Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 05/05/2011 : 13:20:37
|
slazem se potpuno, ali, Fantagraphicsova pedanterija ide do te mere da cak ni nesto tako malo ne stavljaju ni kao dodatak. (to su mane takvog perfekcionistickog pristupa....)
jbg, a i to se moglo ubaciti kao neki uvod, iovako se Gotfredson, kao (u tom trenutku) samo privremena zamena za Iwerksa, samo nadogradio na njega....
hehe, da je znao da ce da postane najveci, kada je dobio taj posao kao zamena....    |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 15:20:37
|
Ducktales izlazi u SAD tamonegde od pocetka devedesetih, i izlazi i dan danas. Te price su pravljene da budu prilagodjene upravo tom crtanom filmu kog pominjes :) (dakle, prvenstveno crtacki stil je trebao da bude odgovarajuc) a i takodje, na primer, Baja je mnogo manja cicija nego u obicnim stripovima, zivi u raskosnoj kuci, zajendo sa sestricima i ekipom, itd....
kod nas je izasao samo onaj koji se moze videti na aukciji sa prethodne strane, Blago izgubljene lampe, to je adaptacija onog cuvenog dugometraznog filma. glavni lik jeste Baja, zajedno sa sestricima, batlerom, kucepaziteljkom i njenom necakom, onim blesavim pilotom (koji je zapravo izmisljen za svrhe te serije), proka pronalazac, maga vracevic, buldozi, itd.... :)
a sto se Karla Barksa tice, meni su bile poznate samo one hrvatske, koje ocigledno odgovaraju vasoj 4. i 5. knjizi je li i kod vas prekinuto, ili je i dalje aktuelno izdanje? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 15:45:03
|
auuuuu, davno bilo :/ jbt...zasto su prestali to da izdaju, oni stvarno nisu normalni ....
inace, ako se ne varam, u Sloveniji postoji odredjena baza Dizni fanova? vidim da je na inducksu dosta toga popisano i zavedeno, sto se bas ne moze reci za ostale republike.... (ali i to cemo sreditu, samo da nadjemo vremena) |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 16:18:10
|
vrlo zanimljivo, neko se posebno zainteresovao prosle godine, perhaps someone is up to something :D
mislim da bi nakon nekog vremena ta serija bila veoma trazena, a do sada bi tim tempom objavili dobar deo, ako ne i celog Karl Barksa!!!! |
 |
|
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Posted - 05/05/2011 : 17:40:51
|
Ne ulazim cesto u pf americkih stripova, tako da sam tek sad vidio tvoju temu o uncle scrooge.. Covece! pa ti si ziva enciklopedija disneyevih stripova! Odvojicu obavezno vreme i procitati sve to + DW forum, ima tu znanja. Svaka cast Kako sam samo obozavao mikijev zabavnik kad sam bio mali, to mi je najlepsa uspomena iz detinjstva, tako sam i naucio citati, ama sve je tu pocelo.. Secam se talijanskog Topolina, kao mali sam tad primetio razliku u crtezu, nije bilo to kao u MZ, a meni uzasno krivo, imao sam trip da u zivotu ne propustim nijedan strip paja patka, heh. Mada kupovao sam i Topolina povremeno samo da gledam slike :D Jedino sto sam se nadao da ce svi ti stripovi jednog dana izaci i kod nas pa necu nista propustiti.. fail!
