Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 24/04/2011 : 23:45:15
|
quote: Originally posted by masni
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by D.J. No vidi se da si dugo u Americi i znas kako se ovdje radi--kupac je u pravu.
Svete rijeci, druze
Kupac nije uvek u paravu ali je onaj koji ima novce :)
Istina, ali u ovom slucaju to sam bio ja, tako da je ovdje to ista stvar ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/04/2011 : 03:03:49
|
@dp: Vidicemo... nova stamparija koju sam nas'o je ipak malo jeftinija, ali sto se tice kvaliteta... e, pa to necu znati do pocetkom Maja, kad mi posalju primjerke Zagorovog Ocean-a. Sto ce tice njihove 'policy', e, pa ova nova stamparija ima bolju: da meni oni tako nesto stampaju, ostavili bi mi lose primjerke, i onda djaba ponovo stampali nove, bez ikakvog troska meni. Sad te ja pitam, ako sam ja svjestan da ima druga stamparija koja nema ovo pravilo da unisti lose primjerke, zasto bi ja i dalje gubio vrijeme s ovom starom koja tvrdi da se to moralo uradit? Jbg, jos uvijek smatram da se pogresne knjige nisu morale unistiti, mogle su nekom dobro doci, nije ovo slucaj da sam neki author poput onog Dan Brown-a, i da sad citav svijet ne moze da doceka moju novu knjigu, i sad kad da stamparija zazna da su pogrijesili u stampi, moraju da povuku lose primjerke da se publika ne bi bunila. Naravno, da je to slucaj, imali bi oni nekakvu poentu. Ali ja vrlo dobro znam, kao sto i oni znaju, da nije bilo nikakve namjere da se ovo nikome prodaje; stavise, oni znaju da ja nemam prava da bi ovo ikom prodavo. Da budem iskren, toliko sam para kod njih potrosio u zadnjih 8 mjeseci da su mogli napravit 'exception' u ovom slucaju za mene, znajuci da su ove knjige 'products of passion, and not profit'. Proslog Oktobra, jedan drugi tip mi je stampo ona 4 Dylana koje je Ludens preskocio (brojeve 27, 30, 39, 48), i kad sam ih pokupio od njega, vidio sam da su tri imali stamparske greske. Taj tip mi je dao zadrzat te primjerke, i onda mi je djaba stampo nove. Da je on bio u stanju da stampa tvrdo koricene knjige, kod njega bi jos uvijek stampo one Zagor Books, ali sta ces... Cim dobijem primjerke "Ocean-a", stavicu slike ovdje, pa sami cete vidjeti ima li puno razlika izmedju ove nove stamparije i one stare.
Ma ja ti zelim sve najbolje, posebno sa "Tajanstvenim krstarenjem" (moja omiljena prica o Zagoru, za mene druga na listi Zagorovih prica svih vremena). Rekoh samo da ce biti steta ako budes na bilo kakvom gubitku. A sto se tice poslovne politike, takva je kakva je, i mozda i nije toliko stroga koliko je ispala u ovom slucaju jer ko zna, mozda je sluzbenica samo slepo sledila pravila. Mozda se ona nista i ne pita u toj firmi vec samo radi svoj posao u skladu sa pravilima. No, sve je to nebitno, bitno je da nastavis sa projektom tamo gde si stao. Samo napred |
Edited by - ---dp--- on 26/04/2011 03:04:32 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 26/04/2011 : 16:11:46
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ma ja ti zelim sve najbolje, posebno sa "Tajanstvenim krstarenjem" (moja omiljena prica o Zagoru, za mene druga na listi Zagorovih prica svih vremena). Rekoh samo da ce biti steta ako budes na bilo kakvom gubitku. A sto se tice poslovne politike, takva je kakva je, i mozda i nije toliko stroga koliko je ispala u ovom slucaju jer ko zna, mozda je sluzbenica samo slepo sledila pravila. Mozda se ona nista i ne pita u toj firmi vec samo radi svoj posao u skladu sa pravilima. No, sve je to nebitno, bitno je da nastavis sa projektom tamo gde si stao. Samo napred
Hvala, dp. Slazem se, Ocean (Tajanstveno Krstarenje) jeste jedna od najboljih Zagorovih avantura, Zagor u Karipskom moru, to ne moze da bude lose. I ja jedva cekam da vidim kako ce knjiga OCEAN da izgleda, pogotovo kad mi stigne iz ove nove stamparije, stavicu slike ovdje cim je dobijem. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/04/2011 : 16:33:46
|
Ja sam već mislio prema naslovu topica da te Bonelli uhvatio tamo u Americi kako mu štampaš Zagora! Jesi se ti već probao baviti izdavačkom djelatnošću stripova tamo kod vas? Ili pokušao malo istražiti puls tržišta? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 26/04/2011 : 18:34:41
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja sam već mislio prema naslovu topica da te Bonelli uhvatio tamo u Americi kako mu štampaš Zagora! Jesi se ti već probao baviti izdavačkom djelatnošću stripova tamo kod vas? Ili pokušao malo istražiti puls tržišta?
