Author |
Topic |
Ramath
Senior Member
Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 05/02/2009 : 15:31:34
|
oni nisu kvalitetni po pitanju stampe, prevoda, dosta je cenzurisano, izbrisano itd, ali imaju tu emotivnu vrijednost. Njihova je cijena precjenjena u novcu, ali ta vrijednost je jedino u toj nostalgiji |
Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7719 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 15/02/2011 : 09:31:58
|
Imam Zagora i Texa kompletnog, sve ostale sam prodao (Mark, Miki...) Planiram prodavati i Zagora, ali nisam se još odlučio. Stoje složeni u kutiji već dvadesetak godina. Stare Texove mičem s police kako izlaze ovi novi u boji...
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 15/02/2011 : 10:15:14
|
Imam 5,6 brojeva Zagora ispod 100, njih čuvam i oni su mi jedini u kolekciji dupli. Također kupujem neke preko aukcija koje nemam, ove preko broja 800 jer mi se ne čeka dok to ludens izda. Volim te stare stripove, ima mi nešto lijepo u njima. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/02/2011 : 10:43:46
|
Ja čuvam sve one koje sam kupovao kao klinac i za koje sam emotivno vezan - ZS od Oklahome Džeka (i još malo pre njega, recimo oko broja 500) pa do kraja i LMS od Eskimke Enje (u stvari od broja 400) do kraja. One stare sam rasprodao i za njih uzeo strip albume - i nimalo mi nije žao, mislim da sam uradio pravu stvar. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 15/02/2011 : 12:29:02
|
Razmisljam vec neko vrijeme o prodaji. Naime, vec nisam otvorio nijednog sigurno 2 godine, jer kupujem 99 % ukoricene stripove (na hrvatskom ili francuskom). Kad sam poceo ponovo skupljati stripove 2005 (90 % preko ovih stranica), to je bilo skoro iskljucivo radi zs i lms. Onda dosla dva klinca, pa nemam vremena vise za to. Stoje u ormaru njih sigurno 300-400, medju kojima dosta izuzetno ocuvanih starih zagora. Dobro bi bilo prodati da napravim mjesta za nove koji se gomilaju. Ipak ce biti tesko se odreci npr lms 21 i 22 (glanceri) koji su mi jako pri srcu, ili bombe dveribada (isto glancer), kojeg sam u to vrijeme kupio za velike pare. Mali mi je problem sto bih htio da mi klinci govore i citaju hrvatski. Naime, ja njima govorim hrvatski ali u skoli i vrticu imaju samo francuski (zena im govori rumunjski). Ako im dam to citati kad pocnu (za par godina), em ce ih istrgati, em ce nauciti srpski te mijesati s hrvatkim (nemojte molim samo nekakve politicke ili slicne komentare). Jednostavno ce im biti lakse citati sto cuju svaki dan od mene i od rodbine na praznicima. Eto, sad sam se raspisao, ali cak i da bi prodao sve to, trebalo bi ih pripremiti i ocijeniti te staviti na prodaju, sto bi sigurno uzelo 10 - 15 sati, koje nemam. Doci ce valjda i do toga, makar mozda cuvam i do groba. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 15/02/2011 : 14:11:14
|
Cuvam mazim pazim i privodim kolekciju kraju.Naravno tu je i moj voljeni LMS strip.I sto rekose u pesmi Oktobra ...Jos uvek sanjam stare zute stripove.Bez Zlatne Serije nema onog unutrasnjeg osecaja nostalgije. P.s Izvinjavam se Stripotekama,Strip Zabavnicima,Gigantima,Hororima,Eksovima i ostalim drugarima,i vas cika Rejs puno puno voli ali vas nisam odmah pomenuo. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/02/2011 : 19:15:54
|
quote: Originally posted by tristan
Razmisljam vec neko vrijeme o prodaji. Naime, vec nisam otvorio nijednog sigurno 2 godine, jer kupujem 99 % ukoricene stripove (na hrvatskom ili francuskom). Kad sam poceo ponovo skupljati stripove 2005 (90 % preko ovih stranica), to je bilo skoro iskljucivo radi zs i lms. Onda dosla dva klinca, pa nemam vremena vise za to. Stoje u ormaru njih sigurno 300-400, medju kojima dosta izuzetno ocuvanih starih zagora. Dobro bi bilo prodati da napravim mjesta za nove koji se gomilaju. Ipak ce biti tesko se odreci npr lms 21 i 22 (glanceri) koji su mi jako pri srcu, ili bombe dveribada (isto glancer), kojeg sam u to vrijeme kupio za velike pare. Mali mi je problem sto bih htio da mi klinci govore i citaju hrvatski. Naime, ja njima govorim hrvatski ali u skoli i vrticu imaju samo francuski (zena im govori rumunjski). Ako im dam to citati kad pocnu (za par godina), em ce ih istrgati, em ce nauciti srpski te mijesati s hrvatkim (nemojte molim samo nekakve politicke ili slicne komentare). Jednostavno ce im biti lakse citati sto cuju svaki dan od mene i od rodbine na praznicima. Eto, sad sam se raspisao, ali cak i da bi prodao sve to, trebalo bi ih pripremiti i ocijeniti te staviti na prodaju, sto bi sigurno uzelo 10 - 15 sati, koje nemam. Doci ce valjda i do toga, makar mozda cuvam i do groba.
