forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Caravan 12
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 25/06/2011 : 12:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Kraj mi se sviđa, i slažen se da je poanta upravo ta paraliziranost malog čovjeka pred moćnim instrrumentom vlade i vojske. Istina, ako je neko očekiva da će se problem razjasnit do kraja i da će junaci stripa na kraju postati i doslovni junaci koji će taj problem spriječit, normalno da je taj razočaran.

U svakom slučaju, velike pohvale Phoenix Pressu, momci, svaka vam čast, jedva čekan Greystorm!!!

I pitanje: da li vi također imate u planu Sighmu ili san to nešto pobrka?

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Hoces da kazes: "Caravan je sranje, King Warrior je rekao!!!!"

Ne. Htjeo sam da kazem da Paju Patka citaju samo klinci.
O samom Caravanu fino sam gore objasnio moje misljenje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Kraj mi se sviđa, i slažen se da je poanta upravo ta paraliziranost malog čovjeka pred moćnim instrrumentom vlade i vojske. Istina, ako je neko očekiva da će se problem razjasnit do kraja i da će junaci stripa na kraju postati i doslovni junaci koji će taj problem spriječit, normalno da je taj razočaran.

Cekaj malo, ti to nisi ocekivao? Znao si da ce biti ovakav kraj?
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 25/06/2011 : 13:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Popljuvao sam jer u Zagoru ima takvih nebuloza, pa mu dajete ocene od 100% u recenzijama, a ovde ima zaključak "Budimo iskreni, da je narod znao da se nece nista desiti, niko ne bi ni kupovao sve epizode."

Opet mi i vi.
Sve vidiš crno-belo

Meni je Caravan super i zaslužuje visoke ocene.
Neke Zagorove avanture su mi fenomenalne i zaslužuju visoke ocene.
Neki Alan Fordovi su mi takođe vrh i zaslužuju visoke ocene.

Kapetan Amerika mi se ne sviđa ali neću pljuvajući njega dokazivati težinu Caravana, Zagora, Alan Forda ... niti ću gledati koje ocene ima na recenzijama tako da...

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
napisao sam i dvije recke, u vrijeme kada su izlazile doticne epizode:

http://www.stripovi.com/recenzije/caravan-carvn-pphr-2-pobunjenik/1133/

http://www.stripovi.com/recenzije/caravan-carvn-phpr-3-rijec-lidera/1148/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ne. Htjeo sam da kazem da Paju Patka citaju samo klinci.

hvala na komplimentu
al ipak slabo, za nekog sa tako kolosalnim iskustvom u okviru stripa

quote:
O samom Caravanu fino sam gore objasnio moje misljenje.

nije uopste, hm, "problem", tvoje misljenje
vec stav da je to misljenje ispravno, jer ti vec 20 godina citas stripove sa sve 4 strane sveta; pritom se poredeci sa Maradonom u svetu fudbala

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Izvlacis rijeci iz konteksta i mijenjas njihovo tumacenje.
Ja sam taj koji je "napadnut" jer imam drugacije misljenje, ne obrnuto.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/06/2011 : 13:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jok, prvo si nametao svoje mišljenje
Budimo iskreni, da je narod znao da se nece nista desiti, niko ne bi ni kupovao sve epizode.

jbg Ultrase, u Srbiji je život ili crn ili beo, nema šareniša
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
To je moj sud o stripu.
Ja i Katana smo imali razlicito misljenje od ostatka forumasa, zbog toga se obojica sada na dvije strane objasnjavamo sa ljudima koji misle drugacije. Postujte tudje misljenje.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/06/2011 : 13:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

zapravo, sve dok nisi svoje misljenje "potkovao" time sto si za 20 godina procitao ne znam koliko stripova, a drugoga si spustio pomenuvsi da je procitao nekoliko stripova koji nisu bonelli (sto je argument jednako validan kao i recimo imrahilov argument o zagoru), imali smo najobicnije neslaganje tipa "valja/ne valja" kakvog je bilo i do sada.

itditd....ne da mi se sad da tupim, meni se strip svidja, i rado cu ga procitati vise puta....ali moram da ti kazem da mi se konstrukcija "ljudi su uzimali epizodu za epizodom da bi vidili sta ce biti na kraju", bas i ne svidja, jer, eto, po mom misljenju, dobili smo kraj :) e sad....da li je to misljenje validno, jer, jbg, ja citam stripove samo 15 godina....pitanje je :)

pritom, kazes "12 epizoda se covjek gnjavi sa serijalom, ljudskim pricama", dakle, ti si se ceo serijal "gnjavio", samo da bi video sta oblaci predstavljaju? pritom si u tvoje 2 recenzije poprilicno dobro ocenio te epizode, pogotovu ako uzmemo u obzir da je u pitanju gnjavaza. :P
itditd....

