forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 12/05/2011 : 22:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djeno

quote:
Originally posted by cat claw

I tebi je ova supermenova faca dobra? Daj, budi ozbiljan.

ma jok, znamo svi da je jim lee totalni amater. jedan od najgorih crtača koji su se ikada prifatili olovke. možda bi trebalo da ga pozovemo na radnu akciju da mu ti objasniš malo koliko nema pojma.

svašta.

Moram reagovati,ne zamjerite,znam da je na ovom forumu i previše prepucavanja ali...
Đeno,ja sam u par postova prema dedi bio previše slobodan i baljezgao svašta ali sam gledao da okrenem na šalu jer ipak je to čovjek čiji stripovi su mi obilježili djetinjstvo ali ti si pretjerao sa ovim,bezobrazan si...

Wtf?
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 12/05/2011 : 23:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ne bi da ispadne sad "ajde zapljunite se, ko god stigne" (: ali mislim da su mu ruke previse mrsave

ruke su previse mrsave ali je i torzo preuzak. Ovakav jedan alfa-muzjak kakav je Gorza ipak treba da ima siri grudni kos i ledja.
Ovoliko savijene noge u kolenima su nesto sto apsolutno treba ispraviti. Ovde izgleda kao da covek nema dupeta cim je ovoliko podvio noge

e da, i ovo prenaglasavanje jabucice stvara malo cudan utisak na prvu loptu. U najmanju ruku kao da mu je tu nos recimo

Edited by - milandj3 on 12/05/2011 23:42:52
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 12/05/2011 : 23:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@alexts

izgleda da ti nisi ukapirao suštinu. nije problem u pozi ili ovome ili onome kadru nego je problem kod onoga koji drži olovku. ova konkretna perspektiva je zeznuta samo zato što retko imamo priliku da vidimo čoveka uživo iz takvog ugla pa ne znamo kako to izgleda. ipak, ima dovoljno autora koji je koriste vrlo vešto, dakle nema izgovora.

2. što se tiče fotografija: koliko god da su dobre kao refrens, toliko nekada predstavljaju i problem kada ih se čovek slepo pridržava. crtež drugačije funkcioniše i nekada treba odstupiti od realnog modela da bi se neka informacija jasnije prenela u crtežu.

još jednom: ljudska faca odozdo je REŠIV problem.

e ali je ovo ipak blazi oblik, politicki korektan donji rakurs. Totalno drugacija prica od onog sto govorimo ovde.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 00:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Bagi, najmanje sto zelim je popustanje akonto toga sto sam eto nesto malo poznat. Ovde razgovaramo kao da smo svi najvazniji na svetu.

Ne mislim da je Djeno bezobrazan, al' da je tvrdoglav - jeste za trojicu.
Onog momenta kada nauci da postoje i neki koji ne cene njegove vrednosti i kada nauci da nesto postuje bez da mu se svidja, bice od njega sasvim dobar crtac.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/05/2011 : 00:26:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Ja sam još u šoku od one da je Gene Colan golden age.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8027 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 00:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jim Lee nije vrhunski crtač. On je bio vrhunski popularan i izuzetno uticajan. Međutim, cela ta ekipa koja je formirala Image Comics je prva, koja je još krajem 80-ih krenula sa tom preteranom mišićavošću i totalnim odstupanjem, ne samo od realne anatomije, nego i od dotadašnje prenaglašene superherojske. Od tada superheroji postaju prenapumpane hrpe mišića sa manjkom elegancije pokreta, a viškom linija i senki koje označavaju mišiće tj kvrge po telu.

Jasno mi je da nekom Lee može da bude idol, ali pozivati se na njega za ispravnu anatomiju, sa stavom da niko ne sme ni da mu stavi primedbu i nađe manu (jer on je Jim Lee, a ko smo mi?!) je besmisleno.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/05/2011 : 00:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Igmane, care, stvarno si Kati nacrtao velike straznje "misice"!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 01:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bagi, najmanje sto zelim je popustanje akonto toga sto sam eto nesto malo poznat. Ovde razgovaramo kao da smo svi najvazniji na svetu.

Ne mislim da je Djeno bezobrazan, al' da je tvrdoglav - jeste za trojicu.
Onog momenta kada nauci da postoje i neki koji ne cene njegove vrednosti i kada nauci da nesto postuje bez da mu se svidja, bice od njega sasvim dobar crtac.

ček, a šta ja to ne poštujem jer mi se ne sviđa? ja volim i zlatno i srebrno i bronzano i bratemili svako doba stripa, volim i amere i francuze i japance zato što volim strip bez obzira u kom obliku dok ti koliko vidim vrtiš tri imena i pljušeš po svemu što je crtano posle 85. i na kraju ispadne da ja ne poštujem nešto što mi se ne sviđa. paz da nije.

i o kakvim mojim vrednostima se ovde priča? ništa te ne razumem. ja samo tvrdim da može da se nacrta donji rakurs i dajem ti primere, navodim ti autore i kopam po internetu da bih ti još i okačio sliku jer znam da se nećeš potruditi da pronađeš ove što sam ti ih naveo a sve što od tebe dobijem je neka nebulozna kritika tipa "levi obraz mu je prevelik i tačka" samo da bi potvrdio svoju teoriju da ne može ubedljivo da se nacrta donji rakurs. eto, ja amater tvrdim da može. pa nije to sveto pismo. šta više, to spada u prve lekcije crtanja, znaš ono kad počneš da crtaš ljudsku vugla pa je crtaš iz svih mogućih uglova onda crtaš valjda i donji rakurs? pa nećeš valjda ljude da crtaš samo iz jednog ugla? svašta. kako si crtao strip sve ove godine bez donjeg rakursa? pa to ko onaj lajfeld što je izbegavao da crta noge i ruke jer mu je bilo teško. ma ti mene zezaš, jel da?

nego, neću više da te smaram jer znam da tebe baš briga za celu ovu priču. mogao bih do sudnjeg dana da ti navodim primere a ti bi opet samo odmahnuo rukom i vikao kako je to "puno grešaka". odoh radije da crtam sledeću tablu.

@bagi

i ja se samo šalim. nisam ja kriv što neki bukvalisti nisu u stanju da razaznaju ironiju. čak mislim da pišem najvedrije poustove od svih vas ovde. a ti si bezobrazan zato što meni kažeš da sam bezobrazan a u stvari sam sasvim ok. niš' mi ne fali.

quote:
Originally posted by mcn

Ja sam još u šoku od one da je Gene Colan golden age.

(mcn)

možda ne pričamo o istom. ovaj moj je krenuo negde 40tih da crta. nisam ekspert ali za mene to spada u golden age.

www.bogdanovic.deviantart.com

Edited by - Djeno on 13/05/2011 01:38:23
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/05/2011 : 01:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> niš' mi ne fali.

Kako ne? Imaš dva svoja topika u ovom podforumu i sad si morao i u radionicu uletjeti, ali ne da bi radio već da bi bio naporan. Što je bilo, prestali ljudi dolaziti pa ti fali pažnje?

Nesigurnijeg u sebe crtača već dugo nisam vidio.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 13/05/2011 02:04:34
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 02:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
@mcn

mojne da se vređaš k'o mlada. znamo svi da si krišom svraćao.

nego, ispuniću ti želju i ukloniću se sa foruma pa se ti raskomoti opet.

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 08:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
ček, a šta ja to ne poštujem jer mi se ne sviđa?
Ne volis Boneli produkciju i dokazao si da ga ne postujes

...dok ti koliko vidim vrtiš tri imena i pljušeš po svemu što je crtano posle 85....
Vrtim tri imena zato sto svi znaju ko su, zato sto mi je tako lakse i zato sto su ta tri imena vredna vrtenja. Nigde nisam pljuvao *nije moj stil i nece ni biti) po after '85 samo sam rekao da su crtaci novijih generacija objektivno slabiji od klasicara sto ne mozes poreci pa da se postavis na glavu. Ja volim Marinija, ali on kao crtac nije Rejmondu ni do kolena. Tebi za utehu, sto se tice dinamike i jezika stripa, Rejmond je mnogo slabiji od Marinija.

