Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
petar.pan
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/avatar(45).jpg)
328 Posts
Member since 31/05/2011 |
Posted - 24/07/2011 : 16:15:00
|
nešto sam pronašao. nekakav returns center, tako piše. samo jedno još ne shvaćam: ako je greška njihova, moram li ja plaćati shipping do njih?
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
rommel
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/avatar2(3).jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 24/07/2011 : 16:22:43
|
quote: Originally posted by petar.pan
nešto sam pronašao. nekakav returns center, tako piše. samo jedno još ne shvaćam: ako je greška njihova, moram li ja plaćati shipping do njih?
contact us - mail - opiši što se dogodilo... ne plačaš ništa i dobiješ ili refund ili drugi paket - ne treba ti ni račun ni druge gluposti - zato američki amazon JESTE najbolji!!! |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Posted - 24/07/2011 : 16:42:32
|
evo, sad sam poslao mejl preko tog returns centra, baš me zanima kako će ići dalje. hvala svima na pomoći, pokazali ste se kao prava zajednica |
|
star-duster
Junior Member
![](AvatarUpload/av-1209.jpg)
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 26/07/2011 : 23:32:59
|
Konačno je razrešen onaj problem sa mojim izgubljenim paketom o kojem sam naširoko pisao. Ispostavilo se da ga niko nije ukrao (kao što sam u trenucima besa tvrdio). Ali ne, nisam napokon dobio taj paket, nego sam danas dobio mail od Amazona u kojem mi kažu da im se paket vratio jer nije bilo moguće dostaviti ga! Na istu ovu adresu sam već dobijao knjige od Amazona, bez problema su me nalazili. Poštar mi ih je donosio na ruke, ili je samo ostavljao pisanu poruku, pa sam ja preuzimao pošiljku u pošti. Zato mi je jako čudno što se ovaj paket vratio kao "undeliverable shipment". Ne znam šta je ovog puta bio problem. Ko će znati gde je bio moj paket? A nije ni bitno... Valjda će knjige stići sledeći put... |
Edited by - star-duster on 26/07/2011 23:36:34 |
|
dejan borca
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/d.jpg)
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 09/08/2011 : 23:06:29
|
pitanje za one koji kupuju na amazonu zanima me koja je razlika kad kupujes ako stisnes na ADD TO BASKET ili BUY NOW WITH 1-CLIKC |
|
swamp thing
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(157).jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Posted - 09/08/2011 : 23:23:34
|
Mislim da nije neka bitna razlika. Kad klikneš "Add to basket" proizvod samo bude smešten u korpu, pa možeš da završiš kupovinu drugi put, npr. nakon nekoliko dana, kad dodaš još proizvoda, itd. A sa "Buy now..." valjda odmah budeš preusmeren na checkout, tj. na stranicu za završavanje kupovine. Kao što rekoh, nije bitno - funkcionisaće ti i jedan i drugi način kupovine. |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Posted - 19/08/2011 : 15:19:38
|
pročitao sam u okviru ove teme da netko spominje kako je kontaktirao amazon i da su mu ostavili oštećeni primjerak stripa i poslali novi primjerak. trudim se, ali nigdje ne nalazim mogućnost kontakta s njima, samo već predviđene odgovore. jesam li ja krivo shvatio ili su i drugi zapravo kontaktirali samo na ovaj način? |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Posted - 19/08/2011 : 16:04:24
|
pod "predviđeni odgovori" mislim na ono kad samo možete klikati tamo gdje su vam ostavili mogućnost a ne možete se "kreativno izraziti" i poručiti im nešto |
|
masija
Junior Member
![](AvatarUpload/images(153).jpg)
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
Posted - 19/08/2011 : 16:54:28
|
Imaš na sajtu u gornjem uglu sa desne strane "help", tu klikneš pa onda imaš "contact us", izaberi u padajućem meniju tvoj problem i piši im. |
Captain America |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Posted - 20/08/2011 : 09:48:01
|
@petar.pan - Vidim da si stavio ranije sliku veoma oštećenog stripa i svakako možeš da im to prijaviš.
