forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Book Depository
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 101

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 18/07/2011 : 10:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

quote:
Originally posted by masija

A Dance with Dragons, poslata 12.07 stigla danas.

Ovo si napisao u 08:13:52. Alal vera tvom poštaru koji ti donese pošiljku tako rano! :)

Stigla je ona u 8:00...

Captain America
Go to Top of Page

itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 08/03/2010

Posted - 18/07/2011 : 10:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send itachi1uchiha a Private Message  Reply with Quote
A, bas je brzo stigla, da li si narucivao preko com ili co.uk?

Yes Osifer
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 18/07/2011 : 12:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
co.uk

Captain America
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/07/2011 : 14:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

co.uk

Zato je i brze iz Engleske,a izgleda da .com ipak salju iz USA,neko je pisao da je to isto kao narucis sa com-a a zemlja ti na popisu bliza UK pa salju od tamo..ili npr UK nema te knjige onda jave u USA i oni salju..i obrnuto..pa se cini da je brze kad narucis sa com-a a posalju iz UK..
Bitno da stizu!

Popusti od 10% jos par tjedana..nadam se nekim "jacim" popustima!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 18/07/2011 14:41:33
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 18/07/2011 : 15:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
ja mislim da im je isto skladište, pogledajte na kuvertama uvik je gloucester UK, nema to veze sa .com i co.uk, to .com i co.uk ima veze čisto s naplatom valjda za državljane UK /EU i amerikance... jer evo konkretno ja sam naručio 2 stripa sa .com u roku od 2 dana, jedan je shipan 23.6. stigao je 28.6., a drugi je shipan 24.6. a još mi nije doša, tako da nema veze s domenom, sve ide iz UK-a koliko znam
Go to Top of Page

itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 08/03/2010

Posted - 18/07/2011 : 16:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send itachi1uchiha a Private Message  Reply with Quote
aha, i ja sam mislio da je UK...

Nego, moze neko da mi sledece nedelje posalje par popusta, jer narucivacu neke iz co uk a neke iz com xD

Yes Osifer
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 19/07/2011 : 11:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Obavio sam svoju prvu kupovinu na Book Depository. Koristio sam .com sajt. Naručio sam strip Haunt, volume 1, TPB izdanje (autori: Kirkman, McFarlane, Ottley, Capullo). Poručio sam ga 07. 07., poslali su 11. 07., a stiglo mi je juče, 18. 07.

Veoma sam zadovoljan brzinom dostave. Što se pakovanja tiče, tu stvari nisu idealne. Lošije pakuju od Amazona. Ova knjiga je bila u tvrdom kartonskom kovertu znatno većem od knjige, a nije bila učvršćena i mogla je da "šeta" unutra i udara dok sam nosio koverat, što je moglo da izazove manja oštećenja na uglovima stripa. Srećom, nije se oštetila.
Iznenađujuće je bilo to što je na zadnjoj korici knjige bila jedna pomalo lepljiva površina, gde se jasno vidi da je skinuta neka nalepnica sa tog mesta! Još veće iznenađenje je bilo kad sam unutar stripa našao zalepljen onaj bar-kod sa čipom kakvi se koriste da se stvari ne bi krale iz prodavnica (i još je bio zalepljen preko obične unutrašnje stranice, preko samog stripa, pažljivo sam ga skinuo da ne bih oštetio stranicu)! Zbog toga zaključujem da je ova knjiga svakako bila u nekoj maloprodaji, a da je verovatno kasnije povučena za onlajn prodaju.

Podeljeni su mi utisci o ovoj prvoj narudžbini sa BD:
Pozitivno - lakoća kupovanja i plaćanja, besplatno slanje, brzina dostave.
Negativno - ne baš mudro pakovanje, knjiga koja je očigledno povučena iz prodaje sa police u radnji i na kojoj se vide tragovi toga.

Edited by - star-duster on 19/07/2011 11:14:03
Go to Top of Page

itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 08/03/2010

Posted - 19/07/2011 : 11:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send itachi1uchiha a Private Message  Reply with Quote
Da, takve bele plasticne stvarcice sa bar kodom sam i ja dobio na bleachu najnovijem ovom.. Verovato.. ili tako oni od Viz dobiju.. ne znam, al vazno je da su stigli i da je sve super.. sledi uzivanje :P :)

