Jbg, ko ti kriv kad si nerealan Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.
Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre.
Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.
Jbg, ko ti kriv kad si nerealan Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.
Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre.
Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.
Koja vecina? Gdje su ti ljudi? Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava. Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!
Koja vecina? Gdje su ti ljudi? Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava. Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!
Ionako je tempo koji su nabili bio nerealan. Negde je moralo da pukne, a kako sad stvari stoje dobro je sto ista i imamo. Redovan Dylan svakog meseca, ih.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Bolje da izlazi ikako, nego nikako A stripove ne kupuje samo nas 50ak zaluđenika sa foruma. Da je tako, na kioscima ih nikad ne bi ni bilo.
Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.
Ovo je definitivno zlatno doba SBE na Balkanu. Enjoy it while it lasts.
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.
ti koji su sada nezadovoljni nisu probali sušu od 90-94 u Hrvatskoj i još dužu u Srbiji... u Sloveniji imali smo bar Bleka,Marka i Mikija ala Bucik izdavać te sušne godine, a da i Gordonlinka....koji razkoš!!!!
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Juče sam negde u isto vreme počeo da pišem post sa sličnim sadržajem, ali ga nisam završio zbog nekih obaveza koje su naprasno iskrsle. Elem, trenutno u Srbiji imamo 9 izdavača stripova - Marketprint,Beli Put,System Comics,Darkwood,Phoenix Press,Komiko,Lavirint,Besnu Kobilu i Veseli Čevrtak - svako od njih više-manje je na staklenim nogama poslovanja, ali zar nije tako sa svime u Srbiji ? Pa ipak, oni odrađuju više nego solidan posao i nude nam dota izdanja. Naročito su ovde na dobitku fanovi Bonelija - Zagor (u više varijanti),Mister No,Tex,Marti Misterija,Dilan Dog (takođe na više načina),Julija,Karavan,Gea,Lilit,Dampir,Bred Beron - situacija je bolja nego i u vreme Dnevnika, pa čak i sa usporenjem VČ, a tek da ne pominjem hrvatska izdanja SBE produkcije. Sa ostalim školama stripa srpska scena je dosta siromašnija, naročito od usporenja izdavaštva Belog Puta i Marketprinta, ali se opet nešto dešava, i ima i tu lepih izdanja. A kad se još nadoda ono što nam dolazi iz Hrvatske - pa ko da još isprati sve to ?? Sa obzirom na opštu ekonomsku krizu i totalnu nezainteresovanost novih generacija za čitanjem bilo knjiga,bilo stripova, situacija je ne može biti bolja !
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti.
Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti.