forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 12:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ej, ja se vama samo divim kako pamtite silne nazive epizoda i u kojoj se bas pojavljuje koji crtac i scenarista.. Ja to zaboravim odmah..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 14/02/2011 : 12:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Za Vernija sam već negdje rekao da je po meni spoj svih crtača stare garde Zagora. Ima najviše Ferrija, nešto Donatellija a u nekim dijelovima mi se čak učinilo da ima malo Gambe i Bignottija. E sad, ne možeš reći da ne kopira, kopira, i to puno. Kod njega mi smeta što je previše statičan. Genijalno mi je bilo kada je netko spomenuo da je on "muzej voštanih figura". U Mortimerovom povratku mi je bio onako, mogao je i bolje nacrtati, ali u Povratku mutanta je bio puno bolji. Uvijek crta neke "spektakularne" i važne epizode, u kojima se vraćalo niz starih likova. Da nabrojim one koje se mogu sjetiti: Mortimer (dobro on nije tako star ali je povratak), Tkač iliti Krojač, Randall, onaj doktor koji je proučavao Randalla, Hammad Egipćanin... Mislim da je samo uzimanje njega u staff bila Burattinijeva želja da vrati malo dah za starim vremenima uvodeći crtača koji bi mogao biti Ferrijev nasljednik i dati da crta epizode koje bi trebale podsjećati na već davne sedamdesete ili rane osamdesete, i u tome zasad, nije uspio. Ferrijev pravi nasljednik nije, po meni, to je Torricelli jer je usprkos tome što je znao kopirati maestra ipak razvio svoj svojstveni stil koji već dosta vremena prati. Nuccia nisam čitao ali mislim da je sličan, dao je Zagoru nešto svoje i mislim da bi s još nekoliko godina iskustva mogao još više usavršiti stil.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/02/2011 : 12:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

http://www.ubcfumetti.com/zagor/?22892

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 14:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A jel' se negde sam Ferri izjasnio ko mu je naslednik, najbolji crtac Zagora ili tako nesto???

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/02/2011 : 14:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja ne vjerujem da se ikome od vas svidjaju ove Vernijeve table? Da li je moguce da ne vidite koliko to bezivotno i jadno izgleda?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 14:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni se svidjaju, 100% ti garantujem...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2011 : 14:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Puno njih se zaklinje u Ferrija ali u kojeg Ferrija?
Ferri je promijenio 5 stilova crtanja u svojoj karijeri.
Verni je tako neživotan i drven da samo ljudi koji nemaju smisla za vizuelno mogu reći da je dobar.Laurenti ima dinamiku i meni je najbolji crtač u stafu a šta mu lice ne liči na Ferrijevog Zagora i ne smeta mi baš nešto.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 14:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pa neka predje i crta Tarzana onda... Meni je bitno da lici na Zagora koga je Feri nacrtao.. A Feri nije menjao pet stilova vec ulazio u stos i kada mu je Zagor bio 2 sekunde crtanja obracao malo vise paznje na detalje... A imao smisla ili nemao, sigurno necu reci tebi ili nekom kome se Verni ne svidja a Laurenti svidja da nemas smisla za nesto sto bi u prevodu znacilo, ne seri, veze sa vezom nemas...

