forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 UKLETI IZDAVAČI !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 01:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

a šta bi to uradio sa zagorom teksom i pilotom?

Dao bih da ih radi Darkwood.
quote:
imate najjeftinije stripove a pljucate po veselom a vidjet će te kad propadne kako će vam biti.

Izmedju izdanja VC od 190 din i izdanja DW ili PP od 300, uvek bih se odlucio za ova druga dva. Hocu da kazem da ne igra samo cena, nego i kvalitet.
quote:
zar i je vč trebao izdavati stripove koji ne donose zaradu?

Zar je resenje da se ukine? Sta je sa onima koji su kupovali ta izdanja. "Jbg, salili smo se, vi se slikajte sad s tim!" Ne bratance, nego smanji tiraz, pa radi. A ne, oni su nezadovoljni ako Dampir ode u (ne znam tacno) 2000 primeraka. Pa Darkwood i PP rade na 500 ili 1000 i srecni su kad ode taj tiraz.
To vazi i za Bernija. Ukinuo izdanja MM i MN spec. I sta sad?! Opet da se slikam sa ovim sto imam do sad? Pa imacu mnogo takvih slika.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/08/2011 : 01:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem da bi iko ovdje htjeo da zeli da bilo koja izdavacka kuca stripova 'pukne'. To nije fer. Da nije Ludensa ili VCa, sta bi mi stripofili iz bivse Juge citali u nasim sjedim godinama? One uspomene iz djetinstva bi ostale samo to: uspomene. Kad je rat poceo, ja sam izgubio tako ogromnu kolekciju LMS i ZS da je jednostavno bilo nemoguce nabaviti to sve ponovo, pogotovo ovdje u Americi. Zahvaljujuci Ludensu i Veselom Cetvrtku, uspjeo sam sve price/epizode ponovo da skupim, u puno boljim koricama. Iako imaju svoje mane, VC i Ludens su dosta dobro uradjena izdanja, kad je sve receno.

Stavise, nema poenta komplenirat vise o ZKI, zato sto ga haman niko nece perfektno nikad uradit. One sto je jednom od nas perfekcija je mozda sranje drugom; tako da manama ovdje nikad nece doci kraja.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 01:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Kit Carson

Nesumnjivo je da su zasluzni za povratak stripa u Srbiji,

Dobro sad, ne pratim baš previše stripovsku scenu u Srbiji, ali nije li ovo malo pretjerano? Što je sa Marketprintom i Systemom? Njihov trud ne vrijedi ništa?

Ja sam Bonellijevac tako da je VC taj koji je mene vratio stripu. Systemove DD sam kupovao i oni stanu posle 7-8 broja. Takav ne moze biti zasluzan bar po mom misljenju (sto se tice Bonellija).

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 01:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zar je resenje da se ukine? Sta je sa onima koji su kupovali ta izdanja. "Jbg, salili smo se, vi se slikajte sad s tim!" Ne bratance, nego smanji tiraz, pa radi. A ne, oni su nezadovoljni ako Dampir ode u (ne znam tacno) 2000 primeraka. Pa Darkwood i PP rade na 500 ili 1000 i srecni su kad ode taj tiraz.
To vazi i za Bernija. Ukinuo izdanja MM i MN spec. I sta sad?! Opet da se slikam sa ovim sto imam do sad? Pa imacu mnogo takvih slika.
[/quote]
Nisam zna da si potpisa ugovor s izdavačem koji njega obvezuje izdati apsolutno sve šta tebi padne na pamet?ljudi probaju nešto,ti daš svoj doprinos kupivši i moliš boga da se dobro prodaje.ako nije dobra prodaja ukida se izdanje i to je to.ti ih kriviš šta su probali izdavati i unatoč lošoj prodaji si ljut šta su usporili tempo/ukinuli izdanje?
a to da bi platija više(skoro duplo ako ne i duplo kad se uračuna popust od 30%) za bolji "kvalitet"?kvalitet čega?bijelijeg papira?plastificirane korice?bolje bi ti bilo da ostatak love iskoristiš za druge stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/08/2011 : 01:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam Bonellijevac tako da je VC taj koji je mene vratio stripu. Systemove DD sam kupovao i oni stanu posle 7-8 broja. Takav ne moze biti zasluzan bar po mom misljenju (sto se tice Bonellija).

Onda tako reci, VČ je tebe vratio stripu.

To da je vratio strip u Srbiju ipak zvuči pretjerano.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 01:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
@ Jaki
Ja nisam znao da si ti potpisao ugovor sa izdavacima da izigravas njihovog branioca. A sto se tice kvaliteta, da li si ti imao prilke da uporedis izdanja VC, DW i PP? O otisku i Blazini necu da pricam vise, to je ispricano X puta, ali da li si cuo losu rec o kvalitetu ova dva izdavaca? Nikad mi nece biti zao i da platim vise ako to izdanje vredi.

