forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Caravan 12
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/05/2011 : 11:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
A nego o čemu ćeš raspravljat ako nećeš o ukusima?
Ne volin ni ja ta generaliziranja, al ova poslovica mi je uvik bila komedija

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 02/05/2011 : 11:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pa znaš šta ću ti reći... sve više je smiješna i meni.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 02/05/2011 : 15:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možeš da iznešeš svoje mišljenje da li ti se nešto sviđa ili ne. A ne da apriori kažeš to ne valja , ko kaže drugačije laže. Jadno je to malko. A možeš raspravljati o mirisima to je bilo aktuelno jedno vreme u topicima vezanim za VČ
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 03/05/2011 : 03:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se nije mislilo baš na a priori pri generiranju tako genijalne umotvorine da se o većini stvari u životu ne treba "raspravljati".

Ne kontriram da to nema veliku filozofsku dubinu ali na razini svakodnevnog života to je potpuna besmislica za veliku većinu ljudi.

Dakle ipak se svesrdno slažem sa Nietzscheom.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 03/05/2011 : 15:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
pa ja sam i rekao svoje misljenje... nisam rekao da je to i tvoje, o ti veliki citacu misli, Sergio Gardini.

a pokusaj da budes i malo objektivan, ako si citao strip - realno je kraj shit. onako uvreda i za prosecnog citaoca...

mislim ako ti i inace volis da pratis neku pricu godinu dana da bi ostao bez kraja iste, onda ok - na takve se ne primenjuje moja tvrdnja da su bacene pare...

There can be only one!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 03/05/2011 : 20:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
nedostatak kraja za nekoga je odlicna zavrsnica za drugoga

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 04/05/2011 : 03:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
najlakse je tako...
kad neko ne smisli kraj, onda je najbolje da ga ni nema, jel?

ne smeta meni da postoji otvoren kraj, ali makar da prica ima neki zakljucak... poslednja epizoda nema zakljucak ni na nivou epizode, a kamoli serijala...

There can be only one!
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 04/05/2011 : 08:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
pa to je tvoje misljenje i to je ok, dok ja mislim da ima sasvim dobar zakljucak, ali dosta spoilanja

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 04/05/2011 : 11:51:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ima zaključak, samo ga ti ne vidiš jer si očekivao da sve bude objašnjeno crno na belo.
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 04/05/2011 : 19:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by General Katana

pa ja sam i rekao svoje misljenje... nisam rekao da je to i tvoje, o ti veliki citacu misli, Sergio Gardini.

a pokusaj da budes i malo objektivan, ako si citao strip - realno je kraj shit. onako uvreda i za prosecnog citaoca...

mislim ako ti i inace volis da pratis neku pricu godinu dana da bi ostao bez kraja iste, onda ok - na takve se ne primenjuje moja tvrdnja da su bacene pare...

ako neko ima reci hvale za ovakav kraj... to je samo zato da mu ne bude zao bacenih para...
Ponavljam tvoje reči... Konkretno nisam još dobio svoje primerke tako da ne sudim o kraju, ALI MAJSTORE REKAO SI: to je samo zato... ŠTA JE TO NEGO NAMETANJE? Izvini ako grešim, ali razmisli još jednom šta si napisao. Ti kao znaš da ako ja recimo kažem da je meni koncepcija Karavana super i da mi je serijal dobar, samo zato što mi je žao da kažem da sam bacio pare??? Šta je to drugo nego nametanje mišljenja? Ja sam se naša prozvan jer ni u kom slučaju neću zažaliti para što sam dao (kao i većina sigurno ovde), jer na kraju imam ako ništa drugo lepu kolekciju.
Završavam sa ovom temom nemam nameru da se sa tobom raspravljam do sudnjeg dana, ponovio sam TVOJU rečenicu, a svako ko ume da čita latinicu zna šta si napisao.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/05/2011 : 19:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
General Katana je u pravu!!!
Colt da nam vrati pare! KJako je ovo zavlačenje? Pratimo priču cele godine i kraj bez zaključka !?!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/05/2011 : 20:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
joj cuti, zamisli tek da je zakljucak bez kraja :O
e tad bismo bili u problemu :/

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

sergio gardini
New Member

Serbia
226 Posts

Member since 18/07/2009

Posted - 04/05/2011 : 20:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sergio gardini a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Colt da nam vrati pare! KJako je ovo zavlačenje? Pratimo priču cele godine i kraj bez zaključka !?!

