@Beva nema na cemu. eno vidis, ja sam obrisao sivu skroz. vidi se na onoj mojoj slici da sam dovukao skalu maltene do kraja. Onda mozes da se igras i ostalim zezlicama za brajtnes, kontrast itd
@Beva nema na cemu. eno vidis, ja sam obrisao sivu skroz. vidi se na onoj mojoj slici da sam dovukao skalu maltene do kraja. Onda mozes da se igras i ostalim zezlicama za brajtnes, kontrast itd
Igrao sam se, ali sa sivom odoše i ove tanje linije u drugom planu, što je i vidljivo na onoj što si je ti obradio...
Ali sad se bar neću više brukati kad bude ovakav neki zadatak :)
Stvarno ste me iznenadili i obradovali kvalitetom tusiranja. Kod svih se vidi disciplina i kontrola i zamerke su vise akademske velicine tako se ne moze previse zaliti. Rejmondu je takodje promakla cuvena gornjidesniugao primedba, ali generalno svi ste korektno to odradili i uspeli da dodate neki svoj licni pecat.
Nemas strpljenja Beva, pa to ti je! Ti koji onako uspesno analiziras, nisi dosao do cinjenice da ruka dize i rame kada se podigne. Da telo VISI na ruci. Da se ovako uz konop nije penjao ni Miroslav Cerar (dobro, ne znas ko je on, al nije ni bitno). Da je Zagor skupio noge ko pickica koja nece da da. Da u prostor od medjice do dijafragme moze da stane dupla duzina tankog creva (dobro, mogo sam to i lepse da kazem)
Opustili ste se i zaboravili da znam da budem i neprijatan, a?
Opustili ste se i zaboravili da znam da budem i neprijatan, a?
Možda sam mazohist, ali jedva čekam ovako nešto za Katu, a po mogućnosti i za ovog pueblo Zagora, jer mislim da sam tu konačno uspio nacrtati nešto baš da valja... Pa me zanimaju argumenti koji će me uvjeriti u suprotno :)
radio sam zagora sa 0.5 pa onda stijene ove blize njemu sa 0.2 a ane daleke i pueblo sa 0.1 mm tehnickim lajpisima (ali sam mozda isa dvaput na liniji jer nisam umjeo da obrisem olovku pa sam pokusao da je pokrijem sa tusom..amater sta ces)plus cetkicom za crninu..mislim da da mi treba puno vjezbe narocito izgledalo mi ok u orig dimenzijama ali izgleda (posto sam smanjio %) za tynyic izgleda mi crtez teskeo se vidi koja je linija tanja itd
Prva ti je ipak bolja i pazljivija. Ne morate zuriti, i ne morate istusirati sv odjednom. Crtanje je stvar raspolozenja a ne obaveze. Ako naidjete na problem, popite kaficu, odgledajte NCIS, iznenadite suprugu i spopadnite je (kucajte kad ulazite u sobu)... Kada ponovo sednete za sto, drugacije cete videti problem i lakkse cete ga resiti.
Bane, jesam li se ovim koliko-toliko iskupio? Mislim ISKLJUČIVO na dinamiku crteža... Umjesto početne skice sa geometrijskim elementima, ovdje sam nacrtao skicu onih linijskih čovječuljaka što ih Jur koristi u svom softveru... Mislim da će mi odsad to biti praksa...