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 14/02/2011 : 14:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Dobro, Sawitchu, covjek je donekle u pravu. Ti trazis reciklazu Zagora, i to je OK. Ali, u toj zelji za reciklazom stvarno se ide predaleko, Vernijev crtez je los po svim kriterijumima koji postoje. Feri razbija atmosferom, ako mu se vec druge stvari mogu prigovoriti, ali moras priznati da je Laurenti sjajan u dinamici i akcionim pokretima. Najmanje je bitno kako ko crta Zagorov ili bilo ciji drugi lik, ako je sve ostalo lose, a kod Vernija je to svakako slucaj.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 14:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Nemojte vise o Verniju, pls. Ili vec lepo nadjite neki drugi topic.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 14/02/2011 : 14:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Prosto me strah izjaviti da je Laurenti uz Della Monicu najbolji od zagorovih crtača.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2011 : 15:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Strip je u prvom i osnovnom smislu vizuelni medij i svim onima kojima se sviđa Verni preporučam da slobodno promijene hobi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/02/2011 : 15:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Najdraži mi je argument "Ferri ga je osmislio i zbog toga mora izgledat kako ga Ferri crta". Tragedija, ništa više... I dobro je jaki reka, Ferri je prominija 5 stilova crtanja od početka pa nadalje, kakav Ferrijev stil vi zagovarate uopće? Jer ako se pozivate na ovo da ga triba izgledat kako ga je Ferri osmislija, onda se vama zapravo sviđa Zagor iz prvih 6-7 brojeva? Meni je osobno Ferri negdi na trećemu mistu šta se tiče Zagorovih crtača. Prvi je definitivno Della Monica, dok Donatelli i Ferri dijele drugo misto.

Plus, vidin da ova priča općenito se ograničava samo na Zagora. Zašto se ne žalite da niko ne crta Texa ko Galep, nego vam masu drugih crtaća bolje izgleda, a Texov izgled je totalno promijenjen? Da o drugim stripovima ne govorin... Znan da 90% ljudi tu ne voli američke stripove, al na šta bi ličilo da se Superman i dan danas crta onako kako ga je crta Joe Shuster krajem 30ih? Pogledajte sliku... I prihvatite promjene, jer da ih nije bilo, ne bi ni čitali Zagora već odavno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/02/2011 : 15:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Strip je u prvom i osnovnom smislu vizuelni medij i svim onima kojima se sviđa Verni preporučam da slobodno promijene hobi.

Jeste, i onda pogledaj na one dve slike tvog Laurentija sto sam okacio i zapitaj se ko ima kakvu percepciju...

@Paka01

Moze i sada nacrtati neko Sikstinsku kapelu u modernijem fazonu, bilo bi bolje?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/02/2011 : 15:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

Hoce li ovaj gigant biti u boji kod njih u Italiji?

I zna li se slucajno hoce li u nas ovo vidjeti svjetlo dana mozda vec ove godine, isto pitanje i za taj njihov 551-i broj u boji povodom obljetnice, u nas bi to valjda opet trebao biti specijal..?!?

U Italiji u boji će biti samo jubilarni koliko ja znam, mislim da gigant ne bi smio biti u boji.

Što se tiče izdavanja kod nas, nikad se ne zna! Kad je bio Ferri kod nas na CRŠ-u Berni je izbacio jubilarni 500-ti ko spec u boji, kao i one dvije knjižice o Zagoru. Ako stvarno nešto planiraju ove godine s Ferrijem, možda bi nešto moglo i pasti da se obilježi jubilej. Zapravo, samo što nije izašla ona knjiga "Život sa Zagorom".

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/02/2011 : 15:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Sumiranje onoga sto je bilo, a od cega zavisi ono sto sledi:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.ubcfumetti.com/&ei=6vNYTZ7PKMyHrAfS-pDVBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dubcfumetti%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dula%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns

Ili u originalu:

Stvarno će Boselli raščistiti neke stvari sa Zagorom... I meni sve više počinje izgledati kao što naslućuju i momci s ubc-a. Da je Zagor poput Thorgala, potomak Atlantiđana ili kojegod već davno izumrle civilizacije. Da li je samo dijete jednih od potomaka ili je inkarnacija prijašnjih ljudi? A onda su Bogovi poput Thora ili Damballaha njegova krv, predaci ili rođaci? Fino je to ispovezano s postavkama MM serijala...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/02/2011 : 15:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
Stvarno će Boselli raščistiti neke stvari sa Zagorom...

