Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Solid Snake
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/mk(1).jpg)
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 29/06/2011 : 18:43:30
|
Epa onda moze biti svasta.Ja ipak mislim da je paket negde "zaglavio".Ne vjerujem da bi neko iz poste/carine krao stripove(osim ako mu toliko ocajno nisu trebale hehehe). Ja sam do sada imao preko 40 narudzbe sa Amazona.Sve u redu i vrlo profesionalno.Velika kompanija bas u svakom smislu. ;) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
star-duster
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/av-1209.jpg)
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 16/07/2011 : 17:19:36
|
Sutra (u nedelju 17. jula) će biti puna dva meseca otkako sam naručio sa Amazona one dve knjige koje mi nisu došle (TWD HC 4 i 5), a o čemu sam ovde već pisao. S obzirom da nisu došle za pun 61 dan, sad je već sasvim izvesno da nikada neće ni stići. Kako? Zašto? Otkuda bih znao, znam samo da sam ih pošteno platio, a da do mene nisu stigle.
U međuvremenu mi je Amazon, kao jedna sjajna i odgovorna kompanija, refundirao kompletnu sumu (iako greška sigurno nije njihova), pa biste se sada zapitali: Zašto se onda ti buniš? Nisi oštećen! Pa, jesam oštećen - dva meseca nerviranja i iščekivanja umesto lagodnog čitanja jesu šteta. I bunim se zato što me užasno frustrira i brine to što se čak i u 2011. godini u zemlji Srbiji poštanski paketi kradu! Da, kažem kradu, jer ne verujem u one priče: pojela maca, ispalo iz kamiona, tehnička greška, neplanirani zastoj itd. To su sve laži za malu decu. Naravno da je ljudski faktor u pitanju. Pitaćete se zašto bi neko ukrao stripove? Odgovor je najprostiji mogući, a glasi: Zašto da ne? Pogotovo ako je dotični alavac bezbedan da ga niko nikad ne uhvati. Čak i ako ne zna pravu vrednosti stripova, može uvek da vidi cenu na pakovanju, zatim vidi da je lep povez, izdanja deluju skupo, i eto finog poklona za njegovu dečurliju kod kuće!
E sad, da li je moje knjige ukrao/izgubio/uništio neko sa carine ili iz pošte, ili iz neke treće karike u komplikovanom lancu dostave, to već ne znam. Znam samo da nisam jedini i da se takve stvari dešavaju i drugima. Doduše, dešavaju se znatno ređe nego nekad (kad su bila divlja vremena), ali se ipak dešavaju!
Amazon i druge velike kompanije će nam nadoknaditi štetu, bar za prvo vreme. Ali ni oni nisu budale, pa će se posle nekog vremena zapitati da li mi to njih lažemo kad kažemo da nam pošiljke nisu stigle, pa će možda krenuti da nam zatvaraju naloge, kao nefer korisnicima. Šteta može da bude i mnogo veća, tj. da zapadne kompanije ponovo prestanu da šalju svoju robu u naše područje.
Ne želim da politizujem ove prijatne teme u kojima raspravljamo o svima nam dragim stripovima, ali moramo da jedni druge upozorimo i na ovakve pojave, pa i da razmenimo savete kako i šta činiti da bismo zaobišli lopove i da bismo dobili svoju robu. |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/07/2011 : 22:33:10
|
Sve što si rekao muči i mene. Razmišljam potpuno isto kao i ti. Rješenje ne znam. Dok ide tj. dok je Amazon spreman refundirati, nismo oštećeni. Ako uslijed čestog ponavljanja Amazon jednom kaže "ne", kupnja sa Amazona (bar za mene) je gotova. Meni je doduše do sada sa Amazona sve stiglo (20-25 narudžbi)... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Avatars_Avengers_BlackWidow4.jpg)
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 17/07/2011 : 00:27:35
|
ovakve stvari se dešavaju. može se desit da se paket negdje zagubi ili da ti ga netko zdipi. kolega od mog starog s posla je isto bio jednom kupovao preko Amazona (par CD-a) i paket nije nikad dobio. vraili su mu novac, ali se frajer nakon toga više nije htio upuštat u te stvari. ono što je najgore je to što ti paketi ne idu preporučeno, pa pošiljatelji onda nemaju evidenciju jesi li primio taj paket ili nisi. |
"Nothing lasts forever." |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 17/07/2011 : 00:34:58
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Sve što si rekao muči i mene. Razmišljam potpuno isto kao i ti. Rješenje ne znam. Dok ide tj. dok je Amazon spreman refundirati, nismo oštećeni. Ako uslijed čestog ponavljanja Amazon jednom kaže "ne", kupnja sa Amazona (bar za mene) je gotova. Meni je doduše do sada sa Amazona sve stiglo (20-25 narudžbi)...
