forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR EXTRA 201 - Plamena lobanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/07/2011 : 20:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Bilo bi lijepo da se i sad iskoristi taj naslov Na krilima noći

jedan od najljepših naslova stripova svih vremena, baš ono, nadahnuto od dnevnika,
iako je možda smisljen iz nekakvih aluzija na primisao religije.
da se bar nekako iskoristi unutar stripa, kad vec nece za naslov.
mislim, nista ne fali crnom gospodaru, naravno, ali ovo je prejebeno lijepo.

i da, nevjerojatno. ludensov crveni ZAGOR odlicno paše uz plamenove.
i što urade s vatrom na tuttovoj naslovnici, uh...
za ovo i za otisak, bravo!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 10/07/2011 : 20:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

donatelli - najlosiji crtac ikad
gori i od M&G, i od Marija, i od 4-godišnje Ivane koja je tek krenula u vrtić i otkrila tempere

Čovjek je odličan crtač, a svi vi koji mislite da možete bolje e pa prihvatite se kista i olovke te nacrtajete 96 stranica.

Rest in peace!

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/07/2011 : 20:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Ove današnje nisu ni prinijeti.

uglavnom cisto smeće.
ali vidis, zato treba kriticki razmisljati.
jadni mi, sto se moze

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/07/2011 : 21:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Donatelli je bolji od 80% današnjih crtača, otkud tolike nesimpatije prema njemu... Slažem se s Kingom, najteže je na crtežu prikazati ljudske emocije i taman samo po tome, Donatelli je odličan crtač...
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 10/07/2011 : 22:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Donateli je odličan crtež, molim bez preteranih aluzija i pametovanja.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 10/07/2011 : 22:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Donatelli je odlican crtac.
Zbog brzine nije mnogo vremena posvecivao okolini, ali zato jeste likovima.
Na facama njegovih likova bile su vidljive sve moguce i nemoguce emocije. Nije bio ni potreban tekst da se vidi trenutno stanje nekog lika.
To je veliki problem kod danasnjih crtaca.
Posvecuju previse paznje liscu na drvecu, cvijetovima u travi, a likovi im imaju uvijek isti izraz lica.

Od reči do reči
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/07/2011 : 22:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Eh, Donatelli mi je uvjerljivo najgori crtač Zagora. Čak mi je gori od Vernija.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 10/07/2011 : 23:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 10/07/2011 : 23:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Super mi je kako ljudi strip procjenjuju na temelju uspomena iz djetinjstva bez ikakvog kritičkog razmišljanja. Bilo im je super kad su imali sedam godina pa im je automatski super i danas kad imaju trideset sedam.
Ja sam ipak mlađe generacije, stripove sam počeo čitati s prvim brojevima Slobodne Dalmacije i mogu neutralno reći da je 95 % epizoda Zagora koje danas izlaze mnogo mnogo bolje od ovoga, pogotovo u crtežu.

Mi smo u nase vreme bili ograniceni kreteni u simod patikama i sa gomilom kose ocesljane u stranu i sa nezbeznim belim sportskim carapama i povrntim farmerkama.To stoji,a stoji i to da je polovina ljudi tada imala crno beli tv a polovina u boji.Da ne pricamo o samo dva kanala na tv-u.Sta si ocekivao da se u pricama ocekuje neka realnost ili tacnost podataka o odredjenim zemljama.
Ja vasu generaciju ne razumem odusevljeniste danasnjim Zagorom perfekcijom bez mane.U kom vremenu zivite svet je napredovao ali od toga nema vajde za Zagora on je nazadovao 1000 godina.Daju nam neke podatke tacnosti istorijske cinjenice a sa druge strane on je neunistiv i dalje u provalijama ima grana u glavu mu redovno pucaju u slepoocnici i uvek je samo ranjen.Nemoze brate ne ide,moderno je vreme mora biti realno mora poginuti u svakoj drugoj prici nemoj da ste deca,tek bi onda doziveli pravi Zagor post realizam i ushicenje masa.A i zagor Sumski covek sa sekirom ne uklapa se u mnoge stvari cak su danasnje price mnogo balave i ne piju vodu.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 10/07/2011 : 23:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Ako je Ferri jedan od Zagorovih oceva onda je Donatelli majka,moze da prica ko sta hoce ali da njega nije bilo pitanje je da li bi Zagor uopste i postojao.
Nikada niko nece dostici price sa Tkacom,Ki Noah, Eskima,Vuka Samotnjaka,Obracun kod Big Beja ili price sa Manetolom.Mozda danasnji crtaci i uspeju ako pokusaju da dube na glavi ili da rade stoj na rukama dok crtaju,ali znam sigurno kao i sto vecina fanova Zagora zna da danasnji Zagor zivi od stare slave da nije tako odavno bi bio u Wc-ima bio kao varijanta najfinijeg ugodjaja za vasu guzu.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 11/07/2011 : 00:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

