forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli in English
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 67

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/04/2011 : 22:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Ne bi li pravilnije bilo "southern native American" po "novom" pravopisu ?

Ne znam na sto mislis ovdje... be more specific, friend

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/04/2011 : 22:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Najava za "Sloboda ili smrt", pise "southern Indian tribe". Mislim da se rec "Indian" ovih dana koristi eksluzivno za Induse.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 11/04/2011 : 00:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@Mairosu:
Aha, pa jeste, mozda si u pravu. Native American jeste pravilan naziv, ali Indian zvuci bolje. Na primjer, ljudi kazu Cowboys & Indians, a ne Cowboys & Native Americans.
:)

Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 12/04/2011 : 13:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message  Reply with Quote
Keep up the good work!

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/04/2011 : 16:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Stampanje ovih mojih Bonelli in English Zagorovih knjiga je juce udarilo malu blokadu.
Stamparija koja ih printa mi je napravila greske u ona moja tri primjerka knjige "Liberty or Death" (Sloboda ili Smrt). Greskom su ostavili prazne stranice s jedne strane, i kad sam im ja rek'o da su pogrijesili, imali smo malu raspravu. Odlucili su da mi ponovo stampaju ta ista tri primjerka, ovog put pravilno, bezplatno, sto jeste fer, ali .... Ovo "ali" je ono sto je problem. Bas me interesuje kako bi se ljudi u stamparijama u drugim krajevima svijeta pobrinuli za ovo. Posle onoliko para koje sam kod njih potrosio...
Evo rasprave koje smo ja i jedna urednica iz te stamparije imali. Recimo da se ona zove "J".

Ja sam joj prvi napis'o i poceo raspravu (moje su poruke italicized, njene su bold) :

hello J,

I just received my order (# 20055) of books, and I noticed that for some reason, when it came to the pages in color, you guys only printed those on one side, and left the other side completely blank. Why did you do that? When I printed my books with you in the past, you printed the colors on both sides, even if one side of the page was black & white, and the other color.
Can you explain this to me?
thanks.
Armand

Hi Armand,
We are really sorry about the pages being printed single sided, it was an error on our part. Here's what we can do- we can either reprint the books for you at no charge but that would mean the books you have you would need to send back to us OR we can give you a 20% discount and give you some of your money back. Let me know which, if either of these things you would like to do.

Thanks,
J

20%... ? Eh... so instead of my usual $210 or so, i'd pay about $155...? I don't know... that still doesn't seem fair, to be honest.

If i choose to get the books reprinted, as you suggested was one of the options, how would I get these books back to you? Would you e-mail me a UPS slip for me to print, and then I'd drop the box at a local UPS store, or what...? I still don't even understand why you'd even want them back... what will you do with them, anyway? But all right...

And I suppose you printing them again, this time correctly, makes up for the printing errors and gets me a proper looking book, but still doesn't make up for my inconvenience of having to wait another two weeks for the right book to arrive... that part is still unresolved.

Armand

We are not sending a label for the return books. We need you to rip off the covers and send the covers back to us. It is standard procedure that if something is not correct, you send the covers back for the bad books and destroy the insides since they are not right. We are reprinting the books are no charge to you because it was a mistake on our end. We can start the reprint process before we get the covers back but we do need them back for our records.

Thanks,
J

aha... all right... i still don't understand why the books need to be destroyed completely. That seems to be an awful waste... I'll admit, the printing errors inside of them are not to my liking, but wouldn't they be more useful as a donation on your part to some church, or an orphanage, or whatever...? To destroy them as ' a record', as you put it, seems extreme... aren't these e-mail exchanges between us record enough, not to mention the extra copy that you already have? If this indeed is standard procedure, it is a very strange one, to be sure.

How would you pay for the shipping for me to send the covers to you?

Hello again,
We will actually send you a label to send them back but we do have to have the covers sent back to us.

Thanks,
J

Fine. I'll rip off the covers, and destroy the books, for reasons I still don't completely understand (by the way, I did speak with other printing houses, and not all of them have that policy, so far you're the only ones who have it), and will ship the covers back to you, at your cost, of course, because it doesn't make any sense for me to be spending any more money on books that I should have already had, in my possession, printed properly.

But after I send them to you, and after you send me my reprinted books, that'll be the final business transaction between us, at this or any other time. Needless to say, I'm not impressed at how you've handled this, what with the whole "20% discount" (whoo hoo!) and "rip the covers off the books" mumbo-jumbo. You might be in the book printing business, but you're definitely not in the "satisfying the customer" business.