i o kakvim mojim vrednostima se ovde priča? ništa te ne razumem.
O crtackim, naravno. A pomalo i o tome da lose reagujes na neslaganje sa tobom. Ovo brisanje topika nije ni najmanje lepo od tebe. Meni su takodje svasta upucivali ovde, pa sta s tim. Ne mozes ocekivati da te svako voli, isto kao sto ti ne volis svakoga.
Zato, molim te, vrati topik i ne ponasaj se ko uvredjena mlada (a istovremeno to spocitavas mcnu).
Ni mcn ni ja ne svracamo krisom (jos jedno tvoje pogresno tumacenje) na tvoj topik, nego jednostavno pratimo tvoj rad. Iskreno, prestao sam da komentarisem tvoje crteze, zbog tvojih reakcija na kritike Duplog koji je bio skroz dobronameran i samo je hteo da lepo razgovara. Ne ulazim u to da li je bio u pravu ili ne. Cinjenica je da si ga odmah opleo i to na najgori moguci nacin - dezavuisuci njegovu kompetentnost. Svi znamo da si bolji crtac od Duplog, zna i on i nije bilo potrebe za takvim necim. Posebno sto mnoge njegove primedbe nisi uspeo da pobijes razloznim argumentima.

ja samo tvrdim da može da se nacrta donji rakurs i dajem ti primere, navodim ti autore i kopam po internetu da bih ti još i okačio sliku jer znam da se nećeš potruditi da pronađeš ove što sam ti ih naveo
Nigde nisam rekao da ne moze da se nacrta, samo sam rekao da to uvek lose izgleda i da treba izbegavati.

a sve što od tebe dobijem je neka nebulozna kritika tipa "levi obraz mu je prevelik i tačka" samo da bi potvrdio svoju teoriju da ne može ubedljivo da se nacrta donji rakurs.

Nije moja teorija, i oraz i dalje ostaje prevelik. Zasto je to nebuloza. Zar samo ja to vidim. Nece biti.

eto, ja amater tvrdim da može. pa nije to sveto pismo. šta više, to spada u prve lekcije crtanja, znaš ono kad počneš da crtaš ljudsku vugla pa je crtaš iz svih mogućih uglova onda crtaš valjda i donji rakurs? pa nećeš valjda ljude da crtaš samo iz jednog ugla?
svašta. kako si crtao strip sve ove godine bez donjeg rakursa?
Ne, ne crtam iz samo jednog ugla. Crtam ih i iz donjeg rakursa do tacke kad moze da prihvatljivo izgleda.

pa to ko onaj lajfeld što je izbegavao da crta noge i ruke jer mu je bilo teško. ma ti mene zezaš, jel da?
Ne zezam te, Samo cu zlobno da pitam nesto o after '85

nego, neću više da te smaram jer znam da tebe baš briga za celu ovu priču. mogao bih do sudnjeg dana da ti navodim primere a ti bi opet samo odmahnuo rukom i vikao kako je to "puno grešaka". odoh radije da crtam sledeću tablu.

Nadam se da cemo je ipak videti na tvom topiku.

Edited by - cat claw on 13/05/2011 08:40:48
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/05/2011 : 10:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

@mcn

mojne da se vređaš k'o mlada. znamo svi da si krišom svraćao.

nego, ispuniću ti želju i ukloniću se sa foruma pa se ti raskomoti opet.

Bas si hipersenzibilan.
Nakon normalne rasprave, bez da te iko na pogrdan nacin uvrijedio, ti dizes ruke od foruma.
Kako hoces, tvoja odluka.
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 11:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
Ne volis Boneli produkciju i dokazao si da ga ne postujes
nije tačno. revidirao sam stav prema herr boneliju kao ličnosti a njegova produkcija je objektivno© đubre. a kad smo već kod teme: traćiš vreme na taj tupavi projekat umesto da crtaš pravi strip.

...Nigde nisam pljuvao (...) po after '85 samo sam rekao da su crtaci novijih generacija objektivno slabiji od klasicara sto ne mozes poreci pa da se postavis na glavu. Ja volim Marinija, ali on kao crtac nije Rejmondu ni do kolena. Tebi za utehu, sto se tice dinamike i jezika stripa, Rejmond je mnogo slabiji od Marinija.
meni je infantilno da se uopšte raspravljam o tome koja je generacija bolja a tebi svaka čast ako možeš tako paušalno da stavljaš jedno iznad drugog.

O crtackim, naravno. A pomalo i o tome da lose reagujes na neslaganje sa tobom.
loše reagujem samo kad se neko oseti pozvan da dođe na moj topić i da se podsmeva mom radu kao što se desilo sa duplim. mogao sam da ga teram u majčinu ali nije to moj stil pa sam ga pozvao da iznese svoje argumente što je hvala bogu i uradio. ja se nisam složio sa njegovim primedbama ne zato što sam tvrdoglav nego zato što objektivno© znam više od njega i to ne možeš poreći da se postaviš na glavu.