Raspitao sam se okolo je'l neko zainteresiran da kupi pravila, pa da se pomalo ovjde neke epizode izdaju, ali do sada, nema puno interesa. Ne svidjaju se Amerikancima ove crno bijele stranice Bonelija, a isto tako Wild West stripovi nisu previse popularni, tako da sporo ide. Sto se tice Dylana, nekim ljudima se to ovdje svidja. Film izlazi ovog petka ovdje u US, tako da ce to mozda malo dignut interest stripofilima. Mislim da sve zavisi je'l ovaj film ovdje hit ili ne, vidicemo posle prvog vikenda koliko miliona ce napravit: sto vise, to bolje za 'Dylan in English resurrection'.
 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/04/2011 : 00:49:24
|
Eh,svaka cast! A jel ono poslije naslovne ona stranica u sredini nesto razmrljana boja ( zuta) ono iznad stranice gdje je "attack on bank"? Ili je to takav efekt svjetla? |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 30/04/2011 : 00:52:05
|
quote: Originally posted by emirem
Eh,svaka cast! A jel ono poslije naslovne ona stranica u sredini nesto razmrljana boja ( zuta) ono iznad stranice gdje je "attack on bank"? Ili je to takav efekt svjetla?
Takva je uvijek i bila, malo razmrljana, a ne kompletno zuta, znas, to bolje izgleda kao 'effect' :) |
 |
|
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
Member since 06/02/2011 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/04/2011 : 12:19:43
|
Sve riječi bile bi suvišne, samo naprijed, Ace! Inače, ovo je jedna od onih starih antologijskih epizoda, pravo malo remek djelo! |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 01/05/2011 : 15:25:17
|
Gledao sam ove slike što si uploadao nedavno (a i one starije)i moram priznat da je ovo stvarno impresivan rad. Iskreno, biti "pionir talijankog stripa" u USA sigurno nije lak posao, ali neko mora "ugaziti staze za buduće generacije". Ace čestitam!  A sad, poslije pohavala, zanimaju me neki tehnički detalji. Koliko vidim, izvrsno radiš prijevode. Da li to radiš sam ili s još nekim? Zanima me i kako štampaš stripove? Imaš vlastitu tiskaru? Ako imaš, radiš li sam ili imaš pomoćnike? |
Trljam ruke. |
Edited by - Zlotvor on 01/05/2011 15:25:59 |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 01/05/2011 : 15:36:50
|
Hvala vam svima... skoro sam gotov s ovim "Zagor in English" projektom. Jos samo 'Zagor versus Supermike' (broj 9) i 'Zagor Narrates...' (broj 1, IN COLOR!), i mogu se odmorit za ostatak godine... :)
Jel mogu da prigovorim da mi "Zagor Narrates..." zvuci kao totalno bezveze naslov, sa prevodom koji uopste nije u duhu engleskog jezika ? "The Story of Zagor" bi privuklo mnogo siri auditorijum, po meni. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 01/05/2011 : 15:40:50
|
quote: Originally posted by Mairosu Jel mogu da prigovorim da mi "Zagor Narrates..." zvuci kao totalno bezveze naslov, sa prevodom koji uopste nije u duhu engleskog jezika ? "The Story of Zagor" bi privuklo mnogo siri auditorijum, po meni.
Slažem se. Ja bi to također preveo u stilu "Zagor priča"/"Priča o Zagoru", a ne kao da "Zagor priča" (priča kao glagol u ovom naslovu, odnosno Zagor vrši neku radnju). |
Trljam ruke. |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 01/05/2011 : 16:09:12
|
Ace,dobro bi došla i ona zaštitna kutija(sa svim logoima i natpisima)pa je to baš prava kolekcija.Naravno,ovo do sad je savršeno,pravi si entuzijasta! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 01/05/2011 : 17:42:40
|
@zlotvor: Prevode radim sam, i sve ostalo sto se tice uredjaja. Ima jedna stamparija koja mi stampa knjige, samo nije bas jeftina, pogotovo sto samo uzimam nekoliko primjeraka, a ne 20 ili 30. :)
@Mairosu: You may have a point. Razmislicu jos malo u vezi 'Zagor Narrates...' i 'The Story of Zagor', pa cemo vidjet. Ionako necu pocet prevodit tu epizodu do krajem juna.
@d.r.p: Ovo ti nije losa ideja. Vidicu kakve opcije imam u vezi toga, pa moguce je da to uradim. Hvala na predlogu. ;)
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Topic  |