Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/08/2011 : 09:51:17
|
Ma stvarno sam više popizdio na to... Na istom kiosku je Gigant Dvorac na nebu strpan u duplo manji prostor nego što su dimenzije samog stripa, sve ispresavijano i jadno... I sad bi netko trebao to platiti 60 kuna... |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 14/08/2011 : 11:58:54
|
Ja sam juče obišao pola Banja Luke i našao sam ga na jednom kiosku. Zadnji primerak, ali naslovnica ima 3-4 ureza dužine oko 1 cm. Ništa toliko značajno, a i ne vidi se ako se čovek bolje ne zagleda. Ipak ako kupujem strip na kiosku očekujem nov (ne glac, jer je to praktično nemoguće).
Na kraju sam ga morao uzeti jer je to jedini primerak koji sam uspeo naći. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 14/08/2011 : 12:29:49
|
Za djukak-a; Bio je jedan juče u kiosku kod filozofskog faxa u centru(osim ako nisi taj kupio)pa vidi ako valja da zamjeniš! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Posted - 14/08/2011 : 18:13:38
|
quote: Originally posted by d.r.p
Za djukak-a; Bio je jedan juče u kiosku kod filozofskog faxa u centru(osim ako nisi taj kupio)pa vidi ako valja da zamjeniš!
Gledao sam na tom kiosku (inače 90% stripova tu i kupujem) ali nestalo. Neki kiosci ga nisu ni dobili a neki su rasprodali. Nema veze, šta je tu je. Stripove kupujem jzbog sadržine, ne zbog naslovnica. Pa ipak... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/08/2011 : 21:18:31
|
ih, ja danas uzeo zadnji Ocean u Crikvenici pa sad vi vidite.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/08/2011 : 10:34:00
|
quote: Originally posted by acestroke
jebote, ja inace uzimam sve od SNK, i sve je sasvim ok kod njih. Ali pojma nisam imao da je toliko stripova na kioscima osteceno, stvarno steta. :(
Samo da vidiš na šta to liči, posebno na moru, u sezoni |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 15/08/2011 : 11:52:38
|
quote: Originally posted by djukak
Ja sam juče obišao pola Banja Luke i našao sam ga na jednom kiosku. Zadnji primerak, ali naslovnica ima 3-4 ureza dužine oko 1 cm. Ništa toliko značajno, a i ne vidi se ako se čovek bolje ne zagleda. Ipak ako kupujem strip na kiosku očekujem nov (ne glac, jer je to praktično nemoguće).
Na kraju sam ga morao uzeti jer je to jedini primerak koji sam uspeo naći.
Ja mislim da sam vidio u prolazu da ima na kiosku kod Maxi marketa u Boriku... |
|
|
herzegovina.boy
New Member
Bosnia and Herzegovina
187 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 16/08/2011 : 02:12:48
|
quote: Originally posted by alanford
Ja mislim da sam vidio u prolazu da ima na kiosku kod Maxi marketa u Boriku...
Zato ih u Capljini ima koiko hocete na svakom kiosku ,to vam je jedna od pozitivnih strana kada ste jedini kolekcionar u gradu i okolini. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 16/08/2011 : 18:20:12
|
quote: Originally posted by alanford
Ja mislim da sam vidio u prolazu da ima na kiosku kod Maxi marketa u Boriku...
Imas onaj kiosk prekoputa MUP-a koji zna mesecima drzati mnogo brojeva sto Zagora sto Alan Forda. Jutros sam tamo video i cuvenog Giganta. Inace, fiksna mesta gde nalazim stripove su ona 4 kioska kod poste (pogotovo onaj prvi do poste, ima pune kutije), kod Narodnog Pozorista i kod Citadele, a vidim da ima jedan kiosk kod autobuske stanice kod parka Mladen Stojanovic, sa desne strane ulice kada ides pravac Malta- Centar.
