forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Objektivno-Je li Bonelli smeće?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 13/06/2011 : 16:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Samo reci tom majmunu što je obrazložio zašto ne voli Zagora,da je očito da nikad nije pročitao više od dva Zagora.On kao da je čitao prve epizode i prema tome prosuđuje cijelog Zagora.
Pa Zagor je nevjerojatno složen lik,njega emocije i dvojbe razdiru,nikad ne skriva da je samo čovjek koji ponekad griješi.Nikako se ne mogu složiti s tim.
Ja ne čitam mange i neke druge stripove,no znam da nikad neću olako reći da je ovo ili ono smeće,jer ako ljudi nešto čitaju kao Bonellijeve stripove i mange,valjda to nečemu vrijedi zar ne??

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/06/2011 : 16:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
konačno netko majmuna i nazove majmunom...bravo Leonid...meni isto ne pašu mange ali ko voli nek izvoli...
a taj ****** je to izjavio na anima/manga forumu na kojemu ima dosta onih koji u Bonelliju traže razlog da njihov
anime/manga ljubimac ne zadiha punim pljučima na tim prostorima ex Yuge...ko da bi ljudi čitali mange da ukinu Zagora...?
šipak...čitali nebi ništa ili još manje.
Bonelli nije kriv da ostalo ne procvata,Bonelli je kriv samo da još strip kod nas preživljava...***eš strip bez kioska.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ROJ RENK
Average Member

556 Posts

Member since 03/03/2011

Posted - 13/06/2011 : 18:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ROJ RENK a Private Message  Reply with Quote
Bonelija ima i dobrog i lošeg kao što je to uostalom u svim produkcijama. Lično ne obožavam Zagora, ali nemam ništa protiv njega. Jeste naivan, nekad loše crtan i da ne nabrajam, ali mu se mora priznati da ima šarma kao uostalom i svi ostali Bonelijevi junaci.
Zato bez rezerve prihvatam Bonelija kao sastavni deo sveta stripa bez kojeg bi nam životi bili do zla boga dosadni!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 14/06/2011 : 09:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Da, a najzanimljivije je da svi pljuvači Bonellija odmah skoče na Zagora,Bleka, Marka....ili neznaju ili ignoriraju da
su i KEN PARKER,MAGIČNI VJETAR,SKRIVENO LICE,PRIČE S DIVLJEG ZAPADA....bonellijevi serijali sa mnoštvom istorijskih/povjesnih činjenica i detajla koje bi slobodno mogli uvesti u školske programe pa bi djeca puno više naučila od tih stripova nego satova i predavanja dosadnih matorih ili sexi mladih nastavnica,...
To da Flok uvijek čopi Žalostno Sovo za dupe nije najpoučnije ali je zabavno...ne znači zato da je šund ili smeće,nešto što je i po 100 put zabavno...meni je i to dalje zabavno...bar dok nije moje dupe u pitanju.

Zaista nemojmo preterivati i ovakve stripove trpati u školske programe, to je kao kad bi nove knjige Isidore Bjelice, top-modela i inih stavljali u lektiru.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/06/2011 : 12:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
slažem se,malo sam preterao sa edukativnošču tih stripova kreša, ali tu sam blizu...bar što se povjesti/istorije Divljeg Zapada tiče.. puno bi djeca naučila iz tih stripova, pa ljudi u Bonelliju(scenaristi i crtači) prvo su učili i proučavali(i sam tata Bonelli više puta je preputovao veliku baru)povjest i istorijske činjenice, krajolik i ostale detajle vezane za radnju stripova...pa su se onda prihvatili rada na projektima...to što u Darkwudu rastu lijane ne znači da ništa iz tih stripova ne možemo naučit...čitajući pilota saznajemo i dobijemo vijernu sliku flore i faune tih 50-godina prošlog stolječa u Braziliji a pogotovo Amazoniji...pa Afrički serijal recimo....čak u naivnom Bleku i Marku saznamo neke stvari oko rata za nezavisnost i engleske krune...evo ja sam recimo iz Kita Tellera i zgoda Ane četiri pištolja i Frenkija Belevena naučio da se valja kloniti žena.Nije da mi je puno pomoglo ali toliko sam je pripitomio da barem ne puca na mene.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/06/2011 : 13:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
I ja sam napredovao sa mojom dragom - sada koristi samo hladno oružje!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/06/2011 : 14:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da.Bonelli je vrelo povijesnih činjenica.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/06/2011 : 14:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Da.Pogotovo Nathan Never!

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/06/2011 : 14:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Da.Pogotovo Nathan Never!