Zato, molim te, vrati topik i ne ponasaj se ko uvredjena mlada
moji radovi su svima dostupni na deviantartu. nemam ništa od toga da se jarcam po ovom kvorumu.

...Iskreno, prestao sam da komentarisem tvoje crteze, zbog tvojih reakcija na kritike Duplog koji je bio skroz dobronameran i samo je hteo da lepo razgovara...
ne budi smešan. čovek je došao i nečiji komentar o dobrom kadriranju i dinamici prokomentarisao sa tri smajlija koji se cerekaju. svašta vi ovde na ovom kvorumu deklarišete kao dobronamernost. valjda je sve što ti, dupli i mcn pišete dobronamerno a svaki moj odgovor loša reakcija na kritiku. valjda je i ono mcn-ovo što sam naporan i tražim pažnju bilo dobronamerno? a moji pokušaji da motivišem ljude da se crtački poprave izraz čiste zlobe.

Ne ulazim u to da li je bio u pravu ili ne. Cinjenica je da si ga odmah opleo i to na najgori moguci nacin...

...kroz šalu. ali znam - ovde se sve shvata bukvalno. to je valjda nuspojava od preteranog čitanja zagora.

Nigde nisam rekao da ne moze da se nacrta, samo sam rekao da to uvek lose izgleda i da treba izbegavati.
znam da je tvoja objektivnost neprikosnovena ali ja sam ti naveo nekoliko primera koji te demantuju, šta ćemo s tim?

Nije moja teorija, i oraz i dalje ostaje prevelik. Zasto je to nebuloza. Zar samo ja to vidim. Nece biti.
koliko prevelik? još ćeš da me ubediš da to može da se izračuna. ja se slažem da postoje neka anatomska pravila tipa razmak između dva oka = jedno oko i te stvari ali ako je 15 editora najpoznatijeg stripa na svetu prihvatilo ovaj crtež bez da se bune na prevelik obraz svog najpoznatijeg junaka onda ću pre njima da poverujem nego tebi.

Ne, ne crtam iz samo jednog ugla. Crtam ih i iz donjeg rakursa do tacke kad moze da prihvatljivo izgleda.
pa to je sada druga priča.

Ne zezam te, Samo cu zlobno da pitam nesto o after '85
pitaj slobodno. pa nisam ja k'o ti da paušalno hejlujem ili prozivam celu jednu generaciju strip crtača. bilo je loših i osrednjih crtača i ranije i danas.

Nadam se da cemo je ipak videti na tvom topiku.
ima me na deviantartu gde ću večeras da okačim novu stranu punu grešaka pa ko voli nek izvoli.

@KW

vratiću se kad sredite ovu jazbinu od kvoruma i kad prestanete da se bavite piraterijom.

Edited by - Djeno on 13/05/2011 11:31:45
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25313 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/05/2011 : 12:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

vratiću se kad sredite ovu jazbinu od kvoruma i kad prestanete da se bavite piraterijom.

Konkretno, šta da sredimo?

I da, već sam ti postavio pitanje u onom topicu, ali se nisi udostojio da odgovoriš na njega. A vidim da opet povlačiš tu temu, pa još jednom: zašto misliš da će ovo ići bez dozvole iz SBE ili da će biti piratsko izdanje?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 13/05/2011 12:12:07
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 13/05/2011 : 14:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote

"@bagi
i ja se samo šalim. nisam ja kriv što neki bukvalisti nisu u stanju da razaznaju ironiju. čak mislim da pišem najvedrije poustove od svih vas ovde. a ti si bezobrazan zato što meni kažeš da sam bezobrazan a u stvari sam sasvim ok. niš' mi ne fali. "

Kolega,fali ti početak i kraj,sredinu imaš očigledno.Evo ti rečenica puna ironije i još puno toga više za čitati između redova pa izvoli,analiziraj...

Wtf?

Edited by - bagi on 13/05/2011 14:14:49
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 13/05/2011 : 14:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nijedan od tvojih odgovora nije nista doprineo smirivanju i opet svoju pausalnost pripisujes meni.
Klasicari>after85 stoji. To ne znaci da posle 85e nema dobrih crtaca, nego da je broj dobrih kod klasicara bitno veci.
Teorija da ekstremni donji rakurs ne prija oku i dalje stoji. Nista ti nisi dokazao postavljanjem Supija. Dokazao si ono sto smo imali u jednoj prethodnoj raspravi, a to je da vecina urednika nema blage veze sa crtanjem.

