Najnovija informacija: Šabute će biti u knjižarama do maja, sve je spremno za štampu ali moraju da sačekaju odluku o nekoj donaciji. U planu za ovu godinu imaju i mangu "Čovjek bez talenta" Jošiharu Cugea!!! BESNA KOBILA RULZZZZZ!
Odlični stripovi, ali nisu za široke mase. Vrlo su ozbiljni i dosta naginju ka avangardi. Tsuge je u ranim radovima bio pod velikim utjecajem Tezuke, zbog čega kasnije često crta karikirane likove na detaljnim pozadinama. Ako voliš drugačije stvari, onda su ovo stripovi za tebe.
Jedan odličan tekst o Tsugeu i njegovom stvaralaštvu, sa hrpom slika.
Šteta što u Srbiji nisu objavljene prvo "klasične" mange - u svetu najpoznatiji naslovi (sem Akire), pa tek onda japanski underground, avangarda i ostalo.
Umetničarenje je izgleda opredeljenje ovog izdavača, na žalost tj moju ravnodušnost.
Šteta što u Srbiji nisu objavljene prvo "klasične" mange - u svetu najpoznatiji naslovi (sem Akire), pa tek onda japanski underground, avangarda i ostalo.
Umetničarenje je izgleda opredeljenje ovog izdavača, na žalost tj moju ravnodušnost.
Da, ja bih licno hteo da vidim kompletnu Nausicau (kako vec da je srbiziramo) na srpskom...ili Ghost in the Shell, ili tako nesto.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Slažem se s ovim. No, dobro... Pre ili kasnije će se valjda nešto pojaviti, to je ogromnom broju čitalaca najveća nepoznanica.
Mada, obzirom na to kako je Dukrees završio i pre nego što je počeo... Možda to i nije baš tako izvesno...
Kuzim spiku, ali pocelo se s akirom koja je meni bila bezveze. Zatim blade of immortal od algoritma opet mi nije skroz leglo. Mozda ovaj put bude bolje.
Da, ja bih licno hteo da vidim kompletnu Nausicau (kako vec da je srbiziramo) na srpskom...ili Ghost in the Shell, ili tako nesto.
--------------------------------------------------------------- Nausicaa mi je predobar strip Stalno ga mislim naručiti na engleskom ali sam ga već dva puta posudio u prijatelja i pročitao pa se mislim čemu onda kupovati?