forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

panzer
Advanced Member

12769 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/11/2010 : 08:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Pitaj. Momci če ti to nači sigurno

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 28/11/2010 : 18:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

hvala. proverio, nema :/

samo pretraži prek google-a, naći ćeš ziher

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 15/12/2010 : 14:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Upit u međuvremenu riješen...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/

Edited by - andjusticeforall on 15/12/2010 19:55:05
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 19/01/2011 : 17:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Imam problem. Oću da stavim DVD rezač na stariji kompjuter (6-7 godina), na kojem nikad nije stavljan i shodno tome kupio ATA DVD rezač. Skinuo sam kablove sa starog CD rezača i priključio ih na DVD. Jedan je od napajanja, a drugi onaj pljosnati široki za vezu sa matičnom (na njemu piše HDD cable). Međutim, kad sam probao da preko njega pokrenem neki CD ili DVD, ona lampica zablinka nekoliko sekundi i posle se ugasi i ništa se ne dešava.
U Device manageru piše da radi normalno i da nema nikakvih problema.

EDIT> riješio problem.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 19/01/2011 17:30:33
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 20/01/2011 : 20:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Da li neko zna kako mogu da spojim vise klipova u jedan.Konkretno skinuo sam jedan film sa You tuba koji je u 10 delova po 10 minuta pa bi sad to da spojim da bude jedan file.Filovi su FLV.
Grujo ili neko drugi?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 20/01/2011 : 22:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
1. Stavi fajlve u npr D:\Temp i nazovi ih 1, 2, ...10 - da ne kucam ko blesav, dacu ti primer za dva fajla ;)
2. Start - Run - (kucaj)cmd (ok)
3. copy /b "D:\Temp\1.flv" + "D:\Temp\2.flv" "D:\Temp\film.flv"

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 21/01/2011 : 00:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

1. Stavi fajlve u npr D:\Temp i nazovi ih 1, 2, ...10 - da ne kucam ko blesav, dacu ti primer za dva fajla ;)
2. Start - Run - (kucaj)cmd (ok)
3. copy /b "D:\Temp\1.flv" + "D:\Temp\2.flv" "D:\Temp\film.flv"

Uspeo sam samo sto ima jedan problem.U plejeru pokazuje kao da film traje 10 minuta i nema sanse da ga premotavam,odmah se zakuca

Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 21/01/2011 : 00:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
@okiboki
evo ovde skini programce
http://downloads.sourceforge.net/movica/SetupMovica_Beta6_5.msi?download
sada sam probao i kod mene radi :)

edit: e da, nemoj da te zbuni to sto kad odes na "open" ne vidis *.flv
-idi na folder gde se nalaze flv fajlvi i ukucaj u open prozoru ime fajla.flv. Kada otvoris sve fajlve, klikni na join list!

Pozdrav!!!

Edited by - srleb on 21/01/2011 00:38:38
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 21/01/2011 : 01:38:27  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb

@okiboki
evo ovde skini programce
http://downloads.sourceforge.net/movica/SetupMovica_Beta6_5.msi?download
sada sam probao i kod mene radi :)

edit: e da, nemoj da te zbuni to sto kad odes na "open" ne vidis *.flv
-idi na folder gde se nalaze flv fajlvi i ukucaj u open prozoru ime fajla.flv. Kada otvoris sve fajlve, klikni na join list!

Hvala ti.Probam pa ti javim.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 25/01/2011 : 13:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Zna li neko kako da podesim da u Notepadu mogu da pišem sva naša slova sa kvačicama?
Kad stavim serbian latin na tastaturi, tamo mi umjesto č i ć piše c, a umjesto đ d. Sa ž i š nema problema.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 26/01/2011 : 15:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Vidi da tamo negde gore u padajucim menijima gde se menja font promenis encoding. Ne mogu sad bas napamet na slepo.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 27/01/2011 : 13:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Da, u meniju Format ima nekoliko opcija za encode. Stajalo je na encode in ANSI, i onda sam probao sve ostale opcije (encode in UTF-8 without BOM, encode in UTF-8, encode in UCS-2 Big Endian i encode in UCS-2 Little Endian) i na svakoj opciji mogu da se pišu sva slova sa kvačicama. E sad ne znam koju od njih da čekiram, ili je svejedno?

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 28/01/2011 : 09:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Imam ja pitanje, a glupo mi otvoriti novi topic.
Obrisani su dokumenti sa servera koje bih sad želio povratiti, a problem je što na serveru nema (ili barem ja ne mogu naći) Recycle Bin da "restore-am". Da li je to sad nepovratno izgubljeno ili...?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 28/01/2011 : 14:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Baren - UTF8, to je cini mi se od ponudjenog najstandarnije.

dr stangelove - sa kog servera? Sto ne kontaktiras nekog tamo da ti povrati ako moze?
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 28/01/2011 : 14:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Mislim na onaj server što se koristi u uredima na koji su spojeni drugi kompjuteri.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 28/01/2011 : 19:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Baren - UTF8, to je cini mi se od ponudjenog najstandarnije.