Stiropor pod dupe i pred skupštinu
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 04/05/2011 : 21:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

joj cuti, zamisli tek da je zakljucak bez kraja :O
e tad bismo bili u problemu :/

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/05/2011 : 21:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergio gardini

quote:
Originally posted by anto

Stiropor pod dupe i pred skupštinu

Moze i strajk gladju/zedju...i Facebook support grupa ! :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 06/05/2011 : 00:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Nikad nisam voleo filmove kod kojih je kraj "fenomelan" jer se sve kao razjasni... to su oni filmovi koji nisu preterano zanimljivi i onda na kraju bude neko lucidno objašnjenje kako je sve ovo do sad bila nečija mašta, da je glavni lik zapravo šizofreničar koji recimo zaimšlja nepostojećeg prijatelja i tako dalje. Takve filmove nisam mogao dvaput da gledam zato što ima ta caka koja kao treba da učini film sjajnim iako film do tada nije bio zanimljiv..

Uvek sam više voleo one filmove gde mi se učini da je kraj prebrz, gde mi je krivo što nema dalje, gde sam uživao ceo film, a ne u nekoj caki na kraju koja treba sve da mi kao objasni... To su oni filmovi 70ih... Od Zagorovih priča to bi bila ona sa Tkačem gde on na kraju ne vidi jasno ko je Tkač i gde se sve završi prebrzo, a prosto je bilo materijala za veliku bitku, a ta cela priča je odlična!

Tako i ovde kod Karavana vidi se da ima prostora za još nastavaka, tu su i vojska i svi likovi sem roditelja glavnog junaka. I milo mi je što sam u tih 11.99 nastavaka imao tu zainteresovanost. Ne bi me iznenadilo da jednog dana bude nastavka.
Krivo mi je što nema još :)
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 06/05/2011 : 23:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
Ovo je kao serijal koji je KAO inteligentan na ne-znam-kom nivou, a zapravo je sve toliko povrsno i bledo i na prvu loptu, da je to uvredljivo... mislim, ako je neko navikao da citao samo Zagora, onda ovo mozda deluje kao osvezenje... ali budimo realni...
postavka likova je toliko losa da mi je Zagor realisticniji lik... plus toliko patetike... pa onda epizoda "Amerika, Amerika" - mislim, daaaj! otkrili smo toplu vodu, vaaauuu!

ona serija od pre nekoliko godina - Jericho - slicne je postavke, pa je ipak mnogo bolje iako je ispod proseka i otkazana...

Caravan je put bespotrebnih tzv. "ljudskih" prica, koje su potpuno van konteksta ubacivane... mislim, mogao je ceo serijal da se zove Nest Point i da u svakoj epizodi imamo jednog komsiju sa svojim pricom... jer ako je osnova serijala neka misterija koja ih je primorala da se evakuisu, onda je ipak BITNO da se makar nagovesti sta se desilo...
to su OSNOVE dramaturgije...

sve je zbrzano u poslednjoj epizodi, umesto da je postepeno razvijano kroz serijal... a i sam autor u onom nekom uvodniku kaze da iako deluje kao da sve nema smisla, ipak ce na kraju da ima... kakva gnusna prevara publike da bi kupovali serijal do poslednjeg broja...

svaka cast Phoenix pressu - to stoji - ali kvalitet price nije na njima, serijal je sranje...

a imati ga samo da bi vam lepo stajao na polici... pa ok, moze i to da bude razlog...

ali nema sanse da ce me neko ubediti da potpuno isprazan, nedovrsen, nerazradjen, neupecatljiv strip moze smatrati odlicnim...

setimo se serije Twin Peaks... tamo nista nije objasnjeno, ali je prica genijalna... Autor ovog serijala jednostavno nije na tom nivou... bolje da se drzi i dalje "pozajmica" iz nekih plitkih filmova i bice dobro...

Znaci - BACENE PARE!!

There can be only one!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/05/2011 : 00:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je kao serijal koji je KAO inteligentan na ne-znam-kom nivou, a zapravo je sve toliko povrsno i bledo i na prvu loptu, da je to uvredljivo... mislim, ako je neko navikao da citao samo Zagora, onda ovo mozda deluje kao osvezenje... ali budimo realni...
postavka likova je toliko losa da mi je Zagor realisticniji lik... plus toliko patetike... pa onda epizoda "Amerika, Amerika" - mislim, daaaj! otkrili smo toplu vodu, vaaauuu!

ona serija od pre nekoliko godina - Jericho - slicne je postavke, pa je ipak mnogo bolje iako je ispod proseka i otkazana...

