forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Družina Dardaneli (System Comics)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/03/2011 : 14:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Nema sta da priznajem, i nema tu nikakve ljubavi...
Ja sam uvek objektivan covek! :D
Ni od jednog ni od drugog nije bolji. Ali svakako da je odlican.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/03/2011 : 14:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

quote:
Originally posted by dessa

Ni ja nisam našao na ćirilici, zato i nisam kačio ovaj intervju.

Alo bre ljudi, pa nećete valjda da kažete da ne razumete tekst samo zato što je napisan ćirilicom??!!

Uzmi u obzir da ovde ima ljudi rodjenih posle '83. npr. kojima ucenje cirilice nije bilo pod obavezno u skolama.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/03/2011 : 14:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Jedan mali off na kontu cirilice...
:P

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 07/03/2011 : 19:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Strip bi se komotno mogao nazvati "Legija ekstraordinarnih srpskih džentlmena" a crtač bi mogao koristiti kao potpis slovo C (ostatak koji čine slova orrado Roi tek bi trebao zaslužiti za nekih desetljeće-dva predanim precrtavačkim radom...)

Wtf?

Edited by - bagi on 07/03/2011 19:53:54
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/03/2011 : 20:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
750 dinara u Alan Fordu - javim kad procitam. Kupio sam.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/03/2011 : 20:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
A ovaj je inace bagi vrsni crtac i narocito kompetentna osoba da oceni/okarakterise rad komotno se moze reci bilo kog crtaca.
Kako bi ga ja sad banovao da sam moderator, zbog ovih malicija/insinuacija sa dvosmislenim "C" i ovog "ekstraordinarnih srpskih"...
Ako mi nesto ide na k. to je svakako nacionalizam pa ma "ciji" god da je!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 07/03/2011 : 20:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Zar samo jedno latinično "C"?!? Molim - kakav je to Škot?!? Trebalo bi dva para i to da svaki par okrene ledja onom drugom...Pogledao sam spiskove diplomiranih umetnika na Balkanu,i Bagija nema?!? Mora da je doktorirao na Papui Novoj Gvineji,ali mu ona kost u nosu pravi problem da realno sagledava stvari...
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 07/03/2011 : 21:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

A ovaj je inace bagi vrsni crtac i narocito kompetentna osoba da oceni/okarakterise rad komotno se moze reci bilo kog crtaca.
Kako bi ga ja sad banovao da sam moderator, zbog ovih malicija/insinuacija sa dvosmislenim "C" i ovog "ekstraordinarnih srpskih"...
Ako mi nesto ide na k. to je svakako nacionalizam pa ma "ciji" god da je!

Dvosmisleno C? Nacionalizam? - Ti si bolestan...

Wtf?

Edited by - bagi on 07/03/2011 21:15:36
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 07/03/2011 : 21:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Zar samo jedno latinično "C"?!? Molim - kakav je to Škot?!? Trebalo bi dva para i to da svaki par okrene ledja onom drugom...Pogledao sam spiskove diplomiranih umetnika na Balkanu,i Bagija nema?!? Mora da je doktorirao na Papui Novoj Gvineji,ali mu ona kost u nosu pravi problem da realno sagledava stvari...

Samo sam izrazio svoje mišljenje iza kojeg i dalje stojim a to je da je ovaj strip trash i što se tiče ideje i što se tiče crteža...

Wtf?

Edited by - bagi on 07/03/2011 21:13:44
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/03/2011 : 21:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

750 dinara u Alan Fordu - javim kad procitam. Kupio sam.

Da li je strip na ćirilici ili latinici?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/03/2011 : 21:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Latinica.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/03/2011 : 21:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Latinica.

Hvala.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8019 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/03/2011 : 22:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Na osnovu viđenog, ovaj strip je dobro nacrtan, a posebno za jedno debitantsko ostvarenje (u formi strip albuma, možda grešim, ali ne znam za neke ranije albume Dragana Paunovića?).

Poređenje sa Roi-em, nema puno smisla i nepotrebno je, jer su stilovi dosta različiti.

