forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oceni film: Everything You Always Wanted to Know A
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Deers
Advanced Member

Croatia
9570 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/02/2011 : 22:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
9/10

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/02/2011 : 22:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
6/10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/02/2011 : 23:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
oh my, za ono djubre od "Raging bull" daje 11, a za film kao sto je Brazil ide 6

od mene desetka, sjajna desetka!!!!!!!!!!
film je, da se gleda svaki dan!!!! a u ovoj norveskoj, dao bih ga za skolsku lektiru, da se gleda barem jednom mesecno!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 08/02/2011 : 23:20:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
8/10
Stvarno trknut, ali genijalan film.
No mjestimice mi je malo predug.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/02/2011 : 23:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da je manhunter jedini ovdje sa slicnim filmskim ukusima kao ja...
@LordVader89:
Nazvati Raging Bull 'djubre' je stvarno ocajno, my man, pojma ti nemas :(

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/02/2011 : 23:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
my man
dobar si covek, pa cu ti reci da sam se samo sprdao, te cu ti isto reci da nikad u zivotu nisam ni gledao Raging bull, jer me ono, totalno nije zainteresovao :)

tako da, think twice before you act, posebno preko tastature, ne gledamo se u oci, ne mos nikako znati sta mislim :)

a hunterov ukusan nikako nije merodavan, jer, njemu je Alo Alo bolji od Mucki, tako da ono....
implikacija - ni tvoj ukus nije merodavan :D

vi ste najslabija karika, dovidjenja! :D :D :D :D

nego, ontopic

ako zivis u modernom drustvu, kapiram da zivis, onda Brazil ne moze da te ne dodiruje.
plus, pojavljuje se i robert de niro, najbolji glumac svih vremena, hej, to mora da donese neku visu ocenu od sestice :)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/02/2011 : 08:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
ako zivis u modernom drustvu, kapiram da zivis, onda Brazil ne moze da te ne dodiruje.

E tu se slazem sa tobom Lord Vader89

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/02/2011 : 11:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
brazil mi se nije svidio
možda zato što sam ga gledao dosta kasnije nego je snimljen, prije jedno 7-8-9 godina, ko će ga znat, u svakom slučaju u ovom stoljeću, pa mi je sve to sprdanje bilo isfurano
12 majmuna je gilliamovo remek djelo, brazilu 6/10, da ne budem preoštar

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/02/2011 : 11:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Izgleda da je manhunter jedini ovdje sa slicnim filmskim ukusima kao ja...
@LordVader89:
Nazvati Raging Bull 'djubre' je stvarno ocajno, my man, pojma ti nemas :(

Ukusi su razliciti i o njima se nije raspravljati

Raging Bull 7/10
Brazil 10/10

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/02/2011 : 13:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
dc verzija zasluzuje najvise ocjene!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/02/2011 : 13:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

pa ukusi su jedino o cemu se i moze raspravljati........neces valjda raspravljati o cinjenicama koje su nepobitne!

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/02/2011 : 13:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

pa ukusi su jedino o cemu se i moze raspravljati........neces valjda raspravljati o cinjenicama koje su nepobitne!

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 09/02/2011 : 14:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
10/10 ha ha prejako, ovo je ludje i od dr. strangelove-a.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/02/2011 : 15:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne postoje cinjenice koje nisu nepobitne

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/02/2011 : 16:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

brazil mi se nije svidio
možda zato što sam ga gledao dosta kasnije nego je snimljen, prije jedno 7-8-9 godina, ko će ga znat, u svakom slučaju u ovom stoljeću, pa mi je sve to sprdanje bilo isfurano

Istina. '12 Monkeys' je Gilliamovo remek djelo, jedan od mojih omiljenih filmova iz 1996 godine. 'Brazil' izgleda lijepo, art direction je fanstasticna, ali osim toga, nema puno 'duse', film mi je nekako prazan sto se tice likova i price :(

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 09/02/2011 : 18:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Davno gledao,morao bih reprizirati da dam tačniju ocjenu(oko sedmice po sjećanju)!
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/02/2011 : 20:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

brazil mi se nije svidio

Ja sam ga gledao prvi put prošle godine, pa mi je jako dobar.
No, 12 majmuna je bolji, tu se slažem.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9570 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/02/2011 : 21:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
i ja sam ga tek nedavno gledao po prvi put pa ipak mi je fenomenalan.
12 majmuna je možda remek djelo ali pored jednog brazila djeluje suviše obično i po pitanjima priče i likova što je acestroke spomenuo

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/02/2011 : 11:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
'Brazil' izgleda lijepo, art direction je fanstasticna, ali osim toga, nema puno 'duse', film mi je nekako prazan sto se tice likova i price :(

jesi gledal dc verziju?

