-profil--max_modic/ Martina pozdrav i od mene, sakupljača albuma sa sličicama i podmetača :). Svu sreču na članku o stripovima i na još puno pozitivnim tekstovima.
-
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Žena je špijun. Najvjerovatnije radi za Ratka. Kada prikupi dovoljno informacija, najveći kolekcionari će lagano početi nestajati. Već vidim tekstove o tome koliku su cijenu pojedine zbirke dosegnule na pojedinim aukcijskim servisima...