Prica koju se lepo secam jeste "Xanadu" ili nesto slicno? Kad se Baja vrati u neko carstvo i tamo mu lazu da nema vise zlata i on na kraju baci krunu u jezero punu dragocenosti. Kako sam mrzio taj kraj!:)
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
Posted - 05/05/2011 : 17:51:46
|
Nego, Vadere, jel postoji išta na engleskome od Disneyja u nekim lipim knjigama sa puno stranica i tvrdim koricama? Nešto slično ko ono Norveško i Njemačko izdanje šta si stavija dvi stranice prije. I po mogućnosti da su patke u glavnoj ulozi, a ne miševi  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12957 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 05/05/2011 : 18:03:24
|
quote: Originally posted by Paka01
Nego, Vadere, jel postoji išta na engleskome od Disneyja u nekim lipim knjigama sa puno stranica i tvrdim koricama? Nešto slično ko ono Norveško i Njemačko izdanje šta si stavija dvi stranice prije. I po mogućnosti da su patke u glavnoj ulozi, a ne miševi 
Osim Gottfredsonovog Mickeyja, Fantagraphics se sprema izdati kolekciju patkovskih stripova Carla Barksa. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:04:52
|
Da, upravo sam to pronaša, evo gore je i link za bookdepository na prvu knjigu, a evo i opis sa Amazona:
Our initial volume begins when Barks had reached his peak — 1948-1950. Highlights include:
• The title story, “Lost in the Andes” (Barks’s own favorite). Donald and the nephews embark on an expedition to Peru to find where square eggs come from only to meet danger in a mysterious valley whose inhabitants all speak with a southern drawl, and where Huey, Dewey, and Louie save Unca’ Donald’s life by learning how to blow square bubbles! • Two stories co-starring the unbearably lucky Gladstone, including the epic “Race to the South Seas,” as Donald and Gladstone try to win Uncle Scrooge’s favor by being the first to rescue him from a desert island. • Two Christmas stories, including “The Golden Christmas Tree,” one of Barks’s most fantastic stories that pits him and the nephews against a witch who wants to destroy all the Christmas trees in the world. • In other stories, Donald plays a TV quiz show contestant and ends up encased in a giant barrel of "Shaky-Jell," a truant officer who matches wits with his nephews, and a ranch hand who outwits cattle rustlers. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:19:23
|
uh, ajmo sad redom odgovoriti na sve :D sta se sve izdesava samo dok odes da spremis rucak 
quote: Originally posted by ordell
Ne ulazim cesto u pf americkih stripova, tako da sam tek sad vidio tvoju temu o uncle scrooge.. Covece! pa ti si ziva enciklopedija disneyevih stripova! Odvojicu obavezno vreme i procitati sve to + DW forum, ima tu znanja. Svaka cast
hvala hvala, trudim se :) a i nekolicina drugih clanova takodje doprinosi, i ovde i na Darkwoodu, ne smemo ni njih zaboraviti! :)
a bice toga jos, zao mi je samo sto ocigledno ima zainteresovanih ljudi, a takodje ocigledno ne znaju svi za te diskusije :D :(
quote: Kako sam samo obozavao mikijev zabavnik kad sam bio mali, to mi je najlepsa uspomena iz detinjstva, tako sam i naucio citati, ama sve je tu pocelo.. Secam se talijanskog Topolina, kao mali sam tad primetio razliku u crtezu, nije bilo to kao u MZ, a meni uzasno krivo, imao sam trip da u zivotu ne propustim nijedan strip paja patka, heh. Mada kupovao sam i Topolina povremeno samo da gledam slike :D Jedino sto sam se nadao da ce svi ti stripovi jednog dana izaci i kod nas pa necu nista propustiti.. fail!
ista prica ovde, mene je MZ pratio dok sam odrastao, i kao sto kazes, sa njim sam naucio da citam!!!!! :))
a ovo za fail, sta bih ti rekao :D :D :D
mogu samo da ti kazem da bi bilo suludo skupljati sve stripove, jer ih ima mnoooooogo!!!!! samo se u Italiji proizvede vrtoglava cifra, a kamoli u Skandinaviji, Holandiji, Francuskoj.... 
