forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: TARZAN - knjige 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 27/01/2011 : 00:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Koja je razlika između Conana što ga izdaje BP i ovoga kojeg će izdavati Darkwood? Dal su isti autori radili na oba serijala, dal se podudaraju itd.?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 27/01/2011 : 00:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Beli put izdaje serijal Conan the Barbarian:

http://en.wikipedia.org/wiki/Conan_the_Barbarian_%28comic%29

Darkwood će izdati serijal Savage sword of Conan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Savage_Sword_of_Conan

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 27/01/2011 : 00:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Beli put izdaje serijal Conan the Barbarian:

http://en.wikipedia.org/wiki/Conan_the_Barbarian_%28comic%29

Darkwood će izdati serijal Savage sword of Conan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Savage_Sword_of_Conan

Hvala
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 27/01/2011 : 01:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
Prije nego počnem napadati izdavače, jedno pitanje: je li ovo isti serijal koji će DW izdavati?

http://www.stomugromova.com/vijesti/natjecaj-conan-ilustracija?Itemid=5

E ako je, meni stvarno nije jasno zašto se na ovim našim prostorima boluje od reprintanja i duplanja izdanja. Možda je do mene pa ne kontam

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - zo on 27/01/2011 04:00:09
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 10:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zo

Prije nego počnem napadati izdavače, jedno pitanje: je li ovo isti serijal koji će DW izdavati?

E ako je, meni stvarno nije jasno zašto se na ovim našim prostorima boluje od reprintanja i duplanja izdanja. Možda je do mene pa ne kontam

Jesu li ista izdanja, to još nitko ne može reći.

Što se tiče pitanja oko dupliranja izdanja... Stvar je u tome da više nemamo zajedničku državu i zajedničko tržište. Tako da Bookglobe, koji je kupio prava za Hrvatsku, sigurno nije briga što će Darkwood izdavati Conana u Srbiji.

Ovo može nekome zvučati grozno, ali je istina.

Međutim, ako zanemarimo ovaj podatak, ostaje činjenica da će se oba izdanja prilično međusobno razlikovati izgledom, barem po onome što je rečeno u najavama. A čitatelji (bilo iz Hrvatske, Srbije, BiH...) će već naći način da kupe ono što ih zanima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 27/01/2011 12:04:59
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17207 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/01/2011 : 13:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
I jedni i drugi tako gube određen broj kupaca.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 27/01/2011 : 15:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by zo

Jesu li ista izdanja, to još nitko ne može reći.

Što se tiče pitanja oko dupliranja izdanja... Stvar je u tome da više nemamo zajedničku državu i zajedničko tržište. Tako da Bookglobe, koji je kupio prava za Hrvatsku, sigurno nije briga što će Darkwood izdavati Conana u Srbiji.

Ovo može nekome zvučati grozno, ali je istina.

Zajedničku državu nemamo, ali tržište kada o stripovima pričamo je itekako zajedničko.
Jel misliš da do sada Fibrini Metabaruni nebi bili rasprodani da nema srpskog izdanja?
Ja mislim da bi.
Bookglobe definitivno nije briga što će Darkwood izdavati Conana u Srbiji, ali to je njihov problem, odnosno njihova greška.
Odnosno možda i nije njihova greška nego Slobina ako je Bookglobe ranije kupio prava.

Duplavanje izdanja Hr-Sr je po meni besmisleno.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40642 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/01/2011 : 15:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se Bookglobe nikad nece moci meriti sa Slobinim izdanjima... Pa na nama je da odlucimo hocemo li bolje ili losije... Jezik nam je malo bitan, razumemo oba.. Ali vodeci se Slobinim Tarzanom, ja ne pomisljam ni na sta drugo osim na Darkwood...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/01/2011 : 15:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Sve ovisi jesu li u pitanju isti stripovi... Jer ako nisu, onda i nema nekoga dupliranja. Meni bi zapravo bilo najrealnije da Bookglobe objavi ove nove Conan stripove koje piše Kurt Busiek, jer Beli Put "izdaje" Chronicles of Conan, a mislin da je bilo neke Slobine priče da će oni nešto oko Savage Sword of Conan... Sad, neman pojma, to su moje želje

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 27/01/2011 : 20:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da je tržište stripova zajedničko za područje bivše Juge.