gori i od M&G, i od Marija, i od 4-godišnje Ivane koja je tek krenula u vrtić i otkrila tempere

Jesi li možda vidio Chiarolline crteže? E to je meni uvjerljivo najgori crtač u Zagor staffu. Čim vidiš face likovima odmah znaš tko su negativci. A kako mu ispadnu Zagor i Chico bolje i ne komentirati.

Što se tiče Plamene lubanje, sve u svemu jedna od solidnijih epizoda. Naravno, ne na razini Krojača/Tkača, Hellingena ili Kandraxa, ali svi smo onih dana s guštom čitali sve što je na početku nosilo oznaku 'fantastična priča'. Osim toga, većina nije ni čula za LOTR pa nisu ni mogli povući neke paralele (mada je bio onaj stari film, ali svejedno...). Dakle, sigurno ne najbolja od najboljih, ali definitivno se pamti.

Donatelli? Dobar je on crtač i trudio se koliko je mogao, s obzirom da je dugo bolovao i na kraju preminuo od teške bolesti. Doista je dobar u facijalnim elementima, ali meni su nekako svi njegovi likovi previše defaultni i sliče jedni drugima. I bijelci i indijanci. Drugo što mi se ne sviđa su flora i fauna. Tu Ferri naprosto briljira, ali još više kad treba dočarati neku mračnu atmosferu. Spomenute epizode s Krojačem ili Hordama Ferri bi maestralno odradio. A sad zamislite npr. Demone ludila, Kandraxa ili Stevena (Hagot) u prikazu Donatellijeva pera. Nikako kao Ferri. Ali složit ću se s tim da je tu odmah iza Ferrija.

Naslov Crni gospodar je ok ako je tako i u izvorniku. Ludens prati te izvorne nazive (a mislim da i VC i ostali tako rade, barem u redovnim serijalima). Netko reče ranije da je onaj naziv Na krilima noći inspiriran nekim religijskim aspektom. S obzirom na cenzure u Dnevniku (i općenito u onim vremenima) čisto sumnjam da je religija utjecala na autora naziva. Netko je jednostavno bio pjesnički nadahnut
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2011 : 00:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

uopce mi nije jasno kome se taj užasan crtez moze svidjeti???
ali bar je jasno o cemu se radi.. sjebana je ta stvar zvana nostalgija

jel ima tko mladji od 25 godina kome se svidja ovaj crtez?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2011 : 00:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

quote:

Jesi li možda vidio Chiarolline crteže? E to je meni uvjerljivo najgori crtač u Zagor staffu. Čim vidiš face likovima odmah znaš tko su negativci. A kako mu ispadnu Zagor i Chico bolje i ne komentirati.

meni je chiarolla solidan crtac i uopce mi nije mrsko citati njegove stripove
ali veliku ulogu u tome ima to sto mi je konvistadori, sedam gradova cibole, tajna ansaza najdraza zagorava epizoda
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 11/07/2011 : 00:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS
Mi smo u nase vreme bili ograniceni kreteni u simod patikama i sa gomilom kose ocesljane u stranu i sa nezbeznim belim sportskim carapama i povrntim farmerkama.