Edited by - Kit Carson on 03/08/2011 01:41:26
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 01:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa dobro, moze i tako. Ali verujem da ima dosta poput mene. Pazi, mozda bi me vratio i System, ali to je upravo ono sto pricam. Pocnes nesto i batalis. E donekle je to sad i VC poceo to da radi. Ne bas tako drasticno, ali...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 02:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Jaki
Ja nisam znao da si ti potpisao ugovor sa izdavacima da izigravas njihovog branioca. A sto se tice kvaliteta, da li si ti imao prilke da uporedis izdanja VC, DW i PP? O otisku i Blazini necu da pricam vise, to je ispricano X puta, ali da li si cuo losu rec o kvalitetu ova dva izdavaca? Nikad mi nece biti zao i da platim vise ako to izdanje vredi.

Nisam potpisao ugovor sa izdavačima ali bi veseli moga sad poslat koji paket besplatnih stripova(dosad sam ih ja uvik napada a drugi su ih branili).
To "vrijedi" je samo u tvojoj glavi(ovo nije grubo rečeno).Strip je isti a opremau ne vridi duplo plaćat jer na kraju nije ni bitna.Za duplo skuplje ne bi volio da ih izdaju drugi izdavači a vč-u samo ionako malo fali bolji otisak i to je to.Ja sam da stripovi budu šta jeftiniji i na običnom papiru.Ne patim od sjajnih bijelih papira i tvrdih plastificiranih korica.Bonelli stripovima je dosta i ionako kako ga tiskaju Ludens,Vč za kioske.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 03:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Jbg, nemamo iste poglede na strip. Odatle i razmimoilazenje u misljenjima.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/08/2011 : 07:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mozda vratio nije, al omasovio jeste.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 03/08/2011 : 09:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@ Jaki

Nisam potpisao ugovor sa izdavačima ali bi veseli moga sad poslat koji paket besplatnih stripova(dosad sam ih ja uvik napada a drugi su ih branili).
To "vrijedi" je samo u tvojoj glavi(ovo nije grubo rečeno).Strip je isti a opremau ne vridi duplo plaćat jer na kraju nije ni bitna.Za duplo skuplje ne bi volio da ih izdaju drugi izdavači a vč-u samo ionako malo fali bolji otisak i to je to.Ja sam da stripovi budu šta jeftiniji i na običnom papiru.Ne patim od sjajnih bijelih papira i tvrdih plastificiranih korica.Bonelli stripovima je dosta i ionako kako ga tiskaju Ludens,Vč za kioske.

sa popustom darkwoodova izdanja kostaju 210din.(16kn otprilike).a gde moze da se poredi ludensovo izdanje koje u srbiji kosta 195din.sa darkwudovim koje je skuplje citavih 15 din.
isto vazi i za v.c koji s popustom od 30%kosta 133 din.(desetak kuna),a otisak i blazina su strasno promenljivi.tu je darkwood za 80din.skuplji a pet puta bolji!
kad se sve pogleda,tu ne postoje drasticne razlike u ceni,i zbog toga darkwudova izdanja,pored kvaliteta dodju cak i jeftina!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/08/2011 : 09:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
izgleda da nam preostaju scanovi , tada bi izdavaci jeftino prolazili , a mi bi imali sta da citamo Onda izdavaci ne bi mogli kriviti losu prodaju , sve scanove na prenosni hard disk od 250GB i stavis u ormar , em zauzima manje prostora , ehm ce svi biti brojevi

Jos da se neki software napravi sa simultanim kvalitetnim prijevodom otisli bi mi i na inozemno trziste

Cilj je izgleda sto vise procitati , a kako ce izgledati tu je sporedno , koji ce mi djavo onda ormani , police i ogromne tone papira

feka
Go to Top of Page

alterdm
New Member

Serbia
108 Posts

Member since 09/10/2005

Posted - 03/08/2011 : 10:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alterdm a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a šta bi to uradio sa zagorom teksom i pilotom?

Dao bih da ih radi Darkwood.

A zašto ljudi upliću Darkwood u ovu priču bez njihovog znanja. Ko kaže da Darkwood uopšte interesuje da radi izdanja VČ, a čak i da ih interesuje po neko izdanje, Darkwood poštuje prava koje je neko drugi platio i neće da radi ljudima iza leđa, kao što je postalo popularno. Ako razmišljaš o nekom izdanju koje neko drugi izdaje, kao što je bio slučaj sa Magičnim Vetrom, onda odeš kod izdavača koji ga izdaje i razgovaraš o tome da li bi možda ustupio prava, a ne ideš direktno u Bonelli da bi zabo nož u leđa trenutnom izdavaču.

