Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 14/04/2011 : 20:48:11
|
quote: Originally posted by hua
quote:
ako se ne zajebavaš, onda si upravo priznao da si nabijao cijenu bez namjere da kupiš strip
Priznajem, igrao sam s ponudama koje mi ne prijaju, inspirisao me MIHHA :) Nisu mi bile drage ni one cene koje je DARKO18 drzao 10 dana... sve po 400 kuna! Pretpostavljao sam da verovatno necu osvojiti strip, ocigledno je bilo da je lik laznjak... i da je roknuo ko zna kolike cene.
Kad ne osvojim aukciju, nemam nameru da kupim strip.
ma sve ok, u ovom slučaju to nije toliko strašno, ali što da se radilo o čovjeku koji je stvarno htio kupiti te stripove, a nije mu se dalo bidati u zadnji čas - u tom slučaju bi ovakvo ponašanje bilo zaista strašno |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/04/2011 : 20:48:31
|
Ratko kaze da nema veze sa ovim, da je u Sloveniji trenutno i da vas sve pozdravim!!! Eto... Sta cemo sad? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 14/04/2011 : 20:51:58
|
quote: Originally posted by sawitch
Ratko kaze da nema veze sa ovim, da je u Sloveniji trenutno i da vas sve pozdravim!!! Eto... Sta cemo sad?
vjerovat ćemo mu na riječ to je jače od IP adresa ja ni ne znam što je to |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/04/2011 : 20:53:51
|
Ma kazem samo da on to negira... A iskreno mi je to neverovatno da se neko spusta na taj nivo... Pogotovo neko ko ima takav renome prodavca... Neko drugi je iza toga... Bar ja tako verujem... A i ovaj magarilos Globinjo... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/04/2011 : 21:12:16
|
Da, i meni tvrdi da nije on (i usput prijeti i vrijeđa, ali na to sam, nažalost, navikao). Mislim, realno, i meni je bilo čudno , ali provjerio sam ne dva nego pet puta i nema drugog zaključka: ako nije on, onda je netko koristio njegov komp/internet vezu. Pa ne bih izlazio s takvom optuzbom bez cvrstih dokaza.
U svakom slučaju, složili smo se oko jednoga: da ću ja to sve predati policiji, sve logove, vrijeme i adrese, pa neka oni provjere tko ih je koristio. |
Trouble will find me |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 14/04/2011 : 21:13:04
|
quote: Originally posted by sawitch
Ratko kaze da nema veze sa ovim
Pa bilo bi čudno da kaže: Da, ja sam taj, jbga skužili me, BO mi ide na k#rac, ko ga j#be |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Sale from Hell
New Member
Croatia
115 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 14/04/2011 : 21:44:36
|
Pozdrav svima, ne pišem puno, više čitam, te kupujem na aukcijama :) Dosada sam imao samo pozitivna iskustva na aukcijama, te se nadam da će tako i ostati. Jedino što bih htio reći sa tehničke strane, pritom ne braneći/napadajući nikoga, jest da IP adresa nije stalna kod svakog ADSL korisnika, on se mijenja svakim rebootom routera, pucanjem veze ili nakon max 24h što je namješteno kod provajdera. Tako da je moguće da su se IP adrese poklopile, da je korisnica Siki i dveribad u jednom trenutku imaju istu IP adresu. Ono što je sigurno, ako se preda policiji sav materijal sa logovima, ona može zatražiti provjeru kod provajdera, koje se korisničko ime spajalo (pri tome dobilo tu IP adresu), te naposljetku na koga to ime glasi. Opet tu dolazimo do problema da se netko mogao nekome spojiti na WLAN i pri tome to raditi, ali vjerujem da će se stvari otkriti već u ovom prvom koraku. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 14/04/2011 : 22:03:10
|
quote: Originally posted by BO
Maloprije sam se čuo sa Markosom - da ne dužim (Marko će zasigurno bolje od mene objasniti tehničke stvari), IP adresa vodi prema stanovitoj članici SIKI. Ta simpatična gospođa/ica, koju su mnogi imali čast upoznati, je radila kod Ratka/DVERIBADA u strip knjižari. U potpunosti se slažem sa Markosovim gornjim postom, nevjerovatno je koliko stanovite individue nisko mogu pasti.
