forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Što se gasi???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/01/2011 : 21:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Joj starčadi prestanite više. Kako vas nije sram toliko blatiti novu generaciju, kao da su vama uzori bili sve sami mozarti i luj pasteri. Vi kao niste radili sranja i bili glupi kad ste bili mladi? Mene je u nekim situacijama u mladosti i ludosti sami Bog čuvao, kad se sjetim. U odnosu na nas imaju i pluseva i minusa, a i općenito je glupo razglabati i generalizirati na osnovu površnih slika koje vam oni odašilju.
Što ima veze ako slušaju Karleušu i briju po fejsu. I njima je vjerovatno čudno kako ste vi mogli drkati na sekstrip dok oni odu na internet i imaju oš ovako ili onako. To su njihovi gušti.
Jedino zlo koje im se događa je činjenica što ih odgajaju isfrustrirani starci, upitne sposobnosti usađivanja istinskih vrijednosti. Svaka generacija je produkt one ispred nje. Jedino što me brine u vezi današnjih madih je taj porast nasilja među njima. Mora da je i tu prije Karleuša kriva nego nenadjebivo pametne i naprosto divne i mile prethododne generacije koje ih odgajaju.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 21:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Te slike nisu nimalo površne. I ja ne vidim nikakvih pluseva. Muzika koju slušaju je užasna, a Fejsbuk ih je potpuno zaglupio.
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 29/01/2011 : 21:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Joj starčadi prestanite više. Kako vas nije sram toliko blatiti novu generaciju, kao da su vama uzori bili sve sami mozarti i luj pasteri. Vi kao niste radili sranja i bili glupi kad ste bili mladi? Mene je u nekim situacijama u mladosti i ludosti sami Bog čuvao, kad se sjetim. U odnosu na nas imaju i pluseva i minusa, a i općenito je glupo razglabati i generalizirati na osnovu površnih slika koje vam oni odašilju.
Što ima veze ako slušaju Karleušu i briju po fejsu. I njima je vjerovatno čudno kako ste vi mogli drkati na sekstrip dok oni odu na internet i imaju oš ovako ili onako. To su njihovi gušti.
Jedino zlo koje im se događa je činjenica što ih odgajaju isfrustrirani starci, upitne sposobnosti usađivanja istinskih vrijednosti. Svaka generacija je produkt one ispred nje. Jedino što me brine u vezi današnjih madih je taj porast nasilja među njima. Mora da je i tu prije Karleuša kriva nego nenadjebivo pametne i naprosto divne i mile prethododne generacije koje ih odgajaju.

Ja nikada nisam slušao Mocarta, ali muzika koju oni sada slušaju je dno. Emisije koje su danas popularne (Big brotheri, farme, dvorovi, kur*evi palčevi) su ne dno dna već sumrak čovečanstva.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 21:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, danas trinaestogodišnjaci slušaju Beogradski sindikat. Strašno.
Go to Top of Page

Ultex_035
Starting Member

Serbia
42 Posts

Member since 27/12/2010

Posted - 29/01/2011 : 22:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Ultex_035 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Ja nisam takav :)

"With great power comes great responsibility"
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/01/2011 : 22:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ma dajte, pa prije 15 godina su svi slušali Backstreet Boyse i Spice Girls, što nije nikakva kvalitetna glazba, pa nitko ne pljuje po njima... Na TV-u su se gledale Marisol i Esmeralda...

Ne znam, glupo mi je pljuvati po djeci samo zato što žive u drukčijim uvjetima... Ne volim ni ja Facebook, ali ako netko voli, zašto bih ja gunđao protiv toga?

Nadam se da neću nikad razviti ovako ekstremne poglede kao Delboj... Nisam znao da se generacijski jaz ispoljava tako rano :)

A u pravu je Zagor12 kad kaže da je mlađim generacijama teško (mada ni jednoj nije bilo lako)... Kao što je moj pokojni profesor na faksu govorio da je njemu bilo lakše jer su 60-ih u Mostaru bila samo tri inženjera građevine, i nisu morali znati ni približno puno kao današnji inženjeri (mada im je na fakultetu bilo teže zbog strožih profesora)... Danas se od djece očekuje da već s 10 znaju raditi na kompjutoru, uvode im strane jezike od prvog osnovne, zakinut si ako ne znaš engleski... Tko je prije 30 godina morao znati engleski?