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 14:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
rekao sam vec, mijenjas tumacenje mojih rijeci.
Dao sam sud o stripu, Imrahil je ocigledno uputio meni ironican komentar, ja mu uzvratio istom mjerom.
E sada, neki zlonamjernici bi mogli za sest mjeseci da kazu "King je rekao da je stripovski Maradona", da se jednostavno zanemari tok price i nacin na koji je receno. Kontas?

Mozda sam se nespretno izrazio kada sam rekao da se gnjavim ljudskim pricama u Caravanu. Ne, sve je to bilo ok, ali je vodilo prema konacnom cilju, to su bili dijelovi puzzle koji bi na kraju 12 epizode trebali da otkriju kompletnu sliku, da vidimo sta se krije iza svega toga.
I u recenzijama sam napisao stvari kao:

Prva epizoda je jedno od najprijatnijih iznenađenja posljednjih godina koje smo dobili iz izdavačke kuće SBE. Uzet je jedan novi pravac pripovjedanja i skrenulo se sa puta koji važi kao tipični Bonelli, u smislu pripovjedanja i već nam poznatog šablona strip junaka. Caravan je serijal koji je unio pravo osvježenje na našu strip scenu, prije svega što mu daju priliku i ljudi koji su navikli samo na SBE stripove pa tako imaju šansu da okuse i nešto drugačije od provjerene izdavačke kuće.

Caravan je strip koji se opasno približuje izrazu “grafičke novele”, strip s kojim je SBE definitivno prešao iz jeftine zabave za teenagere u područje zrelog štiva za zahtjevnu publiku.

Treća epizoda je izuzetno dobra, radnja se razvija i ide naprijed. Nije nam dato mnogo odgovora u ovoj epizodi, tako da još uvijek tapkamo u mraku i čekamo na nastavke da vidimo šta se krije iza misterioznih događaja i kojim pravcem ide sudbina familije Donati i ostalih likova.

Edited by - King Warrior on 25/06/2011 14:11:08
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/06/2011 : 14:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
okej, sve to u redu

ali ako si tako zapoceo svoje putovanje kroz Caravan, how the hell si uspeo da ostanes razocaran na kraju?

ja bih rekao da je konacni cilj ostvaren

zaokruzena je prica o pojedincu
zaokruzena je prica o porodici
zaokruzena je prica o zajednici

i time je ostvarena jedna sjajna socijalna gradacija, pored koje sve ostalo pada u vodu.

opet, meni barem, a meni se cini da si ti bio na tom tragu, ako je, dakle, verovati recenzijama koje si pisao, i ne znam kako si skrenuo s tog puta.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/06/2011 : 14:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
radi se o tome da je nedostajala posljednja karika, to sto je povezivalo sve dogadjaje, osim familije Donatti.
Kazem da je strip bio kao puzzle, na kraju ima dosta dijelova koji nedostaju.
Cekao sam objasnjenje fenomena koji se desio, mada, to da je uradjeno ne bi predstavljalo srz serijala. I dalje bi bilo vazno da saznamo sta se desilo sa protagonistima karavana. U sustini to nismo saznali.
Davide sa ekipom ostaje na sred ceste. Sta se desilo sa ostatkom karavana? Je li nastavljaju putovanje? Gdje i sta je cilj? Da li je to stvarno bio vojni eksperiment i kako je to moglo da funkcionise da ostatak svijeta ne primijeti da su im rodjaci i prijatelji nestali sa lica zemlje? Sta se desilo sa ostalim likovima cije smo dogadjaje pratili tokom epizode? Zasto je onaj tip dao Davideu stick, da li ima istine u slucaju obojenog neba? Kako on radi odjednom za vojsku? Onaj zenski agent je ocigledno ziv, u njegovoj prici je ona bila mrtva, da li to znaci da je njegov otac ubijen?
Previse otvorenih pitanja koje bih radio prepustio autoru da odgovori, nego da ja sam razmisljam sta je moglo da se desi, jer u ovom slucaju sva nasa razmisljanja su relativna. Nemamo konkretne odgovore. Nije moralo da se na sve odgovori i razjasni, ali kao sto rekoh, previse rupa je ostalo otvoreno. Pratio sam zivot ljudi u 12 svesaka, njihove dogadjaje i raspolozenja, postali su dio imaginarne familije. Na kraju, sve je otvoreno. Perfektan kraj i priprema za jedan specijalac u kojem ce citalac dobiti odgovore na pitanja, na specijal koji nikada necemo ugledati.
Odgovor kao Davide je konacno odrastao i prihvatio odgovornost, mi jednostavno nije dovoljan da se zaokruzi cijela prica.