valja imat na umu da imaš više Amazona: američki, britanski, kanadski, njemački i francuski. ja bi osobno izbjegavao pod svaku cijenu kupovat nekaj iz SAD-a ili Kanade - jer paket čekaš dovijeka da ti stigne i može ti se vrlo lako dogodit da ga na kraju ne dobiješ.
inače, ja kupujem većinom preko Amazon.co.uk i meni isto su sve dosadašnje narudžbe stigle, iako su mi sad u zadnjoj narudžbi CD-i (tj. kutije dotičnih) bili oštećeni. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 17/07/2011 : 10:02:40
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Sve što si rekao muči i mene. Razmišljam potpuno isto kao i ti. Rješenje ne znam. Dok ide tj. dok je Amazon spreman refundirati, nismo oštećeni. Ako uslijed čestog ponavljanja Amazon jednom kaže "ne", kupnja sa Amazona (bar za mene) je gotova. Meni je doduše do sada sa Amazona sve stiglo (20-25 narudžbi)...
valja imat na umu da imaš više Amazona: američki, britanski, kanadski, njemački i francuski. ja bi osobno izbjegavao pod svaku cijenu kupovat nekaj iz SAD-a ili Kanade - jer paket čekaš dovijeka da ti stigne i može ti se vrlo lako dogodit da ga na kraju ne dobiješ.
inače, ja kupujem većinom preko Amazon.co.uk i meni isto su sve dosadašnje narudžbe stigle, iako su mi sad u zadnjoj narudžbi CD-i (tj. kutije dotičnih) bili oštećeni.
Sve narudžbe sam imao preko Amazon USA i skoro sve (osim dvije malo sporije) su stigle za 8-16 dana. Tako da svakako preporučujem baš Amazon USA. ![](icon_smile.gif) |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 17/07/2011 10:03:41 |
|
Solid Snake
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Djibouti
2359 Posts
Posted - 17/07/2011 : 13:22:42
|
Na sta je spao svet kad se kradu stripovi.Hebem li ga!!! Ja kad narucujem preko Amazona moze da ide obicna posiljka jer im vjerujem,ali kad narucujem stripove recimo preko nekog poznanika iz Italije ili kupim stripove sa aukcije uvjek insistiram da se posalje preporuceno.Platicu vecu postarinu al sam siguran da ce mi posiljka sigurno stici. |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 17/07/2011 : 22:17:26
|
Sve narudžbe sam imao preko Amazon USA i skoro sve (osim dvije malo sporije) su stigle za 8-16 dana. Tako da svakako preporučujem baš Amazon USA. ![](icon_smile.gif)
a meni su sa Amazon.co.uk sve pošiljke stigle za sedam dana ili ranije. tako da...razlika je velika ![](icon_smile_wink.gif) |
|
star-duster
Junior Member
![](AvatarUpload/av-1209.jpg)
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 18/07/2011 : 09:53:56
|
Do sada sam imao 7 narudžbina knjiga sa Amazon.com na svoju adresu. Njih 6 je stiglo u proseku za po 20-ak dana svaka. Samo ova jedna se izgubila.
A kupio sam i još neku robu sa Amazona (npr. ručni sat, hladnjak za procesor, minđušice za moju dragu ), ali sam sve to naručivao na adrese svojih prijatelja u SAD, pa su mi oni donosili kad dolaze u Srbiju. Naravno da ni ove pošiljke nisu izgubljene. |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 18/07/2011 : 16:29:43
|
Sve narudžbe sam imao preko Amazon USA i skoro sve (osim dvije malo sporije) su stigle za 8-16 dana. Tako da svakako preporučujem baš Amazon USA. ![](icon_smile.gif)
a meni su sa Amazon.co.uk sve pošiljke stigle za sedam dana ili ranije. tako da...razlika je velika ![](icon_smile_wink.gif)
A cijene iste? |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 19/07/2011 : 19:28:00
|
A cijene iste?
ovisi, kako u kojem slučaju. konkretno, neki CD-i koje sam ja naručio sa Amazon.co.uk-a su bili skuplji od tih istih na Amazon.com-u, ali je bilo i obratnih slučajeva. |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/donald-vader.jpg)
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/07/2011 : 19:55:37
|
inače, ja kupujem većinom preko Amazon.co.uk i meni isto su sve dosadašnje narudžbe stigle, iako su mi sad u zadnjoj narudžbi CD-i (tj. kutije dotičnih) bili oštećeni.
pricas li o radnim danima ili o danima uopste?