I smiješno mi je kako svi strepe od tih generacija, a zaboravljaju koliko su njih stariji čudno gledali kad bi nosili dugu kosu ili slušali rock... Jer njihovim starcima to nije bila glazba nego divljanje :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/01/2011 : 23:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Klinci su koma, ali nije ni generacija 40-50 godina ništa bolja, općenito gledajući... Ljudi, mi smo glupi narod(i) kako god okreneš... Imali su i starci svoje Facebook inačice, samo su se drukčije zvale, zato su i odgojili ovoliko morona...
Go to Top of Page

Ultex_035
Starting Member

Serbia
42 Posts

Member since 27/12/2010

Posted - 29/01/2011 : 23:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Ultex_035 a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome sto moji vrsnjaci(13 godina)nemaju od koga da saznaju za strip(kao sto sam ja saznao od mojih roditelja)a onda kada prodju pored trafike,vide recimo Zagora i kazu kao ma ovo je neka glupost za decu(u sustini mi i jesmo deca)a onda kada im neko pokaze,to je skupo,ne mogu da citam tako sitna slova i ostali glupi izgovori.Ja sam davao nekim drugovima u skoli stripove da procitaju i sada vec dvojica od njih citaju sve moguce sto mogu da nabave :),o tome se radi.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/01/2011 : 23:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultex_035

quote:

Ja nisam takav :)

To ne mijenja mnogo, problem je šta većina radi.

quote:
Originally posted by Beva

Ma dajte, pa prije 15 godina su svi slušali Backstreet Boyse i Spice Girls, što nije nikakva kvalitetna glazba, pa nitko ne pljuje po njima... Na TV-u su se gledale Marisol i Esmeralda...

Ne bih rekao da je većina slušala takvu muziku. Te serije jesu glupe, ali toga ima i danas i biće ih i dalje, teško će se tu nešto promijeniti.

quote:

Ne znam, glupo mi je pljuvati po djeci samo zato što žive u drukčijim uvjetima... Ne volim ni ja Facebook, ali ako netko voli, zašto bih ja gunđao protiv toga?

Ne kritikujem ih što žive u drugačijim uslovima, nego što imaju čudna razmišljanja (blago rečeno). Zašto bih gunđao protiv Fejsbuka? Pa dovoljno je samo da kažem da su zbog toga svi postali potpuno nepismeni. Ali baš potpuno, oni iz moje generacije koje smatram nepismenim za ove mogu biti doktori nauka. Oni uče da pišu na Fejsbuku. A ima još mnogo razloga.

quote:

Nadam se da neću nikad razviti ovako ekstremne poglede kao Delboj... Nisam znao da se generacijski jaz ispoljava tako rano :)

Nemam samo ja takve poglede. Jednostavno, taj jaz je preveliki.

quote:

A u pravu je Zagor12 kad kaže da je mlađim generacijama teško (mada ni jednoj nije bilo lako)...

Nije u pravu. Šta im je teško? Što je pritisak okoline na njih ogroman? Ovo je simpatična parodija na to http://www.youtube.com/watch?v=hprAJhaNCFY&playnext=1&list=PLB0AE4CBC809CA861&index=12

quote:

Kao što je moj pokojni profesor na faksu govorio da je njemu bilo lakše jer su 60-ih u Mostaru bila samo tri inženjera građevine, i nisu morali znati ni približno puno kao današnji inženjeri (mada im je na fakultetu bilo teže zbog strožih profesora)...

Bio je u pravu.

quote:

Danas se od djece očekuje da već s 10 znaju raditi na kompjutoru, uvode im strane jezike od prvog osnovne, zakinut si ako ne znaš engleski... Tko je prije 30 godina morao znati engleski?

