forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/02/2011 : 19:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
jeste
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/02/2011 : 19:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ovo oko giganta, sumnjam da ce se isti narodu dopasti. Koliko vidim narod se ne svidja Princ elfova, a ovo dodje isti stupanj fantazije. Sad meni je Princ odlican , meni ce verovatno i ovaj valjati.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 13/02/2011 : 19:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Piere izgleda da nije loš, ali i prvo treba videti više strana
Laurenti mi je sasvim OK, možda jednini netipični Zagorov crtač koga mogu da prihvatim, ali da bar molo skrati Zagoru kosu
Verni odličan
Sedioli nedifinisan, loš što se tiče Zagorove face
Torricelli izgleda da će na ovom Gigantu biti odličan, i samo da zadrži taj stil, jer je ranije dosta lutao
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/02/2011 : 20:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, o većini ovih tabli koje je postavio Zagor12 već smo raspravljali pre 7 meseci (jun 2010)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=226

Zar se niko ne seća ?

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/02/2011 : 20:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Verni je u sustini najbolji posle Ferrija.. Znamo svi zasto..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/02/2011 : 20:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

Ljudi, o većini ovih tabli koje je postavio Zagor12 već smo raspravljali pre 7 meseci (jun 2010)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=19852&whichpage=226

Zar se niko ne seća ?

Mislim da su bile ove iz Amazonije ali na ovoj stranici koju si ti naveo nema nijedne od ovih... ali ima drugih (vjerojatno iz iste priče). Bome Sedioli mi se vrlo svidio na onoj tabli na tom topicu... Verni izvrstan, samo mu fali to što je jako statičan crtač, ne zna baš dočarati akcijske scene, uvijek imam dojam da je nekakav slow-motion...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 13/02/2011 : 21:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Hoce li ovaj gigant biti u boji kod njih u Italiji?

I zna li se slucajno hoce li u nas ovo vidjeti svjetlo dana mozda vec ove godine, isto pitanje i za taj njihov 551-i broj u boji povodom obljetnice, u nas bi to valjda opet trebao biti specijal..?!?
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/02/2011 : 21:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam da će gigant biti u boji.

551 ne bi trebao biti specijal kod nas ali kako je Berni dosad radio izgleda da će biti.
Ali mislim da bi bilo više cool da to stavi u redovnu seriju, em zbog kolekcije, em zbog kronologije.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 14/02/2011 : 01:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Ovo oko giganta, sumnjam da ce se isti narodu dopasti. Koliko vidim narod se ne svidja Princ elfova, a ovo dodje isti stupanj fantazije. Sad meni je Princ odlican , meni ce verovatno i ovaj valjati.

I meni se svidio "Princ Elfova", tako da cu i ja garant uzivati u gigantu...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 14/02/2011 : 01:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
@ Zagor12

Ove table sto si postavio od Sediolija su iz Maxija br.13 "L`Uomo Del Mirino"! Standardni Sedioli, nit` smrdi, nit` mirise...

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 14/02/2011 : 08:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Kada neko kaze da je Verni odlican a Laurenti los odmah znam koliko ima sati

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 14/02/2011 : 09:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

+1

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 10:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Zasto? Zato sto mi je OK Zagor na kakvog sam navikao i kakvim ga je Feri izmislio ili treba da gledam Konana sa pederskom frizurom u Zagorovom kostimu?

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/02/2011 : 10:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Piere izgleda da je jako dobar crtač, Laurenti maestralan u akcijskim scenama i u "živosti" crteža, Verni tipični Ferrijev plagijator, zasada previše ukočeno crta, ako malo razmaše potez mogao bi biti dobar, ali onda bi izgubio "naslov" Ferrijevog plagijatora... Sedioli u cijeloj priči najlošiji, nijedan segment mu ne leži... Torricelli je sve veći majstor i jedva čekam vidjeti taj Zagorone.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 10:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Zasto? Zato sto mi je OK Zagor na kakvog sam navikao i kakvim ga je Feri izmislio ili treba da gledam Konana sa pederskom frizurom u Zagorovom kostimu?

Izmislio ga je Nolita, Feri je crtac.
Meni je nekako muka vise od toga Vernija, ne toliko koliko je tu rec o jednom osrednjem crtacu, skomnih sposobnoti nego o celoj toj prici o njemu. Cemu je on zasluzio da mu se ime toliko spominje?

Edited by - kasper on 14/02/2011 10:45:45
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 10:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Sumiranje onoga sto je bilo, a od cega zavisi ono sto sledi:

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.ubcfumetti.com/&ei=6vNYTZ7PKMyHrAfS-pDVBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dubcfumetti%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dula%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 11:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Izmislio ga je Nolita, Feri je crtac.
Meni je nekako muka vise od toga Vernija, ne toliko koliko je tu rec o jednom osrednjem crtacu, skomnih sposobnoti nego o celoj toj prici o njemu. Cemu je on zasluzio da mu se ime toliko spominje?

