Rat-Man, glavni junak istoimenog strip serijala talijanskog autora Lea Ortolanija, je posve neobičan superjunak. On, naime, nema nikakve posebne moći - osim što je iznadprosječno slabašan, nesposoban, smotan i glup. Hoda naokolo u tajicama i nosi masku s mišjim ušima, ima vjernog batlera Lavoslava, usko surađuje sa šefom policije kapetanom Krikom, inspektor Branko mu je najbolji prijatelj, a tu je i Jasminka Stranputić, bivši poštar, sad platinasti transeksualac zaljubljen(a) u njega. Svi će vas oni do suza nasmijati u ovom urnebesnom spoju "normalnih" superherojskih priča, montipajtonovske komedije i strip/filmske parodije.
Rat-Man 1 • Kako je (potresno) nastao Rat-Man • 128 stranica • C/B • 150 x 210 mm • Scenarij Leo Ortolani • Crtež Leo Ortolani • Prijevod Marko Šunjić • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 6.6.2011. • Cijena 25 Kn
Od danas u zagrebačkim striparnicama, od ponedjeljka na svim kioscima u Hrvatskoj.
Prvi broj cu sigurno kupiti ali mislim da novi strip junaci na kiosku nece dobro proci bez obzira na kvalitetu. Marko, koliko se od tih 4000 mora prodati da bi ti bilo isplativo izdavati nove brojeve?
Prvi broj cu sigurno kupiti ali mislim da novi strip junaci na kiosku nece dobro proci bez obzira na kvalitetu. Marko, koliko se od tih 4000 mora prodati da bi ti bilo isplativo izdavati nove brojeve?
Nećeš mi vjerovati, ali još uvijek ne znam točnu cifru, u komad. Recimo da bih bio zadovoljan s nekih 800-900 prodanih primjeraka, što bi bio minus od nekih par tisuća kuna koji bih mogao podnijeti. Čak me toliko ne plaši minus koliko skladištenje. Ali dobro, otom-potom.
Ono što je bitno za vas čitatelje je da bez obzira na ishod na kioscima, Rat-Man neće stati. Ukoliko na kioscima ne prođe, nastavit ću s mekim izdanjem za striparnice po nešto višoj cijeni (i otom-potom).
Bit će interesantno za vidjeti odaziv, ali i pročitati strip... Sačekat ću ga rađe na kiosku (striparnice ćemo drugi put), nije svaki dan da izađe novo (potresno) kiosk izdanje!
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Kupit ću ga i ja ovih dana Nisan pročita preview, al moramo nekad kupit i naslipo, jelda? Pogotovo zato šta je cijena okej, a projektu želin svu sriću pa makar mi se strip i ne svidi. Potencijalno krivo potrošenih 25 kn me neće ubit.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Fibra se polako ali sigurno pretvara u moju najdražu izdavačku kuću S obzirom na prihvatljivu cijenu, sigurno ću ga kupiti. Mala zamjerka, evo do sada nisam ni znao da izlazi. Možda se trebao otvoriti topic u nekom drugom, čitanijem pdf-u, tipa Stripovi ili nešto slično. Isto tako, na naslovnici stripovi.com sa strane su dva velika bannera, ali nema linka. Mogo bi se staviti link na fibrinu stranicu ili nešto slično.