forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE vs filmsko platno, Zagor u kinima?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 16/08/2011 : 23:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
pa kao sto i sam kazes, Thor je bacao sjekiru, iako on ima super-powers, a Zagor nema. Ne smatram da bi bilo tesko da se publika navikne na junaka koji baca sjekiru na protivnike samo da ih uvrijedi, a ne da ih ubije. Mislim ako snime Zagorove epizode koje nemaju fantastike (Zagor Prica, Zimska Zmija, Sloboda ili Smrta, Ocean, itd.), onda ima sanse da bude ok. Naravno, neke stvari bi trebali da izbace, kao sto Zagor izbjezava metke, itd, ali to nije veliki gubitak. Vise je kao prednost. Sto vise realniji, to bolje za filmsku verziju.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/08/2011 : 00:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Zamislite samo scenu: Akronjani napadaju Zemlju, a Zagor na njih svojim sikirčetom i svetim lukom. Ubije 5 Akronjana, a ostali ugase laser na glavnom brodu koji je upravo prepolovio kontinent na dva dijela i bjež podvijenog repa.

možda je u pitanju neki manji kontinent- Australija npr.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/08/2011 : 01:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Momci, Australia i US imaju slicnu velicinu sto se tice kvadratnih metara... ali kad je u pitanju populacija, US ima vise nego 10 puta ljudi nego Australia
;)

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/08/2011 : 01:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
eh, pa nije US kontinent
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/08/2011 : 01:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

eh, pa nije US kontinent

Ali kao zemlje/drzave su prilicno slicne u vecini (osim Aljaske, koju niko skoro ni ne broji)
;)

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 17/08/2011 : 01:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ace, znam da si filmofil pa da ti skrenem paznju. Film koji je nesto kao Zimska Zmija vec i postoji (vjerovatno je sluzio Sergiju za inspiraciju posto je on u vrijeme kad je pisao Zagora, a i ranije gledao na tone filmova).
Zove se Shalako, iz 1968., sa Sean Conneryjem i Brigitte Bardot. Hmm, nisu bili losi za "Zagora i Fridu"!

http://www.imdb.com/title/tt0063592/

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/08/2011 : 03:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@DJ: A-ha! E to nisam znao

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/08/2011 : 08:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nek snime ti jenkiji film po podložki ovog Kapetana Zmije i Oceana, ima tu gusara,morskih dubina, starih jedrenjaka,dosta akcije... pravi Pirati sa Kariba..u svakom slučaju zanimljivije od okršaja sa indijancima i vojnicima po 1000 put...
za lik Zagora valjda nađu nekog lepotana sa muskalturom a za Čika nema problema, bar u Americi debeljka ne fali.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/08/2011 : 10:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@teller
Prvi zagorov film, pa da ga smeste na okean? :D
Ako cemo pravo, neki okrsaj indijanaca ce sto posto da padne, ali bi bilo dobro da se vise obrati paznja na zagorov psiholoski profil i da mu se time daje tezina. Filozofija ''pravda nikad nije samo na jednoj strani'', ''krug zivota'' i sl.
Nadam se samo da ce glumac biti neko manje primecen, kao onaj klinac koji ce sad da iga Spider-mana.
P.S. Bure mi jos nije odgovorio. Na stand by sam.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 17/08/2011 : 11:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

@teller
Prvi zagorov film, pa da ga smeste na okean? :D
Ako cemo pravo, neki okrsaj indijanaca ce sto posto da padne, ali bi bilo dobro da se vise obrati paznja na zagorov psiholoski profil i da mu se time daje tezina. Filozofija ''pravda nikad nije samo na jednoj strani'', ''krug zivota'' i sl.
Nadam se samo da ce glumac biti neko manje primecen, kao onaj klinac koji ce sad da iga Spider-mana.
P.S. Bure mi jos nije odgovorio. Na stand by sam.

Bure je na odmoru ceo august (kao i svi u SBE)...tek u septembru ocekuj odgovor.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 17/08/2011 : 11:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svi napamet znamo otprilike sve naslove filmova napravljenih po serijalima SBE. Na zalost, izgleda da su samo Marvel i DC Comics imali tu srecu da od strane filmadzija budu shvaceni kako treba, prvenstveno zbog toga sto sti stripovi pravljeni uglavnom niz dlaku godblessamerica mozgovima, dok nama sve to spada u lako stivo.

Oh da, dok Komandant Mark i Blek potpadaju negde uz Dostoyevskog, a Nolittin rad na Zagoru se ravna uz Hemingwaya i Joycea.

