forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 17/02/2011 : 12:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ja sam svoje stare brojeve ipak spasio iako su zamalo svi propali, jer sam ih bio stavio u pakete koje sam prebacio u vlažni podrum. Prije par godina sam ih ipak prebacio iz podruma u neki ormar i većina njih je ipak ostala dobro očuvana.

Većina su brojevi ZS od 750-1100 i LMS 700-950. Najviše je tu Zagora i Mister Noa, ali iskreno nemam pojma šta ću s njima, jer nisam baš siguran da će mi sin to čitati s obzirom da ova dječica uživaju u raznim čudovištima tipa Ben Ten i Gormiti, a ne na naivnim štivima na kojima smo se mi odgajali.

Meni ostaje i dalje Nathan, a za ove silne stare Zagore koje imam... pa vidjet ćemo...

Edited by - Jerry Krause on 17/02/2011 12:59:37
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/02/2011 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Imam nešto Mister Noa i Teksa, ostalo sam prodao.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 17/02/2011 : 20:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Sacuvao sam svega nekoliko, Kit Teler: 'Put sijuksa', ' Medvedja kandza',' Tvrdjava u plamenu', Teks 1 i 2 specijal,...jedan Blek, mozda i jos nesto cega se ne mogu setiti.
Strasno mi je zao sto ih nema vise, a koliko mi znace dovoljno govori to da cuvam i LMS stopedesetneki "Serif se predaje" iako mu fali vise od 40 strana - nema sanse da ga bacim.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 18/02/2011 : 10:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Kada sam ja bio klinac polutke stripova i stripovi bez naslovne strane bili su nesto normalno.Za Zagorovu 7 Rundu od 9 strane dao sam 80 stripova.A za Bombu Profesora Veribada bez korice dao sam neku veliku lovu i jos sam ga morao moliti za to ljubiti u dup...90 su bile teske godine a uz to bez interneta i sa suzenim krugom ljudi stripovi su bili retki i vredniji od zlata.
Smesno mi je sada kada vidim takozvane kolekcionare kako ne zele strip samo zato sto je potpisan ili zato sto se na njega pokakila musica.Svaki susret sa mojim omiljenim junakom Zagorom u to vreme bila je prava sreca i retkost,i nije bilo mesta za biranje i zanovetanje,jer bi strip odmah pokupio neko brzi od vas.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/02/2011 : 19:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Imam negdje 350-400 ZS i LMS izdanja (od toga 130 Zagora), većina ih nije baš u sjajnom stanju, ali ne pada mi na pamet da ih prodam, čuvam ih takve kakvi jesu... Rejsova priča mi je poznata, i ja sam davao nove, tek pročitane stripove za stripove bez naslovnice koje nisam čitao, bilo je bitno samo čitati, što više čitati... Ovo strogo kolekcionarstvo ubija svu draž čitanja stripova... Previše lijepih uspomena veže me za tu "kolekciju" ZS i LMS, a da bi ju prodao tek tako... Mislim da bi tada prodavao puno više od samih stripova...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/02/2011 : 20:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Sem nekih 35 komada +- imam celog Mr. Noa LMS, imam i celog Dylana, i to je to sto se starih kadrova tice.

Drage volje ce mi deca citati i Ludens i Fibru i sve hrvatsko, sta fali, nek nauce i taj nadasve tezak strani jezik, dobro ce im stojati u buducem CVu. :D :D :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 18/02/2011 : 22:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Imam još komplet (LMS) Mister Noa, Džudasa, Ken Parkera-fali jedan :) i Dylan Doga(sa svima piratima), Martija.
Imao sam puno Kom.Marka, Bleka, Kit Telera, Zagora i ostalih ali sve(puno stripova) išlo je u dobre ruke.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 18/02/2011 22:36:32
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 18/02/2011 : 23:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
Nemam niti jednog stripa tih kolekcija niti me više zanimaju. Nekad, davno je to bilo, sve sam ih sakupljao i redovno čitao. Jednom bilo. Sad me zanimaju sasvim drugačiji stripovi.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 19/02/2011 : 10:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
imam celu kolekciju mister noa lms..marti misterije...nik rajdera...zagora zs..dilan doga...i dosta toga od drugih junaka u izdanju zs i lms...zs i lms su nesto posebno...bude secanja i uspomene..uvek cu ih cuvati...naravno najdrazi su oni brojevi koje sam licno kao decak kupio na trafici...pamtim skoro svaki taj trenutak,kakvo je vreme bilo napolju,i slicno....
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 19/02/2011 : 17:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Dzoni zbog toga sto si rekao stripove i sakupljamo.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