You should have a UPS label in your email so that you can ship the books back. You will either need to just drop them off at a UPS hub or schedule a pickup for UPS to come get the books. We ask for the covers back so that you cannot sell the books and also get the ones that we are reprinting. I'm sorry that you do not agree with what we require with the covers but that is how we have to do it.

Thanks,
J

I see now... out of some moral (or selfish? or envious???) sense of self righteousness, you're afraid that somebody might profit from your mistakes? Ha!
Those really should be the breaks, by standards of most businesses, when companies make errors... that is something they should learn to live with, in order not
to make those same mistakes again. For example, a pizza delivery that brings me the wrong pie, will surely let me keep that pie, and will also bring me another, the one that I wanted, with the correct toppings. So I get the one I wanted, and I get to keep the 'wrong' one as a consolation. The way the world works - just not YOUR world.
But either way, I never said I was gonna sell the books; I'd have no problem even if you took those 'wrong' printed books and donated them to a charity or orphanage or whatever, because someone surely should get something out of them. The errors in them may not be to my standards, but no pages in them are missing, and as a result they are very much readable, so to destroy them for those reasons you mentioned is just CRAZY!

I did receive your label. I will ship them to you tomorrow, and I do believe we're done here, for good!

I to je bio kraj nase rasprave. Hoce da unistim knjige koje bi ipak mogle sluzit nekom drugom, bilo kome - s time se nikako nisam mogao slozit. Problem je sad to da moram da nadjem novu stampariju, ali ovdje ih ipak nema tako puno, pogotovo onih koji hoce da stampaju najmanje par primjeraka, a ne minimum 20 ili 30. Hmm...

Edited by - acestroke on 20/04/2011 15:56:47
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/04/2011 : 16:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ova žena ima nerve od čelika.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 20/04/2011 : 16:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Slazem se.
But still...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/04/2011 : 17:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Ovo što ona traži od tebe, da ti uništiš knjige, zar to nije regulirano zakonom?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26037 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/04/2011 : 17:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by manhunter

Slazem se.
But still...

Mislim da si preterano reagovao, najiskrenije. Već u prvom mailu pišeš: Why did you do that? Can you explain this to me?. Nije ti baš friendly pristup, zar ne?
Osim toga, 20% off ti je više nego dobra ponuda. Mogli su u startu da te zezaju i da ti kažu da im je žao zbog greške, ali ako hoće ponovno štamanje da TI moraš da doplatiš 20%. Naravno da ti ne bi na to pristao, ali mogli ste da se natežete još 10 dana, a ne da sve rešite u par maila.
Vraćanje naslovnica je sasvim ok i razumljivo. Ti ionako kažeš I'd have no problem even if you took those 'wrong' printed books , a ako staviš wrong pod navodnike, onda to znači da i nisu baš toliko pogrešno odštampane. I naravno da bi ti te knjige mogao da koristiš ili dalje prodaješ, pošto greška u štampi i nije tolika. To da li bi ti radio njih ne zanima a i nije im moguće da provere. A i mislim da su obavezni da tako nešto traže.

Mislim da si se zeznuo, ako već kažeš da nemaš sličnu štampariju u blizini. Napravili su ti odličnu ponudu, priznali su grešku bez pogovora i hteli da ti besplatno odštampaju nove primerke.

Moje mišljenje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 20/04/2011 17:18:24
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 20/04/2011 : 17:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ovo što ona traži od tebe, da ti uništiš knjige, zar to nije regulirano zakonom?

Ona tvrdi da jeste, ali ja sam provjerio...
Pitao sam juce drugu stampariju kakva je njihova 'policy' u ovoj situaciji.
Covjek je reko, "we would let you keep those wrongly printed books, as a mistake on our part, plus we would re-print them correctly for you and ship them to you free of charge".

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 20/04/2011 : 17:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@manhunter:
ima istine u onom sto si napiso, ali problem je u tome sto druge stamparije, koje stampaju veci minimum knjiga, uopste nemaju ovu 'policy'.
to sam juce provjerio, i moja reakcija je rezultat onog sto ona misli da cu ja to prodat. A zasto mi onda uopste stampaju knjige za koje i oni znaju da nemam prava?
Zasto mi nije rekla, kad sam je prvi put kontaktiro prosle godine, "ne smijemo ti ovo stampat, nemas prava za ovo, i bojimo se da ces ti ovo prodavat"? Znaci oni sumnjaju da cu ja to prodavat samo ako imam suvisak tri pogresno stampanih knjiga???
Naljutio sam se zato sto im je filozofija puna hipokritike, u tome je stvar.