Budite srećni što postoji VČ, jer da nema njih ne bi ste ni ovo što trenutno izlazi čitali.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 11:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alterdm
A zašto ljudi upliću Darkwood u ovu priču bez njihovog znanja. Ko kaže da Darkwood uopšte interesuje da radi izdanja VČ, a čak i da ih interesuje po neko izdanje, Darkwood poštuje prava koje je neko drugi platio i neće da radi ljudima iza leđa, kao što je postalo popularno. Ako razmišljaš o nekom izdanju koje neko drugi izdaje, kao što je bio slučaj sa Magičnim Vetrom, onda odeš kod izdavača koji ga izdaje i razgovaraš o tome da li bi možda ustupio prava, a ne ideš direktno u Bonelli da bi zabo nož u leđa trenutnom izdavaču.

Budite srećni što postoji VČ, jer da nema njih ne bi ste ni ovo što trenutno izlazi čitali.

1.Poredimo izdavace da vidimo da li su stvarno "UKLETI" ili propadaju zato sto ne rade posao kako treba. Cini mi se da je VC na tom putu.
2.Ovo za Darkwood su moje zelje, a ne njihova razmisljanja. (Mada, ne verujem da postoji izdavac koji ne bi voleo da ima prava na Zagora).
3. Bio sam srecan sto VC postoji do ove godine. Sa dva izdanja nedeljno "gutao" sam i njihov otisak i Blazinu i duple stranice i manjak stranica...Jbg, ko radi, taj i gresi. Ali sada, sa vrlo cesto jednim izdanjem u dve nedelje i istim greskama, nikako ne mogu da budem srecan.

Edited by - Kit Carson on 03/08/2011 11:12:13
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 03/08/2011 : 11:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
gledano v.c trenutno na kioske izbacuje samo zagora i d.doga.sve ostalo je usporeno,tj pred gasenje.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/08/2011 : 11:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Neverovatno. Pa jel mislite da VC usporava jer su se smorili, pre ce biti da usporavaju jer NIKO JEBENO NE KUPUJE STRIPOVE. Reality check ! Prizivate Darkwood, mislite da bi Darkwood umeo da se nosi sa kiosk tirazima ? Svake nedelje po 5 soma min u stampu, i to pritom u nekom jacem kvalitetu, sta mislite koliko bi Sloba izgurao dok i njega ne pocnete da psujete jer nije "dosledan i zasluzan" ? Neki ovde se ponasaju kao da zivimo u Francuskoj ili Belgiji, te da imamo njihovo procentualno citalacko telo i njihove standarde...i sve opet zarad toga da bi Zagor izgledao bolje.

@Bushido, MP & SC nisu kiosk sila kao VC. Mislim da se prevashodno mislilo na veliki povratak kiosk stripa i populistickih izdanja.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/08/2011 : 11:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Veseli je super izdavač sa nikakvom tiskarom...ako ne usere Blažina dobiješ duple ili manjkajuće stranice,dobiješ bljed ili siv otisak a dobiješ i taman da oči bole...da nije ni Ludens blistav zadnji je primjer maxi Zagor kad je svaka druga stranica maglena i nečista...dobro znam da od kiosk stripa ne možem tražit savršenstvo ko od Libellusa ili Fibre ali sa malo truda to bi mogli postiči...jbg 49 kuna ili 6.6 evra ipak nije sitniš,mogo bi sinu kupit 4 Kinga za taj novac...pa da ne troši oči na razmazane stranice...ne pljujem po Veselom, uimam dosta njihovih izdanja(ne sva) i pravi su izdavač sa pogrešnom tiskarom/štamparijom...samo to srede i ok su...Darkvud i PP su savršeni ali pitanje kakvi bi bili da idu na veče tiraže...
500 komada je lako odtiskati brez previše greška, 10 000 več malo teže...nek opstanu i Veseli,Darkvud i PP, pa izdanja ima
toliko i za toliko godina unazad da boli glava...od Bonellija do svih drugih...zašto netko ne proba recimo sa Gusarom Crnobradim, koliko me pamčenje služi odličan humoristički strip na način Iznoguda,Asterixa i Lucky Luka(taličnog)...
nije nužno da netko umre da bi drugi zaživeo punim pljučima...može se u slogi i drugarstvu te korektnim odnosima dobro živjeti...Veseli dok ima Zagora i Dilan Doga nema brige na kioscima a i ostali sa manjim tiražem i de lux izdanjima mogu sasvim pristojno furati taj izdavački brod kroz sve uluje....samo da nema previše torpeda od kolega po poslu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/08/2011 : 11:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
za Martija i Mister Noa kod Strip Agenta i Veselog me ni ne čudi previše da se izdanja stopiraju...čak meni ko
velikom Bonellijevcu skoro svaki novi broj pilota ili strica Martija bio je bez veze i bacanje para/novca samo zbog jebenog kolekcionarstva(ko recimo Alan Ford extra,kupujem da i sam neznam zašto).Baron je treča liga Bonellija, pa neki uspjeh i nije moguć sa njim, Dampir je bolji ali noviji i ljudima nepoznat,bar velikoj večini a izgleda da sa tim tempom i ti koji ga kupuju prisiljeni su ga zaboravit....Zagor,Dilan,Tex,kolek.izdanja i debele knjižurine pun su pogodak...kao i Talični naravno, nek se Veseli drži tih provjerenih stvari i uz koji album ako i ne ponese uspjeh neče propast...nek popravi tiskarski dio posla i svi sretni, vjerujem i Carson i društvo, ljute se jer nije to to što bi željeli i zaslužili od strip izdavača koji je vratio Bonelli i strip na velika vrata u Srbiju i šire.
Nisu loši ali da bi se mogli popravit,to je bar jasno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 12:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