Edited by - King Warrior on 25/06/2011 14:40:06
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 26/06/2011 : 00:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
neka pitanja su ostala otvorena (i nekome se to svidja a nekome ne), dok dosta pitanja koja si postavio imaju odgovor, samo treba mozda pazljivije citati

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 27/06/2011 : 15:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vice

Cekaj malo, ti to nisi ocekivao? Znao si da ce biti ovakav kraj?

Jednostavno je atmosfera od samog početka takva, i vidija san kakav vitar tu puše u prvom broju. To ti je isto kao da od serije Breaking Bad očekuješ rat u narkokartelu u svakoj epizodi, a dobiješ sporu dramatiziranu karakterizaciju likova s punktuacijom dinamike svakih 4 epizode otprilike. Ništa loše u tvom očekivanju, naravno, niti ja želin reć da ste vi u krivu zbog toga, sve je stvar osobnog dojma samog stripa, jer, lako san i ja moga bit u krivu (ka šta san za Lost bija, npr.).

Zato, no worries i željno iščekujmo Greystorm, za kojeg se nadam da će bit jak psihološki triler pod krinkom steampunka.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

petrozza
New Member

USA
157 Posts

Member since 26/11/2004

Posted - 07/07/2011 : 17:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send petrozza a Private Message  Reply with Quote
procito prva 4, za sad sve najbolje, must have!!!!:)

mmda
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 08/07/2011 : 09:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
Na kraju serijala se moze primjetiti da su ljudi iz Caravana prihvatili sudbinu koju im je vojska namijenila , nadajuci se da ce ih nekada vratiti kucama , jedino im je bilo olaksanje sto nije smak svijeta , a za ostalo ih nije briga . Stvarno je malo covjeku potrebno za srecu

Fenomen je ustvari i jeste bio vojni eksperiment , e sada dogadaji na kraju serijala , pojava oblaka i ostalo , namece se razmisljanje da sa prirodom nema igranja i da kad tada ce doci do nekog poremecaja prirodnih procesa , e sada da bas to bude u trenutku bijega to je vec sumnjivo

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 08/07/2011 : 09:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
i caravan je stvarno strasan serijal nemam nikakve zamjerke
ideja koja na kraju onako zavrsava prati trend ovih novijih filmova koji ostave sudionika u citanju odnosno gledanju da on sam odabere kraj i misljenje o svemu i da se nada nastavku ako budu dobre ocjene

A ljudi da je kraj bio sretan i kompletiran zar bi bilo ovoliko komentarisanja , a ne......
Takodje ja mislim da bi moglo biti nekih spin off-ova na ovu temu u kojima bi se mogao pratiti nastavak pustolovine

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 08/07/2011 : 09:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

"Karavan" i te kako ima smisla i ima jasnu poruku, traženje objašnjenja za čudno nebo je nepotrebno jer taj efekat predstavlja samo instrument koji je pisac iskoristio da skrene pažnju na stvar koja je aktuelna svuda oko nas a naročito u SAD. Pa ko nije jurio za oblacima u pretposlednjem broju je mogao da fino pročita ogoljenu poentu i jaku reakciju pisca protivu današnjih vlada i vojski koje će učiniti bilo šta da dođu do "oružja prevage" gdje su kolateralna šteta uvijek - civili, civili koji odjednom bivaju izbačeni iz svojih života, bez informacija, obespravljeni, prinuđeni da prate vojne komande pod prijetnjom najpreče kazne. Predmet eksperimenta više nije pojedinac ili grupa ljudskih zamoraca već cio jedan grad što poneke od nas tjera da se zapitamo gdje su granice u svim tim vladinim/vojnim marifetlucima i da li uopšte postoje? A sami kraj mi je još i najefektniji - možda smo, igrajući se boqa, sasvim slučajno otvorili Pandorinu kutiju...
Zato jedan + za Karavan.

