Author |
Topic  |
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/01/2011 : 11:19:02
|
Udarna pesnica DD je presla vamo . Ocekujem istog u izdanju LL do kraja godine. Sve drugo je naopako. A mogli bi uz to malo da saraju i po novim epizodama, sta bi falalo, a? |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19473 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 31/01/2011 : 08:30:03
|
ih,pročitao(tek)juče SEMINOLE Gigant Texa...i što trošit reći,SAVRŠENSTVO u svakom pogledu, priča tečna,nema neki veliki zaplet i mogla bi biti i Nizzijeva ali zanimljiva tematika sigurno...crtež Fillipucija ODLIČAN,pejsaži močvare ko iz neke enciklopedije...mene je taj Gigant oduševio i jako sam iznenaden da se još nije razprodao...ali po kvaliteti jedan od top 5 do sada objavljenih (Magnus,Parlov,Milazzo,Brindisi),obavezna lektira za Texoljubce... danas se bacam na Ambrosinija.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19473 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/02/2011 : 10:19:43
|
malo plitkija priča i dosta Nizzijevog objašnjavanja, crtež korektan ali vidi se da je to Ambrosini napravio na brzaka, taj Gagant Tex CIJENA OSVETE nije među najboljima meni ali je sasvim ok za pročitati i staviti u kolekciju...e da je Ambrosini imao više volje i vremena mogao je napraviti remek dijelo...izgleda da mu je Napoleon puno važniji i prioritet. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/02/2011 : 10:29:11
|
quote: Originally posted by teller
malo plitkija priča i dosta Nizzijevog objašnjavanja, crtež korektan ali vidi se da je to Ambrosini napravio na brzaka, taj Gagant Tex CIJENA OSVETE nije među najboljima meni ali je sasvim ok za pročitati i staviti u kolekciju...e da je Ambrosini imao više volje i vremena mogao je napraviti remek dijelo...izgleda da mu je Napoleon puno važniji i prioritet.
Jao, jao, jao... ovaj Ambrosinijev gigant je tesko smece!!   Barem sto se crteza tice. Izgleda ko da se sve svodilo na skice a ne na prave crteze. Odbojno do bola! Sama prica moze proci, nije nista debilnija (ili prosjecnija) ko npr. Magnusova. I da je Ambrosini stvarno crtao moglo je i da lici na nesto, dok ovako...  
Ne, preko ovog smeca naprosto ne mogu. To mu ne mogu oprostiti i mislim da je u pitanju tezak kiks sto je Sergio ovo sranje uopste dozvolio objaviti.  
A sad da se malo skuliram na svezom vazduhu. *kah kah jebeni mraz!*
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 01/02/2011 : 10:44:57
|
Jel valjaju sta giganti sto su radili Aleksandrini, Angelis i Somer? Meni je Nizzi postao skoro nepodnosljiv posle Pustinjskih razbojnika, tako da ove jos nisam citao. |
Edited by - kasper on 01/02/2011 10:46:04 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 01/02/2011 : 10:52:43
|
quote: Originally posted by kasper
Jel valjaju sta giganti sto su radili Aleksandrini, Angelis i Somer? Meni je Nizzi postao skoro nepodnosljiv posle Pustinjskih razbojnika, tako da ove jos nisam citao.
Ja ih jos nisam citao ali ne vjerujem da nesto posebno valjaju. Dok je Brindisi (barem po meni) napravio odlican posao (pa tako i sama prica moze da prođe), za ovu gore pomenutu trojicu to mislim da ne mogu reci. Ono sto sam vidio dok sam prelistao stripove nije me nesto posebno odusevilo. Koliko se sjecam kritika ovdje, niko nije skakao do tavana od srece.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
Posted - 01/02/2011 : 10:59:03
|
quote: Originally posted by Poli Ja ih jos nisam citao ali ne vjerujem da nesto posebno valjaju. Dok je Brindisi (barem po meni) napravio odlican posao (pa tako i sama prica moze da prođe), za ovu gore pomenutu trojicu to mislim da ne mogu reci.
Brindisi je vrhunski nacrtao tu epizodu. Sam scenario ima par odvala, tipa kad Tex predlaze ekipi da se povuku posto su oslobodili Kita (ovo je mozda nesto najstrasnije u celom serijalu) i slicno , ali sve u svemu Nizzi je ovde citljiv. Nadam se da ce Boselli dati Brindisiju pricu kakva mu i pripada - vrhunsku. |
Edited by - kasper on 01/02/2011 10:59:57 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 05/02/2011 : 15:05:54
|
Ceo Texone moze da se okarakterise jednom recenicom VRHUNSKI CRTEZ SA PROSECNIM SCENARIJEM I PRICOM. Ne samo Brinisijev, nego recimo i Mastantuonov, Ortizov, da ne govorim o Magnusovom... |
sangue navajo |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1708 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 05/02/2011 : 15:29:53
|
quote: Originally posted by Combatrock
Ceo Texone moze da se okarakterise jednom recenicom VRHUNSKI CRTEZ SA PROSECNIM SCENARIJEM I PRICOM. Ne samo Brinisijev, nego recimo i Mastantuonov, Ortizov, da ne govorim o Magnusovom...
Pa u Teksoneu je i bila ideja da se akcenat baci na crtež, tj izdanje se kupuje pre svega gostujućih crtača, a scenario... who cares... Mislim da su sličnu stvar trebali da urade i sa maksijem, gde bi gostovali scenaristi koji ranije nisu radili na Teksu, baš kako su i počeli sa Berardijem. Lepo bi bilo čitati Sklavija, Kastelija... i njihovo viđenje TV |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
Edited by - henry on 05/02/2011 15:36:34 |
 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4907 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 05/02/2011 : 15:55:15
|
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by Combatrock
Ceo Texone moze da se okarakterise jednom recenicom VRHUNSKI CRTEZ SA PROSECNIM SCENARIJEM I PRICOM. Ne samo Brinisijev, nego recimo i Mastantuonov, Ortizov, da ne govorim o Magnusovom...
Pa u Teksoneu je i bila ideja da se akcenat baci na crtež, tj izdanje se kupuje pre svega gostujućih crtača, a scenario... who cares... Mislim da su sličnu stvar trebali da urade i sa maksijem, gde bi gostovali scenaristi koji ranije nisu radili na Teksu, baš kako su i počeli sa Berardijem. Lepo bi bilo čitati Sklavija, Kastelija... i njihovo viđenje TV
Ok. Nisam uopste govorio u nekom negativnom kontekstu. Ja kupujem Texone, jednostavno me svaki ostavi bez daha kad vidim one crteze... Sto se Maxija tice... tamo ima nekoliko vrhunskih epizoda od Oklahome, preko Severozapadne teritorije i Zlata juga... Slazem se da je jedinstveno iskustvo kad Texa crtaju neki ranije to nisu radili. |
sangue navajo |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7969 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/02/2011 : 09:57:44
|
steta je sto nemamo texa od br.1 u sc izdanju,svesku po svesku!ubacivanje naslovnica unutar knjiga(kao sto rade v.c i libellus)nije lose,ali je puno bolje kako to radi darkwood sa julijom(kao duzim serijalom) i geom! tex je taj koji prosto mami da skocis na sajt s.boneli i pogledas naslovnice svih ostalih junaka! vila ubija kolko je dobar! |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/02/2011 : 13:47:18
|
 Da li bi se Chiarolla dobro uklopio u Texovu crtacku ekipu?
Ponekad mislim da bi. U njegovom crtezu vidim dosta podudarnosti sa Ortizom. Kod Zagora je cesto popljuvan, najvise zbog poredjenja sa Ferrijem, ali, kako bi to izgledalo da crta Texa?

