forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 UKLETI IZDAVAČI !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Zašto nisu prošli na tržištu...

Posle 1/4 veka vladavine ''Dnevnika'' i legendarnih edicija Zlatna serija i Lunov Magnus strip koje su proslavile strip na ovim prostorima i njihovog odlaska, strip izdavači sa ovih prostora a pogotovo u Srbiji kao da su postali ukleti.

Nisam potpuno upućen pa bi voleo da od Vas čujem zanimljivosti vezane za sledeće izdavačke kuće, krenimo redom:

- HORUS,imali su sve uslove za uspeh, imali su Zagora, nastavili sa epizodama gde je Dnevnik stao, imali su i Čiko specijale, pomalo ''kastrirane '' ali ipak sveže. Odmetnuli su se i u extra seriju i izabrali Zagorov zlatni period od ZS 600. Imali su i Zagor reprint od početka.Pored najpopularnijeg junaka bili su tu i Mark, Blek, Miki, Marti i Dilan... i opet ništa.

KO JE OSNOVAO HORUS, ZAŠTO SU NESTALI SA SCENE UPRKOS ČINJENICI DA SU IMALI ODLIČNE ADUTE ?

-VANINI, još jedan izdavač, prava na najjače junake, silovit početak, Boneli format, pretplate, neobjavljene Zagor epizode, nastavak sa Dilanom gde je Dnevnik stao, Marti, Mister no i posle 7 epizoda krah.

Neki kažu prešli u građevince, ali šta je stvarno smetalo da nastave ako je dobro išlo.

KO JE OSNOVAO VANINI, ZAŠTO SU SE POVUKLI U MOMENTU KADA SU OŽIVELI STRIP SCENU U SRBIJI ?

-ABATON, i oni su imali prava na najjače adute, ali nisu daleko odmakli, još jedna propast Zagora i Dilana, za nepoverovati.

KO JE OSNOVAO ABATON, ZAŠTO SU I ONI NESTALI.

-SISTEM COMICS,oni su vidim još uvek živi, nisu se hvatali Zagora, razlog ne znam, ali su zato imali mudar Boneli izbor. Dilan, Ken i Magični. Dobro urađena izdanja. Ken je stigao do kraja, ok.

ZAŠTO SU ''PUKLI'' SA MAGIČNIM POSLE ONOLIKO LEPIH IZDANJA, ZAŠTO SU STALI SA REDOVNIM DILANOM, ZAR JE TO NEISPLATIVO U ODNOSU NA ONO ŠTA DANAS RADE, NIJE MI JASNO!?

-SFERA, najavljivali su tempo sa Magičnim, najavljivali i druge junake, a onda stali i nestali ?!

-WIZARD PRESS, i oni su pukli sa Magičnim, ni sa Blekom se nisu proslavili, kažu bili su tvrdoglavi sa prepuštanjem prava DW kada je u pitanju MV.

KO ČINI OVU IZDAVAČKU KUĆU, ZAŠTO UPRKOS SVEMU POKUŠAVAJU I NAJAVLJUJU MV 23 i 24 ?

VESELI ČETVRTAK SE NEKAKO DRŽI, DARKWOOD OPSTAJE ALI MU JE SUŽEN PROSTOR JER NEMA NAJJAČE ADUTE ZAUZETE OD VČ, MISLIM DA JE TO ŠTETA.
NA DRUGU STRANU COLTU I FENIKSU JE JOŠ SUŽENIJI, ČAK I KADA JE U PITANJU DISTRIBUCIJA I TO OD DW.

ZAŠTO SU U SRBIJI IZDAVAČI PROKLETI?
ZAŠTO IAKO JE U PITANJU DVOSTRUKO VEĆE TRŽIŠTE, NAJDOMINANTNIJE IZDAVAČKE KUĆE SA NAJJAČIM IZDANJIMA JESU LUDENS I LIBELUS, DA KAŽEMO I STRIP AGENT KAO I FIBRA ZBOG KENA KADA JE BONELI U PITANJU

Edited by - Kutuzov on 02/08/2011 20:03:46

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 20:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zasto su prokleti?
Vidis prof...ovaj Kutuzove, to je nekad bilo. Sada imamo Darkwood i PP, ceka se jos samo na trenutak da Zagi dodje svojoj kuci, naime u DARKWOOD.
Tada cemo imati naseg junaka u opremi kakvu zasluzuje. Nece vise biti korica koje se odvajaju od stranica stripa,niti nekih antitalenata koji postavljaju logo junaku po sred cela.
Mislim da je to samo pitanje vremena. Onda ima da slavimo!
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zasto su prokleti?
Vidis prof...ovaj Kutuzove, to je nekad bilo. Sada imamo Darkwood i PP, ceka se jos samo na trenutak da Zagi dodje svojoj kuci, naime u DARKWOOD.
Tada cemo imati naseg junaka u opremi kakvu zasluzuje. Nece vise biti korica koje se odvajaju od stranica stripa,niti nekih antitalenata koji postavljaju logo junaku po sred cela.
Mislim da je to samo pitanje vremena. Onda ima da slavimo!