odlicno vope kratko i jasno razmisljanje
u svemu se slazem s tobom i mislim da to i jest poenta price

feka
Go to Top of Page

dino alic
Junior Member

Croatia
363 Posts

Member since 23/01/2003

Posted - 10/07/2011 : 11:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dino alic an AOL message  Send dino alic a Private Message  Reply with Quote
Odličan početak,osrednja sredina, zbrzan i loš kraj. S tehničke strane sve pohvale izdavaču.Nije mi žao što sam ga kupio (i skupio),ali ne bih ga nikome nešto posebno preporučio. Najbolja strana su naslovnice. Crtež je isto dosta dobar u svakom broju, a priča je takva kakva je. Ja sam osobno na kraju ostao razočaran.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 10/07/2011 : 16:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
meni su naslovnice od očajnih do odličnih
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/07/2011 : 00:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ovih dana sam bio malo vredniji, pa sam završio i tri zadnja Karavana.
Zadnji broj - očekivao sam da kraj bude u fazonu "ej ajde sada da nešto zamrsimo pa da kraj ostane totalno nedorečen i da svako može da ga tumači kako hoće".To sam i dobio.Žao mi je što Meda nije smislio kraj dostojan celog serijala, a imao je zato dosta materijala, a i svi znamo kakvim efektnim krajevima može da nas počasti ovaj autor.
Ali to je samo na prvu loptu.
Onda sam počeo opet da malo prelistavam ova zadnja tri broja, naročito poslednja dva, pa da mali čitkaram i one prve brojeve.
Pa da malo razmišljam - pa da gledam šta ostali kažu - a to je i jedan od najvažnijih ciljeva foruma - razmena mišljenja.
Nakon pročitanih postova Djura,Vopea i Morrisona (na DW forumu) i ponovnog čitanja zadnjeg broja i obraćanja pažne na neke detalje, sad je sve mnogo jasnije i mogu reći da nam je Meda podario pravo malo remek delo devete umetnosti.
Definitivno uz Kena Parkera, nešto najbolje što je izašlo iz Bonelijeve kuhinje.
Kapa dole Coltu i ekipi na odabiru ovog serijala, kao i na njegovoj besprekornoj izradi!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 24/07/2011 00:23:17
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/07/2011 : 00:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djuro

OPREZ SPOILERI!!!

Posljednja dva broja Karavana su prozeta, za mene, prilicno iznenadjucojom kolicinom religioznosti, prije svega imajuci u vidu Medin naglaseno ljevicarski stav koji nije krio ni u Karavanu, ni ranije u Dilanu. Izgleda da taj lijevi stav nije uticao na cini se duboku religioznost ovog autora. I to izgleda nije moderna, new age, eko-religioznost (vidi Avatar) kakvu bismo mogli ocekivati, vec prilicno konzervativna, eksplicitno intervencionisticka religioznost.

Jasno je, Masimo Donati je veliku istinu o zivotu shvatio u kanjonu Kolorada, kada je uvidio da taj kanjon nije posljedica nasumicnih djelovanja bezimene i stihijske prirode, vec diplomski rad najveceg arhitekte. Velika istina je od tada, ocigledna Masimu, ali ne stize da je prenese svom sinu. Sin medjutim, instiktivno osjeca sto mu je raditi, autom ulijece u out of this world (ovaj put zaista) oblake, koji jesu deus ex machina (opet deus - ne sjecam se da li je Meda pisao predgovore za ovo izdanje, ako jeste, eto mi jos jednog argumenta) resenje za sve njegove probleme i put u novi pocetak, u pravom smislu te rijeci: vrata raja (iako taj raj tek treba definisati i shvatiti). Dakle, oblaci jesu neobjasnjivi (sto rece bescutna doktorica), kao sto je i pravilnost kanjona Kolorada neobjasnjiva, intervencionizam je ocigledan. Veliki arhitekta se smije u lice arhitektama-pripravnicima i ex nihil stvara proceduru delta, za koju je naucnicima rezima trebalo ko zna koliko vremena. Da i ne pominjemo jasne biblijske aluzije u samim naslovima posljednja dva broja.

Za mene, ovo nije prevaran kraj, vec konsekventan nacin da autor svoje preokupacije i ideje jasno predoci kao vezivno gradivo, pocetak i kraj svake male price koju je kroz serijal jako dobro ispripovjedao.