Ideja okupljanja poznatih ličnosti u jednu grupu, jako je stara, od Marvelovih i DC-jevih grupa superheroja do okupljanja najpoznatijih junaka King Features Syndicatea u jednu grupu (http://en.wikipedia.org/wiki/Defenders_of_the_Earth).

Jedini originalan element koji je ovome dodao Alan Mor je taj što je uzeo poznate likove iz književnosti. Dardaneli, koliko vidim, idu korak dalje i kombinuje književne sa istorijskim ličnostima.
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 07/03/2011 : 22:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiv strip. Jako dobro nacrtan. Šteta što i tekst nije na ćirilici. Sigurno ću kupiti ovaj strip.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/03/2011 : 22:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
700 dinara u Darkwoodu, 48 strana, SC.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 07/03/2011 : 22:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
Poređenje sa Roi-em, nema puno smisla i nepotrebno je, jer su stilovi dosta različiti.

Apsolutno tako.
Stilovi su antipodi. Ali nisam hteo da King pomisli da se opet nesto ganjam s njim cisto iz inata. ;)

@ bagi
Ma ne brini se ti mnogo za moje zdravlje, ne diram te u vezi onog da sam bolestan, samo se ti bavi jos i psihijatrijom isto kao sto si profesionalan na onim tvojim crtezima...nema lose, prikane!

Dvosmisleno "C" nisi razmisljao da neko moze da dozivi na jedan istovetni nacin kao ja, a?
Eno prouci dobro kakvu ti je ironiju servirao pravedni koji se nadovezao!

A ovo ti "crtam" da bolje skontas kako sam doziveo tvoj post,
iako mi je jasno da se pravis tosha:
http://i52.tinypic.com/23j1seh.jpg

Da li ti ova eS cirilicna (ocila) lice na latinicna C?
Da li ti je jasno o cemu pricam?
Sta ce ti ono "extraordinarnih" a potom usledilo i "srpskih"?
Znas li sta si napisao?
Napisao si: "liga srpskih prostačina džentlmena"!
Hoces da kazes da nije bilo pakosnih insinuacija?

Ok, ako nije onda ti se ja izvinjavam najiskrenije.

Veruj mi, prikane, boli me kita ko je "sta" na forumu, u zivotu, na ulici, u prodavnici, u svojoj mahali...
Ali me izbace iz takta neke stvari!

A u vezi crteza si se ti nasao da napises da je strip tresh?
'ajde da ono sto radis na onim tvojim crtezima ima zaista iole neku nazovi umetnicku vrednost, a ono - neznanje na kub!
Umesto da se pokrijes usima i cutis, nasmeju se ljudi tvojim provalama/idejama i ok sve...
A ono dosao covek da napise da je crtez Druzine Dardaneli tresh pa jos naglasava i ponavlja i potvrdjuje?!!

Ma ja sam qrton sto se upustam sa tobom u konverzaciju...
Na kraju cu ja da budem maliciozan jer mnogi nece da reaguju da se ne bi zamerali, i onda ce naravno tako olako da se provlace raznorazne nebuloze po forumu...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 07/03/2011 : 22:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sekta

Zanimljiv strip. Jako dobro nacrtan. Šteta što i tekst nije na ćirilici. Sigurno ću kupiti ovaj strip.

Verovatno da ne bi izgubili deo publike. Mogli su tiraz da urade pola-pola, al i ovako je kul. Odlican crtez i sigurno uzimam prvom prilikom.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/03/2011 : 23:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dečki, nemojte, molim vas

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 07/03/2011 : 23:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
@doca...