P.S. Pozdrav dragim sugradjanima :D |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 17/08/2011 : 09:44:05
|
pročitao tu stripčinu Ocean ovih dana po treči put(prvi pred 20 godina u ZS, drugi pre nekoliko godina u extra Zagoru i sada u klasik izdanju)i moji utisci nisu ništa drugaćiji od onih iz 80-tih...Nollita me oduševio po ko zna koji put, tako odlično razrađena prića može proteći samo od njegovih moždanih vijuga,ako je i "ukrao" kakvu idejicu iz filmova 70-tih,odlično je to preneo u strip...O Ferriju tu ne treba trošit reći,to su bile njegove"zlatne godine", sve od jedrenjaka,gusarskih likova,podmorja,Oceana,crtanja emocija na licima(znojni invalid Hamad kod pogleda na ajkule)... da skratim-savršenstvo.Posebno mi se ko klincu dojmila scena kad mornar pokazuje gusarima i Kapetanu Zmija rad pušaka pa onda razpali po njima in dok ga oni ne upucaju...ko klincu ta scena mi je bila(uz onu bacanja starog mornara ajkulama)možda i malo okrutna, sada mi djeluje samo realistična i daje Oceanu onu dozu ozbiljnosti da i Zagorovi prijatelju ponekad loše završe...velika šteta što Ludens u te klasike na stavlja naslovnice jer su sve za tu priću perfektne..ja bih možda radije za noseću naslovnicu izabrao Crnu zastavu ili Kapetan Zmija ali i ova Ocean(Na dnu mora ZS)je perfekcija. Kad bi nekome "neznalici"morao preporućit neki strip Zagora onda je taj OCEAN idealno rešenje da se oduševi...ubrzo stiže i Zimska zmija u klasiku,ja se več veselim...ako je ikoji Zagor vrijedan dupliranja onda je to taj OCEAN. Neznam za vas, meni je to odlično...i po treći put. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 17/08/2011 : 09:58:02
|
sada sljede Pobunjenici iz Luizijane(prosjek) i onda meni opet dragi Bratič Simon u borbi dva brata za nasljedstvo...meni je ta epizoda dobar pokazatelj odnosa među bračom,nije pravilo ali je čest slućaj...i opet je tu Ferri u najboljim godinama...klasik mi postaje drago izdanje uz sve nedostatke...baš je lijepo pročitat cijelovito priću na ex a ne da se razvlači na 4-5 mjeseca. |
|
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Posted - 17/08/2011 : 11:05:36
|
Ja ću još uzeti sledeći broj, iako imam Pobunjenike iz Luizijane u extra izdanju, jer će u njemu najverovatnije biti pričica koja je trebala ići u Okean. I to je to. Klasik je za mene završen. Ja želim imati sve Zagorove priče, ne sva izdanja... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 17/08/2011 : 14:32:19
|
Dupliram Klasik sa Extra serijom U Extra ima sve kao u originalu, dok mi je Klasik posebno drag zbog celovitosti priče i prelepog dizajna, a tek slede fenomenalne priče Brtić Simon, Zimska Zmija, Gnev Osaga... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 17/08/2011 : 14:43:54
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Dupliram Klasik sa Extra serijom U Extra ima sve kao u originalu, dok mi je Klasik posebno drag zbog celovitosti priče i prelepog dizajna, a tek slede fenomenalne priče Brtić Simon, Zimska Zmija, Gnev Osaga...
Slazem se. Ali zar Klasik edicija nema bolje ljepivo na hrbatu nego Extra edicija, ili mi se to samo cini...? ne vjerujem da mi se je ni jedan klasik ikad raspao, dok mi se u extra ediciji stranice cesto raspadaju, zbog loseg ljepila.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/08/2011 : 15:18:20
|
Ja klasik nikada nisam ni uzimao, pogotovo sada kada marsira jos jedno KI izdanje. Sve te price imam vec u extra ediciji. |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 17/08/2011 : 15:27:47
|
Meni je Klasik jedno od najdrazih izdanja... Iako sam sa brojem 18 "Zagor Protiv Vampira" poceo duplirati epizode i dalje ga uzimam a razlozi su slicni kao i kod Bruce-a, super je kad je epizoda kompletna a i dizajn je odlican, ima nekog smeka u sebi... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
891 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 17/08/2011 : 20:24:11
|