Yes Osifer
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/07/2011 : 12:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Tu bilu plastičnu glupost su i meni nalipili na samo jedan strip i to ima godinu dana sigurno, posli toga nikad više. A šta se pakiranja tiče, nikad mi nije plesala knjiga/strip... A može se svima desit, šta ćeš.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 19/07/2011 : 14:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message  Reply with Quote
ja sam pred neko vrijeme narucio sgt. rock: the lost battalion preko .com, narucio sam u petak, shipano u ponedjeljak, stiglo iduci pon za tjedan dana. strip je dosao u onoj kuverti sa zracnim jastucima, ali bez kartona, tako da ima samo jedan mali trag savijanja na koricama, ali sve ostalo je ok. sigurno narucujem i dalje jer su kod mene prednosti (lakoća kupovanja i plaćanja, besplatno slanje, brzina dostave) ipak vece od nedostataka (ne baš mudro pakovanje)
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/07/2011 : 21:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ja cekam vec 14-ti dan,najduze do sada...hmm!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 21/07/2011 : 01:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Pre nekoliko dana na .COM ubacio sam u korpu:
Robert Crumb's Sex Obsessions (Hardback)
The Complete Flash Gordon Library: War on the Planet Mongo (Vol. 1) (Hardback)
Walt Disney's Mickey Mouse: Trapped on Treasure Island v. 2 (Hardback)
Walt Disney's Donald Duck (Hardback)
Sve u pretplati. Ukupan iznos je bio 66e, pa sam racunao da sa popustom od 10% treba da imam na racunu 60e.
Upravo sam hteo da narucim, ali sada su cene neverovatno visoke. Redom: €25.19, €33.56, €20.99 i €25.19. Ukupno €104.93!!!

Sad sam proverio na .UK
isti naslovi kostaju redom €15.11, €20.84, €15.11 i €18.47
Ukupno €69.53

Znači, počele su promene...
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 21/07/2011 : 10:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Hvala za dojavu. Definitivno su krenuli da menjaju neke stvari.
Ali u kom li će pravcu ići te promene?! Ne verujem da će sad odjednom .com postati za sve skuplji od .co.uk!

Sad sam proverio Invincible, vol. 1, HC izdanje. Pre neki dan sam ga gledao i bio je na .com oko 19e, a na .co.uk znatno više, nešto oko 24e. Sada je na obe adrese 19.70 evra.
Takođe su i ostali tomovi Invincible-a sada jednake cene na oba sajta, samo pišu različiti popusti (kao da je redovna cena različita).

Vidim da je cena identična i za Wasteland (i TPB i HC izdanja). Tako je i za sve The Walking Dead stripove, isto koštaju i HC i TPB izdanja na oba sajta, ali zato pre order za Kirkmanov pisani TWD roman na .com košta 20.99e, a na .co.uk košta 13.04e!!!
Isto je slučaj sa pre orderom za Star Wars Omnibus: Episodes I - VI the Complete Saga - na .com košta 20.99e, a na .co.uk košta 13.04e.

Inače, sad kad odem na stranicu neke knjige na BD, ne piše mi više ono obaveštenje da šalju besplatno u Srbiju i u druge zemlje, nego da šalju u UK i druge zemlje (kao da mi više ne vide IP adresu prema kojoj su određivali moju lokaciju).

EDIT: Sve ovo što sam iznad napisao dešavalo se samo kad sam pristupio ovim stranicama iz Firefoxa (koji inače uvek koristim), a kada sam pristupio iz Opere, onda mi opet piše Srbija i opet su cene različite na .com i .co.uk!!! Invincible je 19.42 i 25.77!
O čemu li se ovde radi???
Izgleda da se iz Firefoxa sajt nešto zbunio i da je mislio da sam iz UK. Nemam pojma...

EDIT2: Obrisao sam sav cache i cookies iz Firefoxa i sad mi opet BD tamo pokazuje različite cene i piše Serbia, baš kao što sam naveo da je bilo u Operi.
Dakle, sve ono što sam ranije napisao očigledno ne važi. To je izgleda bio slučaj da se njihov server zbunio da se nalazim u UK. Verovatno su za njih iste cene kad kupuju na .com i na .co.uk.

Edited by - star-duster on 21/07/2011 10:23:17
Go to Top of Page

itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 08/03/2010

Posted - 21/07/2011 : 12:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send itachi1uchiha a Private Message  Reply with Quote
Cene na com i uk ce uvek biti razlicite i za najmanju paru, i vec je u proslim postovima preporuceno da se gledaju oba sajta jer npr na usa je DC serija stripova obicno skuplja nego na uk,kao i dosta mangi... al na uk je npr jeftinije uzeti koju knjigu, ili evropske stripove(ali i neke americke, da dodam)...

Moja pretpostavka je skepticna, al mislim da amazon malo dozira cene kako bi pokosio konkurenciju xD

Da nisi malo menjao ip adrese preko hack programa hehe, dobro dodje kad skidas 30 partova sa rapida xD

Yes Osifer
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9562 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/07/2011 : 12:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Evo došla i meni moja prva narudžba i to ni manje ni više nego:

Ali daleko od toga da je bilo jednostavno. Naručio 2.6. poslali 6.6. Ni nakon 30 dana nije mi niš stiglo pa sam im se javio. Tražili su da potvrdim adresu i da nije možda na pošti,nakon toga mi poslali zamjenski primjerak i on je stigla za otprilike 10 dana. E sada mene zanima kako da znam da li je to prva ili druga pošiljka? Gledam na paketu i nigdje ne piše kad je poslano.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

itachi1uchiha
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 08/03/2010

Posted - 21/07/2011 : 13:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send itachi1uchiha a Private Message  Reply with Quote
najs najs

