forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 UKLETI IZDAVAČI !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 17:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
kojakontra

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 17:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Kit Carson

Jbg, nemamo iste poglede na strip. Odatle i razmimoilazenje u misljenjima.

ti nemaš pogled na strip nego na opremu stripa.

E sad si mi zapusio usta.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 03/08/2011 : 18:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Ja cim sam vidio onaj Laurentijev masakr sa naslovnicama i zajebancije oko visine i dizajna, stopirao sam kupovinu na samom pocetku.
Volio bih perfektno KI izdanje, ali poslije toga sam odlucio da mi je dovoljno ZEX. Cekam da vidim Ludensov tempo pa da li da nastavim sa njihovim KI ili ne.
Drugi broj je najvljen za septembar. Sve ispod 4 knjige godisnje je flop.
Ipak, ima VC i pozitivnih strana, kao npr. KI MR.NO.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 03/08/2011 : 18:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde ljudi, nije bas da podrzavam Kinga u pucanju Veselog, ali kako su poceli da rade...pa sta treba? Prvo usporavanje junaka (Tex, Mister No, Dampir...), pa onda, sta se desava ca Cikom, Superbukom, MM propusta 2 termina, usporavanje KI... I sta sad ja treba da kazem?! "Ziveo Veseli! Samo tako nastavi!" Zar nisu mogli kad je bio prvi termin za MM kad su preskocili da ubace nesto drugo? Ne znam, ide vam Zagor, DD...pa forsiraj to! A ne, prazan cetvrtak, a godinu dana pre toga bila dva izdanja.
Nesumnjivo je da su zasluzni za povratak stripa u Srbiji, ali to treba i odrzati, a kako sada rade...tesko. Vise poverenja imam u Slobu i zbog toga i ja zelim da Sloba preuzme ne samo Zagora, nego i sve junake koje bi donele profit. Covek se pati sa nekim junacima za koje dobar deo stripofila u Srbiji nije ni culo, sto znaci da izdaje na rizik. I kakva izdanja dobijamo? Perfektna (ne mislim na price, nego kako su odradjena). Sta bi tek uradio sa Zagorom, Texom, pilotom... A i redno je da Darkwood ima junaka koji bi se prodavao u +5000 primeraka.

Nekako bih ja bio zadovoljan kad bi zamenili junake i niko da ne pukne.

Dobro je što na forumu imamo ovako dobre učitelje, pa da se ne ponavljam da pišem kad je sve rečeno
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/08/2011 : 18:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit CarsonIzmedju izdanja VC od 190 din i izdanja DW ili PP od 300, uvek bih se odlucio za ova druga dva. Hocu da kazem da ne igra samo cena, nego i kvalitet.

Problem je što većina ne bi tako uradila. Ja prvi bih se odrekao nekih stripova da moram toliko da ih plaćam.

I MM i SB nisu ukinuti.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/08/2011 : 18:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Ne vjerujem da bi iko ovdje htjeo da zeli da bilo koja izdavacka kuca stripova 'pukne'.

O da, žele. Ko mala deca su..
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 03/08/2011 : 18:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Auuuu... Kakav uzas. I vi biste radije da Darkwood izdaje nesto onako kako se vama svidja u 1000 primjeraka, nego ultra redovni VC sa cijenom od 130 dinara sa popustom za redovna kiosk izdanja? Bez ljutnje, ali ja ne vjerujem da odrasli ljudi tako misle. Pitajte Slobu ima li on uopste kapacitet a i interes da plasira onoliko izdanja kao VC prije nego sto pozelite propast najvecoj i jedinoj sposobnoj kuci za hiperprodukciju u Srbiji. I sve to zbog Laurentijevih naslovnica, koje se ne svidjaju trojici starih Zagor fanova?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/08/2011 : 18:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:
Originally posted by jaki

quote:

@ Jaki
Ja nisam znao da si ti potpisao ugovor sa izdavacima da izigravas njihovog branioca. A sto se tice kvaliteta, da li si ti imao prilke da uporedis izdanja VC, DW i PP? O otisku i Blazini necu da pricam vise, to je ispricano X puta, ali da li si cuo losu rec o kvalitetu ova dva izdavaca? Nikad mi nece biti zao i da platim vise ako to izdanje vredi.