gledano v.c trenutno na kioske izbacuje samo zagora i d.doga.sve ostalo je usporeno,tj pred gasenje.

Tako je. Evo sad sam kupio Dampyra, pa ko zna kad opet.
Da se razumemo, ja kupujem sve od VC osim albuma i debelih Texa i Mister Noa (imam ih u LL izdanju). Pa cak sam se i za debelog Texa razmisljao zbog naslovnica, ali ja nisam zadovoljan kako je odradjen, pa sam odustao. Naravno da ne zelim da puknu, samo zelim da poboljsaju svoja izdanja i s tim u vezi nikad nisam razumeo kupce koji brane izdavace u smislu "Cuti, dobro je!" Ma nije! (Ima Balasevic u pesmi ). Uvek treba stremiti boljem.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 03/08/2011 : 12:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Treba stremiti boljem, slazem se. Ali gde nas to dovodi u ovoj situaciji ? VC je vec previse ozbiljan za nasu situaciju i nasu drzavu, shodno tome ja se ne zalim.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38104 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/08/2011 : 12:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ne znam sto SA nisu probali smanjiti malo tiraz a dignuti cijenu. Ne vjerujem da bi vise od 10% tih koji kupuju/kupujemo recimo MN odustali sad zbog cijene. A mogli su i samo dignuti cijenu, sa 2,30 EUR na recimo 2,90 EUR, ili cak 3,50 EUR sto se mene tice.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 13:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo za Darkwood su moje zelje, a ne njihova razmisljanja.

Tako je!
Ipak su ovo samo snovi nas obicnih fanova, nisu oficijelni stavovi ekipe iz Darkwooda.

quote:
Originally posted by cronos six

Tako stvari stoje. Pitanje je da li su mogli na neki drugi nacin da rijese neke stvari, mozda smanjenjem tiraza i na taj nacin da zadrze tempo izlazenja vecine izdanja koje su pomjerili na tri mjeseca, u nekim slucajevima cak i na 6 mjeseci.

O tome bi izdavaci trebali vise da znaju, mi samo nagadjamo, iako ponekad izgleda tako kao da neki prepotentni ljudi znaju vise i od samog boga.
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 03/08/2011 : 13:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je VC vratio strip u Srbiju. Tu pre svega mislim na masovnost stripa : nema trafike s koje vas ne gleda neko od njihovih izdanja. Pre njih sam o stripu na ulici u prolazu mogao naleteti samo na Stripoteku ili pokoje zalutalo izdanje, oni su uveli veliki broj izdanja, vratili su strip na kioske, pa nek je i petparacki. Uz njih sam opet video junake koje sam voleo, pa neke i prevazisao, a okrenuo se i drugim izdavacima, drugim fransizama itd. A sve to jer sam opet vidjao stripove na kioscima. Mnogo je ljudi koje je VC izlazenjem a kioske upoznao sa stripom ili vratio njemu, te mislim da nije preterano reci da je VC vratio strip u Srbiju na velika vrata (ostali izdavaci su se borili, ali bez kiosk izdanja to sve prodje manje-vise nezapazeno ljudima koji to ne prate, VC je bio dovoljno jak da ga bude svuda), da ga je priblizio slucajnim prolaznicima, novim i starim citaocima. Zaista ne vidim kako bi se to moglo osporiti, iako je to sve usporeno sada i ljudi generalno imaju sve manje para.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 15:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

ti nemaš pogled na strip nego na opremu stripa.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 03/08/2011 : 17:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ti nemaš pogled na strip nego na opremu stripa.

losa oprema,los otisak i skrabotine na naslovnici vide se iz aviona.
kolko primecujem tebe zanimaju dnevnikova izdanja i ta vrsta pogleda na strip.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000