forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Life and times of $crooge McDuck i Don Rosa uopste
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 29/04/2011 : 20:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ajde ti onda svrni na Darkwood, tamo imamo ogromnu temu, i presli smo oko 1/3 Rosinog opusa
imas i dobre preporuke, osvrte, misli.... koje price zavredjuju paznju, koje ne u tolikoj meri.... :)

Ma kakav dw...samo mi jos jedan forum fali...a pogotovo Darkwoodov, kao tradicionalni alanfordista ne zalazim tamo uopste. :P

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/04/2011 : 20:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hehe, your loss :P
ali, baci pogled samo, veeeelika tema, sa teznjama da postane Ultimate :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/05/2011 : 00:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Krenuo citam ostatak Rose, mislim da sam poginuo uz "Mythological Menagerie". Jos sam morao da se se zagusujem jer mi draga spava u susednoj sobi. Zadnjih par tabli me je ispresavijalo, klasicno...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/05/2011 : 16:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Vaderu, pomagaj ! Secam se jednog pacijeg stripa iz Mikijevog Zabavnika u kojem Paja greskom marne hotelski peskir sa nekog odmora, i onda dobije akutnu grizu savesti, a sve to preraste u paniku kad vidi da mu je sluzbenik hotela za petama. Secam se da je bilo vristanje...jel mozes da mi identifikujes ovu epizodu ?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/05/2011 : 16:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
http://coa.inducks.org/story.php?c=D+88381&search= (:

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/05/2011 : 16:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Krenuo citam ostatak Rose, mislim da sam poginuo uz "Mythological Menagerie". Jos sam morao da se se zagusujem jer mi draga spava u susednoj sobi. Zadnjih par tabli me je ispresavijalo, klasicno...

zavidim ti, mnogo :)
jos su te pocetne price i blage, jer crtez jos nije 100% iznijansiran ;)

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/05/2011 : 16:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

http://coa.inducks.org/story.php?c=D+88381&search= (:

Fala, sad jos samo da nadjem negde scan...i to na holandskom jer engleskog nema koliko vidim... :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/05/2011 : 16:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma da, nista cudno, gomila evropskih prica nije izdata u SAD
tamo izlazi tek par magazina, na mesecnom(?) nivou (a i to jedva)
dok u evropi vlada masovna produkcija, nedeljnici, pocket ovaj pocket onaj.... ne mogu ameri da postignu sve to (:

Edited by - Lord Vader89 on 03/05/2011 16:38:45
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/05/2011 : 16:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Nasao sam ! Ima neki frajer na Catawikiju, sad sam ga priupitao jel bi slao primerak u Srbiju.

Ako hoce, ocekujte da vam fansubujem ovu fenomenalnu epizodu. :D

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/05/2011 : 23:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Hoce majstor da salje za Srbiju. Narucio, zajedno uz jos nekog jebackog Texa na nederlandsu iz 70 i neke. :D :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/05/2011 : 23:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
(Don Rosa, Life of Scrooooge.... ;))

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/05/2011 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Dobro, dobro, otisao sam u off. Nemoj po glavi.

Procitao sam inace 2/3 Don Rosinog opusa. Neke epizode su bolje, neke gore, u pravu si, ali mi je retko kad dosadno. Izdvajam onu epizodu sa "super solventom" sto Gyro izumi, pa idu u srediste zemlje, to mi je bilo super.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/05/2011 : 23:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
dobra dobra :D
a super solvent ce imati vrlo bitnu ulogu u jednoj kasnijoj, kultnoj Rosinoj prici ;)
Rosin Arsen Lupiga ;)

inace su dobre te njegove price sa naucnim zajebancijama, bas poput te, samo sto ja ipak smatram da bi taj super solvent pojeo celu zemlju, jer nikako ne bi mogao da se zaustavi u centru zemlje, nego bi nastavio da ide dalje :D

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 00:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Bi li mogao napisati koje su tvoje omiljene epizode ?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2011 : 00:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
joj, tesko pitanje :D

evo na brzaka samo

"Life of Scrooge"; "Return to Xanadu"; "Return to Plain Awful"; "Once and future Duck"; "The sign of the triple distlefink"; "The guardians of the lost library"; "The quest for Kallevalla"; "A letter from home"....

mislim, ja idolizujem svaku njegovu pricu, ali ove, i jos neke koje sam sigurno propustio, mi imaju "onaj" osecaj :))))

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 00:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Return to Xanadu sam procitao i bilo mi je "OK".