Nisam potpisao ugovor sa izdavačima ali bi veseli moga sad poslat koji paket besplatnih stripova(dosad sam ih ja uvik napada a drugi su ih branili).
To "vrijedi" je samo u tvojoj glavi(ovo nije grubo rečeno).Strip je isti a opremau ne vridi duplo plaćat jer na kraju nije ni bitna.Za duplo skuplje ne bi volio da ih izdaju drugi izdavači a vč-u samo ionako malo fali bolji otisak i to je to.Ja sam da stripovi budu šta jeftiniji i na običnom papiru.Ne patim od sjajnih bijelih papira i tvrdih plastificiranih korica.Bonelli stripovima je dosta i ionako kako ga tiskaju Ludens,Vč za kioske.

sa popustom darkwoodova izdanja kostaju 210din.(16kn otprilike).a gde moze da se poredi ludensovo izdanje koje u srbiji kosta 195din.sa darkwudovim koje je skuplje citavih 15 din.
isto vazi i za v.c koji s popustom od 30%kosta 133 din.(desetak kuna),a otisak i blazina su strasno promenljivi.tu je darkwood za 80din.skuplji a pet puta bolji!
kad se sve pogleda,tu ne postoje drasticne razlike u ceni,i zbog toga darkwudova izdanja,pored kvaliteta dodju cak i jeftina!

sa popustom koji im omogućava VČ koji ovde svi pljuju
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 03/08/2011 : 18:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
I jos bez ljutnje ikome, bilo kakva poredjenja PP-a i Darkwood-a sa VC-om pokazuje nulto znanje o bilo kakvim zakonima trzista, to je kao poredjenje Maxi-ja i porodicne prodavnice iz kraja koju ti drzi najbolji komsija. PP i Darkwood su fenomenalni za strip sladokusce, kojih ima od 200 do 700, u zavisnosti od stripa, a VC je firma za redovnu masovnu proizvodnju, i njihovo gasenje bi dovelo do ponovnog nestanka stripa sa kioska.
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 18:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, da se ne zanosimo. Na stranu tehnikalije koje mogu ili ne moraju da budu bolje, strip scenu drzi izdavac koji moze da ponudi najvise izdanja na kioscima i sta je jos presudno- jeftina izdanja.

Oprema ne povecava cenu, mozda neosetno, cenu povecava mali tiraz.

Velike tiraze sem VC nema teorije niko od prisutnih na sceni da izgura, jer nema novca koji nije jedini faktor, nazalost, nema moc da utice na dobru izlozenost stripova na kioscima, nema moc da naplati sve u rokovima koji su neophodni da bi moglo da se radi, nema moc da organizuje iole kvalitetno i precizno vracanje remitende, da organizuje klub citalaca u hiljadama clanova i takvu distributivnu mrezu kao sto su Trafika objekti.

Ja sam se zanosio idejom da sada kada je VC pokrenuo izdavastvo, da to vise nece moci da se ugasi, pa cak i da oni odustanu iz nekog razloga, mislio sam da cu ja samo nastaviti gde su stali jer je sve vec razradjeno, ili da ce neko drugi nastaviti... Sanse su minimalne, da ne kazem nikakve. Cak ni sa Zagorom i Dilanom koji su najprofitabilniji tesko bi iko imao sansi da izgura kioske, a mali tirazi bi nas opet doveli upravo do gusenja strip scene. Ogroman broj ljudi je ponovo poceo da cita strip upravo zbog ovakve svobuhvatne organizacije VC i verujte, kada bi oni digli ruke od toga, tesko nama. Sve bi bilo jos mnogo teze i za izdavace sa malim tirazima, jer bi postepeno otpao solidan broj ljudi koji su trenutno animirani zahvaljujuci VC.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 03/08/2011 : 18:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Slobo svaka ti cast sto si se javio, a u potpunosti se slazem sa svakom napisanom rijeci. Samo se vi bazirajte na Konanu, Tarzanu i slicnim izdanjima, koje VC nikada ne bi uradio tako dobro, a njima ostavite masovnu produkciju, i svima dobro.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 18:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

sa popustom darkwoodova izdanja kostaju 210din.(16kn otprilike).a gde moze da se poredi ludensovo izdanje koje u srbiji kosta 195din.sa darkwudovim koje je skuplje citavih 15 din.
isto vazi i za v.c koji s popustom od 30%kosta 133 din.(desetak kuna),a otisak i blazina su strasno promenljivi.tu je darkwood za 80din.skuplji a pet puta bolji!
kad se sve pogleda,tu ne postoje drasticne razlike u ceni,i zbog toga darkwudova izdanja,pored kvaliteta dodju cak i jeftina!