Ne lupaj, rani SBE je jednak limuntus k'o i rani Marvel, umnogome i gori ponekad.

Sto se filma tice, who cares. Nek naprave, ako valja, valjace. Mos misliti :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 17/08/2011 : 13:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Realnije priče su svakako mnoge realnije za film o Zagoru, Šuma zamki, Nasilje u Darkwoodu, Zagor piča, Zimska Zmija Ja sam ipak za Zimsku Zmiju, bez obzira na Shalako
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 17/08/2011 : 13:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
SBE bi mogla da se prosiri i na produkcijsku kucu i da sama svoje junake
stavlja na filmsko platno :D To bi bilo mnogo bolje od holivuskog tresha :D

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 17/08/2011 : 13:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
A bilo bi zanimljivo videti Zagora u crtanom izdanju tipa crtanih iz 80-ih godina iz kuce Filmation (New Adventures of Lone Ranger i Tarzan...cim sam video ova dva crtana odmah sam zamislio Zagora na tu foru!)
To bi bilo jos najbolje.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 17/08/2011 : 13:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Nesto na ovu foru...hocu da nabavim ovaj crtani ali nesto ga nema na Amazonu u poslednje vreme...

http://www.youtube.com/watch?v=3mY-P-HILMI

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/08/2011 : 14:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Kada već maštamo o pričama za film. Šta kažete na Vindamovu opkladu i Ki-noah.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 17/08/2011 : 16:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
"Shalako"
http://www.megaupload.com/?f=N2J5YH78

Otmica Kee-Noah bi bila dobra prica..sjecam se te epizode ali nisam je citao preko 20 godina...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 17/08/2011 16:41:31
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 17/08/2011 : 16:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Kada već maštamo o pričama za film. Šta kažete na Vindamovu opkladu i Ki-noah.

Prvi film bi trebao da predstavi samog junaka, ovaj strip ima mozda i previse glavnih likova da bi se sve razradilo u jednom filmu.
Naravno da prvi dio treba da ima duzi uvod o samom junaku, zasto je postao ono sto jeste. Tu mi izgleda logican neki miks Zagor prica i ostalih radnji o Zagorovoj proslosti.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 17/08/2011 : 17:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Onda je bolje napraviti mini serijal od nekoliko epizoda..
Kao "sjever i jug" ili "taken"
tesko u jednom filmu sve prikazati ,treba razvuci,ali da bude zanimljivo svim uzrastima gledateljstva..malo klasik westerna,malo horror i sf,malo "soap-opere" i dobijes ono sto pushe svi ,mix svega i svacega...
to se prodaje tamo i ovamo!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 17/08/2011 17:11:46
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 17/08/2011 : 17:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

A bilo bi zanimljivo videti Zagora u crtanom izdanju tipa crtanih iz 80-ih godina iz kuce Filmation (New Adventures of Lone Ranger i Tarzan...cim sam video ova dva crtana odmah sam zamislio Zagora na tu foru!)
To bi bilo jos najbolje.

pa hteli su
http://www.youtube.com/watch?v=Dbc7Y5C83O4
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/08/2011 : 19:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
secate se, naravno i one srbijanske verzije :D
http://www.youtube.com/watch?v=p1FxC7Lymsg&feature=related

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 17/08/2011 19:50:21
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/08/2011 : 20:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Ne lupaj, rani SBE je jednak limuntus k'o i rani Marvel, umnogome i gori ponekad.

Ma daaaaaj, Marvel i SBE nisu uopste za porediti :D SBE mi je u milion stvari bio daleko kvalitetniji i zreliji. Ne samo SBE nego i ostali ital. izdavaci (ma evropski uopste) Na primer, nikad nisam video niti jednog coveka od preko 40-50 godina da uzme spider-mana ili ostale maskirane, dok je sa Zagijem i Texom druga prica. Poludim kada mi cale uzme nesto sa police i ne vrati na mesto :D

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 17/08/2011 : 21:33:48  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav!
Mislim da je ova rasprava sasvim nepotrebna i da film o Zagoru nećemo vidjeti u američkoj produkciji,pa niti europskoj.

No ipak ekipa koja pljuje po Zagorovom bacanju sjekire,izmicanju mecima i slično, trebala bi se prisjetiti Arnija u Comandosu,Ramba,Bonda,Mikea Hamera i koliko su samo oni metaka,raketa,bombi i čega sve ne izbjegli.
Trebali bi se prisjetiti šta Tarzan radi sa lijanama,Indijana Jones sa bičem,Legolas sa strijelama,Aragorn sa mačem i Gimli sa sjekirom.
Trebali bi se sjetiti Willa Smitha u Divljem zapadu i kostima iz toga filma,Povratka u budučnost,Brzi i mrtvi,Dobar ,loš ,zao,Pirata sa Kariba i slično.

