forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Član mihha - Aukcije BO
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/04/2011 : 13:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by goran split

mozda je najbolje da kupci sa ispod 5 poz komentara ne smiju bidat vise od 3 aukcije istovremeno (i do odredjene cifre.cca 300kn).to je dovoljno da se zaustavi bar ovakva shema da se korisnik sa 0 komentara prijavi 6.4. na stripovi.com,a vec 7.4. bida 15 000kn stripova.to ne rjesava problem 100% jer je prevarant prevarant,ali mislin da je to zasad optimalno rjesenje.

slazem se sa ovim..mislim da nije u redu da se ljudima koji nemaju niti jedan komentar ili ih imaju jako malo onemoguci uopce bidanje na neke velike aukcije..
ovaj prijedlog mi zvuci dosad najbolje..

Bravo!!
Osnovali smo ministarstvo domovinske sigurnosti!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 17/04/2011 : 14:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message  Reply with Quote
A sta ako sam imucan i posten kupac ali do sada nisam znao za ovaj forum i aukcije ? Prijatelj me uputi ovde, uclanim se i hocu da potrosim novac na dobre stripove a ne mogu ??? Nije ni to posteno. A mogu da budem prevarant, napravim 20-30 pozitivnih komentara i onda nekoga zeznem za veliku lovu. I sta onda ? Protiv prevaranata nema leka osim da u zakonu bude regulisano u vezi aukcija. Sto se tice igraca koji nekom dizu cene, toga je uvek bilo i bice dok je aukcija. To ne moze da se dokaze, mozemo samo da pretpostavljamo i sumnjamo. Ja sam razmisljao bas dugo i po meni je najsigurnije stavljati fiksne cene za aukcije pa ko voli nek izvoli. Eventualno jos i opcija " kupi odmah " i to je to.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 17/04/2011 : 15:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skviki

A sta ako sam imucan i posten kupac ali do sada nisam znao za ovaj forum i aukcije ? Prijatelj me uputi ovde, uclanim se i hocu da potrosim novac na dobre stripove a ne mogu ??? Nije ni to posteno. A mogu da budem prevarant, napravim 20-30 pozitivnih komentara i onda nekoga zeznem za veliku lovu. I sta onda ? Protiv prevaranata nema leka osim da u zakonu bude regulisano u vezi aukcija. Sto se tice igraca koji nekom dizu cene, toga je uvek bilo i bice dok je aukcija. To ne moze da se dokaze, mozemo samo da pretpostavljamo i sumnjamo. Ja sam razmisljao bas dugo i po meni je najsigurnije stavljati fiksne cene za aukcije pa ko voli nek izvoli. Eventualno jos i opcija " kupi odmah " i to je to.

pa odma sam napisa da ovo rjesenje nece zaustavit prevaranta,ali ovako da u zadnji tren se neko registrira i bida 15000kn stripova je smisno i zalosno.bar da se tome stane kraj

stršljen spašen
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/04/2011 : 16:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zašto je žalosno?
Prevaranata i neozbiljnih ljudi uvijek je bilo i biće.
Izbacit sa aukcija i ponovit aukciju je jedino rješenje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 17/04/2011 : 21:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goran split

quote:
Originally posted by skviki

pa odma sam napisa da ovo rjesenje nece zaustavit prevaranta,ali ovako da u zadnji tren se neko registrira i bida 15000kn stripova je smisno i zalosno.bar da se tome stane kraj

pozdrav svima..,
sa zanimanjem pratim događaje zadnjih dana,posebno ovaj forum pa sam
nakon ovog komentara odlučio iznijeti svoje mišljenje jer sam se na
neki način osjetio prozvanim premda me nitko nije direktno spomenuo..
dakle,prije par mjeseci registrirao sam se kao član i sa nula(0)
komentara kod Vebera izbidao stripova za skoro 15.000,00 kuna i ne
vidim razlog zašto bi to bilo smiješno i žalosno kako ovaj cijenjeni
član navodi,nije se desilo NIŠTA,nisam naguzio Slavena(Vebera),
radi mene nije otvoren novi topic,sve je prošlo kako i treba proći...
10 godina kupujem na EBAY-u i nikad nisam imao nikakvih problema i
ne postoji razlog da se ovde patentira specijalni sustav zaštite jer
ćete od sajta napraviti geto a potencijalne nove članove u startu
stigmatizirati kao prevarante...ja se,na primjer, nikada ne bih prijavio na takav sajt...ili je to možda i želja pojedinih članova?
na EBAY-u pojedini prodavači navedu da ukoliko novi članovi ili
oni sa jednim negativnim feedbackom žele sudjelovati u aukciji
obavezno prvo kontaktiraju prodavača...to sigurno funkcionira...
poslije toga sve je bazirano na renomeu koje grade kupci i prodavači
i ,naravno ,POVJERENJU...moja je osobna odluka želim li kupovati
skuplje kod renomiranih prodavača koji se sigurno neće kockati sa
teško stečenim renomeom ili jeftinije kod novih prodavača...
ja sam kod pajinih antikviteta kupio stripova za 5650,00kuna
koji su stigli u Zagreb 30.03. a s obzirom da sam iz Šibenika,
podigao sam ih tek 12.04.ali dotični mi je zabranio pristup svojim
aukcijama već 06.04.( STVAR POVJERENJA) kao što rekoh...
pristup je odblokiran i ja sam jučer izbidovao narednih 9.000,00
kuna a da sam prethodno pročitao njegov mail ne bih sigurno kupio
ništa...ZAŠTO?! zato jer mi u mailu navodi da su njemu mnogi dužni
pa je meni stisnuo blokadu....POSLOVNOST-ČISTA PETICA!!
zato ja, na primjer, neću više nikada od njega kupiti ništa....
i to je stvar povjerenja,također...
zato mislim da je najbolje da sami prodavači na svojim aukcijama
diktiraju pravila igre a mi ćemo se igrati ili ćemo samo gledati..
svako po svom ćeifu i sukladno svojim mogućnostima...
lijep pozdrav svim forumašima ma gdje bili...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40316 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/04/2011 : 22:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Imas sto eura na zajam?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 17/04/2011 : 22:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
@rednazgul