Eh,dakle,ovako...
Doca,ostajem pri izjavi da si bolestan,tj bolesno opsjednut nekim stvarima .Nije mi jasno kakvu si ti to psihoanalizu obavio nad mojim postom te izvukao takvo mnoštvo neizrečenih i neistinitih stvari.Čitati između redova može svako i u toj praznini naći ono što mu paše ili ne.
Pojašnjenje za "ligu ekstraordinarnih srpskih džentlmena" - Sava Savanović,Vukašin Katić,hajduk Stanko,Koštana i drugi likovi ovog stripa su srbi,zar ne?(jedino mi je onaj Omar sumnjiv ali danas ime ne znači ništa).Kako sam intro stripa bezobrazno kopirantski vuče na Moore-ovu ligu ekstraordinarnih džentlmena tako sam samo ubacio pridjev "srpski" jer bi bilo realnije da se ovaj stripić tako zove jer u njemu nema niti zrna originalnosti samo preobučena ideja s dodatkom balkanskog štiha-ponavljam dovoljno je samo pogledati uvod u strip i sve je već tad jasno.
Što se tiče tvoje "lige srpskih prostačina džentlmena" ne mogu skontati kako si došao na tu ideju,evo držim Moore-ov strip u rukama i to izdanje od Belog puta gdje je on preveden kao "liga izuzetnih džentlmena" a ne prostačkih.Daj molim te prosvijetli me oko ovog,očigledno ne znam neki sleng u engleskom jeziku gdje se "extraordinary" može prevesti kao "prostački"...
Što se tiče crteža i onog C navedenog kao mogući potpis crtača sljedeće: Sava Savanović u uvodnom crtežu ali i u par scena iz stripa je bukvalno precrtan iz neke od epizoda Dylan Dog-a crtanog od strane Corrada Roi-a.Odatle i opaska na račun crtača( C orrado Roi).

Citiram tebe : - "...Ok, ako nije onda ti se ja izvinjavam najiskrenije."
Izvinjenje prihvatam sa laganom suzdržanošću ponukan tvojim (a bogami i tvog druga (ne)pravednog) pisanim izljevom proljeva.

Adio.

Wtf?

Edited by - bagi on 07/03/2011 23:47:21
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 08/03/2011 : 00:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Napisao si: "Legija ekstraordinarnih srpskih džentlmena"
Pazi ga sad! "jedino mi je onaj Omar sumnjiv ali danas ime ne znači ništa"

Naravno da ne znaci nista!
Meni je i Nikola Tesla isto sto i Carls Bronson.
24578 mi je broj kao i 6812.
Pas mi je zivotinja kao i kamila!

"extraordinary" ne ide sa istim konotacijama u izvornoj etimologiji kao u ovom tvom slucaju EXTRA+ORDINARNIH.
Ordinaran na srpskom znaci: prost, obican, trivijalan...
Extra ovde bio jedan od tonova na tvojoj skalii "superlativa" koji si ti dodelio "srpskim"...
Ali ok, ja ti se izvinih kao, ti meni da imam proliv!
Znaci skontao si da "nesto nije ok sa mnom" pa mi dva puta vec naglasavas?

Ok,
i znaj,
Kostana je iz mog zavicaja kao i Bora Stankovic.
'aj ne tupi vise i ne izazivaj.

ADIOS AMIGO.

@ mladjo

Ok, druze, ja otisao odavLe...

Edited by - docA on 08/03/2011 00:06:15
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/03/2011 : 00:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

@doca...

Eh,dakle,ovako...
Doca,ostajem pri izjavi da si bolestan,tj bolesno opsjednut nekim stvarima .Nije mi jasno kakvu si ti to psihoanalizu obavio nad mojim postom te izvukao takvo mnoštvo neizrečenih i neistinitih stvari.Čitati između redova može svako i u toj praznini naći ono što mu paše ili ne.
Pojašnjenje za "ligu ekstraordinarnih srpskih džentlmena" - Sava Savanović,Vukašin Katić,hajduk Stanko,Koštana i drugi likovi ovog stripa su srbi,zar ne?(jedino mi je onaj Omar sumnjiv ali danas ime ne znači ništa).Kako sam intro stripa bezobrazno kopirantski vuče na Moore-ovu ligu ekstraordinarnih džentlmena tako sam samo ubacio pridjev "srpski" jer bi bilo realnije da se ovaj stripić tako zove jer u njemu nema niti zrna originalnosti samo preobučena ideja s dodatkom balkanskog štiha-ponavljam dovoljno je samo pogledati uvod u strip i sve je već tad jasno.
Što se tiče tvoje "lige srpskih prostačina džentlmena" ne mogu skontati kako si došao na tu ideju,evo držim Moore-ov strip u rukama i to izdanje od Belog puta gdje je on preveden kao "liga izuzetnih džentlmena" a ne prostačkih.Daj molim te prosvijetli me oko ovog,očigledno ne znam neki sleng u engleskom jeziku gdje se "extraordinary" može prevesti kao "prostački"...
Što se tiče crteža i onog C navedenog kao mogući potpis crtača sljedeće: Sava Savanović u uvodnom crtežu ali i u par scena iz stripa je bukvalno precrtan iz neke od epizoda Dylan Dog-a crtanog od strane Corrada Roi-a.Odatle i opaska na račun crtača( C orrado Roi).