O tome između ostalog i pričamo, VČ je faktor stabilnosti, ali tu i nema baš prevelike ljubavi, bar mi se tako čini
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 20:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mislim...nadam se da ce VC sto prije puci, onda, ako bog da, neka darkwood odradi posao kako treba.
Ne sumnjam u Slobu, covjek voli strip.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 02/08/2011 : 20:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim...nadam se da ce VC sto prije puci, onda, ako bog da, neka darkwood odradi posao kako treba.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/08/2011 : 20:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zašto su ukleti?Pa vidiš i da ljubitelji stripa navijaju da neka izdavačka kuća propadne?
A zašto su propali nema se puno šta misliti-slaba prodaja ili zbrka oko prava.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/08/2011 : 20:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ja ne bi volio da VČ pukne, a ako se to dogodi, onda neka Darkwood preuzme Zagora.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Znali neko stvarno nešto više o razlozima propasti navedenih izdavačkih kuća
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neka puknu, ali šta da radim sa kolekcionarskim izdanje, taman sam sakupio svih 16 knjiga
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 20:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kutuzov

Neka puknu, ali šta da radim sa kolekcionarskim izdanje, taman sam sakupio svih 16 knjiga

Prodaj na vrijeme.
Ja cim sam vidio onaj Laurentijev masakr sa naslovnicama i zajebancije oko visine i dizajna, stopirao sam kupovinu na samom pocetku.
Volio bih perfektno KI izdanje, ali poslije toga sam odlucio da mi je dovoljno ZEX. Cekam da vidim Ludensov tempo pa da li da nastavim sa njihovim KI ili ne.
Drugi broj je najvljen za septembar. Sve ispod 4 knjige godisnje je flop.
Ipak, ima VC i pozitivnih strana, kao npr. KI MR.NO.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 02/08/2011 : 20:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Horus se pojavio tri godine posle gašenja Dnevnika, odnosno ZS i LMS i osnovao ga je bivši član Dnevnikove redakcije stripa koji je okupio malu porodičnu firmu i krenuo sa ponovnim izdavanjem Zagora, Bleka, Dilana i ostalih. Za neke junake je imao prava, za neke ne a i kuburuo je sa distribucijom i sličnim stvarima tako da se posle par godina i nekoliko različitih edicija od po nekoliko brojeva ugasio.
Vanini je bila italijanska firma koja je otlupila prava na sedam brojeva četiri Boneli edicije kao osnov za ulazak na srpsko tržište su iskoristili stripove ali to im nijednog trenutka nisu bili dugoročni planovi niti sfera interesovanja. Nakon prestanka sa stripovima probali su da ipak ostanu u izdavačkim vodama i otkupili su prava na srpsko izdanje italijanskog modnog magazina "Gioa" ali su objavili samo jedan broj i onda se definitivno manuli izdavaštva i okrenuli građavinskoj industriji. Dok su izdavali Boneli stripove angažovali su vrhunske profesionalce i zaljubljenikie u strip koje je predvodio Igor iz sadašnjeg "Systema" pa su zato tih sedam brojeca od svakog junaka izgledali vrhunski.
Abaton i Sfera su bili isuviše mali izdavači da bi ostali na tržištu iako su imali dobru volju a Wizard nije vreda pomena jer je u pitanju klasično pranje para.
Trenutno imamo VČ, Darkvud, Sistem, Marketprint a do kraja godine trebalo bi da sa svojim strip izdanjima startuju i Alisa, Informatika i još jedan izdavač.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
Da KI MRNO im je jedina svetla tačka uz KIZ, mada ga ne kupujem, ali je povoljno izdanje.
Za razliku od tebe ja kupujem KIZ i smatram da je bolji od Ludensovog.
Ne može kolekcionarsko izdanje da bude bez naslovnica u boji.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Horus se pojavio tri godine posle gašenja Dnevnika, odnosno ZS i LMS i osnovao ga je bivši član Dnevnikove redakcije stripa koji je okupio malu porodičnu firmu i krenuo sa ponovnim izdavanjem Zagora, Bleka, Dilana i ostalih. Za neke junake je imao prava, za neke ne a i kuburuo je sa distribucijom i sličnim stvarima tako da se posle par godina i nekoliko različitih edicija od po nekoliko brojeva ugasio.
Vanini je bila italijanska firma koja je otlupila prava na sedam brojeva četiri Boneli edicije kao osnov za ulazak na srpsko tržište su iskoristili stripove ali to im nijednog trenutka nisu bili dugoročni planovi niti sfera interesovanja. Nakon prestanka sa stripovima probali su da ipak ostanu u izdavačkim vodama i otkupili su prava na srpsko izdanje italijanskog modnog magazina "Gioa" ali su objavili samo jedan broj i onda se definitivno manuli izdavaštva i okrenuli građavinskoj industriji. Dok su izdavali Boneli stripove angažovali su vrhunske profesionalce i zaljubljenikie u strip koje je predvodio Igor iz sadašnjeg "Systema" pa su zato tih sedam brojeca od svakog junaka izgledali vrhunski.
Abaton i Sfera su bili isuviše mali izdavači da bi ostali na tržištu iako su imali dobru volju a Wizard nije vreda pomena jer je u pitanju klasično pranje para.
Trenutno imamo VČ, Darkvud, Sistem, Marketprint a do kraja godine trebalo bi da sa svojim strip izdanjima startuju i Alisa, Informatika i još jedan izdavač.