Šta želim reči?

To, da se sve može snimiti i da dobro izgleda,ako je u rukama pravih ljudi.
Mada ne vjerujem u snimanje takvog filma (ne računamo turske zajebancije)ako uzmemo u obzir tu mogučnost,stvari treba postaviti ovako.

Indijana Jones je postao film vremena mada nije prije toga predstavljao ništa amerima,kao ni Mad Max.

Tako bi mogao i Zagor.

No junak mora biti tako predstavljen,koncepcija mora biti slična LOTR-u:

KRATAK UVOD-stradanje indijanaca nakon početka kolonizacije,zlo i patnja iz koje se iznjedrila legendu o duhu iz šume,velike šume na granici civilizacije sa mnoštvom ugroženih plemena ljudi crvene kože,duhu, zaštitniku indijanaca i potlačenih svih rasa,miljeniku manitua i borcu za pravdu,legendarnom Duhu sa sjekirom,gospodaru Darkvudske šume!

Ovo je priča o Zagoru Te-Neju!

ZATIM-priča bi trebala pratiti događaje iz zasjede u šumi(hiljdu zamki),atmosfera bi trebala biti mistična sa naglašenosti mistike na njegov(Zagorov)lik,pogotovu indijansko praznovjerje,i strah od Zagora,njegovim odnosima sa vojnicima i ostalim bjelcima i strahopoštovanju koje i oni imaju prema njemu.
Trebalo bi izbjegavati sumanuto bacanje sjekire na sto metara,ali istaknuti njenu važnost u bliskoj borbi.Kostim ne bi smio biti kričavo crven,ali nnije ni problem,pošto su vojske tog vremena bile u boji(crveni mundiri)i slično.
Ni njegov orao nije problem pošto su orlove nosili na "obleki"još od rimskog doba.
Film bi trebao biti snimljen u stilu Indijane Jonesa,Pirata sa Kariba samo sa atmosferom iz LOTR-a,te povremeno Dobar,loš,zao i Ples sa Vukovima.
Radnja od 2,5-3 sata.

PRVI DIO-uvod,susret sa Čikom,
-Čikovo spašavanje Zagora
-spašavanje tvrđave
DRUGI DIO-potjera za Kanoksenom i Reganom(Rajanom),tu bi bila promjena i taj obračun bi ostavili za kraj filma dok bi u priču ubacili kratku epizodu sa npr besmrtnim Vordelom i Baronom De la plume (ikarovo pero)u kojem Zagor,ne znam, sa balonom otputuje za Vordelom,riješava problem i vraća se na prvobitnu misiju.
ZAVRŠETAK-u selu Delavara,obračunava se sa Rajanom,progone ga indijanci i Kanoksen,u pomoć dolaze vojnici,npr pukovnika Peria,Kanoksen završava u blatu a Čiko postaje stalni Zagorov pratilac.

Vordel bi bio ubačen da se dobije na mistici i fantastičnosti vezanoj uz indijansku magiju,te na dinamici(kao slične sporedne radnje u nekim filmovima).

Eto,tako ja to otprilike vidim.

Hvala!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/08/2011 : 22:30:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mairosu

Ma daaaaaj, Marvel i SBE nisu uopste za porediti :D SBE mi je u milion stvari bio daleko kvalitetniji i zreliji. Ne samo SBE nego i ostali ital. izdavaci (ma evropski uopste) Na primer, nikad nisam video niti jednog coveka od preko 40-50 godina da uzme spider-mana ili ostale maskirane, dok je sa Zagijem i Texom druga prica. Poludim kada mi cale uzme nesto sa police i ne vrati na mesto :D

Često vidim kako ljudi na ovom forumu dignu nos na stvari koje dolaze sa druge strane bare. Onako, snobovski.

Kao, mi smo Europljani, mi smo izmislili kulturu. Moš mislit.

Smeća i zlata ima svugdje. I s ove i s one strane bare.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/08/2011 : 23:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Naravno.
Ono što ja želim reći je:
Marvel veliki, SBE mali.
Betmen veliki, Zagor mali.
Amerika velika, Italija mala, Hrvatska još manja.

U smislu snimanja filmova i love koja se vrti naravno...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000