Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/04/2011 : 21:09:19
|
nazalost, pokazalo se u praksi da si u pravu.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12491 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/04/2011 : 22:17:52
|
quote: Originally posted by alexts
Ovakav pristup stripu je potpuno izvan sfere mog interesovanja.
Ne volim ni onog Invincible ili kako se već zove. Mislim da takve stvari ovde ne bi kupovao skoro niko ili neznatan broj, nedovoljan da bi se isplatilo izdavanje.
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 24/04/2011 : 00:26:46
|
Crtež superherojskog stripa treba da bude realističan da bi nas svojom snagom uverio u neverovatne stvari.
Stilizovan crtež čistom linijom je dobar za Tin-Tina, ali u ovakvom slučaju, pa još šareno kompjuterski obojen, ostavlja utisak bezvezne dečije šarene slikovnice. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/04/2011 : 00:47:56
|
Crtež superherojskog stripa treba da bude realističan da bi nas svojom snagom uverio u neverovatne stvari.
Ovisi o tome kakav superherojski strip želiš čitati.
Jer, u proteklih 70 godina superherojski stripovi funkcionirali su sasvim dobro i bez realističnog crteža. O boji da i ne pričamo. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 24/04/2011 : 00:55:15
|
Pod realističan ne mislim na "Princ Valijant, Ben Bolt, Stiv Kenjon realističan", nego na "John Bolton - King Kull, John Buscema - Conan realističan". |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 01:02:25
|
Pod realističan ne mislim na "Princ Valijant, Ben Bolt, Stiv Kenjon realističan", nego na "John Bolton - King Kull, John Buscema - Conan realističan".
Shvaćam, ali poanta stoji. Superherojski strip bez problema funkcionira i sa manje realističnim, humorističnim ili stiliziranijim crtežom. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/04/2011 : 11:32:11
|
Super Dinosaur
Ma nema sanse da bih ovo uzeo u ruke. Izgleda kao da je pravljeno za japansko trziste. Kirkman radio scenario? Svasta! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 17:49:50
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kirkman radio scenario? Svasta!
Pobogu, pa zar si ti zaboravio da je Kirkman pisao strip Battle Pope?
Nego, moram priznati da me malo iznenadila reakcija na ovaj strip. Mislio sam da će se ljudima činiti zabavnim, u najmanju ruku. Ok, shvaćam da nemaju svi iste kriterije oko toga što smatraju zabavnim.
Ali ono, da zbilja nitko ne smatra privlačnim ideju o dječaku i njegovom prijatelju super-dinosauru kako zajedno spašavaju svijet... Eto, malo me čudi.
Imam dojam kako ovo zapravo potvrđuje onu tezu, kako ljudi čitaju određene stripove zbog nostalgije, a ne da bi se tobože i dalje "osjećali kao djeca". |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:07:58
|
zavisi kako ko dozivljava taj osecaj :P |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:17:17
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
zavisi kako ko dozivljava taj osecaj :P
Moguće.
Mislim, znam kako sam se ja osjećao kad sam bio klinac. Sve sam htio pročitati, upiti, istražiti, zapamtiti, naučiti, sve me zanimalo.
To za mene znači biti dijete. Zato me uvijek čudi kad ovdje netko kaže kako se i dalje želi osjećati kao dijete i onda cijelo vrijeme čita dva ili tri stripa. Mislim da je tu riječ o čistoj nostalgiji, ništa više. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:22:01
|
kad je bio dete, kupovao je tudjim parama; sada kupuje svojim |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:25:05
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
kad je bio dete, kupovao je tudjim parama; sada kupuje svojim
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:31:21
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ali ono, da zbilja nitko ne smatra privlačnim ideju o dječaku i njegovom prijatelju super-dinosauru kako zajedno spašavaju svijet.
Mozda Japanci. Oni vole Godzillu. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:32:48
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ali ono, da zbilja nitko ne smatra privlačnim ideju o dječaku i njegovom prijatelju super-dinosauru kako zajedno spašavaju svijet.
Mozda Japanci. Oni vole Godzillu.
Vidim, ni ti nisi baš gledao one crtane serije Hanne-Barbere kad si bio klinac. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:38:11
|
Napokon da nesto pogodis. Hajde iskopaj nesto po mom ukusu, nesto sto ce me natjerati da odem u shop i na licu mjesta kupim. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:49:20
|
Idući strip koji ću staviti je potpuno drugačiji od svega što smo do sada vidjeli na ovoj temi. Reakcija ljudi na ovaj strip me zapravo najviše zanima. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 24/04/2011 : 22:01:40
|
Slijedeći strip na redu je Otoyomegatari (A Bride’s Story, ili Priča o nevjesti). Autorica je Kaoru Mori.
