forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate KOMANDANT MARK-Mark fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 93

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/03/2011 : 12:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bardho

Najgore od svega je to što je preskočen broj 95 i baš me zanima kada i dal će ga uopće objaviti.

broj 95 je izdan. Računaj: 3 epizode po knjizi puta 33 marka = 99 epizoda!
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/03/2011 : 12:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

znači od tri priče u novom km jedna je već objavljena u specu, a dvije nisu jel tako??
onda kupujem.
[/quote]

njet... sve tri su već u tom specijalcu tako da dobijemo istu paštu!
Po meni glupost jer su mogli reći tako nešto da će raditi pa bih čekao ovaj. sad ga za inat ne kupujem. stvarno sramota i namjerno papi lova!!! Sad je pitanje sljedećeg marka jer 103 nije izašao a 104-107 su izašli u specijalcu kao 4 epizode! Da mi je znati što će tu smiksati... ma jad teški!
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2011 : 12:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by premujanin

znači od tri priče u novom km jedna je već objavljena u specu, a dvije nisu jel tako??
onda kupujem.
[/quote]

njet... sve tri su već u tom specijalcu tako da dobijemo istu paštu!
Po meni glupost jer su mogli reći tako nešto da će raditi pa bih čekao ovaj. sad ga za inat ne kupujem. stvarno sramota i namjerno papi lova!!! Sad je pitanje sljedećeg marka jer 103 nije izašao a 104-107 su izašli u specijalcu kao 4 epizode! Da mi je znati što će tu smiksati... ma jad teški!
[/quote]

Čekaj malo!??
Što su sve 3 u tom specijalcu!???
Mislio sam da je samo 1!
Ovako je to stvarno bezveze!
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/03/2011 : 13:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
Da... dvaput iste priče dobijemo! Oni i idu na šemu da ljudi dosta to ne kuže a zagriženi markovci na foru kolekcionarstva da se numeracija ne gubi na policama! E pa ja ga za inat NE UZIMAM!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 09/03/2011 : 13:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da... dvaput iste priče dobijemo! Oni i idu na šemu da ljudi dosta to ne kuže a zagriženi markovci na foru kolekcionarstva da se numeracija ne gubi na policama! E pa ja ga za inat NE UZIMAM!

na kraju su samo prominili korice

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 09/03/2011 : 13:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
daj nemojte komplikovati ako niste dobro upućeni u redosljed ludens specijala,redovnog ludensa,regularne talijanske serije,a pogotovo izdanja if edizioni.
meni je trebalo sad pola sata da uporedim sva ova izdanja i vidim u čemu je fazon.
broj 95 reg. serije je izašao u broju 32 if ediz. i ludensa.
svi specijali osim ovog sad u su if ediz. izdanju od broja 50 pa do broja 56.
u ovom broju 34 su izašle iste epizode samo je druga naslovna za razliku od specijala i onog izdanja u italiji,što je recimo jedino neloše....
ionako je taj specijal po redosljedu daleko od onih drugih(ovaj je 34 po if edizioni a oni ostali kako sam i naveo gore 50-56.)
buđenje mumije i kod if edizioni ima 4 epizode koje su nastavci i tu je napravljavljen mali pomak u odnosu na reg.tal seriju(if ed. ga je objavio kao broj 50 ali je on nešto ranije izašao,tačnije od broja 104 u reg seriji)
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2011 : 13:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:

na kraju su samo prominili korice

Vjerojatno nisu ništa ni štampali osim korica-to je sve od neprodanih specijala!!

Ali pravi tvrdokorni, zagiženi Markoljupci sa zadovoljstvom će prihvatiti ovo izdanje-jer ipak imaju sad 2 naslovnice!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 09/03/2011 : 14:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
pa dobro,kod alan forda riječ ''super'' odmah znači da se mora skupljati nova kolekcija.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/03/2011 : 14:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Čudno mi je ovo. Svi su se "specijali" preskakali kada je došao red na njih u redovnoj seriji, ovaj je sada objavljen. Je li to zbog eventualne velike potražnje tog specijala ili pak zbog toga što je ovo tako poseban broj pa se mora reizdati? To je zagonetka koju nikada nećemo otkriti...buu...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2011 : 14:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

pa dobro,kod alan forda riječ ''super'' odmah znači da se mora skupljati nova kolekcija.

Ili zagora...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 09/03/2011 : 14:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:

Ili zagora...

tamo imamo riječ ''klasik'' ili pak ''gigant'' + kanta boje.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 09/03/2011 : 14:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Čudno mi je ovo. Svi su se "specijali" preskakali kada je došao red na njih u redovnoj seriji, ovaj je sada objavljen. Je li to zbog eventualne velike potražnje tog specijala ili pak zbog toga što je ovo tako poseban broj pa se mora reizdati? To je zagonetka koju nikada nećemo otkriti...buu...

misliš na one zagore u boji ili...???
moguće je da sve ovo ima veze sa tim autorskim pravima i da se nešto odugovlači,jer ovo za one koji prate po starom sistemu samo šta novo izlazi na kiosku i izgleda kao novo izdanje ali je to samo korica nova. za ovaj broj ludens ima prava još od prije.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/03/2011 : 15:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

misliš na one zagore u boji ili...???