Tu ne postoje drastične razlike u cijeni?
210 naprema 133.Znači samo oko 33% razlike u cijeni.Sitnica.
Tražiti nešto šta ima jeftinije da propadne da bi moga platiti skuplje je ....(umetnite rijeć).Darkwood,Phoenix i Libellus su odlični izdavači koji izdaju stripove(večinom)koji su propali na kiosku ili imaju malo šanse da bi prošli na kioscima a ovako ih bar ima pa makar i malo skuplji(DW i PP)ili malo više(LL ne svi naslovi)a ovo šta uspijeva na kioscima(ZG,DD)ostavite na miru!
Svoje kolekcionarske ambicije ostvarujte na nekom drugom polju.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 03/08/2011 : 18:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba

Ljudi, da se ne zanosimo. Na stranu tehnikalije koje mogu ili ne moraju da budu bolje, strip scenu drzi izdavac koji moze da ponudi najvise izdanja na kioscima i sta je jos presudno- jeftina izdanja.

Oprema ne povecava cenu, mozda neosetno, cenu povecava mali tiraz.

Velike tiraze sem VC nema teorije niko od prisutnih na sceni da izgura, jer nema novca koji nije jedini faktor, nazalost, nema moc da utice na dobru izlozenost stripova na kioscima, nema moc da naplati sve u rokovima koji su neophodni da bi moglo da se radi, nema moc da organizuje iole kvalitetno i precizno vracanje remitende, da organizuje klub citalaca u hiljadama clanova i takvu distributivnu mrezu kao sto su Trafika objekti.

Ja sam se zanosio idejom da sada kada je VC pokrenuo izdavastvo, da to vise nece moci da se ugasi, pa cak i da oni odustanu iz nekog razloga, mislio sam da cu ja samo nastaviti gde su stali jer je sve vec razradjeno, ili da ce neko drugi nastaviti... Sanse su minimalne, da ne kazem nikakve. Cak ni sa Zagorom i Dilanom koji su najprofitabilniji tesko bi iko imao sansi da izgura kioske, a mali tirazi bi nas opet doveli upravo do gusenja strip scene. Ogroman broj ljudi je ponovo poceo da cita strip upravo zbog ovakve svobuhvatne organizacije VC i verujte, kada bi oni digli ruke od toga, tesko nama. Sve bi bilo jos mnogo teze i za izdavace sa malim tirazima, jer bi postepeno otpao solidan broj ljudi koji su trenutno animirani zahvaljujuci VC.

Ova izjava menja smer u kome je otišao topik sa željama za gašenje VČ.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 19:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ipak, Berni je uspjeo...koliko znam iza njega ne stoji nikakva firma, kladionica, stamparija ili slicno.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 19:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
Originally posted by acestroke

Ne vjerujem da bi iko ovdje htjeo da zeli da bilo koja izdavacka kuca stripova 'pukne'.

O da, žele. Ko mala deca su..

Niko ovdje nije rekao da zeli da firma Grafart pukne i da ljudi ostanu na ulici. Koliko znam iza VC stoji mnogo vise od izdavanja stripova.
Ali eto, fino je vidjeti da ima ljudi koji su zadovoljni tom izdavackom kucom, pretpostavljam zbog ovog komentara da si i ti jedan od njih. Ti ono bi Texov fan? Koliko texovih sveskica izdaje VC godisnje?
4
ali dobro, nemamo svi iste kriterije.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 19:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

I MM i SB nisu ukinuti.

Nisam ja ni rekao da su ukinuti, cak se i Ciku nadam. Samo poslednji SB je izasao januara ove godine.

@ Elderane
Aj sto moram ovom Imrahilu da objasnjavam, on grobar pa je preventivno potresen sto ce veceras ispadnu , al' ti si bre nas. Lepo sam rekao da zelim da DW ima junaka koji ce se prodavati u +5000 primeraka, ne u 1000.

Sloba je lepo objasnio neke stvari i ja sam otprilike i ocekivao takvo razmisljanje sa njegove strane, ali jasno sam i stavio do znanja da su to moje zelje.

I jos jednom, ne bih zeleo da me neko svrstava u grupu da VC pukne. Njima dugujem sto su me vratili stripu, ali cu i dalje ukazivati na propuste.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!