Eto ti rešenja - neka čitaju tvrdokoričene stripove na hrvatskom, nikako zs/lms na srpskom. Em ti neće uništiti glancere, em neće mešati srpski i hrvatski. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40300 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/02/2011 : 07:32:40
|
Ja od ZS-a i LMS-a imam samo glancer Blek - Tabas Kabas.. To mi je jedan od najdrazih stripova te dve edicije.. Ostale kad naletim... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 16/02/2011 : 09:34:26
|
@Tristan Svojevremeno su hrvatske izdavacke kuce (Epoha i Otokar Kersovani) izdavale vecinu onoga sto je mene kao klinca zanimalo(May, Grey, Dumas, Carwood), a tu su bili i Plavi Vjesnik, Strip Strip i Strip revija. Bas sam se nacitao na hrvatskom, i nikada nisam brkao ekavicu i ijekavicu, a ni konstrukcije u recenicama. Sklon sam si mislit da ti je dvojba neopravdana, Tristane. Ako tvoji fakini i progovore nesto na srpskom, lako ces ih ispraviti kao sto su i mene ponekad ispravili roditelji. Od znanja mogu da budu samo bogatiji.
|
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 16/02/2011 : 13:31:27
|
Lingvisti s ovih područja neka pričaju što žele i neka vode rasprave i teoretiziraju, ali da se nametne od strane nekih amerikanaca koji nemaju ni svoj jezik ni kulturu da su jezici ovih prostora dijalekti to mi se uopće ne sviđa. Financijski im ovo stanje ne paše i ajmo zbog novca krojiti jezik ili kulturu nekih naroda koje ni na karti ne znaju naći. Bljuje mi se na to. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40300 Posts
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Posted - 16/02/2011 : 13:55:40
|
Nisam se dotakla Tristana, nego ovog teksta koji je stavio milandj3. I nije stvar lingvistike nego amerike i njihove smrdljive love. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40300 Posts
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 16/02/2011 : 15:17:50
|
quote: Originally posted by tristan
Razmisljam vec neko vrijeme o prodaji. Naime, vec nisam otvorio nijednog sigurno 2 godine, jer kupujem 99 % ukoricene stripove (na hrvatskom ili francuskom). Kad sam poceo ponovo skupljati stripove 2005 (90 % preko ovih stranica), to je bilo skoro iskljucivo radi zs i lms. Onda dosla dva klinca, pa nemam vremena vise za to. Stoje u ormaru njih sigurno 300-400, medju kojima dosta izuzetno ocuvanih starih zagora. Dobro bi bilo prodati da napravim mjesta za nove koji se gomilaju. Ipak ce biti tesko se odreci npr lms 21 i 22 (glanceri) koji su mi jako pri srcu, ili bombe dveribada (isto glancer), kojeg sam u to vrijeme kupio za velike pare. Mali mi je problem sto bih htio da mi klinci govore i citaju hrvatski. Naime, ja njima govorim hrvatski ali u skoli i vrticu imaju samo francuski (zena im govori rumunjski). Ako im dam to citati kad pocnu (za par godina), em ce ih istrgati, em ce nauciti srpski te mijesati s hrvatkim (nemojte molim samo nekakve politicke ili slicne komentare). Jednostavno ce im biti lakse citati sto cuju svaki dan od mene i od rodbine na praznicima. Eto, sad sam se raspisao, ali cak i da bi prodao sve to, trebalo bi ih pripremiti i ocijeniti te staviti na prodaju, sto bi sigurno uzelo 10 - 15 sati, koje nemam. Doci ce valjda i do toga, makar mozda cuvam i do groba.
Druze, dobro si ti reko, ovi moji crkoše za Alan Fordovima pa jos posle treba da mi pocnu govoriti hrvatski ... ta nece me oprati ni Dunav ni Sava kod komsija ... nije dosta sto imam ko da je hrvatsko prezime ... (molim vas da ovaj moj post ne iskoristite kako bi počeli neku političku raspravu)
|
Edited by - andjelt on 16/02/2011 15:26:08 |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 16/02/2011 : 15:19:40
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Lingvisti s ovih područja neka pričaju što žele i neka vode rasprave i teoretiziraju, ali da se nametne od strane nekih amerikanaca koji nemaju ni svoj jezik ni kulturu da su jezici ovih prostora dijalekti to mi se uopće ne sviđa. Financijski im ovo stanje ne paše i ajmo zbog novca krojiti jezik ili kulturu nekih naroda koje ni na karti ne znaju naći. Bljuje mi se na to.
Mudro rečeno, jos kad su se oni tukli sas indijanci mi smo sa zlatne viljuške kusali |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 16/02/2011 : 17:06:21
|
sve sem Zagora/{lms4}, Marka i Bleka/{yu blek,mitton} |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 16/02/2011 17:06:58 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/02/2011 : 12:00:29
|
Od starih izdanja skupio sam jedino Mister No LMS-ove. NIkad nisam imao pravu kolekciju tih starih izdanja, ono nešto malo je uvijek bili kupusasto. Jednostavno nisam imao prilike kupovati te stripove do devedesetih, no kad je došla SD već sam mogao početi nešto skupljati.
No, moji bratići su bili veliki kolekcionari. Prvi je imao glancere ZS i LMS sve od broja 200 i nešto no kako to obično biva kod onih koji odmah odrastu i prestanu ih zanimati stripovi - posudi on tako svom prijatelji nekih tisuću i nešto komada, a ovaj kako ih je čitao tako ih je bacao. Rekao mi je poslije taj njegov frenda da je većinu toga spalio jer su mu smetali u kući. Poželio sam ih obojicu zadaviti. A zamišljao sam sebe kako se koprcam u masi tih glancera ko ujko Tvrdica u novcu.
Drugog bratića sam isto nagovarao nek mi da te stripove ako ih ne čita (ima kolekciju AF i zavidan broj ZS; LMS i ostale magazine), no prvo nije htio, a kad sam ga koju godinu poslije pitao stalno ponavlja kako ih je dao frendu na čitanje. Kako da ne. To je valjda nekakvo prokletstvo, da kad daš nekome svoje stripove, onda je s njima gotova stvar... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Topic |
|