iako nema veze sa nasim prostorima dole, zanima me, jer mi svaka posiljka sa amazon.com stigne za oko 15 radnih dana, sto znaci za 3 nedelje i to kada imam srece, desavalo mi se neretko da i po preko mesec dana da cekam ![](icon_smile_blackeye.gif) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/07/2011 : 20:09:19
|
Mislim danima uopšte (znači brojim i vikend)... |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/donald-vader.jpg)
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/07/2011 : 20:15:21
|
ti si onda super, i stvarno nema razloga da se (po tom pitanju) zalis na amazon.com :D meni NIJEDNOM nije stiglo ranije od 3 nedelje....uzas
zato cu sledecom prilikom da probam .co.uk, pa da vidimo |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 20/07/2011 : 14:30:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ti si onda super, i stvarno nema razloga da se (po tom pitanju) zalis na amazon.com :D meni NIJEDNOM nije stiglo ranije od 3 nedelje....uzas
zato cu sledecom prilikom da probam .co.uk, pa da vidimo
zadnji proizvod kojeg sam naručio preko britanskog Amazona mi je stigao za 5 dana. konkretno, naručio sam ga u subotu, a poštar mi ga je donio u četvrtak. |
|
petar.pan
Junior Member
![](AvatarUpload/avatar(45).jpg)
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
Posted - 23/07/2011 : 13:24:27
|
ne zamjerite ako postavljam pitanje koje je nekoć netko već postavio: kupio sam par stripova preko amazona, ali 2 su mi došla u lošem stanju. prvi (jason: "almost silent", hardcover) ima nautučen rub, a drugi (aragones: "groo - hell on earth", paperback) se raspao kad sam prolistao par stranica. zna li netko kako se može tražiti povrat novca ili drugi primjerak istog stripa? hvala na pomoći svima, tek sam počeo kupovati stripove pa još ne znam ništa o tim stvarima |
|
Born To Run
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/CIMG7877.JPG)
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 23/07/2011 : 13:51:48
|
Zato amazon vise ne valja za masivnije stripove. pakovanje im je katastrofa i sansa je gotovo nikakva da dobijete Omnibus ili OSHC u pristojnom stanju |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/07/2011 : 14:17:44
|
quote: Originally posted by petar.pan
ne zamjerite ako postavljam pitanje koje je nekoć netko već postavio: kupio sam par stripova preko amazona, ali 2 su mi došla u lošem stanju. prvi (jason: "almost silent", hardcover) ima nautučen rub, a drugi (aragones: "groo - hell on earth", paperback) se raspao kad sam prolistao par stranica. zna li netko kako se može tražiti povrat novca ili drugi primjerak istog stripa? hvala na pomoći svima, tek sam počeo kupovati stripove pa još ne znam ništa o tim stvarima
Već sam se navikao na takve stvari. Jednostavno odustaneš od lova na glancere i pređeš preko nekih stvari. Uvijek će biti poneko oštećenje. Stučen vrh možeš sanirati tako da ga dobrano pritisneš. Ja ga stavim na stolić, stavim ravnalo preko ruba i stanem nogom - uglavnom bude znatno bolje. Ako je oštećenje baš veliko, javiš se Amazonu i objasniš pa vidi šta će ti ponuditi... |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 23/07/2011 : 18:18:54
|
Auf jebote, ovo je kriminalno. Iako mislin da to nije problem pakiranja i da tu nije krivnja Amazonova, već izdavača te knjige... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/07/2011 : 18:41:03
|
jason bi mogao nekako proći, ali groo je u raspadu. totalka, da se izrazim automibilistčikim žargonom http://imageshack.us/photo/my-images/69/groox.jpg/
p.s. oprostite, ne znam ni kako se postavljaju slike u forum, pa stavljam link kako izgleda taj groo
Ovo spada u teška oštećenja. Definitivno se požali Amazonu... |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 24/07/2011 : 13:09:39
|
znate li na koji se mejl to šalje, postoji li neki odjel za reklamacije, kako li se već zove?
trebao bi ti na računu kojeg si dobio kad ti je proizvod stigao pisat e-mail na kojeg im se možeš obratit ak misliš vratit nazad ono kaj si kupio. |
|
ponki
Advanced Member
![](AvatarUpload/macak.gif)
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 24/07/2011 : 15:04:32
|
znate li na koji se mejl to šalje, postoji li neki odjel za reklamacije, kako li se već zove?
cini mi se da bi trebao da imas na svom amazon acc kad se ulogujes negdje sa desne strane nekakvo zuto polje na kojem pise contact us... ili tek kad odes na svoju narudzbu...ne sjecam se najbolje sad...znam da i ja nisam odmah primjetio... |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|