forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 05/02/2009 : 15:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
oni nisu kvalitetni po pitanju stampe, prevoda, dosta je cenzurisano, izbrisano itd, ali imaju tu emotivnu vrijednost. Njihova je cijena precjenjena u novcu, ali ta vrijednost je jedino u toj nostalgiji

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/02/2009 : 00:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta nostalgija neprocenjiva
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 15/02/2011 : 00:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Dobar topik

Čuvam samo Teksove brojeve od "Drske pljačke" do "Pod nadzorom" (i nemam sve brojeve).

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/02/2011 : 00:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Čuvam dok ne rasprodam. Oće neko??
Zagor, Blek, Mali Rendžer, Komandant Mark...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7719 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 15/02/2011 : 01:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
imam u kolekciji kapetana mikija 73 broja i texa od broja ZS 800.
i nešto više od 200 LMS stripova mister noa.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/02/2011 : 09:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Imam Zagora i Texa kompletnog, sve ostale sam prodao (Mark, Miki...)
Planiram prodavati i Zagora, ali nisam se još odlučio. Stoje složeni u kutiji već dvadesetak godina. Stare Texove mičem s police kako izlaze ovi novi u boji...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 15/02/2011 : 10:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Imam 5,6 brojeva Zagora ispod 100, njih čuvam i oni su mi jedini u kolekciji dupli. Također kupujem neke preko aukcija koje nemam, ove preko broja 800 jer mi se ne čeka dok to ludens izda. Volim te stare stripove, ima mi nešto lijepo u njima.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2011 : 10:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja čuvam sve one koje sam kupovao kao klinac i za koje sam emotivno vezan - ZS od Oklahome Džeka (i još malo pre njega, recimo oko broja 500) pa do kraja i LMS od Eskimke Enje (u stvari od broja 400) do kraja.
One stare sam rasprodao i za njih uzeo strip albume - i nimalo mi nije žao, mislim da sam uradio pravu stvar.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 15/02/2011 : 12:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Razmisljam vec neko vrijeme o prodaji. Naime, vec nisam otvorio nijednog sigurno 2 godine, jer kupujem 99 % ukoricene stripove (na hrvatskom ili francuskom).
Kad sam poceo ponovo skupljati stripove 2005 (90 % preko ovih stranica), to je bilo skoro iskljucivo radi zs i lms. Onda dosla dva klinca, pa nemam vremena vise za to. Stoje u ormaru njih sigurno 300-400, medju kojima dosta izuzetno ocuvanih starih zagora. Dobro bi bilo prodati da napravim mjesta za nove koji se gomilaju.
Ipak ce biti tesko se odreci npr lms 21 i 22 (glanceri) koji su mi jako pri srcu, ili bombe dveribada (isto glancer), kojeg sam u to vrijeme kupio za velike pare. Mali mi je problem sto bih htio da mi klinci govore i citaju hrvatski. Naime, ja njima govorim hrvatski ali u skoli i vrticu imaju samo francuski (zena im govori rumunjski). Ako im dam to citati kad pocnu (za par godina), em ce ih istrgati, em ce nauciti srpski te mijesati s hrvatkim (nemojte molim samo nekakve politicke ili slicne komentare). Jednostavno ce im biti lakse citati sto cuju svaki dan od mene i od rodbine na praznicima.
Eto, sad sam se raspisao, ali cak i da bi prodao sve to, trebalo bi ih pripremiti i ocijeniti te staviti na prodaju, sto bi sigurno uzelo 10 - 15 sati, koje nemam.
Doci ce valjda i do toga, makar mozda cuvam i do groba.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 15/02/2011 : 14:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Cuvam mazim pazim i privodim kolekciju kraju.Naravno tu je i moj voljeni LMS strip.I sto rekose u pesmi Oktobra ...Jos uvek sanjam stare zute stripove.Bez Zlatne Serije nema onog unutrasnjeg osecaja nostalgije.
P.s Izvinjavam se Stripotekama,Strip Zabavnicima,Gigantima,Hororima,Eksovima i ostalim drugarima,i vas cika Rejs puno puno voli ali vas nisam odmah pomenuo.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2011 : 19:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tristan

Razmisljam vec neko vrijeme o prodaji. Naime, vec nisam otvorio nijednog sigurno 2 godine, jer kupujem 99 % ukoricene stripove (na hrvatskom ili francuskom).
Kad sam poceo ponovo skupljati stripove 2005 (90 % preko ovih stranica), to je bilo skoro iskljucivo radi zs i lms. Onda dosla dva klinca, pa nemam vremena vise za to. Stoje u ormaru njih sigurno 300-400, medju kojima dosta izuzetno ocuvanih starih zagora. Dobro bi bilo prodati da napravim mjesta za nove koji se gomilaju.
Ipak ce biti tesko se odreci npr lms 21 i 22 (glanceri) koji su mi jako pri srcu, ili bombe dveribada (isto glancer), kojeg sam u to vrijeme kupio za velike pare. Mali mi je problem sto bih htio da mi klinci govore i citaju hrvatski. Naime, ja njima govorim hrvatski ali u skoli i vrticu imaju samo francuski (zena im govori rumunjski). Ako im dam to citati kad pocnu (za par godina), em ce ih istrgati, em ce nauciti srpski te mijesati s hrvatkim (nemojte molim samo nekakve politicke ili slicne komentare). Jednostavno ce im biti lakse citati sto cuju svaki dan od mene i od rodbine na praznicima.
Eto, sad sam se raspisao, ali cak i da bi prodao sve to, trebalo bi ih pripremiti i ocijeniti te staviti na prodaju, sto bi sigurno uzelo 10 - 15 sati, koje nemam.