Edited by - acestroke on 20/04/2011 17:28:21
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 20/04/2011 : 20:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ma u pravu ste i ti i ona...

Jer i po meni je logicno da zadrzis i te pogresne knjige, ako njima vec ne trebaju onda bolje da ostanu kod tebe, ili da ih u dogovoru s njima das u neko sirotiste kao sto si pisao ili nesto tako slicno...
A opet i ona je u pravu, jer je shvatila da i nije neka greska pa mozda misli da nije fer da ti ostavi sve primjerke, a to sto oni jedini imaju tu praksu - sto je tu je, to je njihovo pravo, svatko ima nekih svojih i dobrih i losih strana, eto oni su ti pristali stampati samo par primjeraka, ali eto sada s..u u tome i zahtijevaju unistenje tih primjeraka...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/04/2011 : 20:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ok, štampat će ti ponovo i opet dobro...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/04/2011 : 15:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

Ma u pravu ste i ti i ona...

Jer i po meni je logicno da zadrzis i te pogresne knjige, ako njima vec ne trebaju onda bolje da ostanu kod tebe, ili da ih u dogovoru s njima das u neko sirotiste kao sto si pisao ili nesto tako slicno...
A opet i ona je u pravu, jer je shvatila da i nije neka greska pa mozda misli da nije fer da ti ostavi sve primjerke, a to sto oni jedini imaju tu praksu - sto je tu je, to je njihovo pravo, svatko ima nekih svojih i dobrih i losih strana, eto oni su ti pristali stampati samo par primjeraka, ali eto sada s..u u tome i zahtijevaju unistenje tih primjeraka...

You have a point, my friend.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/04/2011 : 15:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Juce sam unistio knjige, podero korice, i poslo ih njima nazad. Majko mila, to je bio ocajan pos'o, jedva sam to uradio. Nije samo da mi ih je bilo zao unistit, nego to je veoma naporan pos'o. Sve te stranice zu uvezane koncem, a ne lijepilom. To je isto kad bi neko probo da unisti neku Libellusovu knjigu, istog je to kvaliteta; steta od koje nema vece, ali to je upravo ono sto sam bio prisiljen uradit.
:(
Sad je gotovo, mislim da sam nas'o novu stampariju, vidicemo kakav je kod njih kvalitet knjiga kad mi sledece sedmice stampaju Zagor BOOK 8, "Ocean". Nadam se da ce bit ok...

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/04/2011 : 15:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Juce sam unistio knjige, podero korice, i poslo ih njima nazad. Majko mila, to je bio ocajan pos'o, jedva sam to uradio. Nije samo da mi ih je bilo zao unistit, nego to je veoma naporan pos'o. Sve te stranice zu uvezane koncem, a ne lijepilom. To je isto kad bi neko probo da unisti neku Libellusovu knjigu, istog je to kvaliteta; steta od koje nema vece, ali to je upravo ono sto sam bio prisiljen uradit.
Sad je gotovo, mislim da sam nas'o novu stampariju, vidicemo kakav je kod njih kvalitet knjiga kad mi sledece sedmice stampaju Zagor BOOK 8, "Ocean". Nadam se da ce bit ok...

Steta,ako je unistenje knjige ( po kvaliteti libellusa) morala biti unistena da bi se kao dokaz morala dati njima nazad da znaju da nisi imao namjeru prodavati taj "vishak" koji bi ti ostao nakon sto dobije s novu knjigu!
bas bezveze!
Zato budi uporan i radi dalje po svome!
Sretno u daljnjem radu !

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 22/04/2011 15:33:32
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/04/2011 : 16:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@emirem:
thanks, buddy!
Dobar ti je novi avatar... Stargate Kurt Russel
;)

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/04/2011 : 19:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

@emirem:
thanks, buddy!
Dobar ti je novi avatar... Stargate Kurt Russel
;)

Tnx!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 22/04/2011 : 19:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci tu naslovnu si izabrao?