Čita se s desna na lijevo.
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 24/04/2011 : 22:30:57
|
usprkos tome što što je all_ba napisao sumnjam da bih kupio ovaj strip bez preporuke. i to isključivo zbog teme a ne izvedbe. ipak na moje iznenađenje ovih par stranica me uspjelo zainteresirati. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 24/04/2011 : 23:15:05
|
Gledo sam Emma anime po Kaorinoj mangi, verujem da bi mi se i ovo svidelo....al opet...nije svako manga/anime/jdrama ljubitelj i verujem da je dobar deo navedenog na prvi pogled neinteresantan vecini koja se ranije nije susretala sa time (opet generalizujem :P). Ja sam dvojicu kolega , pre jedno 5 godina, uspeo jedan vikend da navatam da uz pivo iz dva puta, pogledamo celu sezonu Gokusen Live action-a :P Govorim o dvojici muskaraca od 30-ak godina, koji su vatreni navijaci i generalno su u nekom macho fazonu, da ne pricam sto u zivotu nisu pogledali ni film iz zanra drame a kamoli neku sapunicu :D pa jos japansku komediju :P
|
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 24/04/2011 23:18:05 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 24/04/2011 : 23:52:04
|
Deluje kao tipična manga - a to znači sa radnjom koja se sporo razvija i traje na stotine i stotine stranica, sporije od ma kojeg Bonelijevog stripa (a i oni su prespori)...
Ipak, grafički mi deluje zanimljivije od tipičnog Bonelija, uprkos manga stilizaciji lica "za dečake i devojčice", da ne kažem i režijski - montažno (vidim zgražavanje tipičnih bonelijevaca na ovu izjavu), a moguće je i da je sadržajno interesantniji.
Zato bih započeo praćenje, u svakom slučaju. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 25/04/2011 : 02:49:47
|
quote: Originally posted by Deers
usprkos tome što što je all_ba napisao sumnjam da bih kupio ovaj strip bez preporuke. i to isključivo zbog teme a ne izvedbe. ipak na moje iznenađenje ovih par stranica me uspjelo zainteresirati.
Iako sam prvenstveno želio čuti vaše mišljenje o ovim stripovima, reći ću par riječi više o ovome stripu.
Kao što se vidi iz ovih par stranica, radnja se događa u 19. stoljeću u središnjoj Aziji, u jednom turkmenskom gradiću nedaleko Kaspijskog mora. Glavni lik je Amira, dvadesetogodišnja djevojka koja se uda za Karluka Ayhana, dječaka koji je osam godina mlađi od nje. Strip u biti prati doživljaje obitelji Ayhan i ostalih stanovnika gradića. Amira je ponešto drukčija od ostalih članova svoje nove obitelji. Ona dolazi iz obitelji koja još uvijek živi nomadskim životom. Zato tako dobro jaše konja, bavi se lovom i barata lukom i strijelama. Također, pomalo je svojeglava, što ju često dovodi u neke smiješne i neke ozbiljnije situacije. Vidjeli ste, obitelj Ayhan je vrlo brojna i svi njeni članovi su posebni na svoj način. Zato je jako zanimljivo pratiti njihovu interakciju. Sa obitelji živi i jedan stranac, engleski istraživač po imenu Smith, koji bilježi i proučava ljude, jezik i običaje (to je ovaj plavokosi tip, s naočalama). Postoji i podzaplet koji je vezan za Amirinu obitelj i povijesne događaje na tome prostoru. Zbog obiteljskog ambijenta je film strašno topao.
Strip je možda najbolje opisati kao slice-of-life povijesnu obiteljsku dramu. Ne, Kralje Ratniče, nije sapunica. Iako se sve vrti oko interakcije među likovima, strip nije nimalo dosadan i jako se brzo čita. Ima i ponešto akcije. Recimo, ima jedna prekrasna sekvenca koju nisam stavio, u kojoj Amira na konju u trku lovi zeca.
Mislim da bi se A Bride's Story posebno svidio ljubiteljima stripova Julesa Radilovića. Naime, Kaoru Mori je prije rada na stripu strašno pedantno proučavala običaje, jezik i povijest prostora u kojem se odvija radnja, što se zapravo vidi na svakoj stranici ovoga stripa. Mori izgleda jako voli povijesnu tematiku, posebno 19. stoljeće, s obzirom da joj se Emma, prethodni strip, također odličan, odvija u viktorijanskoj Engleskoj. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 26/04/2011 : 22:56:46
|
Slijedeći strip na redu je Human Target. Scenarist je Peter Milligan, a crtač Edvin Biuković.
|
|
|
Topic |
|