Hvala.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 12/02/2011 : 11:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Skinuo DVD sa neta i oću da ga narežem na disk, ali je problem što mu je veličina za stotinjak KB veća nego što može da stane na obični DVD. Kako najbezbolnije to da riješim? Mogu li neki od onih VOB fajlova da skratim za nekoliko sekundi? I ako može, kojim programom se to radi? Ako imate neku drugu ideju, recite.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/02/2011 : 12:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Skinuo DVD sa neta i oću da ga narežem na disk, ali je problem što mu je veličina za stotinjak KB veća nego što može da stane na obični DVD. Kako najbezbolnije to da riješim? Mogu li neki od onih VOB fajlova da skratim za nekoliko sekundi? I ako može, kojim programom se to radi? Ako imate neku drugu ideju, recite.

Imas hrpu programa koji to rade...Ukucaj u Google nesto poput DVD shrink ili DVD resize...program koji nadjes obicno ce imat funkciju da ti sve DVD-video fajlove sazme tako da stanu na zadanu velicinu....kako ti je samo 100 KB viska ne bi trebao izgubit na kvaliteti slike prilikom kompresije

E a ima i jos jedna varijanta...ako je 100 Kb viska (a ne 100 Mb) mozes probat napravit overburn kad przis DVD...trebalo bi sve bit u redu...

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 12/02/2011 : 12:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Nisam pogresno napisao, u pitanju je nešto manje od 100 kb. I zbog toga ne bih da radim resize. Zato me i interesovalo može li se odrezat koja sekunda sa jednog vob fajla, a da to ne ošteti DVD.
Tu opciju overburn nisam nikad koristio. Koliko vidim ne postoji u programu koji koristim za rezanje. Ima li je u Neru?

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/02/2011 : 12:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Nisam pogresno napisao, u pitanju je nešto manje od 100 kb. I zbog toga ne bih da radim resize. Zato me i interesovalo može li se odrezat koja sekunda sa jednog vob fajla, a da to ne ošteti DVD.
Tu opciju overburn nisam nikad koristio. Koliko vidim ne postoji u programu koji koristim za rezanje. Ima li je u Neru?

ima....

s cim se radi rezanje voba ne znam

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 12/02/2011 : 12:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Hvala. Pogledaću taj overburn.

EDIT: Neće ni u Neru. Čim pritisnem burn izbaci mi DVD i piše da nema dovoljno prostora na disku. Opciju overburn nisam našao. Moraću izgleda raditi resize zbog 100 KB

Edited by - Beren on 12/02/2011 13:26:53
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 14/02/2011 : 21:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Je li otišla grafička

Usrid igre su mi se razmazale boje. Restartan PC, po zvuku podiže windowse , ali mi se ništa ne pokazuje na ekranu. Monitor je kupljen prije 2 miseca, tako da mi jedino grafička pada na pamet.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 14/02/2011 : 22:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Sad ja ovde mogu da ti postavljam pitanja i dijagnoze, ali najbolje da nadjes jos jedan komp (od drugara ili stavec) i probas a) njegovu graficku i b) njegov monitor.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 15/02/2011 : 19:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

Je li otišla grafička

Usrid igre su mi se razmazale boje. Restartan PC, po zvuku podiže windowse , ali mi se ništa ne pokazuje na ekranu. Monitor je kupljen prije 2 miseca, tako da mi jedino grafička pada na pamet.

Otišla grafička ....
Kupija san jednu za 350kn , nek mi samo izdrži 6 miseci , a onda minjan sve

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 05/03/2011 : 21:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Imam jedan gadan problemćić
Ukratko, skoro svi CDi i DVDovi na kojima sam imao tonu skeniranih stripova su se jednostavno IZBRISALI!!!
Tek tako -izbrisali
Pred godinu dana mi je krepao komp i kako nisam bio doma,novi sam
kupio pred dva tjedna.
Izvukao sam kolekcije sken stripova da malo uživam i... UŽAS!

Na starom kompu pred godinu dana otvarali su se svi normalno,
sad na novom piše samo
- Blank CD /Free space- 0 /Total size- 0

Audio i video CD I DVDi su u redu, samo stripovi-blank
Probao sam otvarati i na jednom drugom compu i sve isto
Od 70 pregledanih samo su 2 bila u redu. Ostale nemam ni snage pogledati. Izbrisale su se i duple,tzv sigurnosne kopije.
Ma sve.
Niti sam skidao s istih izvora, niti sam ih čuvao na istim mjestima.
Koga god da sam pitao, svi kažu da tako nešto još nisu čuli

Ima li netko od vas iskustva s ovakvim stvarima?
Što se moglo desiti? Gremlini ili šta?

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000