Edited by - Kit Carson on 03/08/2011 19:17:08
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/08/2011 : 19:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Niko ovdje nije rekao da zeli da firma Grafart pukne i da ljudi ostanu na ulici. Koliko znam iza VC stoji mnogo vise od izdavanja stripova.
Ali eto, fino je vidjeti da ima ljudi koji su zadovoljni tom izdavackom kucom, pretpostavljam zbog ovog komentara da si i ti jedan od njih. Ti ono bi Texov fan? Koliko texovih sveskica izdaje VC godisnje?
4
ali dobro, nemamo svi iste kriterije.

Tvoj post
quote:

Mislim...nadam se da ce VC sto prije puci, onda, ako bog da, neka darkwood odradi posao kako treba.
Ne sumnjam u Slobu, covjek voli strip.

Dakle, Tex 4 godišnje + 2 debela i ja ne kukam ko malo dete.
Dok neko ima Zagora redovnog, odabrane priče, specijale i KI, a opet kuka.
Kao što reče, različiti kriterijumi zaista
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 19:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Grafart je firma u kojoj su zaposleni ljudi koji izdaju izmedju ostalog i stripove. VC nije firma.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 03/08/2011 : 19:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Dobar ritam Texa, stići ćemo italijane 250 godina posle gašenja Texa.
Treba bre sa svim junacima biti par epizoda iza njih, kao da živimo u Africi
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13464 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/08/2011 : 19:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Grafart je firma u kojoj su zaposleni ljudi koji izdaju izmedju ostalog i stripove. VC nije firma.

nije šija nego vrat
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 03/08/2011 : 19:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Mogu svaku rec Imrahilovu ovde da potpisem.

Sta sad ako je usporen ritam, jednom ce se mozda ubrzati, mozda nece, necemo crci sutra. Meni su bolja i cetiri Teksa redovna i po koja knjiga nego nijedan, ili sedam brojeva pa gasenje firme. Mislim, postoji nekoliko kolekcionarskih izdanja Zagora (ej, petparacki strip u HC mesto da su ga furali kao Noa i Teksa, ali dobro, trziste odlucuje) i opet ljudi zakeraju zbog ovog, zbog onog, los otisak, ne svidja mi se naslovnica, smrdi mi papir, ne svidjaju mi se sare na rikni... Za 130 kinti po broju, mega je. Nek komsije izdaju i bolje, lakse mi da dam 130 kinti nego 190, to je solidna razlika, a bas me briga za te pare da li je nebo iza Zagora plavo, da li je otisak negde malo bledji.

Lepo kaze Sloba, tesko nama da nema VCa svima, bar u Srbiji.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 19:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sloba je lepo objasnio neke stvari i ja sam otprilike i ocekivao takvo razmisljanje sa njegove strane, ali jasno sam i stavio do znanja da su to moje zelje.

I jos jednom, ne bih zeleo da me neko svrstava u grupu da VC pukne. Njima dugujem sto su me vratili stripu, ali cu i dalje ukazivati na propuste.

Izvini ali ti si reka da želiš da im zagor propadne da bi ga izdavao bolji izdavač.
Ako to nije puknuće onda ne znam šta je?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Sloba
stripovi.com suradnik

Serbia
490 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 19:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Sloba's Homepage  Send Sloba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ipak, Berni je uspjeo...koliko znam iza njega ne stoji nikakva firma, kladionica, stamparija ili slicno.

SD koja je gigant, nadovezala se prakticno na izdavastvo ex yu, tako da pauze od bezmalo 15 godina nije bilo, a na SD se nadovezao Ludens i to je to.

HR ima mnogo uredjeniju situaciju sto se tice naplate i izlozenosti na kioscima, dva jako bitna faktora i ne moras da se boris za ono sto ti pripada, kao ovde, te moze biti dovoljan i veliki kapital, a ne i razgranata i organizovana firma sa pravnom sluzbom, zasebnim knjigovodstvom i armijom ljudi.

U HR su duplo vece prosecne plate, a proporcionalno broju stanovnika znatno veci broj ljudi nije ni prestao da cita strip, te se nije bas u tolikoj meri ni izgubila tradicija kupovanja na kioscima.

HR izdanja su imala pored HR trzista i celo ex YU trziste na ovaj ili onaj nacin vise od 10 godina i tako stekla puno poklonika koji su pratili edicije koje su vec godinama kupovali, pa se vecina i zadrzala na tim edicijama.