Sto se Deviant arta tice i ''strucnih'' komentara tice,ima jedna zgodna definicija (preneto sa jednog foruma, zato je cirilica) koja dosta govori.

Digitalni fotoaparat

Справа која од сваког с 500 евра може да направи уметника.

Упутство:

1. Canon D-40

2. Подешавање: Ауто

3. Нанишани бабу у дворишту или циганче на улици или одраз с наочара за сунце 4. Шкљоц

5. Аплоуд

6. Коментари:

-Брате, покидао си га! Скидам капу!

-Нисам знао да си талентован, бе?!

-Робијо, царе, па ти си уметник!!!

Djeno, pretpostavljam da ces se duriti jedno nedelju dana, a onda cemo opet lepo da se druzimo. Do sledeceg picvajza.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 13/05/2011 : 14:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Ma idemo dalje..ja ne znam sto se Dzeno tako ponasa ali ja da sam maestro Raymond ili bilo ko od velikih klasicnih crtaca se ne bi toliko uzdizao a kamoli..zasto? ne znam,.. pa ovo je je lijepo mjesto da se nesto nauci,malo komentarise...legenda Kerac daje dragocjeno vrijeme i komentarise, skica itd..ma da mi kaze da mi je crtez izmet ja bih se zahvalio
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 13/05/2011 : 15:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

Ma idemo dalje..ja ne znam sto se Dzeno tako ponasa ali ja da sam maestro Raymond ili bilo ko od velikih klasicnih crtaca se ne bi toliko uzdizao a kamoli..zasto? ne znam,.. pa ovo je je lijepo mjesto da se nesto nauci,malo komentarise...legenda Kerac daje dragocjeno vrijeme i komentarise, skica itd..ma da mi kaze da mi je crtez izmet ja bih se zahvalio

jeste. a onda bi ga u prvoj kafani isprozivao s drugarima uz pivo

Inače moram da se složim s Djenom oko jedne stvari. Kakav je da je crtež, to su neki urednici ocenili kao dobro. Sad, kakvi su da su i ti urednici, drugih nemamo. Odnosno imamo ali nisu relevantni dokle god ne postanu urednici.
U svetu umetnosti ne postoji kao u tehnologiji jedan etalon kvaliteta pa da može da se na osnovu njega odredjuje kvalitet svakog pojedinačnog umetnika već u toj valorizaciji učestvuje mali milion faktora. Mi možemo samo da poštujemo i u potaji podsmevamo nečiju odluku da obožava nešto što je nama objektivno-sranje
Na kraju cele ove priče je jedino bitno da se ne sklizne u neko jeftino etiketiranje tipa: vidi Kerca, izduvao kod stranih izdavača pa sad omalovažava njihove urednike pričom kako su neuki i sl. a verujem da masa njih misli to nakon Banetovih komentara apropo urednika. Mi smo na ovim prostorima toliko skloni da se zatvaramo u tabore i tučemo do istrebljenja istrajno braneći svoje mišljenje pa makar to bio i crtež supermena.
Znači zaključak je : jeste urednik nema pojma ali šta ćeš, neko ga je tu postavio

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8027 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 16:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 13/05/2011 : 16:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Meni se sviđa Djenin stav, samouvjeren, zna što hoće, vridan je, po meni bit će i uspješan... jedino mislim da se ne bi trebao ljutiti na npr. Banine kritikice (stručne, sa iskustvom, znanjem), u stvari možeš se i ljutiti, samo na neki blaži način:)

Djeni u prilog, već sam pisao negdje, ne može svatko kritizirati, kuditi i savjetovati. Trebao bi svak za sebe znati procijeniti je li to uopće pristojno. Treba kritiku odmjeriti, u smislu mogu li ja to? jesam li kompetentan? itd...

S druge strane NE MOGU JA OVDJE BANIN CRTEŽ SECIRATI I TRAŽITI MU GREŠKE, to naprosto tako ne ide i nakaradno je!!!! TOČKA.

Npr Mcn je odličan kritičar, ja njegovih nekolioko savjeta od prije 15 godina dan danas pamtim i koristim ih:) a uvijek ću poslušati i ove novijeg datume, koje me možda i iznerviraju, ali otprilike su uvijek točne i vrlo korisne.