Ne, mislim na ove Markove. Ne znam da li je bilo već nekih specijala koji su trebali izaći u redovnoj seriji, no u Bleku se preskaču.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2011 : 15:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Blek uopće ne prati ifedizioni izdanja, a koliko se sjećam Mark da, osim tih ne-specijala. No, dobro, tih nekoliko duplih epizoda neće ništa promijeniti.
i Dylan extra će duplati dosta epizoda koje je izdala sd, pa će većina kupovati i dalje...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/03/2011 : 15:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Pa za Dylana je to bolje, jer imamo originalnu numeraciju i kontinuitet.

Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2011 : 15:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A za Marka nije!?
Pa ovo je onda sve po redu! Ista stvar!

A za Dylana nije sve bas po redu-nego su nam takoder uvaljene 4 epizode iz redovne serije koje su kasnije preskočene umjesto nih za koje se nisu mogla dobiti prava.
Go to Top of Page

Hexen
New Member

Croatia
190 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 09/03/2011 : 16:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
Znao sam da će Ludensa kad tad ugristi za dupe to švrljanje po brojevima. Jedino što je u ovom pozitivno je da se naslov odnosi i na naslovnicu a ne kao inače gdje stave naslov iz prve epizode a naslovnicu iz treće.
Nadajmo se samo da neće izdati ostale specijalce kao redovne brojeve, jer bi to bio teški bezobrazluk.
Go to Top of Page

premujanin
Junior Member

Croatia
378 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 09/03/2011 : 17:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send premujanin a Private Message  Reply with Quote
ma nije fer prema nama koji uzimamo i specijalce! nisu ih trebali izdavati i gotovo...nego malo ubrzati redovne marka i sad bi negdje oko broja 40 bili i sve štima! sad bih ja kao trebao ove specijalce po manjoj cijeni prodavat i uzimati ove zbog numeracije...itd. ma baš mi se s tim zeza zbog te njihove zavrzlame koja mi nikako ne paše... i onda kada dođu do ovih zadnjih specijalaca koji su po redu svi od tamo 150-160 par godina čekamo mi koji imamo ove specijalce dok ne dođu neke nove epizode jer štampaju duple! Ma teška glupost... ako mark tako ide, prvo su oni brate trebali isštampati sve ove brojeve do zadnjeg da ih se skupi pa nek ih kasnije reštampaju 10 puta iznova...nije me briga kada ih sve imam. Al ovo neozbiljni nered sad!!!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 09/03/2011 : 17:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote

[/quote]
Ne, mislim na ove Markove. Ne znam da li je bilo već nekih specijala koji su trebali izaći u redovnoj seriji, no u Bleku se preskaču.
[/quote]
nije bilo....tek od broja 50 idu ostali specijali.
sa blekom je već druga stvar jer ni if edizioni nije krenuo od originalnog početka već je prva priča kod njih bio broj 21 a ludens je to odradio na pravi način sa prvim brojem.
Go to Top of Page

boris84
Starting Member

91 Posts

Member since 11/09/2010

Posted - 11/03/2011 : 00:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send boris84 a Private Message  Reply with Quote
Meni se kao najrealnija opcija cini ovo sto Zlatan kaze, da se sve vrti oko autorskih prava. Izdali su (reprintali) tri stare epizode u jednom broju i promjenili naslovnicu, cisto da kupe sebi vrijeme, ne bi li u medjuvremenu dobili dozvolu za izdavanje novih epizoda. Nesto tu sa LUDENSOM definitivno ne stima...
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 11/03/2011 : 01:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Po meni je ovo neviđeni prdež i autogol po pitannju specijala. Recite mi, ko je sad lud da kupuje sljedeće brojeve iz te, ajmo reći, izmišljene edicije?

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

poison
New Member

144 Posts

Member since 15/08/2010

Posted - 11/03/2011 : 01:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send poison a Private Message  Reply with Quote
Specijali su dobri
ovako mogu procitat pricu o marku i staviti na policu bez da mi na knjizi ima neki broj 34 a ostali fale
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/03/2011 : 02:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by boris84

Meni se kao najrealnija opcija cini ovo sto Zlatan kaze, da se sve vrti oko autorskih prava. Izdali su (reprintali) tri stare epizode u jednom broju i promjenili naslovnicu, cisto da kupe sebi vrijeme, ne bi li u medjuvremenu dobili dozvolu za izdavanje novih epizoda. Nesto tu sa LUDENSOM definitivno ne stima...

"Problemi" sa pravima su sa Bonellijevim stripovima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/03/2011 : 02:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Po meni je ovo neviđeni prdež i autogol po pitannju specijala. Recite mi, ko je sad lud da kupuje sljedeće brojeve iz te, ajmo reći, izmišljene edicije?

A možda Bernard sada odustane od specijalaca ili možda specijalce više ne reprintira u redovnoj seriji?Kako bi rekao veliki mag<vrijeme će pokazati<.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/03/2011 : 02:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:

A za Marka nije!?
Pa ovo je onda sve po redu! Ista stvar!

A za Dylana nije sve bas po redu-nego su nam takoder uvaljene 4 epizode iz redovne serije koje su kasnije preskočene umjesto nih za koje se nisu mogla dobiti prava.

Tako je!Prvo je ekipa kukala šta je izmislio specijlce pa im neće sve biti posloženo po broju a sada kad im ide po redu ne odgovara im.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 93 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000