Mislio sam da ce to biti u Tronu bogova i nista. Ovo je druga nada
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/02/2011 : 17:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:
Originally posted by sawitch

Zasto? Zato sto mi je OK Zagor na kakvog sam navikao i kakvim ga je Feri izmislio ili treba da gledam Konana sa pederskom frizurom u Zagorovom kostimu?

Izmislio ga je Nolita, Feri je crtac.
Meni je nekako muka vise od toga Vernija, ne toliko koliko je tu rec o jednom osrednjem crtacu, skomnih sposobnoti nego o celoj toj prici o njemu. Cemu je on zasluzio da mu se ime toliko spominje?

Izmislili su ga zajedno, Ferri mu je dao vizuelni izgled.
Zasluzio je jer se kao nijedan drugi drzi osnovnih crta kako bi Zagor i co. trebali da izgledaju. Fanove podsjeca na Ferrijev crtez i na Zagora kojeg su upoznali i zavoljeli.
Nije jedan od onih kako crta tako Zagora da se samo po orlu na grudima moze prepoznati.
Stari Zagorovi fanovi i ljubitelji vecinom imaju pozitivno misljenje o Verniju, dok oni drugi vecinom odljepljuju na crtace koji crtaju neku svoju verziju "nepoznatog" junaka. Mozda zbog toga sto nikada nisu ni imali veliko misljenje o Zagoru kakvog ga je stvorio ferri?! Ko zna...

Odrastao sam uz Zagora i dugo vremena mi je bio najdraži bonellijev junak i mogu samo reći da je Laurenti za Vernija car. Ne mogu vjerovati da je vama statični, plastični crtež Vernija samo zbog face draži od dinamičnog i crteža punog života od Laurentija.
Ne kontam. Nećete se POMLADITI ako će Zagorova faca biti isto kao i prije 20 god!!!
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 14/02/2011 : 18:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Laurentijev crtez je i meni zakon, extra crta covjek sve osim Zagora, jednostavno to nije Zagor i sve je gori u tome, uskoro ce mu i repic napraviti... ;)
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 15/02/2011 : 00:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Zagora skupljam ceo (dug) zivot i isto toliko otkidam na epizode koje je crtao Feri. To je ujedno i glavni razlog zasto ne mogu ocima da vidim Vernija.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/02/2011 : 12:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Sumiranje onoga sto je bilo, a od cega zavisi ono sto sledi:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=it&u=http://www.ubcfumetti.com/&ei=6vNYTZ7PKMyHrAfS-pDVBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCQQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dubcfumetti%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dula%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns

Ili u originalu:

Stvarno će Boselli raščistiti neke stvari sa Zagorom... I meni sve više počinje izgledati kao što naslućuju i momci s ubc-a. Da je Zagor poput Thorgala, potomak Atlantiđana ili kojegod već davno izumrle civilizacije. Da li je samo dijete jednih od potomaka ili je inkarnacija prijašnjih ljudi? A onda su Bogovi poput Thora ili Damballaha njegova krv, predaci ili rođaci? Fino je to ispovezano s postavkama MM serijala...

Meni je malo glupo ako se Zagor spoji s tom nordijskom mitologijom. Kod Martya to nekako funkcionira, priordno mi je da ima neke veze s tim. Kod Zagora mi dobro izgleda kad se veže uz Afriku ili Južnu Ameriku nekako mi ta okruženja više naginju na avanturu šta bi u stvari Zagor kao strip trebao i biti.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 12:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Nova tema:

Koji bi crtaci po vama mogli dobro da crtaju Zagora, tj. koje od njih bi voljeli da vidite kako crtaju jednu ili vise epizoda? (oni koji nikada do sada nisu crtali epizode Zagora)

Edited by - King Warrior on 16/02/2011 13:21:30
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 13:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Verni!!!!!!!!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 13:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
PS
Ovog sa donje slike bi pola foruma prebilo..

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/02/2011 : 13:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Villa. Ne znam je li crtao kojeg do sada, ne mogu se sjetiti. Baš me zanima njegova vizija Zagora.
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.59 seconds. Snitz Forums 2000