zeraprinc
Average Member

Serbia
977 Posts

Member since 03/02/2004

Posted - 19/02/2011 : 22:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit zeraprinc's Homepage  Send zeraprinc a Private Message  Reply with Quote
Imao sam kolekciju od oko 1400 ZS i LMS, kada je propalo carstvo Dnevnikovo nadao sam se da će se Imperija oporaviti i uzvraitit udarac, međutim kada su izdali onih 5 promašaja u ZS i LMS postalo mi je jasno da je car mrtav. :( Onda sam se odlučio da skupljam junake, a ne serije. Sada iz ZS imam samo Nik Rajdera u kolekciji, a Mister No-a sam pustio u prodaju, iako sam imao sve stripove u LMS. Ako bude VČ krenuo Nika od jedinice i ovo će u promet. :)

Stella Rossa, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/309-stella-rossa
Partizan, 50 ml: http://parfemi-srb.com/index.php/proizvodi/product/311-partizan
Go to Top of Page

wanton
New Member

Serbia
262 Posts

Member since 24/02/2004

Posted - 20/02/2011 : 20:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send wanton a Private Message  Reply with Quote
ne postoje dobra stara vremena
samo žal za mladost

negde tamo, krajem šezdesetih godina dvadesetog veka moji roditelji i ja sa njima smo se se na par godina iselili iz Beograda u jedno malo, tad prilično zabito mesto. Tu nije bilo trafika, stizala je samo dnevna štampa televizija je bila tek u povoju, igračke su bile priličan luksuz...
Najbliži drugar, vršnjak, Milan se zvao, je delio sličnu sudbinu imanja i nemanja ali... Milan je imao starijeg brata, već srednjoškolca, a ovaj je u kutiji od kauča čuvao i skrivao
b l a g o
stripove
Pokaže mi ih Milan, al iz njegove ruke, i neć da mi ih da u ruke nikako
Ja se posle dosetim: majku za skut pa za sto
da me nauči da čitam
danima nisam išao kod Milana a onda se nakog nekog vremena pojavim sav važan i ponudim "Hoćeš da ti čitam??"
Svi imamo neke trenutke iz života kojih se rado sećamo ali i one za koje bi najviše volelei da se nikad nisu desili
Nikad neću zaboraviti kako mi se rugao kad je iz kuće izneo strip i pružio mi ga a ja u isti piljio kao tele....
on se smejao a ja plačući otrčao kući besan na sebe, majku, coe svet...
Već znate o čemu se radi, sirota mati me je naučila ćirilicu a taj LMS je bio na latinici...

tako sam sam ni kriv ni dužan pre škole naučio i ćirilicu i latinicu i čitao i sebi i Milanu sve dok nas jednog dana Milutin, njegov stariji brat, nije uhvatio kako mu drpamo stripove
joj kakve batine....

mnogi su se nesrećnih devedesetih odrekli kolekcija koje su im puno značile za "sitne" novce ali uzme li se u obzir da je kompletna večera , plava traka za dve osobe sa pomfritima, salatama, bocom kvalitetnom vina, dezertima..... u jednom od, kako tad tako i sad, najelitnijih beogradskih restorana koštala ispod 10 maraka,...

ili da se lagodno preživljavao mesec sa 30 maraka,...

lako se dođe do računice da je vrednost ZS i LMS stripova i u ta vremena bila otprilike ekvivalentna današnjoj
Ja tad nisam sakupljao stripove a kad sam to počeo, nikako mi nije išlo u glavu zašto su u hrvatskoj nakon onako sjajnog početka slobodne dalmacije odustali od početnog formata i nastavili kako su nastavili.
Ona prva 4 LMS broja u formatu A4 su ipak samo 4 kom
ne mogu shvatiti da je ljudima iz ludensa ili strip agenta toliko bilo stalo do bedne razlike u ceni papira da nisu mogli nastaviti kako je započeto ili da nisu sve ispočetka izgurali nego od novih edicije naprave takve smešane krpeže
A kvalitetna štampa, dorada, povez.....sve super

balkanska posla valjda, ko će ga znati

sakupljam naravno sva izdanja, kako bonelijevih tako i drugih stripova na svim jezicima "bratskih naroda i narodnosti ex yu,"
drago mi je kad god nešto novo započne, makar unapred osećao da neće gurati duže od nekoliko brojeva.
ZS I LMS mi nisu favoriti al polako, sakupiće se i to, imam zasad jedno hiljadu ipo lepo očuvanih komada
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 04/03/2011 : 18:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

ovo pitanje me zanima.cuvate li zlatnu seriju zagora i ostalih junaka koje je objavio dnevnik,a uporedo skupljate nove iz sd i ludensa i libelusa ili rasprodajete dnevnikova izdanja?