Ali moj generalni savet za sve forumaše je da ne preterujemo sa žalbama Amazonu, bar ne kad su mala oštećenja u pitanju. Ja sam ih kontaktirao samo kad mi pošiljka uopšte nije stigla i problem smo uspešno rešili (refundirali su mi novac, a posle su me obavestili da se pošiljka vratila njima, dakle niko nije bio na većem gubitku). Nikad im nisam pisao zbog malih nepravilnosti na koricama kojih je bilo kod npr. tvrdokoričenih izdanja The Walking Dead. Ovo upozoravam jer su i na forumu o Bookdepositoryju počeli ljudi da pišu kako traže refund ili ponovno slanje zbog nekih manjih oštećenja. Ubrzo nakon toga je Bookdepository skinuo Srbiju sa liste zemalja koje mogu da izaberu novi članovi (za nas stare i dalje je moguće naručivanje). Da li je to slučajnost ili ne - ne znam. Ali mislim da ne bi trebalo da pokušavamo da nadmudrimo ove velike kompanije i da nepošteno dobijamo "dva stripa po ceni jednog". Pišite im i žalite se jedino kad imate ozbiljne probleme sa svojom pošiljkom. Neke sitne nedostatke ipak istrpite, da ne bismo dospeli na loš glas kod Amazona, BD-a i ostalih. |
|
petar.pan
Junior Member
328 Posts
Posted - 20/08/2011 : 16:49:24
|
mislim da si u pravu. mani je jasonov almost silent stigao malo natučen, pa mi se ne da oko toga radit neki problem. ali (kako si primjetio) groo se raspao, tako da je totalno beskoristan |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/08/2011 : 18:08:44
|
quote: Originally posted by petar.pan
mislim da si u pravu. mani je jasonov almost silent stigao malo natučen, pa mi se ne da oko toga radit neki problem. ali (kako si primjetio) groo se raspao, tako da je totalno beskoristan
Normalno da ćeš reklamirati takvo stanje, tu nema sumnje. Ja sam do sada naručio preko 100 stripova i knjiga. Na žalost, manjih oštećenja uvijek ima. Komotno sam mogao reklamirat 90% toga za sitnice. No, dvije knjige su mi došle jako oštećene, to sam reklamirao i dobio novac nazad bez pitanja. Ako su oni takvo pošteni prema meni, ja ću također biti pošten i neću reklamirati bez potrebe. Također, što kaže star-duster, ako se tužimo na svaki drugi strip, njima to mora postati sumnjivo. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
vG
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
18 Posts
Member since 13/05/2010 |
Posted - 22/08/2011 : 19:16:16
|
quote: Originally posted by swamp thing
Kupujem ja, ali iskreno, nemam pojma koja je razlika. Ja uvijek dodajem u korpu.
Kada podesis 1-click kupovinu preskaces one korake (odabiranje adrese i kartice kojom placas) i odmah ides na "checkout" sekciju. |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Posted - 24/08/2011 : 10:57:15
|
Kad naručujete sa amazon.com, na koliko dana vam procene onaj "Delivery Estimate"? Tj, koliko vremena posle naručivanja je taj procenjeni dan prispeća pošiljke? Dakle, ne pitam za koliko dana pošiljke stvarno stignu, već šta Amazon stavi kao "Delivery Estimate".
Meni su za sve narudžbine do sada uglavnom procenjivali na oko 40 dana, npr. kad sam nešto naručio 5. 7. onda mi je procenjeni datum dostave bio 15. 8. i sve te pošiljke (njih 10-ak) su u stvarnosti dolazile za oko 20 dana.
E sad, problem je bio nastao sa jednom pošiljkom (o čemu sam već pisao ranije) koja je sadržala dve knjige i za koju je procenjeno vreme dostave bilo stavljeno na 30 dana. Odmah mi je bilo čudno zašto su stavili kraće vreme dostave. Inače, taj paket mi nikad nije stigao. Amazon mi je refundirao troškove i posle više od dva meseca od naručivanja mi je javio da je paket vraćen njima jer je uručenje bilo nemoguće!!! Napominjem da sam na istoj adresi bez problema dobio sve ostale pakete. Naručio sam te knjige kasnije ponovo i to posebno, u odvojenim paketima. Procenili su ovog puta da će stići za 40 dana, i stigle su, ali već za po 15-20 dana.
Šta se sada dešava - pre mesec dana naručim, pored ostalog, jednu poprilično veliku knjigu o likovnoj umetnosti (kao poklon za moju dragu). Amazon mi na checkout-u napiše da je potrebno platiti poštarinu više jer je knjiga velika. Umesto onih standardnih $8 poštarine za jednu knjigu, naplatili su mi $15. OK, nema problema. Ali kad sam potvrdio narudžbinu video sam da je i za ovu knjigu procenjeno vreme dostave 30 dana, a ne oko 40 kao obično. odmah sam pomislio da nešto neće da valja (poučen iskustvom od ranije). I za sada sam, na žalost, u pravu. Prošlo je oko mesec dana i knjiga mi ne dolazi. Gotovo u isto vreme sam naručio i jednu običnu knjigu, napisali su da će doći za 40 dana i došla je za 15 dana!
Imate li ideju šta je u pitanju? Kako je moguće da Amazon neke pošiljke proceni da će doći ranije, a one uopšte ne dođu? U isto vreme, one koje proceni da će doći sporo, zapravo dođu vrlo brzo. Izgleda da ovo kraće vreme napišu za veće pakete. Da li koriste drugog dostavljača za te pakete?
|
Edited by - star-duster on 24/08/2011 11:01:03 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Avatars_Avengers_BlackWidow4.jpg)
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 24/08/2011 : 15:09:49
|
meni na britanskom Amazonu delivery estimate procijene na oko 20 do mjesec dana i uvijek dođe ranije (obično za kojih tjedan dana - dva tjedna). |
"Nothing lasts forever." |
|
Windwalker
Advanced Member
![](AvatarUpload/susano.jpg)
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Rada13
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/arseface1.jpg)
Croatia
259 Posts
Member since 28/03/2010 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 27/08/2011 : 00:27:49
|
Pitanje. Kolike su tarife za dostavu stripa od oko 400 stranica?