Ovo dupliranje izdanja je besmisleno kraj toliko novih, na našem području, neizdanih izdanja. To dupliranje čak smatram laganim bezobrazlukom izdavačkih kuća kojim cijede lovu na račun nostalgije ljubitelja stripa, a osobito na račun kolekcionara. Umjesto da duplirate dajte nam novih, svježih izdanja, ne zaglupljujte nas.

Čast starijim izdanjima koji spadaju u klasike stripa i koje definitivno treba izdati (Longway, XIII, Orient, Valiant...), ali dajte ljudime koji ne znaju francuski, engleski ili neki ini jezik nova izdanja da ljudi vide što se danas čita i kamo ide strip.

@Slobo sorry na offtopicu

Eh da, DW će izdavati Savage sword, a BG CONAN – DIVLJI MAČ (bar tako u najavi piše). To je valjda ista stvar

Edited by - zo on 27/01/2011 20:48:54
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 27/01/2011 : 20:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
moći ćemo birati izdanje koje nam se više dopadne, ne vidim ništa loše u tome

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/01/2011 : 22:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Sve ovisi jesu li u pitanju isti stripovi...

Upravo to. Mi još ne znamo što će Bookglobe izdavati.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/01/2011 : 23:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Koliko gluposti o"dupliranju".
Svako plaća licencu za svoju zemlju i ako su izdavačke kuće procijenile da će im se to isplatiti tko smo mi da im proturječimo?U stvari nama je još bolje jer imamo izbora između dva izdavača da kupimo onaj koji nam je povoljniji.Dabogda svaki strip na ex yu području duplirali i triplirali.A za one "kolekcionare"koji moraju kupiti svaki strip koji izađe me nije uopće briga već mi je i drago da ih se "iskorištava".

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/01/2011 : 00:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ah....
kad udjem ovde u striparnicu, pa vidim stripove na danskom, u prvi mah pomislim "e jebem ti zivot", a onda se setim ovakvih diskusija, i ugrizem se za jezik.

a i zanimljivo je kad vidis koliko ljudi trce, voleli bi u evropsku uniju, pa se ugledaju na "zapad", itd....a gade se na najobicniji pojam "zajednicko trziste"; fascinantno....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 28/01/2011 : 00:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Svako plaća licencu za svoju zemlju i ako su izdavačke kuće procijenile da će im se to isplatiti tko smo mi da im proturječimo?U stvari nama je još bolje jer imamo izbora između dva izdavača da kupimo onaj koji nam je povoljniji.Dabogda svaki strip na ex yu području duplirali i triplirali.A za one "kolekcionare"koji moraju kupiti svaki strip koji izađe me nije uopće briga već mi je i drago da ih se "iskorištava".

znači po tebi je bolje birati između Conana jedne izdavačke kuće i Conana druge izdavačke kuće nego između Conana i nekog novog, do sada neobjavljenog, stripa

Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 28/01/2011 : 00:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ah....
kad udjem ovde u striparnicu, pa vidim stripove na danskom, u prvi mah pomislim "e jebem ti zivot", a onda se setim ovakvih diskusija, i ugrizem se za jezik.

a i zanimljivo je kad vidis koliko ljudi trce, voleli bi u evropsku uniju, pa se ugledaju na "zapad", itd....a gade se na najobicniji pojam "zajednicko trziste"; fascinantno....

Ne vidim da je netko nešto rekao protiv zajedničkog tržišta. Zajedničko tržište bi trebalo značiti veći tiraž i manje cijene, što je za kupca dobro

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/01/2011 : 00:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zo

quote:
Originally posted by Lord Vader89

ah....

Ne vidim da je netko nešto rekao protiv zajedničkog tržišta. Zajedničko tržište bi trebalo značiti veći tiraž i manje cijene, što je za kupca dobro

pa meni se cinilo da je bilo nekoliko replika tipa "sta se (hrvatskog izdavaca) tice sta (srpski izdavac) objavljuje, i obrnuto, svako ima svoje trziste?" i slicno.... :)