Da, ali ne znam u čemu je tu problem?

quote:

I smiješno mi je kako svi strepe od tih generacija, a zaboravljaju koliko su njih stariji čudno gledali kad bi nosili dugu kosu ili slušali rock... Jer njihovim starcima to nije bila glazba nego divljanje :)

Ne znam baš. Sve do prije nekoliko godina situacija je bila podnošljivija.

Edited by - delboj on 29/01/2011 23:30:53
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/01/2011 : 23:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

I ja gotivim Beogradski sindikat. Dobri su.

Kada sam imao 11 godina Čorba je izbacila stvar "Kako je lepo biti glup" i sećam se da me je ćale danima zezao jer mi se ta pesma sviđala. Sviđa mi se i dan-danas

Verovatno je i on tada komentarisao sa svojim drugarima: "moj klinac sluša one narkomane. Strašno!"

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Ultex_035
Starting Member

Serbia
42 Posts

Member since 27/12/2010

Posted - 29/01/2011 : 23:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ultex_035 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

Kada sam imao 11 godina Čorba je izbacila stvar "Kako je lepo biti glup" i sećam se da me je ćale danima zezao jer mi se ta pesma sviđala. Sviđa mi se i dan-danas

Verovatno je i on tada komentarisao sa svojim drugarima: "moj klinac sluša one narkomane. Strašno!"

Svako ima prava na svoje misljenje,ja sam jedini medju mojim vrsnjacima koji slusa Rock i takvu muziku,a vecina njih bas slusa Beogradski Sindikat sto ne znaci da se mi nesto razlikujemo

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6040 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/01/2011 : 23:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tebi se tako čini, a možda je tvojim starcima tvoja generacija bila ona 'najgora'...

A uostalom, nije to nikakav novi problem... Sljedeću izjavu prvi put sam pročitao u udžbeniku iz psihologije (ili sociologije, ne sjećam se):

Današnja mladež voli luksuz, ne znaju se lijepo ponašati niti slušati autoritet. Ne poštuju starije i volje brbljati i tračati. Ne ustaju se više kada starija osoba ulazi u sobu. Suprotstavljaju se roditeljima i tiraniziraju svoje učitelje.

Sofoklo, 5. st.p.n.e

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 29/01/2011 23:45:05
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/01/2011 : 23:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Beva je neuništiv.

Ko su ti Beogradski sindikat? Stalno pričate o tome da ću ih na kraju ići skinuti.
Go to Top of Page

Ultex_035
Starting Member

Serbia
42 Posts

Member since 27/12/2010

Posted - 29/01/2011 : 23:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Ultex_035 a Private Message  Reply with Quote
Kad smo vec kod Beogradskog Sindikata, na jednom spotu jedan njihov lik nosi Zagorovu majicu xD,sta sad to govori?

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 30/01/2011 : 00:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Baš evo to gledam. LOOOOL

http://www.glas.ba/index.php?p=2&clid=584&kadid=35&otv=9&pg=2

Čovjek ima Zagorovu majicu na sebi.

To su neki šatro reperi. Pa dobro, Delboj je to ispljuvao ja sam mislila da je tko zna što. Mislila sam da na koncertu jebu koze u guzicu koliko je vikao da je strašno.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 30/01/2011 : 00:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa ako djeca u sedmom osnovne bukvalno shvate stihove: "Ajmo svi zajedno, kao psi da lajemo" i onda se tako ponašaju u školi...

Ne znam šta će njima tehno i takve gluposti.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 30/01/2011 : 00:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Nema to veze sa pjesmama nego što su oni mali divljaci. Bili smo i mi divlji. Ja bi mogla satima pričati koje smo sve svinjarije radili. Možda ti jesi bio mirnije prirode kao pojedinac i nisi ništa radio, ali pokušaj prevrtiti film unatrag i sjeti se svog razreda i klinaca iz škole. Sigurna sa da ćeš naći svinjarija ko u priči.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/01/2011 : 00:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

