Author |
Topic  |
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 21/07/2011 : 21:29:49
|
Posle x mjeseci ovo je pored Konana jedini strip koji sam odlucio kupiti. Jbg, selekcija je neizbjezna i tezko mi je kad moram birati, a toliko stripova zelim kupiti. Imam serijala (domacih & stranih), koji cekaju godinu i vise da nastavim, a gubim volju kad sam u takvom zaostatku. A sto se tice VB, preview nisam ni gledao jer to jednostavno ne moze biti lose. Samo brinem da ce jedna knjiga prebrzo proci, pa cu mozda sutra po jos koju:) More, plaza i Vrh bogova, jedva cekam! |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 22/07/2011 : 18:45:15
|
Bushido, zanima me kako se tebi sviđa Vrh bogova? Kako bi ti ocjenio ovaj strip? Hvala. |
There Is a Light That Never Goes Out |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/07/2011 : 21:28:01
|
quote: Originally posted by Nostromo
Bushido, zanima me kako se tebi sviđa Vrh bogova? Kako bi ti ocjenio ovaj strip? Hvala.
Općenito jako cijenim radove Jira Taniguchija, a Vrh bogova tu nije iznimka. Da se tako izrazim, ovaj naslov je vrh vrhova. 
Također, Vrh bogova je po meni savršen primjer kako se uz dobar talent može od bilo kakve tematike napraviti odličan i zanimljiv strip. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 22/07/2011 : 22:23:36
|
Ok, to je ono što sam želio čuti :). Marko ga je objavio, dakle sviđa mu se, 'drugo mišljenje' isto pozitivno, to je to :). Iako se ja naravno nisam mogao strpiti kad me je 'uhvatilo' pa sam sjeo u auto, odjurio kod Zlatka u Babilon i kupio večeras Vrh bogova. Nije baš jeftin sport ovo naše malo kolekcionarstvo pa volim čuti što više ljudi koji imaju podjednak ukus i čije mišljenje cijenim. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/07/2011 : 23:09:47
|
Ok, to je ono što sam želio čuti :). Marko ga je objavio, dakle sviđa mu se, 'drugo mišljenje' isto pozitivno, to je to :). Iako se ja naravno nisam mogao strpiti kad me je 'uhvatilo' pa sam sjeo u auto, odjurio kod Zlatka u Babilon i kupio večeras Vrh bogova. Nije baš jeftin sport ovo naše malo kolekcionarstvo pa volim čuti što više ljudi koji imaju podjednak ukus i čije mišljenje cijenim.
Jesi pročitao preview? Ja obično kažem ljudima da prvo pročitaju neki preview, sken ili što već, pa neka se onda odluče na kupnju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 23/07/2011 : 00:17:31
|
Ma fora je u tome što kada mi se nešto svidi na prvi pogled ili ima potencijal da mi se svidi ne volim citati privju :). Vise volim da me netko 'gurne' da kupim strip ako je toga vrijedan. Ako je li-la pročitati ću ga iz knjižnice svejedno, ne moram ga imati na polici. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21688 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/07/2011 : 13:11:21
|
Ok, to je ono što sam želio čuti :). Marko ga je objavio, dakle sviđa mu se, 'drugo mišljenje' isto pozitivno, to je to :). Iako se ja naravno nisam mogao strpiti kad me je 'uhvatilo' pa sam sjeo u auto, odjurio kod Zlatka u Babilon i kupio večeras Vrh bogova. Nije baš jeftin sport ovo naše malo kolekcionarstvo pa volim čuti što više ljudi koji imaju podjednak ukus i čije mišljenje cijenim.
Nije valjda da ceniš Bušidovo mišljenje ??? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/07/2011 : 13:36:00
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Općenito jako cijenim radove Jira Taniguchija, a Vrh bogova tu nije iznimka. Da se tako izrazim, ovaj naslov je vrh vrhova. 
Nekima ce mozda izgledati cudno, ali Taniguchi ima nekoliko stripova koji su jos bolji od Vrha bogova.
Također, Vrh bogova je po meni savršen primjer kako se uz dobar talent može od bilo kakve tematike napraviti odličan i zanimljiv strip.
 Upravo u tome su Cosey i Taniguchi nenadjebivi. |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 23/07/2011 : 14:18:07
|
Pročitao sam prvu knjigu, i nadao sam se da će biti ovako dobro. Dobro na 'dobar' način, da potpuno opravda visoka očekivanja. Uzbudljivo, radnja nosi, priča zanimljiva i neuobicajena. Imam prijatelja koji se bavi alpinizmom, bit ce mu drago vidjeti da postoji ovakav strip a i ja sam taman gledao na sajmu antikviteta da kupim neki slican foto aparat za ukras i sada ga vidim u stripu :). Meni je ovo na prvi dojam bolje od Coseya, nešto mi fali u njegovim stripovima iako priznajem da je atmosfera slična. Za sada sve preporuke, vjerujem da je i ostatak odličan, radujem se popodnevnom čitanju :). |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/07/2011 : 15:27:29
|
quote: Originally posted by King Warrior
Nekima ce mozda izgledati cudno, ali Taniguchi ima nekoliko stripova koji su jos bolji od Vrha bogova.