"Once and Future Duck" je ono sa kraljem arturom ? To sam sad malopre citao i bilo je super :D

Ostalo ne prepoznajem po naslovima ili se ne secam previse.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2011 : 00:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Return to Xanadu je meni mila majka, svaki put mi sve vise prija :))

evo par textova koje napisah na temu:

http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/search/label/Don%20Rosa

jedan je citao i sam Don Rosa, and he okayed it

inace, ako te ne mrzi, skoci ovde, ima jos zanimljivih pisanija o "Return to Xanadu", by myself and the others:

http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=109.435 (ova, i par sledecih strana, malo se preplicu teme, al videces sta je relevantno ;) i ne, ne moras da se regujes na forumu da bi procitao sta pise ;))

Once and future duck sam citao jos kao klinja u MZ, i izodusevljavao se pri svakom citanju Neverovatno da sam najvise voleo bas njegove stripove, iako pojma nisam imao ni ko je on, a ni da je uopste isti autor

Sto se tice ostalih:

"Life of Scrooge" - self evident

"Return to Plain Awful" - nastavak Barksovog klasika "Lost in the Andes" - Patke se vracaju u Kockastu dolinu ;)

evo par reci na tu temu, na sredini ove stranice:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31697&whichpage=2

"The sign of the triple distlefink" - prica o tome zasto je Cakani Caja sreckovic, i zasto ga samo jednom godisnje prati losa sreca ;)

"The guardians of the lost library" - joj, sta da kazem o ovoj prici, a da ne "spoliujem"? potraga za Aleksandrijskom bibliotekom, ni reci vise ;))
mega bitna prica za patkovgradski kontinuitet!!!!
da je znao da od jedne casual narudzbine (norvezani narucili pricu kojom bi obelezili dan knjige), moze da nastane jedno ovako veliko delo

"The quest for Kallevalla" - i ovde ti ime sve govori, sigurno bi znao da li si citao ovo - Kalevala, epska prica smestena u Finsku - VELICANSTVENO!!!!!! :)

"A letter from home" - Baja dobija pismo iz Skotske, i odlazi ponovo u posetu McDuck zamku, gde ga ceka sestra Matilda :)) (vrlo bitna prica, vrlo lepa; nastavak price "The crown of the crusader kings"

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 00:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
E, citao sam Guardians of Lost Library. To nije lose. :D

EDIT : Sad se secam, setio sam se da mi se "duck that never was" jako svidela.

Edited by - Mairosu on 05/05/2011 00:48:40
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/05/2011 : 00:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mislim da mi je najveća želja napokon pročitati The quest for Kallevalla. Moram vidjeti taj strip koji je jedan fanboy radio za druge fanove.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2011 : 00:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
fazon je kod njega to sto je on uvek radio za druge fanove :)
iako si potpuno u pravu, ovo je bas bilo specijalno posveceno Fincima, zato sto je tamo fanovska baza bas jaka!!!! :)

ali, nije samo to u pitanju, ova prica mozda prevazilazi sve njegove dotadasnje radove, cak i Lo$, jer je u jednoj prici on uspeo da stvori jednu epsku, romanticnu, humoristicnu i grandioznu atmosferu, da je prevazisao samog sebe!!!!! (po mom skromnom misljenju)
da ne govorim o tome kako je velicanstveno nacrtan, to je vec Rosa u svom kasnom, savrsenom stadijumu!!! plus, mitologija, visa bica, pa cak i smrt licno!!!! Rosa probija granice medija kakav je Dizni strip po ko zna koji put :D ;)

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 01:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Quest for Kallevalla je tipa 7-8 na redu. Sad imam neke Space Varmints, pa jos nekoliko pa taj. Nema preskakanja, moram sve procitati !