Kakvih sve ima, ne da su dobri nego su odlični.
Čak bi ih trebalo preporučiti s obziraom na to kakva nam je celokupna muzička scena.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/01/2011 : 00:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Sindikat stripadzija?
Osnujmo tu udrugu na netu,cak na nasoj stranici,da vidimo koliko ce biti clanova u brojkama,aktivnih na forumu.
I podnesemo zahtjev,a sa obavezom da cemo biti vjerni kupci izdanja njihovih kuca ,a oni ce nam spustiti cijene.
Sindikalna kosarica za socijalno ugrozene!!!
A to smo mi gladni narod!!
Kruha i stripova !!!
( a moze i koja schnita salame i/ili sira ako ste Dylan Dogovci vegetarijanci!!!)
Necemo kralja, hocemo da se cita, narod se pita!!!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/01/2011 : 01:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultex_035

Kad smo vec kod Beogradskog Sindikata, na jednom spotu jedan njihov lik nosi Zagorovu majicu xD,sta sad to govori?

Nista posebno to ne govori, nosi covek majicu da ne bude go.

Evo i postera "Zagora i Chika" u spotu Goblina:
"Cipjonka"
http://www.youtube.com/watch?v=DhPlba9W-RA
Go to Top of Page

Dajak
Junior Member

424 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 30/01/2011 : 01:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dajak a Private Message  Reply with Quote
Ne znam baš da li se klinci pale na Beogradski sindikat, njihove pesme su namenjene ipak malo starijoj populaciji.Beogradski sindikat gotivim, možda nisu previše muzikalni, ali barem imaju stav i ne libe se da otvoreno kažu ono što većina napaćenog naroda misli i oseća i zato ih ne možeš videti ni na jednom mediju koji ima nacionalnu frekvenciju, a i šire od toga.
Klinci se više pale na one repere koji gostuju između ostalog i na farmi i koji pevaju o tome kako nižu "ribe" jednu za drugom i valjaju travu.To je mnogo bljutavije i vuče se kao posledica svakodnevnih dešavanja iz života tih klinaca.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4559 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/01/2011 : 06:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Gasi se,jer je Entovski Sindikat protiv sece suma u svrhu izrade papira za stripove
I stari i mladi morace da odgovaraju zbog toga
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17042 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 30/01/2011 : 09:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Nema to veze sa pjesmama nego što su oni mali divljaci. Bili smo i mi divlji. Ja bi mogla satima pričati koje smo sve svinjarije radili. Možda ti jesi bio mirnije prirode kao pojedinac i nisi ništa radio, ali pokušaj prevrtiti film unatrag i sjeti se svog razreda i klinaca iz škole. Sigurna sa da ćeš naći svinjarija ko u priči.

Da, to je djelimično tačno. Bilo je najviše desetak takvih. Ali danas su svi problematični.
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 30/01/2011 : 12:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Baš me nešto zanima,slušate li Leo Charma?
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 30/01/2011 : 12:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

Tebi se tako čini, a možda je tvojim starcima tvoja generacija bila ona 'najgora'...

A uostalom, nije to nikakav novi problem... Sljedeću izjavu prvi put sam pročitao u udžbeniku iz psihologije (ili sociologije, ne sjećam se):

Današnja mladež voli luksuz, ne znaju se lijepo ponašati niti slušati autoritet. Ne poštuju starije i volje brbljati i tračati. Ne ustaju se više kada starija osoba ulazi u sobu. Suprotstavljaju se roditeljima i tiraniziraju svoje učitelje.

Sofoklo, 5. st.p.n.e

Sada je duplo gore. Sada neka djeca znaju i glasno psovati nastavnike pod nastavom.

@delboj- put nam je teži, mislio sam u smislu nas malobrojnih koji imaju kakve-takve normalne interese, ne krešemo nastavnicima iza leđa i ne pušimo tri kutije na dan. Ja sam među tim malobrojnima koji još uvijek imaju nešto poštovanja prema starijim osobama. I jednostavno ne mogu naći nijednog vršnjaka s interesima za strip. Mislim da je to kompleks društva, mnogi roditelji misle "ah, stripovi, nemoj to čitati, to je za malu djecu" ili kada oni kažu "ne čitam stripove jer ih više nema". Mislim si WTF??? Osvrnite se malo oko sebe, stripovi su tu, na svakom kiosku, pogledajte malo.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000