forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 amazon (pitanje o naručivanju)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 10/05/2011 : 14:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
ma to slažem sad da kupim kad prodam ove fordove što su mi na aukciji i imam još nešto sa strane, pa bi kombinirano s amazona i s jednog ebay dućana 2 pošiljke naručija.

Dosta toga mi je u planu za popunit kolekciju:
Batman:
Joker
Bruce Wayne murderer
Bruce Wayne fugitive 1-3
ovi long halloween s figuricama

Superman:
red son
all star 1-2
death of superman
world without superman
return of superman

World's greatest super heroes
Dc universe stories of alan moore
Top Ten 1-2

Savage sword of Conan 3

Ne da mi se komad po komad čekat s book depository-a, čekam ovaj stories of alan moore već 3 tjedna od njih tako da mislin da ću ga opet morat naručit. Dobro od 15 narudžbi od njih ovo mi je prva za koju mislin da se izgubila
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 10/05/2011 : 14:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Lijep izbor, mada sam sad procitao da ovo izdanje LH ima nekih problema s ljepilom albuma. Dva razlicita tipa su ti to spomenula na amazonu. I za par mjeseci ti izlazi all star superman sve u jednom albumu, ako to to nesto znaci. Ja cekam to izdanje. Top ten je super, ne znam jesi li ga citao, ali to mi je jedan od najdrazih stripova. Jako dobra ideja za kupnju.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 10/05/2011 : 15:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno na savjetima! Long Halloween imam već pa ću ipak riskirat :). U krajnoj liniji slijepit ću ga fino :). Cijena od 160 kn i nije neka za 2 lipe figurice, a možda budem imao sriće s uvezom (iako sumnjam :( ).
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/05/2011 : 15:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Super kupovina Ako nisi čita Red Son prije, bogami bit će ti veselo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/05/2011 : 17:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rada13

Imam jedno pitanje, isprike ako je već bilo: Kakva je situacija sa carinom, jel u zadnje vrijeme kome opalilo carinu na pošiljke s amazona?
Jer mislim opalit jednu pošiljku stripova od cca 900kn, 9 stripova, samo je problem što je jedan long halloween collector's edition u kojemu su i 2 figure ,a neznam znaju li zezat radi toga na carini?

Drži ispod 100 dolara radi manjeg upadanja u oči.
Nemaš potrebe za velikim narudžbama - ništa ne postižeš osim rizika. Razbij to na dvije manje narudžbe pa kada stigne jedna, onda tek naruči drugu.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 10/05/2011 : 17:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
fala na savjetu!
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 09/06/2011 : 22:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Naručio sam mnešto s Njemačkog Amazona i skinuli mi s računa a nisu mogli poslati jer se ispostavilo da neamju taj produkt ovi na skladištu.. Nakon što sam im poslao mail kažu da će mi vratit u 10 radnih dana a još ništa..WTF???

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/06/2011 : 00:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kad i kao to izvuces lovu nazad,narucuj preko bookdepositorija( ako su u pitanju stripovi ili knjige),bolje ti je,nema postarine!!
A inace amazon je fer korektan,meni vratili za regiju 1 bluray disk lovu jer ne mogu ga gledat u europi i jos mi ga ostavili na poklon ne moram vracati!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/06/2011 : 13:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Kupio bih reket za stolni tenis na Amazonu. Nemam pojma, šalju li u Hr, kolika je poštarina i plaća li se carina. Neznanje zato što sam do sada naručivao samo stripove i knjige. Imate li kakva iskustva?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 11/06/2011 : 18:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Kupio bih reket za stolni tenis na Amazonu. Nemam pojma, šalju li u Hr, kolika je poštarina i plaća li se carina. Neznanje zato što sam do sada naručivao samo stripove i knjige. Imate li kakva iskustva?

probaj naručiti pa ti jave kod kreiranja ordera šalju li u HR
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 11/06/2011 : 19:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
To sto rommel kaze - napravis narudzbinu, stavis Checkout i vidis dal ce da prodje.

U Srbiju sem knjige i stirpova nije moglo nista - tipa figurice i galanterija i druge gluposti. Ja sam npr hteo dzepni sat a i neko ogromno pakovanje kockica i nisu slali ovde.

Edited by - Grujah. on 29/06/2011 17:40:54
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 11/06/2011 : 19:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja narucim po 2-3 bluraya svaki mesec i stize...mogu i filmovi.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/06/2011 : 19:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Šta mislite, ako narudžba prođe, koliko bi mi lupili carinu.
Reket je 20 dolara. Meni se isplati čak i ako je carina 10 dolara. Imate li neko mišljenje da li bi mi stavili carinu na ipak relativno malu vrijednost i koliku?

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 11/06/2011 : 20:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta mislite, ako narudžba prođe, koliko bi mi lupili carinu.
Reket je 20 dolara. Meni se isplati čak i ako je carina 10 dolara. Imate li neko mišljenje da li bi mi stavili carinu na ipak relativno malu vrijednost i koliku?

ako je vrijednost s poštarinom do 200- 250 kn velika je šansa da ode slobodno
ako je do 400 kn jedno 80 kn dadzbina
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/06/2011 : 20:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Hvala, probat ću...

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 11/06/2011 : 20:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Ja često narućujem figure sa ebaya i carina se ne plaća ako cijena stvari ne prelazi 150 kuna,barem je tako do sada bilo.