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/04/2011 : 20:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@TORQUE:
Uf, jeste, zaboravio sam to reci. Glasanje izmedju te i one "Black Flag" je bilo skoro jednako, i onda sam malo pogledo italijanske sajtove, i vidim da se kod njih ta prica zove OCEAN. Ne samo to, ta naslovnica je njima na UBC Top 10 Zagorovih naslovnica, pa reko zasto da ne, Italijancima bi se to svidjelo. Sto se tice forumasa ovdje, rek'o bi da su misljenja bila fifty-fifty. Italijanci su me nekako 'nagovorili'
;)

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/04/2011 : 01:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ako ne dobijes kvalitet koji si do sad imao, ili ako na bilo koji nacin budes u buducnosti imao vece troskove, bice dokaz da si ipak lose reagovao. Jer, da oni nisu pogresili, imao bi jednak broj primeraka kao i u slucaju da si im vratio korice i unistio lose primerke. Ti nikako ne bi bio na gubitku, i oni su ti ponudili potpuno fer i korektan nacin da dobijes svoje ispravne primerke. Ovako, poceo si raspravu o stvarima koje su iskljucivo u domenu poslovne politike firme sa nekim ko nije duzan da bilo sta objasnjava ni tebi ni bilo kome trecem, posebno obzirom na to da te nisu ni na koji nacin ostetili. Steta ce biti ako izgubis na bilo koji nacin, bilo u pogledu kvaliteta bilo u pogledu cene
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/04/2011 : 04:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@dp:
Vidicemo... nova stamparija koju sam nas'o je ipak malo jeftinija, ali sto se tice kvaliteta... e, pa to necu znati do pocetkom Maja, kad mi posalju primjerke Zagorovog Ocean-a.
Sto ce tice njihove 'policy', e, pa ova nova stamparija ima bolju: da meni oni tako nesto stampaju, ostavili bi mi lose primjerke, i onda djaba ponovo stampali nove, bez ikakvog troska meni.
Sad te ja pitam, ako sam ja svjestan da ima druga stamparija koja nema ovo pravilo da unisti lose primjerke, zasto bi ja i dalje gubio vrijeme s ovom starom koja tvrdi da se to moralo uradit?
Jbg, jos uvijek smatram da se pogresne knjige nisu morale unistiti, mogle su nekom dobro doci, nije ovo slucaj da sam neki author poput onog Dan Brown-a, i da sad citav svijet ne moze da doceka
moju novu knjigu, i sad kad da stamparija zazna da su pogrijesili u stampi, moraju da povuku lose primjerke da se publika ne bi bunila. Naravno, da je to slucaj, imali bi oni nekakvu poentu. Ali ja vrlo dobro
znam, kao sto i oni znaju, da nije bilo nikakve namjere da se ovo nikome prodaje; stavise, oni znaju da ja nemam prava da bi ovo ikom prodavo. Da budem iskren, toliko sam para kod njih potrosio u zadnjih 8 mjeseci
da su mogli napravit 'exception' u ovom slucaju za mene, znajuci da su ove knjige 'products of passion, and not profit'.
Proslog Oktobra, jedan drugi tip mi je stampo ona 4 Dylana koje je Ludens preskocio (brojeve 27, 30, 39, 48), i kad sam ih pokupio od njega, vidio sam da su tri imali stamparske greske. Taj tip mi je dao zadrzat te primjerke, i onda
mi je djaba stampo nove. Da je on bio u stanju da stampa tvrdo koricene knjige, kod njega bi jos uvijek stampo one Zagor Books, ali sta ces...
Cim dobijem primjerke "Ocean-a", stavicu slike ovdje, pa sami cete vidjeti ima li puno razlika izmedju ove nove stamparije i one stare.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/04/2011 : 05:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Evo sad sam napokon procitao tu tvoju e-mail-komunikaciju sa tom zenom i tesko je reci jer i ti imas point kao lojalan kupac, a i njihov policy nije tako los No vidi se da si dugo u Americi i znas kako se ovdje radi--kupac je u pravu. Ako nisi zadovoljan uvijek se moze naci netko novi tko mozda radi i bolje. No vrijeme ce pokazati da li si pogrijesio sto se tice kvalitete. Vidjet cemo.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/04/2011 : 21:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
No vidi se da si dugo u Americi i znas kako se ovdje radi--kupac je u pravu.

Svete rijeci, druze

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/04/2011 : 22:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by D.J.
No vidi se da si dugo u Americi i znas kako se ovdje radi--kupac je u pravu.

Svete rijeci, druze

Kupac nije uvek u paravu ali je onaj koji ima novce :)

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page
Page: of 67 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000