Bernard je urednik Ludensa, a vlasnik neko drugi. Bernard je vlasnik Strip Agenta koji izdaje Martija, Mister Noa, a oni ne vidim da izlaze u mnogo vecem broju nego VC u poslednje vreme.

I pored tog zaleta i nasledja i ostalih faktora i Ludens i SA se veoma muce da odrze na jednom nivou ono sto izdaju.

Ovde se narod raspada od nemastine, ogroman broj ljudi, posebno oni koji imaju i porodice i strip im je na margini.

Da ne tupim dalje, pretesko je sve to u Srbiji

Ja razumem o cemu pricate, takodje hvala na podrsci i ukazanom poverenju, ali istina je da barem ja nemam sansi da guram ni u tragovima tako dobru stvar za strip scenu kao VC.

A ono sto je dobro za pojedinca, a ne za mase, vrlo brzo postaje lose i za pojedinca u vecini slucajeva, ako pricamo o stvarima kao sto je strip.

Edited by - Sloba on 03/08/2011 19:49:23
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 03/08/2011 : 19:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Kako stvari stoje VČ će se u najskorije vreme bazirati na Zagoru i Dilanu Dogu, ostalima sledi gašenje.
To je realnost hteli da priznamo ili ne, ja lično ne vidim šansu za recimo ponovno ubrzanje Texa
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 03/08/2011 : 20:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba

quote:

SD koja je gigant, nadovezala se prakticno na izdavastvo ex yu, tako da pauze od bezmalo 15 godina nije bilo, a na SD se nadovezao Ludens i to je to.

HR ima mnogo uredjeniju situaciju sto se tice naplate i izlozenosti na kioscima, dva jako bitna faktora i ne moras da se boris za ono sto ti pripada, kao ovde, te moze biti dovoljan i veliki kapital, a ne i razgranata i organizovana firma sa pravnom sluzbom, zasebnim knjigovodstvom i armijom ljudi.

U HR su duplo vece prosecne plate, a proporcionalno broju stanovnika znatno veci broj ljudi nije ni prestao da cita strip, te se nije bas u tolikoj meri ni izgubila tradicija kupovanja na kioscima.

HR izdanja su imala pored HR trzista i celo ex YU trziste na ovaj ili onaj nacin vise od 10 godina i tako stekla puno poklonika koji su pratili edicije koje su vec godinama kupovali, pa se vecina i zadrzala na tim edicijama.

Bernard je urednik Ludensa, a vlasnik neko drugi. Bernard je vlasnik Strip Agenta koji izdaje Martija, Mister Noa, a oni ne vidim da izlaze u mnogo vecem broju nego VC u poslednje vreme.

I pored tog zaleta i nasledja i ostalih faktora i Ludens i SA se veoma muce da odrze na jednom nivou ono sto izdaju.

Ovde se narod raspada od nemastine, ogroman broj ljudi, posebno oni koji imaju i porodice i strip im je na margini.

Da ne tupim dalje, pretesko je sve to u Srbiji

Ja razumem o cemu pricate, takodje hvala na podrsci i ukazanom poverenju, ali istina je da barem ja nemam sansi da guram ni u tragovima tako dobru stvar za strip scenu kao VC.

A ono sto je dobro za pojedinca, a ne za mase, vrlo brzo postaje lose i za pojedinca u vecini slucajeva, ako pricamo o stvarima kao sto je strip.

Sloba je ovde rekao sve. Većina ljudi nema para (bar što se tiče redeovnijeg skupljanja više različitih junaka). Trenutno u Srbiji VČ i DW su zvezde vodilje, stim što je Sloba napomenuo da VČ je ipak najzaslužniji za povratak strip scene ovde kod nas. Ali koliko vidim topik je započet sa pitanjim vezanim za Wizard, Vanini, Horus. I slabo ko divani o njima. Ja bih prvi voleo da DW preuzme MV (bez uvrede, LL mi je skup), da neki izdavač preuzme Maxije i specijalce(osim Zagora naravno koji već ide kod VČ)od svih junak koji trenutno izlaze u Srbiji(Mr NO, Teks, Zagor, Dampir. Čak bih voleo da neko krene lepo sa kiosk izdanjem Kena Parkera, Tima i Dastija ali... Pa ja skupljam 4 junaka(Teks, Zagor, Mr No. Dampir) bukvalno radim dodatni posao na crno da bih mogao sebi ovo da priuštim.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 13/08/2011 11:56:20
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000