sve te zemlje imaju vrlo visoku potraznju i frekvenciju izlaska Dizni stipova, to sve treba namiriti.... :)
zanimljivo da je Rosa bio poslednja iskra americkog stvaralastva, danas nista vise.... (ne znam da li je Van Horn i dalje aktivan) a iz Amerike je sve to poslo.... ne zna se da li je tuznija situacija kod nas ili kod njih 
quote: Prica koju se lepo secam jeste "Xanadu" ili nesto slicno? Kad se Baja vrati u neko carstvo i tamo mu lazu da nema vise zlata i on na kraju baci krunu u jezero punu dragocenosti. Kako sam mrzio taj kraj!:)
to je jedna od mojih najomiljenijih prica Don Rose!!! Nadogradjuje se na Barksove "Lost crown of Gengis Khan" i "Tralla la"
inace, to je jedina Rosina prica koja je u SR izasla u 2 izdanja!!!!! (slucajno ili namerno, stvarno ne znam :/ )
elem, po meni je ta prica na potpuno drugacijoj ravni od vecine ostalih, ulazi u licnost Baje, Paje, na nekom visem nivou....da se ne ponavljam, mozes procitati neke moje misli ovde:
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/search/label/Don%20Rosa
ili na Darkwoodu gde ima jedna mala koresopdencija, sa jos misli by moja malenkost i drugih clanova foruma... :)
http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=109.msg39001#msg39001 (i narednih par strana ;))
svakako (meni) fenomenalna prica, uopste sjajan strip, potpuno van Dizni kriterijuma! |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:27:51
|
Nego, Vadere, jel postoji išta na engleskome od Disneyja u nekim lipim knjigama sa puno stranica i tvrdim koricama? Nešto slično ko ono Norveško i Njemačko izdanje šta si stavija dvi stranice prije. I po mogućnosti da su patke u glavnoj ulozi, a ne miševi 
da vam kazem malo - *e*ale vas tvrde korice   
nazalost, do zadnjih par godina je americka produkcija bila na donjoj margini, i to je jedva opstajalo.... sa Life of Scrooge kolekcijama (za njih znas, jel da?) se ocigledno malo probudila svest tamo, te se sam BOOM! aktivirao sa reprintom Walt Disney comics and stories (americki Mikijev zabavnik, startovao tokom cetrdesetih, izlazi i dan danas!!!), koji krece od ovog leta:
http://www.amazon.com/Walt-Disneys-Comics-Stories-Archives/dp/1608866572/ref=pd_bxgy_b_text_c
pa zatim Donald Duck Four color (koji je isto bio Dizni magazin, startovao nesto kasnije, ali su isil paralelno, posle se promenio u "Donald Duck adventures") isto reprint:
http://www.amazon.com/Disneys-Four-Color-Adventures-Al-Taliaferro/dp/1608866580/ref=pd_sim_b_4
zatim Donald Duck treasury (Paja Patak by Don Rosa, malo krsh izdanje, i izrabljivacko :D )
http://www.amazon.com/Walt-Disney-Treasury-Donald-Duck/dp/1608866564/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1304612622&sr=1-1
a zatim Fanta radi ovog Gotfredsona, a od jeseni startuje i Barksa!!!!! ne vidim razlog da se jednog dana ne objavi i Rosa, a onda cu sa velikim zadovoljstvom da se ratosiljam ovih norveskih kolekcija!!!!!!!! (priupitao sam jednom Fantagraphics onako suptilno, na Facebooku, da li ima mogucnosti i zelje da se izda Rosa, a odgovor je bio standardno neuhvatljiv, sa naglaskom na tome da su sa Rosom ranije imali super saradnju, i da imaju zelju, itd....tako da se nikad ne zna, od njih me nista ne cudi! ;))
postoji brdo starih izdanja, od 20+ godina, u prvom redu Carl Barks collection (izdavac Another rainbow), koja je zapravo kultna kolekcija u ocima kolekcionara, ali po "modernim standardima" nije bas nesto posebno 
itditd, mogu o tim izdanjima koliko hoces, al kapiram da te to ne zanima, tesko je nabavljivo, skupo, itd....steta stvarno za neke stvari, koje su po meni mozda i najbolja izdanja do sada....
i sta fali Misu? |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:32:19
|
Ne fali ništa, al patak mi je uvik bija draži Ne znan zašto... Da, za Life and Times znan već otprije, prvenstveno me zanimalo ovo drugo šta si naveo. Izgleda stvarno zanimljivo to sve skupa. Malo sam gleda po Amazonu, čini se da je većina trejdova već odavno rasprodana i moran priznat da me to malo i iznenadilo. Al neka, kad krene najesen Barks od Fantagraphicsa, to ću uzimat 100%  |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:32:41
|
Da, upravo sam to pronaša, evo gore je i link za bookdepository na prvu knjigu, a evo i opis sa Amazona:
Our initial volume begins when Barks had reached his peak — 1948-1950. Highlights include:
• The title story, “Lost in the Andes” (Barks’s own favorite). Donald and the nephews embark on an expedition to Peru to find where square eggs come from only to meet danger in a mysterious valley whose inhabitants all speak with a southern drawl, and where Huey, Dewey, and Louie save Unca’ Donald’s life by learning how to blow square bubbles! • Two stories co-starring the unbearably lucky Gladstone, including the epic “Race to the South Seas,” as Donald and Gladstone try to win Uncle Scrooge’s favor by being the first to rescue him from a desert island. • Two Christmas stories, including “The Golden Christmas Tree,” one of Barks’s most fantastic stories that pits him and the nephews against a witch who wants to destroy all the Christmas trees in the world. • In other stories, Donald plays a TV quiz show contestant and ends up encased in a giant barrel of "Shaky-Jell," a truant officer who matches wits with his nephews, and a ranch hand who outwits cattle rustlers.
