forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/08/2011 : 01:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

kapiras naravno da je u pitanju film za decu?

a odrasli ne bi trebali gledat takve filmove?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/08/2011 : 01:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
naravno da bi, ali hocu da ti skrenem paznju da konstatujes da je banalizovan slucaj ubistva u jednom totalno decijem filmu, gde su ukljuceni crtani junaci, itd....u najmanju ruku nesvakidasnja izjava :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 10/08/2011 : 01:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

naravno da bi, ali hocu da ti skrenem paznju da konstatujes da je banalizovan slucaj ubistva u jednom totalno decijem filmu, gde su ukljuceni crtani junaci, itd....u najmanju ruku nesvakidasnja izjava :D

apsolutno, a na kraju krajeva, nisam niti očekivao da film bude sad nekakav Sherlock Holmes ili Hercule Poirot kaj se tiče radnje - jer je film miks čiste komedije i drame, a ne detektivski ili neki krimić. ali mislim da su definitivno Dooma mogli prikazat u malo manje negativnom svjetlu - jer je odmah čim ga vidiš očito da je on glavni krivac.
ali dobro pogledat za zabavu. jesam li spomenuo da je film nastao po romanu "Who censored Roger Rabbit" i da je osvojio 3 oscara?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/08/2011 : 11:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

isao sam pet puta gledati 3D filmove (zadnji put avatara)
i svaki put si kazem:"koji k placam ovog kad nista ne vidim?"
nakon avatara sam rekao nikad vise
ili sam ja lud ili 3D efekte ne vidim

Meni je samo avatar bio pravo 3D, ovo ostalo su sve fejkovi. Jučer gledam Capa i svako malo maknem naočale i vidim da i nema neke razlike između običnog i 3D. Odnosno, nema neke zapanjujuće razlike da bi se to mogli zvati pravim 3d doživljajem. Pottera sam namjerno otišao gledati 2D i 3D mi uopće nije nedostajao.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/08/2011 : 11:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kapetan Amerika zgodan je dodatak ovom nizu superherojskih filmova, no moram primijetiti da je priča strašno tanka nakon što završe s originom i krenu u pravu radnju filma. Red Skull i nije neka tipčina, nekako su mi falili pravi frontalni okršaji, puno priča, a nema ni nekih dobrih lajnova. Nekako mi je previše proamerican, ne mogu si pomoći kak su dobri i jaki i domoljubni ti američki dečki... 3D i nije neki domet u ovom filmu, efekti dobri, ala su uspjeli smanjiti Evansa

Nemojte me pogrešno razumijeti, volim ove superherojske filmove i uvijek ću ih rado pogledati...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/08/2011 : 12:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zar si od nekog ko se zove Captain America ocekivao da ne bude proamerican i patriotski nastrojen? ;-)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/08/2011 : 13:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
moj frend i ja imamo namjeru ovo ić pogledat...
film se zasad dobro drži, kako po kritikama, tako i po box officeu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/08/2011 : 13:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zar si od nekog ko se zove Captain America ocekivao da ne bude proamerican i patriotski nastrojen? ;-)

Ma znam, on je i stvoren u takvom stripovskom okruženju tijekom rata (drugog svjetskog!), samo velim koji dojmovi se čovjeku mogu motati po glavi kad gleda film. Čitam sad po wikipediji da su oni zapravo dosta pratili originalnu priču.

Evo naslovnice prvog broja Cpt. Americe, udario Hitlera u facu (u filmu je to napravio samo u predstavama)...

Edited by - DeeCay on 11/08/2011 13:55:19
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/08/2011 : 14:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

3D i nije neki domet u ovom filmu, efekti dobri, ala su uspjeli smanjiti Evansa

i previše!
u nekim scenama izgleda kao da ima 12 godina!
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 11/08/2011 : 14:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Vrh bogova me toliko odusevio da sam poceo malo istrazivati o alpinizmu, pa me povodom toga zanimaju i filmovi na tu temu.
Ima li nekih preporuka? Obavezno i nesto japansko ako postoji?
Za sad imam Touching the Void, Nordwand, Eiger Sanction, K2.
Sinoc pogledao 127h, nije bas alpinizam, al je "tu negde". Dobar!

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 11/08/2011 : 15:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Herzogov "Cerro Torre: Schrei aus Stein" sa Stefan Glowaczom.
Inače obožavam planinarenje i sve na tu temu.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/08/2011 : 00:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
pogledao jučer sa kolegom i kolegicom s faksa "Bridesmaids" u Cinestaru. isprva sam mislio "ovo će bit ziher neki dosadni chick flick", ali sam na kraju bio ugodno iznenađen. odlična komedija!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 12/08/2011 : 08:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

Vrh bogova me toliko odusevio da sam poceo malo istrazivati o alpinizmu, pa me povodom toga zanimaju i filmovi na tu temu.

Pogledaj onda The White Hell of Pitz Palu/Die weisse Holle vom Piz Palu) te Scream of Stone/Schrei aus Stein. A možeš i The Mountain.