Eto ti rešenja - neka čitaju tvrdokoričene stripove na hrvatskom, nikako zs/lms na srpskom.
Em ti neće uništiti glancere, em neće mešati srpski i hrvatski.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/02/2011 : 19:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
imam i ja jedno 100, mozda 120 ZS svakakih, velicina su Zagori... ne znam ni sta cu vise s njima, cuvam ih zbog nostalgije, ali citam samo ova nova izdanja Ludens, VC i Libellus

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 07:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja od ZS-a i LMS-a imam samo glancer Blek - Tabas Kabas.. To mi je jedan od najdrazih stripova te dve edicije.. Ostale kad naletim...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 16/02/2011 : 09:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Tristan
Svojevremeno su hrvatske izdavacke kuce (Epoha i Otokar Kersovani) izdavale vecinu onoga sto je mene kao klinca zanimalo(May, Grey, Dumas, Carwood), a tu su bili i Plavi Vjesnik, Strip Strip i Strip revija.
Bas sam se nacitao na hrvatskom, i nikada nisam brkao ekavicu i ijekavicu, a ni konstrukcije u recenicama.
Sklon sam si mislit da ti je dvojba neopravdana, Tristane. Ako tvoji fakini i progovore nesto na srpskom, lako ces ih ispraviti kao sto su i mene ponekad ispravili roditelji.
Od znanja mogu da budu samo bogatiji.
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 16/02/2011 : 12:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Americke-diplomate-o-srpsko-hrvatskom-jeziku.sr.html
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 16/02/2011 : 12:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
diplomati su inače poznati kao vrsni lingvisti - pogotovo američki diplomati :) :) :)

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/02/2011 : 13:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Lingvisti s ovih područja neka pričaju što žele i neka vode rasprave i teoretiziraju, ali da se nametne od strane nekih amerikanaca koji nemaju ni svoj jezik ni kulturu da su jezici ovih prostora dijalekti to mi se uopće ne sviđa. Financijski im ovo stanje ne paše i ajmo zbog novca krojiti jezik ili kulturu nekih naroda koje ni na karti ne znaju naći. Bljuje mi se na to.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 13:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jebes lingvistiku i jezike.. Nije to tema... Tristan neka uci decu sta hoce...

Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 16/02/2011 : 13:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Nisam se dotakla Tristana, nego ovog teksta koji je stavio milandj3. I nije stvar lingvistike nego amerike i njihove smrdljive love.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40300 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2011 : 13:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Svi to znamo... Amerika = zlo... Jedino americki fudbal

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/02/2011 : 15:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tristan

Druze, dobro si ti reko, ovi moji crkoše za Alan Fordovima pa jos posle treba da mi pocnu govoriti hrvatski ... ta nece me oprati ni Dunav ni Sava kod komsija ... nije dosta sto imam ko da je hrvatsko prezime ... (molim vas da ovaj moj post ne iskoristite kako bi počeli neku političku raspravu)

Edited by - andjelt on 16/02/2011 15:26:08
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/02/2011 : 15:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Lingvisti s ovih područja neka pričaju što žele i neka vode rasprave i teoretiziraju, ali da se nametne od strane nekih amerikanaca koji nemaju ni svoj jezik ni kulturu da su jezici ovih prostora dijalekti to mi se uopće ne sviđa. Financijski im ovo stanje ne paše i ajmo zbog novca krojiti jezik ili kulturu nekih naroda koje ni na karti ne znaju naći. Bljuje mi se na to.

Mudro rečeno, jos kad su se oni tukli sas indijanci mi smo sa zlatne viljuške kusali
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/02/2011 : 17:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
sve sem Zagora/{lms4}, Marka i Bleka/{yu blek,mitton}

Jel to štos iz Minhena?

Edited by - culfis on 16/02/2011 17:06:58
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/02/2011 : 12:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Od starih izdanja skupio sam jedino Mister No LMS-ove. NIkad nisam imao pravu kolekciju tih starih izdanja, ono nešto malo je uvijek bili kupusasto. Jednostavno nisam imao prilike kupovati te stripove do devedesetih, no kad je došla SD već sam mogao početi nešto skupljati.

No, moji bratići su bili veliki kolekcionari. Prvi je imao glancere ZS i LMS sve od broja 200 i nešto no kako to obično biva kod onih koji odmah odrastu i prestanu ih zanimati stripovi - posudi on tako svom prijatelji nekih tisuću i nešto komada, a ovaj kako ih je čitao tako ih je bacao. Rekao mi je poslije taj njegov frenda da je većinu toga spalio jer su mu smetali u kući. Poželio sam ih obojicu zadaviti. A zamišljao sam sebe kako se koprcam u masi tih glancera ko ujko Tvrdica u novcu.

Drugog bratića sam isto nagovarao nek mi da te stripove ako ih ne čita (ima kolekciju AF i zavidan broj ZS; LMS i ostale magazine), no prvo nije htio, a kad sam ga koju godinu poslije pitao stalno ponavlja kako ih je dao frendu na čitanje. Kako da ne. To je valjda nekakvo prokletstvo, da kad daš nekome svoje stripove, onda je s njima gotova stvar...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2011 : 12:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
nažalost nemam šta čuvat, sve sam podavao.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000