ta kolekcija ce da obuhvata celog hronoloski sakupljenog Barksa, ali ne startuje iz pocetka, vec od sedme knjige, gde se nalaze neka od najznacajnijih njegovih dela, u prvom delu "Lost in the Andes" ;)
verovatno da bi malo privukli publiku....sto mi i ne smeta u osnovi, jer posle toga krecu od prve, i tako redom....
ako sam dobro shvatio, bice 30 knjiga, sto znaci da ce se izdavati tokom 15 godina, masala 
ali polako, treba to sve isplatiti 
nego, kad smo kod Lost in the Andes, ovde:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=31697&whichpage=2
mozete procitati par mojih refleksija vezanih bas za tu pricu, kao i za nastavak "Return to Plain Awful", koji je uradio Don Rosa! ;)
a ovde:
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/search/label/Carl%20Barks
mozete procitati Mhejlov zanimljiv dvodelni osvrt na istu pricu, u kojoj se ukazuje na neke od vrednosti koje ovaj genijalni strip pruza! ;)
uzivajte! :)
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:35:57
|
Ne fali ništa, al patak mi je uvik bija draži Ne znan zašto... Da, za Life and Times znan već otprije, prvenstveno me zanimalo ovo drugo šta si naveo. Izgleda stvarno zanimljivo to sve skupa. Malo sam gleda po Amazonu, čini se da je većina trejdova već odavno rasprodana i moran priznat da me to malo i iznenadilo. Al neka, kad krene najesen Barks od Fantagraphicsa, to ću uzimat 100% 
nista nije rasprodato, tek treba da krene u prodaju :P ili si mislio na Life of Scrooge? on je nazalost rasprodat, ali me ne bi cudilo da rade i dostampavanje (po 2. put samo u ovom izdanju)
ne razumem te amere, ovo bi bilo vec ko zna koje izdanje Life of Scrooge u roku od manje od 15 godina, je li moguce da toliko lose proracunavaju koliok je taj strip trazen? :/
sto se tice Mikija, zezao sam te malo samo, ne zameri :) Paja & co su generalno mnogo vise razvijeni kao likovi, te su stripovi u tom pogledu mnogo prijemciviji.
lik Miki Mausa i njegove ekipe je poprilicno plitak, ali vrednost njegovih stipova se ogleda u drugim stvarima, poput hronike drustva, a i drustvene satire, i jos mnogo toga... (govori se, naravno, o Gotfredsonu) |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:46:36
|
koliko sam ja bio pametan sto sam sve ovo kupio jesenas     
inace, to je Gladstone, kuca koja je Rosi dala sansu da izda jednu pricu, i eto, otkrila jednog od najveceg Dizni autora ikada :) a izdanja su im bila vrhunska!!!!!!! kretenska politika Walt Disney company tokom pocetka devedesetih ih je potpuno upropastila....da nije bilo toga, verujem da bi oni i dan danas bili na sceni, kao i da bismo imali gomilu americkih izdanja....
no
evo slike:

to su Giants, dva od tri linka koja si postavio
a evo i obicnih albuma:

giantsi su kompletni, svih 7 komada albumi....radim na njima, jbg, ima ih skoro 30, od cega ja imam nesto ispod 20, a nisu svi jednako lako nabavljivi....  
BTW format je A4, sto je mega zajebano dobro  |
Edited by - Lord Vader89 on 05/05/2011 18:47:25 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 18:52:58
|
imam zaobidji, i to i onaj Mickey Mouse classics
mnogo para, za malo kvaliteta (govorimo o pricama, samo izdanje je naravno besprekorno) |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 05/05/2011 : 19:03:42
|
A imas i DOnald Duck & co na kioscima   
(ne mogu se setiti kako se zove hrvatska verzija, Pasko Patak i prijatelji bese?) |
 |
|
torgalgames
New Member

Serbia
136 Posts
Member since 05/08/2010 |
Posted - 05/05/2011 : 21:59:23
|
zdravo drustvo, moze li mi neko reci kakvo je to izdanje Zlatna knjiga pod nazivom Miki kao Robinson i druge price jel je to knjiga neka ili strip ,hvala na odgovoru |
 |
|
Topic  |
|
|
|