Ma,dobro to je pretjerana fikcija..
Kalendar u NN mi je totalno bezveze vracanje unazad mi je najgluplje u serijalu,zato sto se tice SF kupujem sada "Do androids dream of electric sheep- Dust to dust" i "Judge Dredd" bar mi je "JD" nekako bio i preteca NN,Bonelli nas je zarazio pa ponekad mislimo da su oni pobrali svu pamet svijeta i servirali nam to u obliku svojih stripova,ali hajde ponekad realni nacin,npr nauci se iz MNO o zemljama J.Amerike i slicno,ali samo Mark i Blek osim da su englezi bili kolonisti i tlacili farmere to znamo ali previse je tu bilo obicne krcmarske tucnjave i slicno..
Ima smeca od stripova i plagijata pa zato i ja uzimam samo od Bonellija samo neke epizode,ostalog smeca od Bonellija sam frknuo tj; mijenjao skupljali su prasinu i nikad ih nisam procitao opet..a i zasto bi..gubitak vremena!
Ima i drugih stripova!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 14/06/2011 : 17:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Da.Bonelli je vrelo povijesnih činjenica.

bruka...

sangue navajo
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 14/06/2011 : 18:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12
Njegove su me riječi vrlo zaintrigirale. Mislim, ima nekih pojmova s kojima se nikako ne slažem, i ima par sigurno totalno pogrešno iznesenih činjenica, ali, sve u svemu, ne laprda tip gluposti. Pitam vas sada, i želim objektivan, ne nostalgičan/subjektivan odgovor: je li Bonelli pravi loše stripove, pune plagijatorstva ili dobre, zabavne i maštovite stripove?

Uopće nije bitno što taj tip misli, ni što mi mislimo, bitno je ono što sam misliš jer si ti taj koji troši pare i vrijeme na čitanje bonellija.

Mene je najviše zaintrigiralo to što si ti ostao zaintrigiran njime. Tko je taj? Da te kao prvo dovodi u nedoumice generaliziranjem i površnim forumskim "ubijmo vrijeme" spikama. Drugo, da njegovo mišljenje završi na ovom forumu kao da je nekakva velika teorija koju sada mi moramo analizirati.

Lik koji je ovo pisao je samo fan određene vrste stripova koju diže u nebesa a isto tako voli srati po onome što nije po njegovom ukusu. Znači, to je samo jedan običan čovjek, kao i svi mi ostali. Nema potrebe da ostaješ fasciniran njime. Lijepo imaj svoj stav, ako ti je bonelli super on je onda super. Ukoliko si se počeo i sam razočaravati u njega to također moraš riješiti sam sa sobom, tvoja je lova. Nije ni moja, ni od ovog lika, ni od članova ovog foruma, da bi mi sada tebi govorili je li bonelli dobar i trebaš li ga ili ne čitati.

Eto, dala sam ti najobjektivniji odgovor koji se u ovom trenutku mogao izvuči iz mene. :)

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 14/06/2011 : 18:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu virovat čime se ljudi tu zamaraju... Kad san ja ima 12/13 godina ko Zagor12, pojma nisan ima ni ko je koji pisac, ni ko je koji crtač ni ništa... A i sve da sam zna, ne bi me bilo ni briga. Isto ko šta me danas nije briga ko šta misli o stripovima koji mi se sviđaju, muzici koju slušan, robi koju nosin i tako dalje i tako dalje... Svima bi vam preporučija isti stav.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/06/2011 : 19:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
internet je s*ebao stvar. Prije smo citali stripove i uzivali, sada politicarimo
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/06/2011 : 20:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa izjavom Grofice i Kinga!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Mr Spock
Junior Member

United Kingdom
418 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/06/2011 : 22:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr Spock a Private Message  Reply with Quote
Ja bih rekao da jeste smece.

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4555 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 18/06/2011 : 23:03:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ko na nas krene,iz mesta je najeb'o!

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 18/06/2011 23:04:33
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 01:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Objektivno, nije.
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 04:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Objektivno, jeste.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 12:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Checee

Objektivno, jeste.

Argumentuj.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/06/2011 : 12:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Zapravo me je najviše zasmetalo ovo "Martin Mystere je generičan lik bez ikakve osobnosti". Pa to je glupost! Besmisleno! Martin Mystere baš ima osobnost: egocentrik, neduhovit, nedruštven, bunar znanja, iritantan... Inače, lik koji je ovo napisao je super, odličan, ugodan, i nemojte ga nazivati majmunom, nabrojio je dosta nebuloza, ali su me neke riječi potaknule da među vama provjerim na kojoj je skali Bonelli pošto ja ne mogu točno procijeniti. Eto, to sam konkretno tražio.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 20/06/2011 12:44:56
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 13:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

quote:
Originally posted by Checee

Objektivno, jeste.

Argumentuj.

Ne umem da argumentiram, ali znam da je tako. Smece je Boneli, smece ili djubre. Meni je jos baba objasnila dok sam bio mali o cem' se radi sa toga Bonelija. Srecom imamo Zagora, jedino Zagi spasava stvar, i jedino Zagi nije smece. Ostalo je sve smece. Djubre je sve ostalo...

ZIVEO ZAGOR!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 14:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Pa eto, Zagor nije smeće - Zagor je Boneli - Boneli nije smeće. Prosto.
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 20/06/2011 : 16:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
Ok. Ziveo Boneli Zagor
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 20/06/2011 : 17:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
@Sneaksie Thiefsie - kakve su ti to figurice?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4555 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 20/06/2011 : 18:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

@Sneaksie Thiefsie - kakve su ti to figurice?

domaci fan art
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000