Milane, ne slažem se u svezi s urednicima, ne mogu se s tim pomirit nikako, niti ću ikada. Kriteriji su pali do najnižih razina, a s tim i borba, tj težnja za dizanjem kvalitete iliti ako čemo direktno, kriteriji su na najnižoj razini u povijesti... od BD albuma, preko amerikanaca, ilustracija u magazinima, časopisima, knjigama ( dakle govorimo o večini) ... posebice kod NAS, balkanskih fušera rodijačke orijentacije.
Bane je tu u pravu 78943% To je jedan od največih problema danasnjeg svijeta, ne samo stripa, eto.

Referenti bez referenci, prodajni predstavnici bez elokventnosti, grafički urednici s tečajem iz dizajna trajanja 3 mjeseca, istog prezimena ki gazda, dašta.

Nu!

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 13/05/2011 : 16:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
@bane

nemam pojma šta ti ovo sa dijetalnim fotoaparatom znači. mogu samo da nagađam.

a što se tvog opet paušalnog mišljenja o urednicima i drugim autorima tiče - znam da se većina ovde loži kad bane kerac oplete po amerima ili nekim drugim ali stoji i ova milandj3-ova priča da će to nekima da zvuči kao da si frustriran a to ti stvarno ne treba.

quote:
Originally posted by manhunter

...
I da, već sam ti postavio pitanje u onom topicu, ali se nisi udostojio da odgovoriš na njega. A vidim da opet povlačiš tu temu, pa još jednom: zašto misliš da će ovo ići bez dozvole iz SBE ili da će biti piratsko izdanje?

možda bih bio manje skeptičan prema toj tvojoj priči da poštujete autorska prava na ovom kvorumu.

@Rico

slažem se s tobom ali ja i moj rad ovde nismo ni tema. pričamo o sasvim nečem drugom.

Edited by - Djeno on 13/05/2011 16:47:25
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25313 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/05/2011 : 16:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

možda bih bio manje skeptičan prema toj tvojoj priči da poštujete autorska prava na ovom kvorumu.

Naravno, ti si primetio da je ovo topic od pre tri godine?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1192 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 13/05/2011 : 17:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Da se malo vratimo u ovaj stvarni svijet, evo Zagora:

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 17:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Klasicari>after85 stoji. To ne znaci da posle 85e nema dobrih crtaca, nego da je broj dobrih kod klasicara bitno veci.

Nisam baš siguran da se slažem sa ovom tvrdnjom. Što bi točno ulazilo u klasičare?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8027 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2011 : 17:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

@bane
a što se tvog opet paušalnog mišljenja o urednicima i drugim autorima tiče - znam da se većina ovde loži kad bane kerac oplete po amerima ili nekim drugim ali stoji i ova milandj3-ova priča da će to nekima da zvuči kao da si frustriran a to ti stvarno ne treba.

Druže, ovo što ti pričaš, znači:

ne budi iskren
ne kaži ono što misliš
poštuj funkcije administracije i klanjaj se
onaj ko ima funkciju (šef, urednik, direktor...) zna bolje od tebe, nije tvoje da razmišljaš
budi politički korektan
pazi šta će drugi da misle o tebi i ponašaj se u skladu s tim
uvažavaj ljude koji su postigli veći uspeh - čitaj: imaju više novca, znači: klanjaj se novcu i sl.

Postoje ljudi koji se nikada neće uklapati u ovo (nazovi ih buntovnicima, nazovi ih ljudima koji misle svojom a ne tuđom glavom)

I sve zbog toga što se Djeno oštro suprotstavio stavu da se ne mogu uspešno crtati glave iz donjeg ugla (a to niko nije ni rekao, nego nešto sasvim drugo, da neke poze treba izbegavati iz određenih razloga, a to je bilo subjektivno mišljenje, a ne svetopismo)

i zbog toga što se Djenu nije svidelo što njegov superioran dokaz sa Supermenom Džima Lija nije prihvaćen (a ne dokazuje ništa jer nije ista poza i nije isti ugao, a ništa i ne treba da se dokazuje, jer je reč o ličnom stavu , a ne o naučnoj činjenici), pa se još Bane usudio da kaže i da ta glava nije idealno nacrtana (a nije) i da je obraz veliki (a jeste)- sram ga bilo.

Edited by - alexts on 13/05/2011 17:36:49
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000