Nego sta nego cuvam,doduse sada samo ZS nekih 900 brojeva(cilj mi je da ih sakupim svih 1103)nadam se da cu u narednih 5 godina ako Bog da u tome i uspjet,znam neki ce reci zar ce mu za 200 stripova trebati 5 godina,ali kakva je situacija sa zaposlenjem(15 godina na birou,0 dana radnog staza,par sezona na crno) i to je optimisticna prognoza.Sve je pocelo sredinom osamdestih proslog vijeka kada sam skupljao sve moguce crtane romane,tada pojam strip se nije koristio ,bilo je tu glancera sa trafike,kupusa svih vrsta bez korica,bez strana i u svakom drugom vidu raspadnog stanja,ali meni su svi oni bili jednako dragi,jednom se sjecam da sam maznuo rodjaku neki pisani roman u kojem je bilo deset stripova,bio je glancer i super maxi mora da je imao vise od 900 strana i zamjenio ga sa njegovim susjedom ,za RUSEVINE BONITA bez korica i tada sam mislio da sam uradio super stvar,klinac od nekoliko godina sta zna.Do devedesetih sam skuplao uporedo i ZS i LMS(ne Mister No-noje bio western,a i Ken Parkera kasnije zbog katastrofalnog crtanja).Jednog dana je dosao sin od kucnih prijatelja,slozio mi pricu kako ce mi dati gomilu starih Zagora
za stripove od LMS koje imam ,a bilo ih je dosta i tako je on odnio njih pune dvije velike kese,ali bas velike,njih sigurno oko 100,da ne duzim na kraju sam uspio od njega izvuci samo 10 Mikija i to ne nekih posebno starih brojeva i to silom.Tada sam odlucio da prestajem sa LMS ,preostale sam pogubio na pokeru(tada je bilo u drustvu popularno igtat pokera u stripove).Tada sam odlucio da cu sakuplat samo Zagora i tako bi se i desilo da jedan moj susjed i vrsnjak nije poceo da se osjeca prevelikim za stripove i odlucio da svoju kolekciju od nekih 100 stripova daruje meni ,jer je znao sa sam ja najzaludjeni romanima i otud mene u ZS(njegova kolekcija se sastojala od 100 glancera ZS ,koji su isli po brojevima).Onda su dosle paklene ratne godine i ja sam protjeran iz svog grada bez icega,stripovi su ostali u podrumu u paketu njih 400-500 komada.Sticajem okolnosti nasao sam se u Srbiji kao i stotine hiljada drugih izbjeglica,prvih godina vise nisam uopste imao volje za bilo kakvo skuplanje stripova,procitaj i prosljedi dalje,sve dok nisam otkrio mjesto u Beogradu( Zeleni venac),tu sam poceo praviti dogovor sa vlasnikom stripova da ja njemu dam srare Alan Fordove izmedju brojeva 100 i 200,Velikog Bleka za ZS i opet sve ispocetka,rat je zavrsio,par godina kasnije ja sam bio prvi povratnik u svoj grad i dom,sada davne 1997.god.Vec prvih dana sam nasao sve svoje stripove u podrumu pod gomilom drugih paketa i otpadom,svi su bili na broju,niko sretni od mene,poslje sam prevukao i 200 stripova iz Beograda i spojio ih sve,onda prije dvije godine sam dobio internet i normalno STRIPOVI.COM je bilo moje prvo odrediste,a i sada je tako uglavnom.Poceo sam sa kupovinom na aukcijama,pa mi je ponestalo novca,onda sam odlucio da prodajem one striove koje nisam sakupljao i stare albume i slicice koje su takodje prezivile rat.Mislim da danas imam solidnu kolekciju stripova,kao sto sam napisao na pocetku 900 stripova ZS,cijelu kolekciju Zagora od SD i Lundensa,cijelu kolekciju Teksa SD i Lundensa,sve do sada izasle brojeve Marka od Lundensa,skoro cijele kolekcije do sada izaslih brojeva Teksa i Dampyra od VC,do njih malo teze dolazim jer re ne pprodaju u mom gradu ,a niti u susjednim(federacija BiH),iman nesto Bluberija u boji,3 popunjena Zagorova albuma i 10 LMS Price sa Divljeg zapada koje sam poceo kupovati kada su se pocele ponovo stampat u LMS.Danas se sjecam svih LMS koje sam procitao kao djecak i sjecam se gotovo svih epizoda i rado bi ih i u ovim srednjim trideseti poceo ponovo skupljat ,da mi to finansije dopustaju,ali nista od toga barem dok ne sakupim cijelu ZS.Na kraju stripove cu skupljati dok sam ziv,a ako se ozenim i budem imao djecu pokusacu ih uvesti u carstvo stripova,mada kako danas stanje stoji vise nema klinaca koji skuplaju stripove i mjenjaju se u ulici,a mi kolekcionari sa foruma smo vrsta u izumiranju,jer ako uzmemo grad od nekih 20 000 stanovnika i spoznaju da sam ja koliko znam jedini kolekcionar stripova u njemu je jako tuzna situacija. P.S. Kada bi ozivio Dnevnik kupovao bi svaki njegov broj bez obzira na junaka.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 04/03/2011 : 20:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
a iz kog si grada druze?
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 05/03/2011 : 19:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Čuvam svoju kolekciju legendarne "Zlatne serije",a nadam se da će je neko od mene naslediti i dalje pažljivo čuvati. Kada uzmeš stare "kartonce" i opet ih počneš čitati,to je predivan osećaj. Zagor,Tex,"Priče sa Divljeg Zapada",Tim i Dasti,Mali rendžer,Red Bak,Dejvi Kroket...baš dobar izbor čuvenih strip junaka Jedan od meni najdražih je "Misija kapetana Klerka",početak sage o porodici Mekdonald.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 05/03/2011 : 20:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Naravno, čuvam svoju kolekciju ZS/LMS i trudim se da je poboljšam, tj. lošije stripove zamenim bolje očuvanim. Svi stripovi koje posedujem, ostaju u nasledstvo mom najmlađem sinu, koji će to dalje čuvati i nikad neće prodati, tako je odlučeno na savetu moje porodice i svi smo se složili sa tim!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 05/03/2011 20:23:57
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 06/03/2011 : 13:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

a iz kog si grada druze?

Iz Capljine.
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 06/03/2011 : 13:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Ja imam neke stripove Zlatne serije,ali su meni bezveze jer su napisani na srpskom jeziku pa dokle ja skontam što piše prođe mene volja za čitanjem.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/03/2011 : 14:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skuby

Ja imam neke stripove Zlatne serije,ali su meni bezveze jer su napisani na srpskom jeziku pa dokle ja skontam što piše prođe mene volja za čitanjem.

Ti stripovi su napisani na nekadašnjem srpsko-hrvatskom jeziku, a verujem da je jako teško skontati šta je napisano.

Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 06/03/2011 : 14:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:

E da bas za to trbas angazovat sluzbenog prevodioca,a kako si citao stripove do sada 90% strpova u SFRJ su bili na ekavici ili tada na srpsko-hrvackom ,a sada na srpskom ,jedan te isti jezik samo ga ograniceni umovi vole svojatat i silovat. Evo ri savjet za meko e zamjeni sa je,a tvrdo e sa ije i rijesen problem ,ja se samo mucim sa slovenskim i makedonskim.
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 06/03/2011 : 16:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam ni postojao u SFRJ pa nisam čitao srpske stripove.
I ima nekih riječi koje ne razumijem jer nikad nisam učio srpski jezik.
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 06/03/2011 : 16:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Nisam s ovim nikoga htjeo uvrijediti samo da se zna!
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 06/03/2011 : 18:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa nije nešto teško razumjeti,znam da sam ja oca pitao samo dvije do tri riječi.
Nekad je baš fora pročitati kad Zagor kaže hiljadu mi darkvudskih bubnjeva.Ali ja bih čitao svoje omiljene stripove i na kineskom.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 06/03/2011 : 18:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Još jednom ponevljam da neznam neke riječi na srpskom i da zato i ne volim baš Zlatnu seriju i s ovim nisam nikoga htjeo uvrijediti
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/03/2011 : 18:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja nisam ni postojao u SFRJ pa nisam čitao srpske stripove.
I ima nekih riječi koje ne razumijem jer nikad nisam učio srpski jezik.

Moj najmlađi sin ima 17 godina, takođe nije postojao za vreme SFRJ, pa normalno čita Zagore na hrvatskom jeziku. I to čita od svoje osme godine.

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000