Nemoj tako, bilo je i onih Startas i Univerzal tenisica (kopije Adidasa)
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 11/07/2011 : 00:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
meni je chiarolla solidan crtac i uopce mi nije mrsko citati njegove stripove
ali veliku ulogu u tome ima to sto mi je konvistadori, sedam gradova cibole, tajna ansaza najdraza zagorava epizoda

I meni je ta priča s Cibolom jedna od boljih, ali svejedno mi je crtež živi užas. Ne mogu ga prožvakati nikako. Barem da lica crta kako spada, ostalo bih i prihvatio.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/07/2011 : 02:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

quote:

Naslov Crni gospodar je ok ako je tako i u izvorniku. Ludens prati te izvorne nazive (a mislim da i VC i ostali tako rade, barem u redovnim serijalima). Netko reče ranije da je onaj naziv Na krilima noći inspiriran nekim religijskim aspektom. S obzirom na cenzure u Dnevniku (i općenito u onim vremenima) čisto sumnjam da je religija utjecala na autora naziva. Netko je jednostavno bio pjesnički nadahnut

krivo si razumio (ono, bas za 180 stupnjeva pogresno). rekoh da je mozda cenzura bila potaknuta (prilicno sam uvjeren, puhali su i skakali na svaku i najmanju primisao, čika Bane je svjedok tome) religijom, dakle nije im se svidio naziv crni gospodar (koji vodi do đavola a onda odmah imaš i Boga) pa su ga zato isli mijenjati. srecom, odlicno su odabrali, tako da motiv promjene i nije vazan.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 11/07/2011 : 03:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
superčmarko,nećeš ući na barcu,ja ti garantiram
donatelli,bignotti,ferri,nuccio i amen...ovi ostali im ne mogu doći ni blizu...karijola,andrejauči,delausna harmonika...pa to je živi užas...da,zaboravih i laurentija

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 11/07/2011 : 03:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Meni je Donatelli, odmah poslije Ferrija, najdraži Zagorov crtač.

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 11/07/2011 : 08:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo, ja sam mlađi od 25 godina. Chiarolline crteže možeš prepoznati i iz svemira.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/07/2011 : 08:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Evo me.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 11/07/2011 : 08:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ja pak ne podnosim ove nove epizode regularnog izdanja, rijetko koja mi je OK tako da sam ih prestao čitati. Kupujem jedino Extra izdanje, Klasik, tu i tamo neki specijal. Pogotovo su mi ove epizode koje sad izlaze u Extra izdanju u prosjeku 5 puta bolje od epizoda iz regularne serije.

Edited by - dsormaz1 on 11/07/2011 08:48:46
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 11/07/2011 : 09:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

Promenjena boja natpisa...

i zasto je ova lijeva naslovnica veca od ove desne i tu su nesto zeznuli

feka
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2011 : 10:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

quote:

Evo, ja sam mlađi od 25 godina. Chiarolline crteže možeš prepoznati i iz svemira.

u pitanju je donatelli, ne chiarolla
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/07/2011 : 10:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

superčmarko,nećeš ući na barcu,ja ti garantiram
donatelli,bignotti,ferri,nuccio i amen...ovi ostali im ne mogu doći ni blizu...karijola,andrejauči,delausna harmonika...pa to je živi užas...da,zaboravih i laurentija

za ovoga nikad prije nisam cuo, a nema ga ni na sergiovim stranicama, koje epizode je radio?
globinjo, ne budi tovar i kupi jadnom studentu ulaznicu za barcu, ja cu tebe odvesti na inker-dinamo
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 11/07/2011 : 10:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:

quote:

u pitanju je donatelli, ne chiarolla

Navodim primjer lošijeg crača od Donatellija. Chiarolla mi baca pomalo na wester priče.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000