Kolko znam, ne mozes videti... A, i znaces ako ti stigne jos jedna takva za par dana xD , castis xD

Yes Osifer
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 21/07/2011 : 13:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Ni nakon 30 dana nije mi niš stiglo pa sam im se javio. Tražili su da potvrdim adresu i da nije možda na pošti,

Evo meni ista situacija za 2 dana će bit 30 dana, ako ne stigne sutra, znači moram se počet natezat s njima

definitivno ih otpisujem
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9562 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/07/2011 : 14:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ma nema natezanja. Samo im javiš preko obrazca, oni ti relativno brzo odgovore, potvrdiš što te pitaju i onda možeš birat da ti refundiraju lovu ili da ti pošalju drugi strip

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 21/07/2011 : 14:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by itachi1uchiha

Cene na com i uk ce uvek biti razlicite i za najmanju paru, i vec je u proslim postovima preporuceno da se gledaju oba sajta jer npr na usa je DC serija stripova obicno skuplja nego na uk,kao i dosta mangi... al na uk je npr jeftinije uzeti koju knjigu, ili evropske stripove(ali i neke americke, da dodam)...

Moja pretpostavka je skepticna, al mislim da amazon malo dozira cene kako bi pokosio konkurenciju xD

Da nisi malo menjao ip adrese preko hack programa hehe, dobro dodje kad skidas 30 partova sa rapida xD

Znam za tu razliku u cenama, dobro mi je to poznato. Često upoređujem cene na COM i UK i do sada su uvek bile različite. Zato sam i bio jutros sasvim zbunjen kada se ono desilo. Inače, nisam se igrao proxijima ili drugim servisima za promenu IP-a. Nemam pojma zašto su mi oba BD sajta mislila da sam iz UK i zašto su mi nudili njihove cene.
Nebitno, sad je sve normalno kao što je oduvek i bilo.

Edited by - star-duster on 21/07/2011 14:40:13
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 21/07/2011 : 14:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rada13

quote:
Originally posted by Deers

Ni nakon 30 dana nije mi niš stiglo pa sam im se javio. Tražili su da potvrdim adresu i da nije možda na pošti,

Evo meni ista situacija za 2 dana će bit 30 dana, ako ne stigne sutra, znači moram se počet natezat s njima

definitivno ih otpisujem

Hmmm... Baš mi se ne sviđa to što su u našim zemljama ponovo počeli da "nestaju" paketi iz inostranstva.
Svoje negativno iskustvo sam opisao na ovoj stranici http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32602&whichpage=21 u temi o naručivanju sa Amazona.
(Pogledajte moj drugi post, tj. treći ukupno na toj stranici.)

Edited by - star-duster on 21/07/2011 14:46:02
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 21/07/2011 : 15:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster
[Zato sam i bio jutros sasvim zbunjen kada se ono desilo. Inače, nisam se igrao proxijima ili drugim servisima za promenu IP-a. Nemam pojma zašto su mi oba BD sajta mislila da sam iz UK i zašto su mi nudili njihove cene.
Nebitno, sad je sve normalno kao što je oduvek i bilo.

Izvinjavam se svima. Lazna uzbuna!!!!!
star-duster je u pravu. Kada sam obrisao cookies sve se vratilo u normalu.
To mi zaista nije palo na pamet jer sam pokusao sa dva kompa i na oba je sinoc i jutros bilo isto. Jos sam se pitao sto mi nude cene u funtama?!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/07/2011 : 17:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Vidim po postovima da BD nesto kenja sa tim domenama,ako je sve iz Gloucestera se salje, sta onda vise stavljaju i taj .com i drugacije cijene..Nish' ne kuzim,jos ako amazon kupi ode sve na bubanj...nema vise popusta i dzaba postarine!

Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
366 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 22/07/2011 : 08:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message  Reply with Quote
Jel mi može netko poslat par popusta na spectre@net.hr pa da iskoristim dok još traje akcija. :)

Hvala.

Filmovi, serije, super-heroji, stripovi - moj youtube kanal:
https://www.youtube.com/c/kanal301
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/07/2011 : 15:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote

Order 5.7

Lazna uzbuna nije stiglo,mislio da je od Bdepoa..cekanje se produzuje!

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/07/2011 : 12:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Tačno bih sada nekoga zadavio u onoj Rajfajzen banci. Prekjuče odem i uplatim novac na račun (kao što sam do sada radio 20-ak puta), pita me ženska na šalteru da li koristim račun za internet kupovinu ili za primanje plate?, ja joj odgovorim za internet kupovinu (nikad me to nije niko pitao do sada). Danas na mailu provjerim, amazon poslao poruku da je banka na neki način i ko zna zbog čega blokirala isplatu! I sad moram čekati ponedjeljak da vidim koji se k...c dešava. Tačno sam imao osjećaj da će debela nešto da zajebe čim me je pitala ono.
Go to Top of Page
Page: of 101 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000