Caravan je put bespotrebnih tzv. "ljudskih" prica, koje su potpuno van konteksta ubacivane... mislim, mogao je ceo serijal da se zove Nest Point i da u svakoj epizodi imamo jednog komsiju sa svojim pricom... jer ako je osnova serijala neka misterija koja ih je primorala da se evakuisu, onda je ipak BITNO da se makar nagovesti sta se desilo...

sve je zbrzano u poslednjoj epizodi, umesto da je postepeno razvijano kroz serijal... a i sam autor u onom nekom uvodniku kaze da iako deluje kao da sve nema smisla, ipak ce na kraju da ima... kakva gnusna prevara publike da bi kupovali serijal do poslednjeg broja...

svaka cast Phoenix pressu - to stoji - ali kvalitet price nije na njima, serijal je sranje...

a imati ga samo da bi vam lepo stajao na polici... pa ok, moze i to da bude razlog...

ali nema sanse da ce me neko ubediti da potpuno isprazan, nedovrsen, nerazradjen, neupecatljiv strip moze smatrati odlicnim...

setimo se serije Twin Peaks... tamo nista nije objasnjeno, ali je prica genijalna... Autor ovog serijala jednostavno nije na tom nivou... bolje da se drzi i dalje "pozajmica" iz nekih plitkih filmova i bice dobro...

Znaci - BACENE PARE!!

Pa to i nije osnova serijala. Osnova serijala su međuljudski odnosi u neočekivanoj i zagonetnoj situaciji. Ljudi bi isto rekli i za The Walking Dead da je borba protiv zombija glavna tema, a zapravo je to više sporedna stvar dok se naglasak stavlja na odnose među protagonistima.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 07/05/2011 : 00:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Kad bi izašao broj 13 ja bih ga odmah kupio.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 07/05/2011 : 11:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidi, ok je da iskazes svoje misljenje, ali da ne dajes za pravo nikome da taj strip smatra dobrim i (mozda) vidi nesto sto ti nisi video u njemu, to je vec bezobrazno.

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/05/2011 : 11:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni je karavan odlican
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/05/2011 : 13:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

quote:

Vidi, ok je da iskazes svoje misljenje, ali da ne dajes za pravo nikome da taj strip smatra dobrim i (mozda) vidi nesto sto ti nisi video u njemu, to je vec bezobrazno.

nije bezobrazno. to je moj stav! dramaturski je ova prica "tehnicki neispravna", i tu nema dileme... moj stav je da me niko ne moze ubediti da mu je to odlicno... nema tu nikakvog bezobrazluka... jednostavno ovaj serijal ima samo pocetak (odlican) i sredinu (razvodnjenu, razduzenu i dosadnu). kraja nema... nema ni otvorenog kraja. samo je presecena prica pre treceg cina, i to je to...

There can be only one!
Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/05/2011 : 13:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znaci - BACENE PARE!!

Pa to i nije osnova serijala. Osnova serijala su međuljudski odnosi u neočekivanoj i zagonetnoj situaciji. Ljudi bi isto rekli i za The Walking Dead da je borba protiv zombija glavna tema, a zapravo je to više sporedna stvar dok se naglasak stavlja na odnose među protagonistima.

super! slazem se. ali ta misterija je jednako bitna za te odnose. ona pokrece radnju. da nje nema ne bi bilo ni serijala. tako da je bitna. inace bi sedeli u svojim kucama i druzili se.

Walking Dead (i strip i serija) je prica na visem nivou od ove. Ne bih to nikako poredio... cak ni vezano za odnose... tamo u prvih nekoliko epizoda ima toliko kompleksnijih likova i odnosa medju njima, da zaista zombiji postanu sporedna stvar... koji medjuljudski odnos ti ovde imas? sve je potpuno na prvu loptu i bajato...

There can be only one!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 07/05/2011 : 19:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Iscitao sam nekoliko puta tvoje postove i moram priznati da mi nije jasno o cemu pises. Jesi li ti uopste procitao zavrsne epizode? "jer ako je osnova serijala neka misterija koja ih je primorala da se evakuisu, onda je ipak BITNO da se makar nagovesti sta se desilo..." Koliko sam video, nagovesteno je sta se desilo/sta je moglo da se desi na pocetku serijala. Problem koji je Caravan doziveo uglavnom lezi u tome da su citaoci poistovetili serijal sa serijama kao sto su Jericho/Lost/The Stand u kojima pocetna premisa isprepletanih ljudskih sudbina polako preraste u "samo jedan covek ili grupa njih mogu spreciti propast sveta". Michele Medda mi je poslao par mailova u kojima je objasnio svoju ideju o serijalu i porukama koje je zeleo da posalje, pa cu ih jednom prilikom okaciti na topik o Caravanu, da bi ljudi mogli da vide sta je nameravao i koliko je uspeo u tome (ako je uspeo).

Edited by - Colt on 07/05/2011 20:07:31
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38067 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/05/2011 : 20:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
hej, hej, nismo jos svi procitali 12!!! :(

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.4 seconds. Snitz Forums 2000