Ja sam se na dilemu, koje izdanje Zagora da skupljam-ili kolekcionarski Ludens ili klasik, ipak nastavljam skupljati klasik i tako ...ipak mi je sam dizajn vrlo ok, i dopadaju mi se priče "stisnute" u jedan strip, tako da i na policama izgledaju super. Ova zadnja klasik knjižurina je, ako se ne varam najdebljija...(ili 2 najdebljija, ne znam, nemam svih zasada). Super edicija iako imam već ove priče u izdanju ZS/LMS i SD/Lu, evo uzimam i klasik i sve je na mjestu |
Invincible shield |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 17/08/2011 : 23:33:11
|
"Ocean" literatura obavezna za ovo ljeto na plazi....koje ja ne mogu niti primirisati! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/08/2011 : 05:48:17
|
quote: Originally posted by teller
pročitao tu stripčinu Ocean ovih dana po treči put(prvi pred 20 godina u ZS, drugi pre nekoliko godina u extra Zagoru i sada u klasik izdanju)i moji utisci nisu ništa drugaćiji od onih iz 80-tih...Nollita me oduševio po ko zna koji put, tako odlično razrađena prića može proteći samo od njegovih moždanih vijuga,ako je i "ukrao" kakvu idejicu iz filmova 70-tih,odlično je to preneo u strip...O Ferriju tu ne treba trošit reći,to su bile njegove"zlatne godine", sve od jedrenjaka,gusarskih likova,podmorja,Oceana,crtanja emocija na licima(znojni invalid Hamad kod pogleda na ajkule)... da skratim-savršenstvo.Posebno mi se ko klincu dojmila scena kad mornar pokazuje gusarima i Kapetanu Zmija rad pušaka pa onda razpali po njima in dok ga oni ne upucaju...ko klincu ta scena mi je bila(uz onu bacanja starog mornara ajkulama)možda i malo okrutna, sada mi djeluje samo realistična i daje Oceanu onu dozu ozbiljnosti da i Zagorovi prijatelju ponekad loše završe...velika šteta što Ludens u te klasike na stavlja naslovnice jer su sve za tu priću perfektne..ja bih možda radije za noseću naslovnicu izabrao Crnu zastavu ili Kapetan Zmija ali i ova Ocean(Na dnu mora ZS)je perfekcija. Kad bi nekome "neznalici"morao preporućit neki strip Zagora onda je taj OCEAN idealno rešenje da se oduševi...ubrzo stiže i Zimska zmija u klasiku,ja se več veselim...ako je ikoji Zagor vrijedan dupliranja onda je to taj OCEAN. Neznam za vas, meni je to odlično...i po treći put.
Da, to je prica koju bih mogao stalno iznova citati. I citao sam je vec nekoliko puta. Sve to sto si naveo, i jos dosta toga, naveo sam u svom komentaru na recenziju |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 19/08/2011 : 06:01:15
|
quote: Originally posted by teller
bravo -dp- ZIMSKA ZMIJA, KAPETAN ZMIJA, BRATIČ SIMON,SEDMA RUNDA....neponovljivo....i ništa bez Ferrija,nacrtao je sve najbolje od Zagora, dobro ni Donatelli nije za bacanje ali jedino je Ferri pravi Zagorov crtač...Nucio ima te kvalitete da ga možda zameni.
Daleko od tog da je za bacanje. Meni je Donatelli rame uz rame Ferriju, bez obzira na ociglednu superiornost Ferrija. No, Donatellijev Zagor, kako sam mnogo puta isticao, ima neke osobine koje Ferrijev nema (ne znam zasto je to tako). Na primer, izgleda odlucnije, reaguje brze i munjevito, surovije (slicno Texu).
Da ne spominjem legendarne price koje je nacrtao Donatelli, i za koje sam se vezao bas kao takve (i tesko mi je da ih zamislim kako bi izgledale da ih je Ferri crtao), kao sto su: Sloboda ili smrt, Povratak u Darkvud, Trenuci zebnje, Kraj tiranina, Poklic Sauka, Podvodno cudoviste, Snezni sokolovi, Blindirana soba, Odred straha (Tropical Corp), Obracun kod Big Beja, Horde zla... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 19/08/2011 : 10:32:36
|
nogo što,Donateli je bio crtač prve lige, pogledajte samo njegove naslovnice za Kit Tellera/Mali Rendžer(pola serijala od 250), zar bi to mogao nacrtati neko škrabalo?Genij koji je imao tu ne/sreču da je crtao Zagora(bar veči dio epizoda) uz takvog maestra kao što je Ferri. |
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/08/2011 : 22:51:49
|
quote: Originally posted by ---dp---
U tome i jeste njegova velicina, sto je uspevao da bude rame uz rame Ferriju tolike godine
Ja sam jedan, od rjetkih vjerovatno, kojemu je Donatelli uvijek bio bolji od Ferrija... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|