Citiram tebe : - "...Ok, ako nije onda ti se ja izvinjavam najiskrenije."
Izvinjenje prihvatam sa laganom suzdržanošću ponukan tvojim (a bogami i tvog druga (ne)pravednog) pisanim izljevom proljeva.

Adio.

Bagi, stvarno nema potrebe za ovakvim riječnikom. Zar se baš moralo u post ubaciti i pokoja uvreda? Ili jednostavno ne ide bez toga? Mislim da je za svaku osudu tvoje etiketiranje Doce. Mislim da ne bi bilo loše da mu se ispričaš. A ako ne želiš, ne moraš. samo te molim da više ne vrijeđaš nikoga na ovakav ili bilo koji drugi način. Pokušajmo komunicirati kao ljudi. A ostale bih zamolio, po drugi put, da ne ulaze u svađe koje ionako ničemu ne vode.

Ovo je lijep i dobro nacrtan strip. Hajmo se usredotočiti na to.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/03/2011 : 00:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Napisao si: "Legija ekstraordinarnih srpskih džentlmena"
Pazi ga sad! "jedino mi je onaj Omar sumnjiv ali danas ime ne znači ništa"

Naravno da ne znaci nista!
Meni je i Nikola Tesla isto sto i Carls Bronson.
24578 mi je broj kao i 6812.
Pas mi je zivotinja kao i kamila!

"extraordinary" ne ide sa istim konotacijama u izvornoj etimologiji kao u ovom tvom slucaju EXTRA+ORDINARNIH.
Ordinaran na srpskom znaci: prost, obican, trivijalan...
Extra ovde bio jedan od tonova na tvojoj listi "superlativa" koji si ti dodelio "srpskim"...
Ali, ok, zar nisi skontao da nesto nije ok sa mnom, dva mi puta naglasavas?

Kostana je iz mog zavicaja kao i Bora Stankovic.
Aj ne tupi vise i ne izazivaj.

ADIOS AMIGO.

Bio si brži od mene:))

Ajmo sad malo o stripu, može?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 08/03/2011 : 00:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message  Reply with Quote
Uh,uh,pa gde si ti to video atak na srpstvo,i ja sam neki Srbin,ali se nisam našao ugroženim...baš si nalepio svoju problemčinu na neke tamo bezazlene reči.

Vidi,ne remete nas događaji,reči,već način na koji ih interpretiramo.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 08/03/2011 : 00:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pusti

Uh,uh,pa gde si ti to video atak na srpstvo,i ja sam neki Srbin,ali se nisam našao ugroženim...baš si nalepio svoju problemčinu na neke tamo bezazlene reči.

Kolega,svaka čast!

Wtf?
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 08/03/2011 : 00:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pusti

Slazem se. O tome sam mu i objasnjavao.
Ok mozda sam lose ja skontao, bio nepotrebno paranoican...
Nisam toliki egocentrik da ne mogu da priznam da li sam nesto pogresio, mada sam ovde jos uvek jako skeptican...
I uostalom ja sam mu se izvinio za mogucu nepotrebnu "hajku".

Sta sad 'oces ti da pametujes?
Najbolje uradi ono sto ti govori nick...

Mladjo je vec zamolio da idemo sa diskusijama o stripu nadalje...
Hajde da ispostujemo to....
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000