Evo sad sam prosao kroz folder, sta bih jos istakao :

- Oolated Luck
- His Majesty, McDuck
- The Master Landscapist (ovde sam plakao od smeha)
- Incident at McDuck Tower (i ovde)
- The Duck who Fell To Earth

Inace, i ja sam citao Return to Xanadu u MZ/MA, secam se onog kadra kad Donald/Scrooge valjda pitaju onog tipa kako se zove taj Rama, jel "rama lama ding dong ?" U domacem prevodu, ovaj mu odgovori tipa "naravno da ne, zove se lama rama dong ding" ili nesto slicnog koeficijenta debilnosti. :D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2011 : 01:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Quest for Kallevalla je tipa 7-8 na redu. Sad imam neke Space Varmints, pa jos nekoliko pa taj. Nema preskakanja, moram sve procitati !

space varmints nije nesto posebno, cak ni meni :D
al ono....Rosa je Rosa :D

quote:
Evo sad sam prosao kroz folder, sta bih jos istakao :

- Oolated Luck

zabavan, meni nista mnogo vise od toga :D

quote:
- His Majesty, McDuck

dobra
bitna za kontinuitet!!! ;)

quote:
- The Master Landscapist (ovde sam plakao od smeha)

dobar je dosta!!!

naizgled geg, ali vrlo bitan za lik Paje Patka
nadogradjuje se na tradiciju grupe Barksovih prica "Master for a day" ;)

quote:
- Incident at McDuck Tower (i ovde)

mnooooogo dobar geg :D

"Forget it, it's just a nickel"
"Yes, just a nickel, what's your point?"

quote:
- The Duck who Fell To Earth

ima super gegova, da :D

"Garage sale?"
"Yard sale" :D :D :D

quote:
Inace, i ja sam citao Return to Xanadu u MZ/MA, secam se onog kadra kad Donald/Scrooge valjda pitaju onog tipa kako se zove taj Rama, jel "rama lama ding dong ?" U domacem prevodu, ovaj mu odgovori tipa "naravno da ne, zove se lama rama dong ding" ili nesto slicnog koeficijenta debilnosti. :D

kako ne, legendarno

ipak, nista ne moze da nadmasi:

Ovo je iz Disney show #4; MZ je imao malo drugaciji prevod

Za Xanadu ti treba mrvica predznanja, ovako je malko nejasno ;) (tipa, kada su to oni vec bili tu? zasto su zaboravili? kad je to baja popravljao lutkicu majke od one male devojcice, itd....)

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 01:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Blagi off, malo sam titrao po onom freedisney.fr sajtu i nabo ovu epizodu - mnogo mi se svidela ! kakav imagery...

http://disneycomics.free.fr/Ducks/Rota/show.php?s=date&loc=I_AT_215-A

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/05/2011 : 01:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Rota je sjajan, jedan od najboljih italijanskih autora :)) i drugi omiljen Rosin, nakon Barksa :))

ima na jednom crtezu Bajinog sanduka, ne mogu da se setim da li je u pitanju neka ilustracija ili bas u stripu, ali na jednoj od svih onih brojnih nalepnica stoji i posveta - Marco Rota :)

Inace, on je autor cuvene price o Paji Patku "Moj zivot u ljusci jajeta"; u pitanju je jedan prikaz Pajinog zivota, kako se rodio, odrastao, kako je dospeo do trenutnog stanja....a sve kroz neki saljivi interviju :D :) ukljuceni i Baja Patak i baka Kata, prica o sestricima, itd....vrlo simpaticno :))

naravno, to nema veze sa Barks/Rosa kontinuumom, kao ni zilion drugih Dizni stripova, but still :))

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/05/2011 : 01:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ali sto bi mi sad otvarali ceo jedan novi thread za samo Scrooge/Donald price, mozemo lepo ovaj da spamujemo...svako malo... :D

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000