Ono sto mi ostaje malo nejasno je Davideova uloga u svemu tome. Apsolvirali smo (valjda) da nije slucajno dosao u posjed usb-a, da mu ga je vojska doturila sa nekom svrhom, iako se sluzila izvjesnom obmanom. Da li je Davide centar citave price, da li je procedura Delta, pa i sam karavan, stvoren samo zbog njega, da u njemu razvije neke sposobnosti, svijest i moc koje su svijetu potrebne u tom trenutku? Ako cemo toliko daleko da idemo, da li su spasonosni oblaci upravo Davideova kreacija?

Primjeticemo da na 83. strani nepoznati naucnik kaze: "decak im je pobegao". Dosta je bitno znati da li u originalu pise "un ragazzo" ili "il ragazzo". Ako je "un ragazzo", onda je u pitanju "jedan decak" ili "neki decak", znaci neodredjena osoba nebitnog identiteta i onda je moje naklapanje iz prethodnog pasusa bezvezno, a ako je "il ragazzo", onda je u pitanju "the boy", da ne kazem "the Messiah", neko ciji je identitet poznat u Vasingtonu - arhitektama pripravnicima, a to onda bas i nije slucajno, kao sto mozda ni njnegov bijeg nije bio slucajan.

Sve u svemu, za mene zanimljiv i intrigantan kraj jednog serijala, koji zasluzuje postovanje, kako izolovano, posmatrano kroz njegove djelice, tj. epizode, i kao cjelina.

Karavan je, a to nam Mikele Meda posvetom na kraju nedvosmisleno potvrdjuje, prica o odrastanju, pretvaranju decaka u coveka i preuzimanju odgovornosti.
M. Meda je D. Donati.
Poslednja epizoda po prvi put prikazuje Davidea kao odraslog coveka, simbolicnim brijanjem ocevim brijacem.
Davide je odrastao, preuzeo sudbinu i zivot u svoje ruke, i vise nije onaj uplaseni deckic sa naslovnice prvog broja, vec odlucni mladi covek koji prkosno gleda u pretnju koja je za njim, a ne plaseci se neizvesnosti koju donose oblaci ispred njega - na poslednjoj naslovnici.
Idealna porodica i zdravo odrastanje, usadjivanje pravih vrednosti deci, borba do samog kraja, bez obzira na naizgled nesavladive poteskoce, a sve uz tihu i diskretnu (gotovo stidljivu) religioznost.

Citiram Morrisona sa DW foruma.
Ovim je sve razjašnjeno!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 24/07/2011 00:22:20
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/07/2011 : 00:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
e neka si mu rekao!!!

Go to Top of Page

General Katana
New Member

206 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 26/07/2011 : 00:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send General Katana a Private Message  Reply with Quote
meni nije jasno kako mini serijali nisu osmisljeni od pocetka do kraja...
CARAVAN uzimam kao najgori primer... podjednako los je i npr BRAD BARRON, ali to nije
postavljeno kao nekakva mnogo pametna prica, vec kao neki akcijas sa vanzemaljcima...
i opet, tu imamo serijal koji je zamisljen u startu kao mini serijal, sa odredjenim brojem
epizoda, a imamo smisljene samo prve dve epizode...
posle toga krecu neke nasumicne price koje su em glupe, em nemaju veze sa vanzemaljcima...

i na kraju ce sve da zbrzaju u poslednje dve epizode... verovatno ce BRED da udje u maticni brod,
da postavi bombu i da ih raznese u poslednje dve slicice...

CARAVAN je na tom nivou stupidnosti... razduzenooooo, a onda sve zbrzano u poslednjoj trecini poslednje epizode...
i onda naravno da nije bilo mesta da se zavrsi prica...

procitao sam SKRIVENO LICE... i zato ovo pisem...
covek bi pomislio da neka epizoda iz italijanske istorije u pustinjama Etiopije ne moze biti toliko interesantna kao
prica o misterioznom oblaku iznad urbanog gradica i evakuacije gradjana...
e, pa ako ste zeleli dobro osmisljen serijal od pocetka do kraja, odlicno razradjene likove i njihov arch kroz pricu,
i jednu ljudsku pricu koja funkcionise na nivou likova, epizoda, dogadjaja i celine... SKRIVENO LICE je to...
odlicno osmiljen i izveden serijal, bez praznog hoda, 14 epizoda koje su sve lepo napisane, nacrtane i izvedene...
to su ljudske price... do kojih nam je stalo... jer su likovi dobro napisani i postavljeni...

drugi mini serijal koji cenim da ce biti savrsen i do kraja je GEA...

BRED BARON i CARAVAN su dno dna u odnosu na neke gore pomenute... a i u odnosu na neke prosecne Bonelli junake...

There can be only one!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000