Bravo za novinara, znaš li zašto je sistem comics stao ?
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 02/08/2011 : 20:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Sistem nijue stao, daleko od toga a ako misliš zbog čega je stao sa MV i Dilanom na kioscima to je bila jednbostavno procena redakcije i slika tadašnjeg stanja na tržištu, Tada su se okrenuli Magičnom u tvrdom povezu i po knjižarama kao i GIGANT DD koji još uvek izlazi.
Go to Top of Page

Kutuzov
Junior Member

370 Posts

Member since 06/05/2011

Posted - 02/08/2011 : 20:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Kutuzov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Sistem nijue stao, daleko od toga a ako misliš zbog čega je stao sa MV i Dilanom na kioscima to je bila jednbostavno procena redakcije i slika tadašnjeg stanja na tržištu, Tada su se okrenuli Magičnom u tvrdom povezu i po knjižarama kao i GIGANT DD koji još uvek izlazi.

Na MV I redovni Dilan sam mislio
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 02/08/2011 : 20:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Teško danas bilo koji strip izdavač može da opstane ako mu je samo strip osnovna i jedina delatnost. Iza VČ stoje kladionice Mocart, Marketprint opstaje na, verovali ili ne, ljubavnim romanima i štampanju reklamnog materijala, DW ima prodavnicu i tako dalje...
Suma sumarum, od isključivo stripa leba nema...
:(
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 02/08/2011 : 22:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
najprokletiji izdavac zvao se"mirabilis".

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21129 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/08/2011 : 22:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Iza Phoenix Pressa stoje Zemunski narko dileri.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/08/2011 : 23:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zelis da najproduktivniji izdavac u Srbiji, neko ko je prosto vaskrsao kiosk strip u nas, gekne da bi ti dobio KI Zagora onakvog kakav se tebi svidja ?

O, Boze.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4650 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 02/08/2011 : 23:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
bas o boze :o

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 02/08/2011 : 23:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Svakaki ljudi ima.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/08/2011 : 23:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Zelis da najproduktivniji izdavac u Srbiji, neko ko je prosto vaskrsao kiosk strip u nas, gekne da bi ti dobio KI Zagora onakvog kakav se tebi svidja ?

O, Boze.

Ne.
Zelim da jedan izdavac napokon ljudski izda SBE stripove Zagora i Dylana na nasim prostorima, bez uobicajenih mana.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 03/08/2011 : 00:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

Svakaki ljudi ima.

Tacno.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 03/08/2011 : 00:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Ajde ljudi, nije bas da podrzavam Kinga u pucanju Veselog, ali kako su poceli da rade...pa sta treba? Prvo usporavanje junaka (Tex, Mister No, Dampir...), pa onda, sta se desava ca Cikom, Superbukom, MM propusta 2 termina, usporavanje KI... I sta sad ja treba da kazem?! "Ziveo Veseli! Samo tako nastavi!" Zar nisu mogli kad je bio prvi termin za MM kad su preskocili da ubace nesto drugo? Ne znam, ide vam Zagor, DD...pa forsiraj to! A ne, prazan cetvrtak, a godinu dana pre toga bila dva izdanja.
Nesumnjivo je da su zasluzni za povratak stripa u Srbiji, ali to treba i odrzati, a kako sada rade...tesko. Vise poverenja imam u Slobu i zbog toga i ja zelim da Sloba preuzme ne samo Zagora, nego i sve junake koje bi donele profit. Covek se pati sa nekim junacima za koje dobar deo stripofila u Srbiji nije ni culo, sto znaci da izdaje na rizik. I kakva izdanja dobijamo? Perfektna (ne mislim na price, nego kako su odradjena). Sta bi tek uradio sa Zagorom, Texom, pilotom... A i redno je da Darkwood ima junaka koji bi se prodavao u +5000 primeraka.

Nekako bih ja bio zadovoljan kad bi zamenili junake i niko da ne pukne.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/08/2011 : 00:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
a šta bi to uradio sa zagorom teksom i pilotom?
imate najjeftinije stripove a pljucate po veselom a vidjet će te kad propadne kako će vam biti.
zar i je vč trebao izdavati stripove koji ne donose zaradu?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/08/2011 : 01:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Nesumnjivo je da su zasluzni za povratak stripa u Srbiji,

Dobro sad, ne pratim baš previše stripovsku scenu u Srbiji, ali nije li ovo malo pretjerano? Što je sa Marketprintom i Systemom? Njihov trud ne vrijedi ništa?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000