Sami stripovi su na amazonu: 13.83 funta 14.65 funta 17.63 funta
Dok su na book depository: 20.87 eura 23.43 eura 26.51 eura
Na amazonu mi je malo nejasno to s tarifama, pa da pitam ljude s iskustvom. Account još nemam da provjerim, a neda mi se raditi ga dok još ne znam odakle da naručim.
Pa, ako mi može netko reći (da si izračunam), te dati savjet tko bolje pakira, brže i pozdanije dostavlja (vjerojatno amazon, no da provjerim). |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 27/08/2011 : 08:02:10
|
Amazon USA - 3,99 $ je osnova koju plaćaš za svaku pošiljku i po 3.99 $ za svaki item. Dakle: 1 kom - 8 dolara 2 - 12 3 - 16 3 - 20 5 - 24 6 - 28
I tako dalje. Što više naručiš, poštarina po komadu ispada jeftinija, mada je iznad 6 komada ušteda totalno neprimjetna. Tako da predlažem narudžbe od 3-6 stripova, a poštarina izađe 4.66 - 5.33 dolara po komadu.
Pakiraju podjednako slabo i jedni i drugi. Amazon definitivno pouzdaniji što se tiče ujednačenog vremena dostave, sigurnosti i korisničke podrške. Prema mojim iskustvima govorim, drugi imaju drugačija iskustva... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/08/2011 08:06:03 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Posted - 27/08/2011 : 14:37:23
|
Kao što reče Obi-wan, iskustva su različita. U mojim prethodnim postovima videćete da sam imao odlična iskustva sa Amazonom, ali i nekoliko loših - a jedno takvo loše se upravo sad događa. Zapravo, problem i nije sa Amazonom nego izgleda da je sa jednom od kompanija koje za Amazon isporučuju robu do naše pošte.
Elem, pisao sam Amazonu za novi paket koji nisam dobio i vrlo brzo su odgovorili (po tome su uvek odlični). Napisali su mi da sačekam još malo i da ponovo pišem ako do 8. 9. ne stigne paket (tako su mi odgovorili i prethodni put kad paket nije stigao, pa su mi kasnije refundirali i još kasnije me obavestili da se paket vratio njima).
Ono šta je zajedničko i za prethodni slučaj gubljenja paketa i za ovaj novi, jeste to da su mi iz Amazona potvrdili da su ta dva paketa poslali preko firme IMEX. Napisali su mi još i ovo: "We currently use IMEX, DPGM / DHL Global Mail, I-Parcel, Aramex, and DPGM_TNT for international Standard or Expedited shipments. For Priority international shipments we use UPS International or DHL International Priority." Dakle, koriste nekoliko različitih firmi za dostavu.
Svi ostali paketi, koji su mi dolazili bez problema i na vreme, imali su oznaku DHL Global Mail na nalepnici. Dakle, koristili su kompaniju DHL i sve je stizalo veoma brzo i sigurno. A dve pošiljke koje su mi poslali preko te kompanije IMEX nisu stigle uopšte! Očigledno je ta firma nešto problematična za naše tržište. Ne znam, možda misle da je Srbija u Aziji, pa tamo nose pakete, nemam pojma...
Na žalost, nema mogućnosti da biramo preko koje kompanije idu paketi kad naručujemo sa Amazona i izaberemo "Standard International Shipping". ![](icon_smile_sad.gif)
P.S. Obi-wan i ostali, sećate li se koje su kompanije bile zadužene za vaše pakete? Vidi se na vrhu bele nalepnice koje je zalepljena na paket. |
Edited by - star-duster on 27/08/2011 14:42:42 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 27/08/2011 : 17:01:46
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ok hvala. Ja bi uzeo tri komada, ali bojim se da mi ne bi carine i poreze nabili, pa mi je bolje jedan po jedan.
Vidi, nas dvojica smo iz iste države. Ako meni u 25-30 narudžbi nisu ni jednom naplatili ni lipu carine ni poreza (kojih po zakonu na stripove i knjige nema), ne vidim zašto bi tebi naplatili. Svaka naružda mi je 3-6 komada oko 500 kn. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 27/08/2011 : 17:04:29
|
quote: Originally posted by star-duster
P.S. Obi-wan i ostali, sećate li se koje su kompanije bile zadužene za vaše pakete? Vidi se na vrhu bele nalepnice koje je zalepljena na paket.
Nisam previše obraćao pažnju, ali mislim da je uglavnom (mažda i svaki put) GlobalMail. I uvijek ide preko (ili iz ?) Frankfurta. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|