vidim da si iz Sibenika..ja san iz Vodica (znaci iman 10,11km do Sibenika)..

tribalo bi i meni nesto eura pozajmiti..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 17/04/2011 : 22:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
quote:

@rednazgul

Eura ko blata..radim u tiskari..kome treba,šaljem pouzećem...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 17/04/2011 : 23:07:51  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rednazgul

quote:

@rednazgul

Eura ko blata..radim u tiskari..kome treba,šaljem pouzećem...

dobra..dobra..

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/04/2011 : 23:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:

@rednazgul

ej br vodice zakon... letovao sam tamo pre 2009 - te... nemam sto eura na zajam... hahaha... pozdrav vodicama... prelepo mesto...

sangue navajo
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 17/04/2011 : 23:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:

@rednazgul

ej br vodice zakon... letovao sam tamo pre 2009 - te... nemam sto eura na zajam... hahaha... pozdrav vodicama... prelepo mesto...

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/04/2011 : 16:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da je rednazgul pronašao neki otvor u skladištima TLM-a, pa uredno unovčava sirovinu na tržištu :)

Šala, naravno. Btw, jesu li "Bribirski knezovi" još u funkciji?
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 18/04/2011 : 16:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ja mislim da je rednazgul pronašao neki otvor u skladištima TLM-a, pa uredno unovčava sirovinu na tržištu :)

Šala, naravno. Btw, jesu li "Bribirski knezovi" još u funkciji?

Samo se ti šali...
bakar-38,00kuna
olovo-8,50kuna
aluminij-25,00kuna
željezo-1,80kuna
Ford karavan 72"godina sa probnim tablicama i šišaj!
pa ti vidi kol"ko je to Zagora dnevno
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 20/04/2011 : 02:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Koja drama! BO je imao živi cirkus ovih dana.

Ovakvi slučajevi su j u zdrav mozak, rušenje reputacije i ostavljaju onu gorčinu kada prodavač pomisli - možda su u igri bili i ozbiljni kupci koje je ovaj izbacio iz igre. Bolje da je aukcija završila sa sigurnih 50 kn, nego za nerealiziranih 400.
Uvijek će biti ovakvih prevara, ali s druge strane gledano ovaj sajt ima odličan postotak normalno izvedenih trgovanja. Ruku na srce, prava teška prevara je ono kad nekom pošalješ novac ili stripove a ne dobiješ ništa, a hvala Bogu tema s naslovom - "uplatio sam mu 500 kn i od tada mi se ne javlja" nije dugo bila. Jer tu nema onih što bi bilo kad bi bilo i potencijalnog novca koji je popušen.
Ovakvi slučajevi se mogu popraviti bez težih posljedica. BO će ih staviti opet na aukciju, markos je oprostio proviziju a pošten kupac za ove stripove će doći kad tad. I sve je super, a kod onog primjera prevare kojeg sam navela gore se jednostavno možeš jebati.

Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 21/04/2011 : 20:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Kakve teške riječi za jednu damu ...

Nego,opet se na aukcijama od boa pojavio neki novi član hani.....

Ako je opet neki indijanac bilo bi dobro da ga se riješi u početku,a ako ipak nije onda isprika i dobrodošlica u moje ime....

toliko...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/04/2011 : 21:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pratit ću, ali mislim da nema potrebe za dizanjem uzbune.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 22/04/2011 : 01:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Jedino što želim napomenuti ovdje je da mi nije baš jasno otkud se sada među ljudima uvriježio izraz "Indijanac" kao nešto negativno. U stripovskom duhu apeliram da se koristi termin "bijelac" ili "bljedoliki" kao sinonim za potencijalno sranje...

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 22/04/2011 01:21:51
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 22/04/2011 : 13:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
@ DKoor - LoL, dobro kažeš.

Neki dan sam sa svojom ekipom igrala onu igru kad na čelo jedni drugima zakeljimo papirić na kojem piše ime neke poznate ličnosti i onda pokušamo odgonetnuti što nam piše.
Pitanja su išla nekako ovako :
Je li ta osoba muško? Da. Je li bijel? Ne. Jeli poznat kao negativna ličnost? Pa već smo ti rekli da nije bijel.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000