mozda sam ja samo lose shvatio nesto :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2011 : 00:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisu to gluposti Jaki.
Meni(čitatelju) bi bilo draže da jedan od izdavača vidi potencijal i tiska recimo 1000 a ne 500 komada, pa da je taj strip u konačnici meni pristupačniji.
Nekako ne virujen da bi DW tiska Tarzana u 1000 komada da postoji slično Hr izdanje, a i šta Zo kaže, i meni bi bilo draže da se sredstva ulože u nešto drugo.Tako bi ja(čitatelj) ima izbor između 2 stripa, a ne između 2 izdanja istog stripa.
Za "Kolekcionare" nije ni mene briga.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/01/2011 : 00:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Smisao tržišta je natjecanje,borba za kupca i profit.Mi kao kupci/potrošači želimo više opcija a ne manje.Kome ovo nije jasno taj radi protiv sebe a argument da je izdavač mogao objaviti neki drugi strip ne stoji jer je on procijenio da mu valja svoj novac uložiti na ovaj projekt a ne na neki drugi.Mi možemo birati a na kraju će se pokazati da li su oba izdavača profitirala,jedan ili nijedan.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2011 : 00:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Smisao tržišta je natjecanje,borba za kupca i profit.Mi kao kupci/potrošači želimo više opcija a ne manje.Kome ovo nije jasno taj radi protiv sebe a argument da je izdavač mogao objaviti neki drugi strip ne stoji jer je on procijenio da mu valja svoj novac uložiti na ovaj projekt a ne na neki drugi.Mi možemo birati a na kraju će se pokazati da li su oba izdavača profitirala,jedan ili nijedan.

Ne mogu se nikako složit.
Možemo raspravit uživo, ovde smo otišli debelo off topic.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 28/01/2011 00:58:55
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/01/2011 : 06:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Oce li Bernardovog Konana tandem Plisko & Benini da prevede?
Cenim da ce se vecina pravih ljubitelja stripa prikloniti DW.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4169 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 28/01/2011 : 09:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ova opservacija je jaka k'o beton i samo oslikava surovo stanje tržišne utakmice. Ako ste mislili da izdavač razmišlja kao vi čitatelji, grdno ste se prevarili. Postoje dvije opcije: Prva, Izdavaču je bitan profit, što je i logićno, da povrati uložena sredstva i druga utopistička da izdavaču nije bitan profit, nego objavljuje ono što je njemu bitno, zbog svog zadovoljstva. Ovaj drugi izdavač će se prepoznati i javiti na ovaj topik.:)
Ja sam na strani čitatelja, ali mi se ne pitamo...

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2011 : 09:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Oce li Bernardovog Konana tandem Plisko & Benini da prevede?
Cenim da ce se vecina pravih ljubitelja stripa prikloniti DW.

U principu svi lupetamo bezveze jer još nitko od nas nezna kako će koje izdanje izgledat i kakve će bit cijene, ali i meni se čini ovako na neviđeno da bi DW Conan moga bit jeftiniji a najvjerovatnije i kvalitetnije odrađen.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/01/2011 : 09:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
U principu svi lupetamo bezveze jer još nitko od nas nezna kako će koje izdanje izgledat i kakve će bit cijene, ali i meni se čini ovako na neviđeno da bi DW Conan moga bit jeftiniji a najvjerovatnije i kvalitetnije odrađen.

Cenim da ce ekipa koja radi na Konanu biti tvrda stripomanska, sto ce biti dodatni plus. Kod ovakvih izdanja cena moze slobodno da bude i malo veca, ako je uradjeno 'za sva vremena'.

Edited by - kasper on 28/01/2011 09:40:02
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10516 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/01/2011 : 09:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

quote:

Ova opservacija je jaka k'o beton i samo oslikava surovo stanje tržišne utakmice. Ako ste mislili da izdavač razmišlja kao vi čitatelji, grdno ste se prevarili. Postoje dvije opcije: Prva, Izdavaču je bitan profit, što je i logićno, da povrati uložena sredstva i druga utopistička da izdavaču nije bitan profit, nego objavljuje ono što je njemu bitno, zbog svog zadovoljstva. Ovaj drugi izdavač će se prepoznati i javiti na ovaj topik.:)
Ja sam na strani čitatelja, ali mi se ne pitamo...

Baš zato šta je izdavaču bitan profit triba bi imat malo pametniju politiku.
A mi čitatelji se bogami pitamo. Naravno ne direktno, ali naš odgovor na izdanje(kupovina) je itekako bitan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000