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 10/02/2011 : 12:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne postoje cinjenice koje nisu nepobitne

drugim rijecima:
postoje cinjenice koje su nepobitne........dvostruka negacija koju koristis nas dovodi do ovog zakljucka i cinjenice da se slazemo!

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/02/2011 : 12:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
'Brazil' izgleda lijepo, art direction je fanstasticna, ali osim toga, nema puno 'duse', film mi je nekako prazan sto se tice likova i price :(

jesi gledal dc verziju?

Jesam, ali proslo je dosta vremena od tad, mozda i 15 godina. Sve ukupno u zivotu sam gledo film tri puta, i ni jednom mi se nije svidjo :(

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/02/2011 : 12:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Roger Ebert je Americki film kriticar, i jedini film kriticar koji je osvojio Pulitzer Prize za filmske recenzije. On pise za Chicago Sun Times novine, i iako je dobar, puno puta se ne slazem s njegovim misljenjem.
Ipak, covjek pise dobre recenzije, to se mora priznat. Evo ovo je njegova recenzija za "Brazil", i s ovim se potpuno slazem. Ako vas interesuje, procitajte, ako ne, it's cool...

Edited by - acestroke on 10/02/2011 12:59:36
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/02/2011 : 13:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
daj jednom da cujemo tvoje originalno misljenje, umesto top lista i opsteprihvacenih kritika :P

kolio vidim, gosn Ebertu se nije svideo taj opicitis momenat, onda mozda ne zna da Gilliam ima takve neke momente from time to time (ref - Monti Pajton, for ex.), i da upravo to razdvaja ovaj film od sterilne 1984.
ali ad se razumemo, '84. jedino moze biti sterilna, u njoj nikako ne bi mogao da vidis groteskne momente iz Brazila, jer upravo TU se ne bi uklopili.
mislim, sama cinjenica da se cela papazjanija zasniva na jednoj stamparskoj gresci, zbog koje birokrate nemilosrdno udaraju, bez i kapi zdravog razuma, te unistavaju porodicu, individue, bez truna samilosti i sazaljenja, je meni licno genijalna!!!!!!!
plus, vodoinstalater koji se odupire, kome ne mogu nista!!! radnik na crno, u jednom takvom drustvu, ej! sjajan odabir archnemesisa jednog takvog ustrojstva!!!!!
plus, snovi, koji su takodje jako bitan element u filmu, i upravo vazni za karakterizaciju koja acestrokeu nedostaje. mozda verzija koju si ti gledao nema sekvence sa snovima :P
pa setite se i kako izgledaju kancelarije u kojima je Dzonatan Prajs dobio posao, pa onda ona njegova keva koja se sve vreme zateze, i njene prijateljice, itditditd....
sve sto se vidi u filmu, je samo jedna ogromna karikatura onoga sto gledamo danas, i sto sami oberucke prihvatamo! a film je nastao pre skoro 30 godina.

pa dajte ljudi, nemojte da ste neozbiljni, zajebite te holivudske kriticare.... :D

Edited by - Lord Vader89 on 10/02/2011 13:19:50
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/02/2011 : 13:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ne govorim da se morate slagat s ovim misljenjem, nego samo da je njegovo misljenje o ovom filmu blizu mog, pa kad je vec covjek fino napiso sve, zasto da ja sve prepisujem, kad mogu samo stavit ovu njegovu recenziju, i tako mozete dobiti ideju o mom misljenju ovog filma?
Kao sto sam reko ranije, film nisam gledo skoro 15 godina, ali sam ga gledo sve ukupno 3 puta, i sjecam se da mi se ni jednom film nije svidio. Da ti gledas nesto 3 puta, i da ti se to ne svidja ni jednom, bili ti onda to ponovo gledo cetvrti put? Ne vjerujem...
Objasnio si sve fino, vidim da se ovo svidja puno ljudima, i to je ok... ovo mogu vise da shvatim, da se ljudima svidja ovaj film, nego da ostali misle kako je Raging Bull 'djubre', kako ti kazes... to ne shvatam, i to je to, ali jbg, necu vise davit ni o tome, imamo svi mi boljih stvari ovdje radit nego mlatit praznu slamu. Hajde novi film da se stavi, pa da o necem novom lupetamo za promjenu
;)

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/02/2011 : 13:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma ja sam ti lepo rekao da sam stavio "raging bull djubre" samo da bih tebe malo bucnuo, daleko od toga da je to moje misljenje. :D
misljenje cak i nemam, jer, i to sam rekao, film nisam ni gledao :P

Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000