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 11/06/2011 : 21:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
Carine po zakonu nema na poštanske pošiljke do vrijednosti od 160kn (prije je bilo 300kn :( ), ako nisu komercijalne naravi i nisu učestale (tipa da naručiš 10 istih reketa u 2-3 miseca) .

Edited by - Rada13 on 11/06/2011 21:56:16
Go to Top of Page

Boyan.P
Senior Member

Croatia
2773 Posts

Member since 13/06/2004

Posted - 12/06/2011 : 09:16:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Boyan.P a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrej

Ja često narućujem figure sa ebaya i carina se ne plaća ako cijena stvari ne prelazi 150 kuna,barem je tako do sada bilo.

A uključuje li to i poštarinu ili samo predmet 150 kuna? to jest figurica:)
Jer mi je došla cjena jedne figurice sada 180 kn, a inače naručujem samo knjige i stripove, a 180kn mi je došlo sa poštarinom,
i ako je carina na to koliko to dođe?
100kn? ili više:) Hvala
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 12/06/2011 : 09:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
Uključuje poštarinu. Oni sumiraju cijeli iznos, pa obračunavaju carinu na to, pa zbroje carinu s ukupnim iznosom i onda još opale pdv na tu cifru.
Na igračke je carinska stopa 0%, onda na tu sumu bi ti mogli tuć samo pdv od 23% = 41.4kn.
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P5

Ali ne virujen da će ti išta carine opalit, jer im se ne ističe toliko po vrijednosti

Edited by - Rada13 on 12/06/2011 09:38:53
Go to Top of Page

Boyan.P
Senior Member

Croatia
2773 Posts

Member since 13/06/2004

Posted - 12/06/2011 : 11:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Boyan.P a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno na informacijama:))
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/06/2011 : 16:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala, probat ću...

Amazon ne šalje, nije mi uspjelo.
Jedan drugi prodavač šalje, ali izbacilo poštarinu 35$ pa sam odustao...

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 12/06/2011 : 16:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Nisam siguran kako toćno ide to sa carinom ali znam da sam na iznos od oko 350 kuna paltio nekoih 80-90 kuna....

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 29/06/2011 : 17:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Tek ove godne sam krenuo da pazarim stripove na internetu i u protekla 3 meseca mi je stiglo 5 knjiga stripova od Amazona, svih 5 u zasebnim pošiljkama. Za svaku pošiljku je trebalo između 20 i 23 dana da stigne. Bio sam veoma zadovoljan brzinom dostave paketa, cenom koju sam platio za stripove, pakovanjem, tehničkim kvalitetom stripova, a i činjenicom da mi nijednom nije naplaćena carina (samo sam povremeno plaćao onih 66 dinara poštaru kao naknadu za carinski pregled).

Povučen tim finim iskustvima, izgledalo je da ću lepo da se navučem na online kupovinu stripova. Ali za razliku od svih tih pozitivnih slučajeva, iskustvo koje trenutno proživljavam je veoma negativno i zbog njega mi se sad ništa ne naručuje. Naime, još 17. maja sam naručio odjednom dve knjige stripova i još uvek mi nisu stigle! To je već 43 dana! To je duplo više od vremena koje je trebalo svim ostalim knjigama da stignu. Ovo je bio jedini slučaj kad sam naručio dve knjige odjednom.

Vi koji ste više naručivali sa neta, znate li gde najverovanije može da bude problem? Koja karika u lancu je najverovatniji krivac? Gde je paket mogao da se "zagubi"?
Da li u nekoj međunarodnoj pošti (valjda ide preko Nemačke)? Ili u našoj (srpskoj) pošti? Ili na našoj carini? Ili mi je neko jednostavno ukrao paket? Šta mislite?
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 29/06/2011 : 17:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
najbolje da ti prvo kontaktiras ljudi iz Amazona i reci im da ti paket nije stigao evo vec 43 dana.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 29/06/2011 : 18:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solid Snake

najbolje da ti prvo kontaktiras ljudi iz Amazona i reci im da ti paket nije stigao evo vec 43 dana.

To je već obavljeno. Zaboravio sam da ovde napomenem da sam kontaktirao Amazon prošle nedelje (nakon što su mi stigli paketi koje sam naručio čak dve nedelje nakon onog izgubljenog). Nisam se žalio niti nešto svađao, već sam samo napisao da mi nema pošiljke i pitao sam da li imaju neki način da prate taj paket i da nađu gde je "zaglavio". Odgovorili su mi vrlo brzo. Izvinili su mi se zbog neprijatnosti, rekli da ni oni ne mogu da prate paket ako ide običnom internacionalnom poštom, čak su mi u znak izvinjenja i refundirali sumu koju sam platio za poštarinu (bez da sam tražio ikakvu nadoknadu). Rekli su da bi trebalo da paket ipak stigne i da ponekad dosta kasni. A ako ne stigne do 5. jula, da im se ponovo javim i da se dogovorimo oko refunda cele sume ili slanja novih knjiga.

Stvarno su velika kompanija (u svakom smislu) i fantastično se brinu o svojim korisnicima. Verujem da ću nekada napokon dobiti svoje knjige, makar i da mi ih Amazon ponovo pošalje, ali me ipak užasno nervira predugo čekanje i činjenica da nešto može da se zagubi u pošti.

Edited by - star-duster on 29/06/2011 18:20:18
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000