Samo malo, nije mi jasna jedna stvar. Ako je IP adresa vodila do SIKI, zar ne može ona bit kriva za te aukcije, a ne dveribad? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/04/2011 : 22:14:04
|
quote: Originally posted by Sale from Hell
Pozdrav svima, ne pišem puno, više čitam, te kupujem na aukcijama :) Dosada sam imao samo pozitivna iskustva na aukcijama, te se nadam da će tako i ostati. Jedino što bih htio reći sa tehničke strane, pritom ne braneći/napadajući nikoga, jest da IP adresa nije stalna kod svakog ADSL korisnika, on se mijenja svakim rebootom routera, pucanjem veze ili nakon max 24h što je namješteno kod provajdera. Tako da je moguće da su se IP adrese poklopile, da je korisnica Siki i dveribad u jednom trenutku imaju istu IP adresu. Ono što je sigurno, ako se preda policiji sav materijal sa logovima, ona može zatražiti provjeru kod provajdera, koje se korisničko ime spajalo (pri tome dobilo tu IP adresu), te naposljetku na koga to ime glasi. Opet tu dolazimo do problema da se netko mogao nekome spojiti na WLAN i pri tome to raditi, ali vjerujem da će se stvari otkriti već u ovom prvom koraku.
Sve ja to znam, ali nisam bas tako naivan, da previdim takve stvari. U ovom slučaju se radi o jako slabo zastupljenom net provideru, koji ima jako malo korisnika, a u cijeloj povijesti aukcija samo dvoje korisnika je koristilo ne samo točno tu adresu, nego cijeli subnet (xyz.xyz.xyz.*): mihha i siki. Dakle, ne da nitko drugi osim njih nije koristio tu adresu, nego nije koristio cijelu subnet. A kod njih dvoje se baš poklapa! Što bi zaključio na mom mjestu?
Nadalje, ovdje nije samo stvar IP adrese, korisnik mihha je morao imati pristup određenoj email adresi koju je ostavio prilikom registracije, jer na tu email adresu došao konfirmacijski link i netko je morao kliknuti na njega da dovrši registraciju i...
A, pa koji sam ja idiot.
Miha je ostavio adresu @hudcro.hr Gle: http://susjedi.com.hr/informacije-o-domeni/hudcro.hr/ i pogledaj čije se ime spominje: "Silva Švigir - poručnik vasilche"
To isto ime je upisano pod ime i prezime u profilu "siki", ovdje na aukcijama. Dakle, bez svake sumnje je mihha = siki.
A siki je svojedobno radila kod Ratka u striparnici. Dalje, vjerujem, nije potrebno objašnjavati.
|
Trouble will find me |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Posted - 14/04/2011 : 22:22:00
|
iskreno, ne vjerujem da policiju treba zamarati s ovim djetinjarijama imaju oni pametnijeg posla |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 14/04/2011 : 22:23:57
|
quote: Originally posted by ken2
iskreno, ne vjerujem da policiju treba zamarati s ovim djetinjarijama imaju oni pametnijeg posla
da samo sta su djetinjarije u vrijednosti od 15 000kn..cirka.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 14/04/2011 : 22:27:24
|
quote: Originally posted by ken2
iskreno, ne vjerujem da policiju treba zamarati s ovim djetinjarijama imaju oni pametnijeg posla
djetinjarije? Reality check... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/04/2011 : 22:58:51
|
quote: Originally posted by Paka01
Maloprije sam se čuo sa Markosom - da ne dužim (Marko će zasigurno bolje od mene objasniti tehničke stvari), IP adresa vodi prema stanovitoj članici SIKI. Ta simpatična gospođa/ica, koju su mnogi imali čast upoznati, je radila kod Ratka/DVERIBADA u strip knjižari. U potpunosti se slažem sa Markosovim gornjim postom, nevjerovatno je koliko stanovite individue nisko mogu pasti.
Samo malo, nije mi jasna jedna stvar. Ako je IP adresa vodila do SIKI, zar ne može ona bit kriva za te aukcije, a ne dveribad?
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&header=0&Action=1&Name=&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=OR&SearchTypeDesc=2&Seller=&Buyer=siki&City=&Country=&aucCategoryID=0&SearchTypeTime=0&SearchTypeTimeValue=0&SearchType=1&submit=Tra%9Ei
Link na aukcije koje je osvojila(o) siki - pogledaj komentar od VJ-a, radi se o muškom rodu,tj.o Ratku. Dovoljno je upitati članove VJ,alanmaras,Hannibal,te moju malenkost ko je te stripove plaćao i preuzimao.
|
Edited by - BO on 14/04/2011 23:02:17 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 15/04/2011 : 01:04:25
|
quote:
ma sve ok, u ovom slučaju to nije toliko strašno, ali što da se radilo o čovjeku koji je stvarno htio kupiti te stripove, a nije mu se dalo bidati u zadnji čas - u tom slučaju bi ovakvo ponašanje bilo zaista strašno
ma naravno :)... sto bi se nekom normalnom kupcu pravio problem... imao sam nekoliko pretpostavki, a ni jedna nije predvidjala stvarnog kupca...
|
|
|
gumiflex
Average Member
Croatia
521 Posts
Member since 12/05/2007 |
Posted - 15/04/2011 : 08:53:55
|
trgovanje na aukcijama (pa onda i ne plaćanje istih) nije kazneno djelo. to ide na općinski sud - građanska parnica. ponuda - prihvat - ispunjenje ugovora -- dakle tužba radi ispunjenja ugovora. |
Hoka-hej! |
|
|
Sale from Hell
New Member
Croatia
115 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 15/04/2011 : 09:10:30
|
@Markos:
Ne znam točno kakve veze koja osoba sa kojom ima, ali sigurno ako je ovako kako si napisao, da to odgovara na neka pitanja. Treba vidjeti sa policijom da li ima kakve pravne osnove po kojoj bi se moglo tužiti te ljude. Isto tako bi trebalo napraviti nekakav sustav na aukcijama, kako da se to spriječi. Napisao si već da postoji provjera IP adresa između članova, tako da se provjeri da li tko sam sebi diže cijenu. Eventualno napraviti da članovi sa 0 komentara, ne mogu bidati aukcije iznad neke veće cifre, ili nešta tako. Znam da ne bi bilo dobro prema novim-dobrim kupcima, ali bi možda uzrokovalo manje problma nego sada. |
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Posted - 15/04/2011 : 09:13:03
|
Sličnu stvar sam predložio Marku. Uvesti cenzus,npr.da članovi sa manje od 5 pozitivnih komentara mogu bidati stripove u protuvrijednosti do recimo 500kn.
@Markos:
Ne znam točno kakve veze koja osoba sa kojom ima, ali sigurno ako je ovako kako si napisao, da to odgovara na neka pitanja. Treba vidjeti sa policijom da li ima kakve pravne osnove po kojoj bi se moglo tužiti te ljude. Isto tako bi trebalo napraviti nekakav sustav na aukcijama, kako da se to spriječi. Napisao si već da postoji provjera IP adresa između članova, tako da se provjeri da li tko sam sebi diže cijenu. Eventualno napraviti da članovi sa 0 komentara, ne mogu bidati aukcije iznad neke veće cifre, ili nešta tako. Znam da ne bi bilo dobro prema novim-dobrim kupcima, ali bi možda uzrokovalo manje problma nego sada.
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 15/04/2011 : 09:32:59
|
Sličnu stvar sam predložio Marku. Uvesti cenzus,npr.da članovi sa manje od 5 pozitivnih komentara mogu bidati stripove u protuvrijednosti do recimo 500kn.
@Markos:
Ne znam točno kakve veze koja osoba sa kojom ima, ali sigurno ako je ovako kako si napisao, da to odgovara na neka pitanja. Treba vidjeti sa policijom da li ima kakve pravne osnove po kojoj bi se moglo tužiti te ljude. Isto tako bi trebalo napraviti nekakav sustav na aukcijama, kako da se to spriječi. Napisao si već da postoji provjera IP adresa između članova, tako da se provjeri da li tko sam sebi diže cijenu. Eventualno napraviti da članovi sa 0 komentara, ne mogu bidati aukcije iznad neke veće cifre, ili nešta tako. Znam da ne bi bilo dobro prema novim-dobrim kupcima, ali bi možda uzrokovalo manje problma nego sada.
pa ovaj je bidal do 400 kolko sam shvatio... drugo to je apsolutna glupost..pa nemožeš aukcije na kojima sudjeluje npr.1000 ljudi proglašavat kurćevim zbog 1-2 slučaja godišnje...alo znam da si ljut ali sve je to sastavni dio igre.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Posted - 15/04/2011 : 09:50:11
|
Imenjak,aukcije su prva liga što se mene tiče. Taj cenzus može biti i veći,npr.1000kn(ne po stripu,nego sve skupa) dok se ne zaradi 5 ili više pozitivnih komentara.
quote: Originally posted by risbozg
@Markos:
pa ovaj je bidal do 400 kolko sam shvatio... drugo to je apsolutna glupost..pa nemožeš aukcije na kojima sudjeluje npr.1000 ljudi proglašavat kurćevim zbog 1-2 slučaja godišnje...alo znam da si ljut ali sve je to sastavni dio igre..
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25324 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/04/2011 : 10:01:34
|
Možda da se ne uvedu ograničenja generalno, već da svaki prodavac može da postavi uslove na svojim aukcijama na primer. Nešto poput- najmanji broj pozitivnih komentara, najveća suma do koje može da ide neko ko ima manji broj komentara i slično. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 15/04/2011 : 10:11:14
|
quote: Originally posted by manhunter
Možda da se ne uvedu ograničenja generalno, već da svaki prodavac može da postavi uslove na svojim aukcijama na primer. Nešto poput- najmanji broj pozitivnih komentara, najveća suma do koje može da ide neko ko ima manji broj komentara i slično.
vidiš..mlad i pametan..tak treba.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Topic |
|