A pročitaj i mangu Kokou no Hito (15-ak svezaka je izašlo). Iako počne sa naglaskom na penjanje po stijenama (rock-climbing, kako bi rekli) kasnije uglavnom se prebace na "pravi" alpinizam (snow & shit).

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 15/08/2011 : 15:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Super 8

J.J. Abrams je na ovom filmu odradio jedan fantasticni homage Spielbergovim filmovima i osobno me podjetio na djetinjstvo kada sam u kinima gledao i dozivljavao filmove kao E.T, The Goonies...etz.
Neke scene takoder podsjecaju na Jurski park ili susrete trece vrste i sve to ima jedan sentimentalni retro stih tih zlatnih proslih godina gdje su nike i starke bile najbolja obuca a levisice jedini pravi jeans , gdje je walkman bio inovacija desetljeca i gdje su se vozili auti od normalne potrosnje 20 l na 100 km , i naposljetku vremena gdje je jos postojala romantika , osobna komunikacija i san o jednom boljem svijetu ..svijetu punom tajni i avantura .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/08/2011 : 17:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

where eagles dare?
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/08/2011 : 08:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Tex e il signore degli abissi 2/4

...solidan film o znanim strip junacima Texu i Kit Carsonu. Ova ekranizacija Duccia Tessarija u produkciji talijanske nacionalne kuce snimljena 1985. S obzirom na neuspjeh kod publike planirani nastavci nisu snimljeni. Meni osobno film uopce nije loš (još je bolji kad se uzme u obzir kao ekranizacija stripa). Glavni glumci (poznate špageti njuške, Gemma i Berger) su odlićno odelali zadaću, sama priča je ok a scenarij tipično Willerovski. Površna priča s dosta elemenata iz života američkih starosjedioca uklopljena u prekrasne krajolike. Ovaj film je svakak u rangu vecine špagetija (iako nije špageti usporedba s njima je razumljiva s obzirom na filmsku ekipu) iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Tko voli te filmove uzival bu i u ovom!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 16/08/2011 08:58:16
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 16/08/2011 : 11:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

where eagles dare?

The Eiger Sanction
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 16/08/2011 : 15:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
pogledao sinoć Sleepy Hollow od Tima Burtona. nisam čitao istoimenu Irvingovu knjigu "The legend of Sleepy Hollow" tako da neću pravit komparaciju. Dvije najbolje stvari u filmu su odlična kinematografije i glumačka postava (Johnny Depp, Christina Ricci, Michael Gambon, Richard Griffiths etc.). No najveći problem mi je bio ugođaj u filmu jer uopće mi nije djelovao zastrašujuće, premda je hororac. overall, check it out, vi koji još niste.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/08/2011 : 16:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark
The Eiger Sanction

Jesi ga gledao za vikend,a? Baš sam pomislio gle, netko je pitao na forumu za alpinističke filmove i evo jednog. Odličan film. Bolji i prljaviji (na jeziku) i od Prljavog Harryja...
Preveli su ga "Dozvola za ubojstvo".

Edited by - DeeCay on 16/08/2011 16:03:53
Go to Top of Page

coask
Starting Member

51 Posts

Member since 02/01/2011

Posted - 17/08/2011 : 14:23:16  Show Profile Show Extended Profile  Send coask a Private Message  Reply with Quote

The Fog (1980)
Film sa danasnje distance gledista nije strasan, ali odise takvom napetom atmosferom svojstvenom samo geniju Karpenteru. 10/10

Sledi The Thing
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/08/2011 : 15:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
The Thing ti je vrhunski horor sa odličnom atmosferom
meni osobno br. 1
Go to Top of Page

coask
Starting Member

51 Posts

Member since 02/01/2011

Posted - 17/08/2011 : 19:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send coask a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam odgledao i The Thing.

Auu covece kakav dan za mene!

Karpenter mi je neprejebiv kad se radi o atmosferi i muzici koju pravi( doduse u Thing-u je radio Morricone, ali na Carpenter-like nacin)

Preporuke i za klasik - Assault on Precinct 13, koji me je i privukao njemu.
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 17/08/2011 : 19:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by coask

The Fog (1980)
Film sa danasnje distance gledista nije strasan, ali odise takvom napetom atmosferom svojstvenom samo geniju Karpenteru. 10/10

Sledi The Thing

Bas sam ovih dana nasao torrent za widescreen verzija, BluRayRip, pa gledace se ova klasika!

Kad je Carpenter u pitanju - gledao sam pre nekoliko dana njegov zadnji, The Ward, koji nije nista specijalno vec skolski horor, sa puno klisea, ali tu je Amber Heard a tu je i Carpenterova atmosfera, pa preporucujem ga strogo njegovih fanova.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/08/2011 : 19:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, gledate li vi neke blokbastere, nove akcije, trilere???? Samo neke koljacine, psihici i ostale bolestine...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

coask
Starting Member

51 Posts

Member since 02/01/2011

Posted - 17/08/2011 : 19:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send coask a Private Message  Reply with Quote
Ja generalno ne gledem horore, a jos manje psiho klanja, ali se napravi izuzetak za neke vrhunske klasike koje stvarno vredi pogledati, pogotovo sa sci-fi primesama.
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.9 seconds. Snitz Forums 2000