Upravo sam dobio ugovor za A distant neighbourhood. |
Trouble will find me |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/07/2011 : 16:36:14
|
Inicijalna reakcija
"Wtf, i ovaj Markos zastranio u mange ?"
Seme panike klija...
"Pa jos ce da je stampa z desna na levo ?!?!?!?!?!"
Surova realnost udara
"...a kupicu, jos me Fibra nije zajebala."
Pocetak nove kriticke misli...
"More, Panticu, nije ovo jos za bacanje..."
200 strana i sat vremena kasnije...
"Fuck, ovo je odlicno, ne ispusta mi se iz ruku a dete gladno..."
Poenta price : predrasude su za bivole...ergo, muuuuuu. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 26/07/2011 : 17:57:59
|
quote: Originally posted by Mairosu
Poenta price : predrasude su za bivole...ergo, muuuuuu.
ajde , ajde ne preterujmo. nema nista lose u starim dobrim predrasudama 
|
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 26/07/2011 : 17:58:50
|
Naravno da nema, ja cu i dalje biti pun istih. Dok ih ne obore.
Dosadan je pogled na svet ako ne hejtujes po nekome, cisto sporta radi. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 26/07/2011 : 19:08:28
|
drago mi je da se neke predrasude ruše. Polako, ali sigurno...:) Koliko ti je trebalo da se navikneš na čitanje s desna na lijevo? |
Trouble will find me |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 26/07/2011 : 19:47:35
|
quote: Originally posted by Markos
Koliko ti je trebalo da se navikneš na čitanje s desna na lijevo?
Mnogo manje nego sto sam kukao po forumu, fakat :P
Citao sam i ranije u ovom formatu, nije mi ovo prvi put. Dok sam ziveo u Belgiji, kad su bili dugi redovi u supermarketu praksa mi je bila da uzmem iz police Dragonball pockete pa ih citam i spustim kad dodjem na kasu :D
Al malo kenjam sporta radi. No, ja barem "put my money where my mouth is", sto se ne moze reci za vecinu kriticara iz fotelje. |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Posted - 26/07/2011 : 20:03:45
|
Noćas završio sa citanjem. Predobro je. Avantura veća od života. Jednostavno nisam mogao prestati dok nisam pročitao do kraja. Totalno sam oduševljen i sve oko sebe gnjavim sa pričom o planinama i usponima i ekspedicijama :). Dva dana sam na internetu i paralelno sa citanjem sam proučio sve o spomenutim ekspedicijama na Everest i pogledao gomilu klipova na you tubeu. Ma čitajte, glupo je ovo propustiti jer 'mi ne volimo baš mange'. Odličan strip je odličan strip, bez obzira sa koje se strane čita. A naviknes se za pet minuta btw. E da, i ako se bira strip izdanje godine draže su mi ove premijere tipa Vrh bogova i Fotograf nego reprinti tipa Inkal. Volim ta ugodna iznenađenja :). |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 27/07/2011 : 12:35:27
|
Pitanje za Markosa, jel ovo sto su kadrovi "nespretno" strpani u okvir jednog lista, bez margina, cesto pobegne komad teksta, oblacic itd. na samo ivicu strane...jel to tako treba ? Jel to neki manga fazon ? Mislim, odavno citah onaj Dragonball, a japanske trejdove nisam uzimao u ruke. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
Posted - 27/07/2011 : 12:51:50
|
quote: Originally posted by Mairosu
Pitanje za Markosa, jel ovo sto su kadrovi "nespretno" strpani u okvir jednog lista, bez margina, cesto pobegne komad teksta, oblacic itd. na samo ivicu strane...jel to tako treba ? Jel to neki manga fazon ? Mislim, odavno citah onaj Dragonball, a japanske trejdove nisam uzimao u ruke.
Kod mangi općenito kadrovi idu u "živi rez", tj. do samog ruba stranice, i to je normalno, ali nije normalno da tekst bude presječen ili uz sam rub stranice, vjerojatno je kod uveza i obrezivanja tiskara malo više odsjekla taj rub. Pošalji primjer (broj i stranica), pa ću provjeriti. |
Trouble will find me |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 27/07/2011 : 12:54:46
|
OK, npr...vol 1, str 240, dole desno. "Ne mogu pomaknuti lijevu ruku". Ekstremniji primer, str 160, isti volume, dole desno 2. odozdo, "ne pricaj gluposti", ono J u pricaj je prepolovljeno. Ima toga jos. Ne smeta mi privatno, samo primetih. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 27/07/2011 : 13:32:57
|
Da, def je odrezano kod uveza.
Nije problema, samo bejah radoznao. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/08/2011 : 23:45:52
|
Kapitalno delo stripa.
Pisacu u Fibrarijumu sigurno. Ovde, za sada, samo iskrene pohvale. Kakva prica, kakav plot development, kakva razrada likova, kakav crtez...ovo je klasik literature, ne samo stripa. |
 |
|
vladimir
New Member

Croatia
194 Posts
Member since 21/01/2005 |
Posted - 22/08/2011 : 00:25:33
|
oh, kako sam se zeznuo... ponio sam si prvu knjigu na more, progutao je za dva sata i šta sad??? jel ima neka dostava na more? |
 |
|
noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 24/08/2011 : 08:46:38
|
pročitao deo privjua, jebemti, što ovo obećava... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
 |
|
Topic  |
|