Izmislili su ga zajedno, Ferri mu je dao vizuelni izgled.
Zasluzio je jer se kao nijedan drugi drzi osnovnih crta kako bi Zagor i co. trebali da izgledaju. Fanove podsjeca na Ferrijev crtez i na Zagora kojeg su upoznali i zavoljeli.
Nije jedan od onih kako crta tako Zagora da se samo po orlu na grudima moze prepoznati.
Stari Zagorovi fanovi i ljubitelji vecinom imaju pozitivno misljenje o Verniju, dok oni drugi vecinom odljepljuju na crtace koji crtaju neku svoju verziju "nepoznatog" junaka. Mozda zbog toga sto nikada nisu ni imali veliko misljenje o Zagoru kakvog ga je stvorio ferri?! Ko zna...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 11:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa Kingom... Zavoleo sam Zagora koga je Feri nacrtao.. I zeleo bih da uvek bude takav... Pa bio sledeci crtac plagijator ili ne ali da Zagora prepoznam samo po orlu na grudima, sto kaze king, to je uzas... Ne cita mi se.. Eno okacio sam Laurentijevog transvestita i feminiziranog Cika.. Pa jebemu misa, jel' to bolje od Vernijevog plagijatskog crteza!? Ili sam ja lud..

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 11:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Izmislili su ga zajedno, Ferri mu je dao vizuelni izgled.

Ovako moze.

quote:
Stari Zagorovi fanovi i ljubitelji vecinom imaju pozitivno misljenje o Verniju, dok oni drugi vecinom odljepljuju na crtace koji crtaju neku svoju verziju "nepoznatog" junaka.

Klasicno podvaljivanje.

Zagor nikad nije bio crtez, makar ga ja kao takvog nisam gledao. To je preveliko uproscavanje, ogoljavanje velicine. Ja Zagora gledao kao celovitost, znaci Zagor, Ciko, Darkvud, Helingen, Kandraks, Vampir, Supermajk i sve ostalo.
Ferri je tu najbolji crtac, najboljega tu nece biti i to je sigurno.
O Verniju, kad mu budu dali ne imbecilan scenario moci cu vec da kazem nesto vise o njemu.

Edited by - kasper on 14/02/2011 11:41:08
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 11:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kaspere, u pravu si kada kazes da ja Zagor celina svega sto si naveo.. Slazem se, ali onda ja tezim savrsenstvu i zelim da mi svaki element bude na bar pribliznom nivou iz vremena kada je Feri crtacki stvorio Zagora... Bode mi oci los crtez.. A pod "los" mislim na Konana, Tarzana ili Svarcenegera maskiranog u Zagora, sve samo ne starog dobrog Zagora...

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 11:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
No dobro, Zagor kao najobozavaniji strip ovde ima i navise tumaca, frakcija, svega. To je normalno.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 11:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bode mi oci los crtez..

To je OK, ko da je ne bih voleo da je sve Ferri
Kako sam naveo gore i da istaknem opet, nek Verniju daju odlicnu pricu pa da vidimo kakav ce tamo biti.
Meni je cudno sto vec duzi niz godina Ferri dobija sporedne price. Sem ove serije 501/503, specijalaca Darkvud 0 i Crna dusa, Mortimera sve ostalo mi je scenaristicni drugorazredno (ili gore). Gledam od Nestalog istrazivaca pa na dalje.

Edited by - kasper on 14/02/2011 11:50:45
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 11:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pogledajte primjer Digging Billa
Vernijev stvarno lici na pomalo smusenog tragaca za blagom koji se neprestano uvaljuje u nevolje. Tako i treba da izgleda, fizicki izgled je prilagodjen njegovoj licnosti.
E sada, pogledajmo Laurenttijevu verziju. Ima dugu kosu cijeli metar i neke cool brkove duze od Frankyja. Izgleda kao neka rock zvijezda.
Totalno pogresan izgled za jednu osobu kao Digging Bill.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 11:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledajte primjer Digging Billa

Prica kod Laurentija mi je za 10, strasno dobro. Tako da Laurenti u startu ima prednost. Nadam se da ce Verni tu dobiti nesto sto je veoma dobro. Jel neko citao tu epizodu, kakva je?

Edited by - kasper on 14/02/2011 11:58:44
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 12:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jos jedan problem kod Laurenttija je neprirodnost.
Iako mu se prebacuje dobra dinamika, poze u koje stavlja svoje likove su po meni totalno neprirodne.
Svaka vinjeta je kao da ide scena u filmu, onda kaze reziser:
-stani. To je dobra poza. Daj da te tako uslikamo.
crtezi izgledaju kao poziranje za modnu reviju, rijetko sa prirodnim pokretima i scenama. Zagor i co su vecinom u nekim legendarnim pozama gdje se svakog trenutka trude da dobro na slici izgledaju.
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.18 seconds. Snitz Forums 2000