|
Edited by - King Warrior on 16/02/2011 13:50:04 |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2657 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 16/02/2011 : 14:11:55
|
Meni njegov stil više sliči Marcellu. Marcello je u Zagoru bio slabašan, dok je u Texu jako dobar, možda bi isto bilo i s Chiarollom. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 16/02/2011 : 20:24:28
|
Ne dao Bog, čim čujem njegovo prezime, pada mi na pamet kako je uništio onu sjajnu epizodu o Ciboli, jednostavno je negledljiv. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 16/02/2011 : 22:04:21
|
Odgovarao bi mu Tex! Inače Chiarolla odlično crta sve likove, verovatno bi i Texa u tom stilu crtao za razliku od Zagora. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/02/2011 : 22:11:32
|
quote: Originally posted by 76
Meni njegov stil više sliči Marcellu.
Zašto?
Jer meni njih dvojica nisu ni po čemu slični. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 16/02/2011 : 23:00:33
|
Meni njegov stil više sliči Marcellu. Marcello je u Zagoru bio slabašan, dok je u Texu jako dobar, možda bi isto bilo i s Chiarollom.
Kakva glupost. Marcello je i u Zagoru i u Texu maestralan! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
wintersnake
New Member

173 Posts
Member since 28/01/2009 |
Posted - 17/02/2011 : 09:50:51
|
za marcellom nikad neću prežalit,zbog njega su mi Carsonova prošlost i Nestali istraživać najbolji stripovi,al Chiarolla je umjetnik visoke klase,tako da bi bio i više nego dobar u Texu,a ovi ferrievci i galepinovci daj odrastite vise   (šala šala šala šala ) |
I don't have no fear of death. My only fear is coming back reincarnated.
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10924 Posts
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 17/02/2011 : 10:48:45
|
quote: Originally posted by selanne
Ne dao Bog, čim čujem njegovo prezime, pada mi na pamet kako je uništio onu sjajnu epizodu o Ciboli, jednostavno je negledljiv.
7 gradova Cibole je jedna od najbolje nacrtanih Zagorovih priča uopšte. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik

.jpg)
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 17/02/2011 : 11:33:03
|
Chiarolla ima jako raskošan crtež. To je ono što mi se najviše sviđa kod njega. Tijelo crta da bi mu Michelangelovi kipovi pozavidjeli. Zagor je napokon dobio par muških nogu koje je i Ferri znao nacrtati tanko i još mu one čizme nacrta kao da nosi štiklu. I lice mu je jako markantno (mala slikica dole). Vjerujem da bi on i Texa nacrtao dobro.

|
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2657 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 17/02/2011 : 12:46:48
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Meni njegov stil više sliči Marcellu.
Zašto?
Jer meni njih dvojica nisu ni po čemu slični.
Zagora crtaju mišićavog kao da barem pet sati dnevno provede u teretani. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
Topic  |
|